Apocryphal Academy

Автор Тема: Тъканта на Времето.Букви ,числа,геометрия,музика и символи  (Прочетена 757 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
                         Ð¡Ð²ÑŠÑ€Ð·Ð°Ð½Ð¾ изображение

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Цялото Мироздание се разгръща от една миниатюрна точка -идея,до огромен,безграничен според представите ни ,тороид.
Но всичко в този тороид,цялата негова плът,тъканта с която  е устроен,всичко това е съставено от импулси,чиито модел на същност и функция се пресъздават отново и отново и отново..
За това и букви и цифри и ноти и всякакви други символи,сa взаимозаменяеми и еквивалентни едно на друго..Например,нотата има както своята числова стойност,така и свой и буквен аналог..Резултат с изображение за РОЗА


Когато гледам роза,си представям импулсите и степента/силата/ им на повторението,чрез която обемите на зададената форма нарастват,но именно вибрацията която създават тези импулси,е мелодията или с други думи,тази вибрация създава линиите и детайлите на формите..
Виждам ги като пеещи светлинни точици,чиято светлина е формата и обема,ала именно песента им модифицира цялостния облик..Сякаш по извивките на мелодията,се извиват и листенцата на цветето..и знаете ли,всяко растение си има свой звук,знам,че го знаете,ама да си кажа.. :D
Има дървета дето звучат като тръба,а други като флейта..Брезата наистина е много нежна..Изобщо,човек ако може да се отпусне и да се настрои на вълната и звуците на Природата,усещането е наистина Божествено и много,много зареждащо..Сякаш всеки елемент от тази природа само излъчва към нас обич и съзидателност,но ние самите не можем да отворим клапите си,за да почерпим от тази заобикаляща ни животворна сила..
А интересното при мен лично е,че не чувам с ушите си,и не виждам с очите си,а със..сърцето..
Да,много тривиално и изтъркано звучи,но при мен е точно така
Предполагам,че до там са ми хармонизирани чакрите..знам ли..
Но когато наблюдавам по този начин,информацията първо я чувствам в гърдите,точно при сърцето и после /доста често ми е нужно време за да осмисля/  я осъзнавам,а понякога и не успявам да разбера до край "чутото и видяното"..


п.п.Само предполагам,какво би било,ако осезавах едновременно с всеки свой вортекс,така както става със сърдечния..
Аз се взривявам от екстаз само при мисълта за този блажен енергиен потоп,който те връхлита когато настъпи апокалипсиса../разкритието,но частицата апо буквално значи от долу нагоре,апо-калипсо,апо-крифо,апо-стол,нещо заровено или поставено или спуснато надолу спрямо предходна позиция..Заровено знание,смисъл..Което по смисъла на постоянно изригващия тороид,обръщането на хастара навън и прибирането навътре,отново и отново...постоянен процес задаващ пулс и ритъм на всичко останало..
Това значи буквално думата "апокалипсис"  ,защото калипсо κάλυψις се превежда като обхват,или територия която обхващам,или нещо което мога да покрия,да покрия леглото с покривка,да покрия част от живота на детето ми с присъствието си,да покрия финансова дупка и т.н.
И от този обхват/поле/ трябва да извадя всичко каквото има на дъното,под виждащата се похвърност /лицето,човешката същност/ и започнеш ли да теглиш нишките на информацията находяща се там,то вече започва и процеса апо-калипсис   

Резултат с изображение за moving toroid


[youtube]https://youtu.be/EFJ7kDva7JE[/youtube]


Любимото ми парче..точно разпукващото се цвете виждам в тази музика..И разбирам защо го е кръстил така..Колебанието и неувереността на младостта..Новия живот,колеблив и плах,ала все пак решителен и смел..И винаги когато я слушам,се сещам за този кадър,когато растението пробива асфалта ..Така крехко,а толкова сила.../4 мин.от клипа/
[youtube]https://youtu.be/Lz_4LiM8cuM?t=245[/youtube]
« Последна редакция: Юли 04, 2018, 09:51:56 am от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Цитат
Защо промениха Основната Честота в Музиката от 432 Hz на 440 Hz

Министъра на пропагандата в нацистка Германия, Йозеф Гьобелс през 1939 г. издал генерален указ, с който наредил на всички да настроят тонът Ла 440 Hz, вместо на 432 Hz както е бил до тогава. Тонът Ла е музикалният тон, който представлява отправната точка за настройването на музикалните инструменти от музикантите. Има един прост уред наречен камертон, който взима тонът Ла винаги по един и същ начин. Именно малката промяната в състава на метала, от който е произведен камертона дава честотата на произведения звук да бъде строго определена на 440 Hz, преди това същите тези камертони са взимали звукът ла, но с 8 Hz по–малко. Височината на тона ла е същата, както и по рано. 440 Hz се използва от 1939 г. до наши дни.
Как се отразява на хората тази честота?Като резултат от нея хората започват да мислят и чувстват по определен начин, те се потапят във вътрешен хаос. През 1953 г. постановлението на Гьобелс е одобрено от Международната организация по стандартизация (ISO). Направена е промяна и честотата 440 Hz е въведена като стандарт, въпреки протестите на професор Dussaut от Парижката консерватория, който е написал референдум, подписан от 23 000 френски музиканти. Те са настоявали да не се променя 432 Hz, за да се запази музикална хармония и музикална вибрация на Вселената.


