Apocryphal Academy

Автор Тема: Новини за световното положение  (Прочетена 15973 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #15 -: Май 07, 2019, 08:23:47 pm »
Под световната икономика тиктака бомба от 243 трилиона долара

Обемът на световния дълг възлиза на 243 трилиона долара. Това е рекорд, превишаващ три пъти глобалния БВП, т.е. цената на всички продукти и услуги на планетата. Икономистите предупреждават, че когато тази мулти-трилионна бомба, заредена под световната икономика, експлодира, ще се разрази криза, по-лоша от тази през 2008 година.

Откъде идва този дълг

Както следва от доклада на Института за международни финанси, световният дълг миналата година се е увеличил с 3,3 трилиона долара – до 243 трилиона. От тях 65 трилиона се дължат на кумулативните дългове на държавите, което е почти един и половина пъти повече, отколкото при криза от 2009 година.

Изключително висок е делът на дълга спрямо БВП в развитите страни – 390%. Повечето този параметър се е увеличил в Япония, Франция и Австралия. На развиващите се пазари, напротив, растежът на дълга се забави до най-ниското си равнище от 2001 г. насам.

Анализатори констатират, четолкова огромен и неконтролируем дълг е резултат от безотговорната политика на западните централни банки, пристрастени към печатане на пари и даване на заеми.

Правителствата, компаниите и физическите лица взичмат дългове за финансиране на икономическото развитие. Растежът не се случва – задлъжнявате още повече.. “Класическото поведение на наркозависимите”, каза инвестиционният анализатор Джон Молдин. “Световните централни банки създават дългове, а не се интересуват от това какво ще се случи с тях в бъдеще.”

В края на миналата година икономистите от Международния валутен фонд посочиха огромния глобален дълг като основна заплаха за световната икономика. Ръководителят на МВФ Кристин Лагард припомни в тази връзка неправилните политически решения, които последваха фалита на Lehman Brothers.

Правителствата на повечето страни са провалили почти всички реформи, необходими за защита на банковата система: на първо място, от рисковите и необмислени действия на финансистите, които предизвикаха мощна верижна реакция на колапса през 2008 г., констатират от МВФ. И макар регулаторите да са успели да извлекат някои поуки през последното десетилетие – това е увеличение на банковите резерви и по-строг надзор на финансовия сектор – взетите мерки очевидно не са достатъчни.

Критичен дълг на САЩ

Истинската машина за производство на дълг са САЩ. Общият дълг на страната (включително на правителството, местните власти, финансовата система, бизнеса и домакинствата) почти се е утроил от 2000 г. насам и сега надхвърля 73,6 трилиона долара. Само миналата година държавата, банките и нефинансовият сектор са взели назаем 2.9 трилиона долара, което е най-високото ниво от 2007 г. насам. Нефинансови корпоративни дългове в Съединените щати са близки до предкризисните върхове на 2008 г. Не е изненадващо, че през първото тримесечие на тази година американските компании бяха изправени пред понижаване на кредитните рейтинги.

 

Още по-голям страх вдъхва огромен и постоянно нарастващ държавен дълг на САЩ. Счупен е поредният рекорд – 22 трилиона.

Под Доналд Тръмп процесът на затъване в дългове се ускори. И въпреки че през 2016 г. по време на предизборната кампания той обеща да се справи с този проблем в продължение на осем години, се случи обратното. За две години държавата задлъжня с още почти два трилиона и в следващите две, според оценки на Блумбърг, ще добави още 4,4 трилиона.

Сега Тръмп се готви да се отърве от прекомерното дългово бреме “до края на втория президентски мандат”. Но икономистите са сигурни: тенденцията няма да бъде обърната, тъй като бюджетната ситуация само се влошава.

За 2018-та фискална година дефицитът на американския федерален бюджет се увеличи със 17% и достигна 779 млрд. долара – максимум от 2012 г. насам. Това е резултат от данъчната реформа на Тръмп. В краткосрочен план – едно и също нещо, поради намаляването на данъчните приходи и увеличените разходи за отбрана. Възможно е спад в кредитоспособността на страната. Според прогнозата на бюджетното управление на Конгреса, тази година дефицитът ще добави още 15,1% – до 897 млрд. долара. И през 2022 г. ще надхвърли трилионния белег и повече няма да падне надолу.

Бомбата ще се взриви по-рано

Според прогнозите на инвестиционните банки до 2024 г. американският държавен дълг ще достигне 140% от БВП. Правителството ще трябва да заеме още нови трилиони, за да поддържа финансовия балон и да стимулира икономиката. В резултат на това структурният дефицит ще създаде “ефект на коловоза” – и икономиката ще се плъзне в бездната.

Според експерти на САЩ им остават не повече от десет години, за да решат проблема. В противен случай страната ще се сблъска с пълна криза, сравнима с Голямата депресия от 30-те години на миналия век.

Но катастрофата може да се случи по-рано: в някакъв момент световната икономика няма да може да усвоява огромен и неконтролируем дълг. Според анализаторите на Блумбърг последвалата криза ще създаде огромна бедност, водеща до силна геополитическа нестабилност, безредици и войни.

Независимо от това колко опустошителен да беше финансовият колапс от 2008 г., следващият ще бъде още по-страшен: просто защото оттогава още 70 трилиона дългове натежаха на глобалната икономика. Това означава, че както правителствата, така и централните банки сега имат далеч по-малко сили и възможности за стабилизиране на икономиката при разгара на поредния срив.

http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%9F%D0%BE%D0%B4-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0-%D0%BE%D1%82-243-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0_l.a_i.771462_at.1.html


λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #16 -: Август 27, 2019, 10:45:04 am »
Johnson & Johnson са оказвали натиск над лекари да предписват опиати: в повратно решение съд постанови рекордна глоба

27 август 2019Източник: OFFNews.bg

Рекордна глоба за Johnson & Johnson постанови съдия в Оклахома в понеделник, предават световните агенции. Американската холдингова компания за производство на лекарства и др. с над 250 дъщерни дружества в цял свят ще трябва да плати над $572 милиона, защото е оказвала натиск над лекари да предписват болкоуспокояващи лекарства, които водят до пристрастяване, като е омаловажавала риска. Действията - според щатски прокурори - са довели до разрастването на кризата с опиати в САЩ, наричана и "епидемия". През последните близо две десетилетия (1999-2017) тя е довела до смъртта на близо 400 хил. души, посегнали към свръхдоза.

572 -те милиона трябва да послужат за справяне с проблема.

Веднага след обявяването на решението от съдия Тад Балкман, наричано "повратно" от "Джонсън и Джонсън" обявиха, че ще обжалват.

Съдебното решение е първото от хилядите заведени дела срещу производители на лекарства, водещи до пристрастяване, и техни дистрибутори.

По-рано тази година Оклахома постигна споразумение с други два производителя на лекарства, които ще платят съответно 270 млн. и 85 млн. долара, оставяйки "Джонсън и Джонсън" сама пред съда.

В съдебния иск щатът Оклахома настоя, че години наред компанията е провеждала агресивна рекламна кампания, с която е преувеличила ефективността от болкоуспокоителните и е омаловажила риска от пристрастяване.

Вестник „Вашингтон пост“ съобщи, че над 40 щати се готвят за подобни съдебни дела.Джим Кийт, 1997г---- Контрол над Ума - Контрол над Света
« Последна редакция: Август 27, 2019, 10:47:10 am от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #17 -: Март 27, 2020, 07:45:13 pm »
13 600 глобени за излизане от дома в Румъния

27 март 2020
Източник: OFFNews.bg

Ударни глоби е събрала забраната за излизане от домовете без основателна причина само за първите 48 часа от налагането ѝ.

Глобите възлизат на общи 17 256 424 леи (3,56 милиона евро). Санкционирани са над 13 600 души, излезли без пснование по време на карантината срещу Covid-19. Само в първия ден от въвеждане на мерките глобените са 5600 души.

До момента са съставени 199 наказателни дела по обвинение във възпрепятстване на борбата с болестите, предаде БТА. Същевременно полицията е наложила 2866 глоби за неспазване на мярката за самоизолация или карантина. Глобите са на стойнсот между 100 и 500 леи (20 до 50 евро).

Общо 645 лица не са спазили мярката за самоизолация и са поставени под институционализирана карантина, а 21 лица, намиращи се под карантина, са напуснали определеното за целта място и карантината им е удължена с още две седмици.
Сряда беше първият ден