Тонът ЛА настроен на 432 Hz е бил съвсем умишлено скрит от света, защото това е точката на баланс в природата. 432 Hz е вибрация застъпена в принципа на Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или [божествена пропорция] и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, код на ДНК и съзнанието.
"Естествената настройка на 432 Hz има дълбоки ефекти върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло. Чрез настройката на музикалните инструменти и използването им на 432 Hz, вместо от 440 херца, атомите и ДНК започват да резонират в хармония със спирала на златното съотношение в природата. "Брайън T. Колинс
Една нота има 12 хармоници, защото резонира с 12 ноти на музикалната скала (със средните и устойчивите тонове). Нотите имат 12 хармоници, когато една нота се настрои на 432 Hz. Когато човек свири на ЛА, настроена на 440 Hz, се създават само осем хармоници. Музиката, настроена за 440 Hz е много бедна и лоша музика.
Честотата на планетата Земя е 8 Hz, въпреки че напоследък се променя. Алфа вълните, честотата на мозъка в отпуснато състояние също са вълни с честота 8 Hz. Когато слушаме музика настроена на 440 Hz, това прави така, че тази основна база от 8 Hz се променя на 8. 25 Hz, което означава, че генерираните хармоници не са в хармония с планетата. Човекът вибрира в диапазона на честоти от 16 до 32 херца, което е еквивалентно на музикалната гама от долно ДО до горно ДО, или една октава. Настройката на 440 Hz не е хармонична с честотата на човешкото същество, защото основата става 16,5. Когато слушаме музика на 440 Hz, първото нещо, което забелязваме e отпадналост, умора, желание да не правим нищо, и това се случва, защото хармониците на тази музика не съответстват на вибрационна честота на човека.440 срещу 432Проучванията показват, че музиката трябва да се базира на естествени честоти на космическата хармония на вселената, ако искаме да бъде от полза за човечеството. Института “Шилер” призовава за промяна на тона от 440 Hz на 432 Hz отново, защото на 432 Hz е дълбоко преплетено с природата.Неотдавнашното преоткриване на истинската природа на вибрационната енергия показва, че използването на 440 Hz създава нездравословен ефект в околната среда и се отразява зле на всички живи същества. Това произвежда промяна извън природа от 8 Hz, в начина, по който мислим и в начина по който нашето ДНК контролира генетичната ни конструкция.Тонът ЛА = 432hz тон е в основата на музиката и интелигентният дизайн в природата има хармонична основа в 432 трептения в секунда. Налице са допълнителни проучвания, въз основа на движението на планетите и хармонични тонове. Тези тонове са с основа 432 Hz, това е като една солидна основа за музикалната структура и регулиране на нашето здраве.След появата на тази тайна информация, много хора направиха свои независими изследвания, включително Ananda Bosman и Мик Джагър от "Ролинг Стоунс". Те доказаха положителните реакции на обществеността, слушаща музика с честоти от 432 Hz.Източник


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LVoVr9UwOQM[/youtube]Изгледайте това пректасно видео, всичко е обяснено прекрасно!
Sonic Geometry: Езикът на Честотата и ФорматаПрез цялата човешка история, многобройни улики и съвети по отношение на геометрията и честотата са вторачени в нас, призовавайки ни да ги подредим като парчета от гигантски пъзел. Тук, в зората на новата ера, този Sonic-геометричен пъзел е най-накрая пред завършване, разкривайки градивните елементи на един език въз основа на енергия, честота и форма.Как ще го използваме? С кого ще комуникираме? Сега, когато знаем основите на този нов език, може би сме готови да започнем разговора .... отново?

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил

[youtube]16euyHEi_X8[/youtube]
417Hz Solfeggio - Cleansing Negative influences from the past (by the sea)

evolving

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
В този сайт 432player.com има плеър за 432hz за мобилни устройства и windows.Има и други интересни и безплатни неща за сваляне.

Мила

 • Гост


Поток и формаТук съм се опитвала да отразя форми от видение. Играя си с обработка на изображението, докато що годе отразя видяното.
Мисля съм ти пратила друг вариант на същото.

Ето още опити за подобно отразяване:
(прощавай за неяснотата)


 
Опитвамрсе да споделя как разглеждам въпросите, които ме вълнуват. Как извличам съдържанието. Защото го виждам графично, в движение. Затова се старая да го отразя в статични данни, графика и в илюстрация, първото изображение.

Тези изображения съм ги правила през 2014та, по Евангелие на Юда.Зная, че не се вижда написаното, тези дни работя върху това да го изведа на чисто, но това е скица на пътя, по който извеждам нещо от 'полето на отвъдното' - недоуловеното прозрение, в съчетание с опит за проясняване и предаване на същото. Доколкото са ми стигнали уменията към момента.


________________________________


They're About to Unleash Their Final Phase!

Публикуван на 5.07.2018 г.➨Join the Amplex Team - https://www.patreon.com/Amplex ➨Find us on Social Media - Facebook - http://bit.ly/2ekB29N

_______________________


Това го качих някак нарканала си в YouTube по погрешка на 31.08. 2017, в опит да го сваля... Затова е без описание. Но във видиото има данни.

Тагове към темата: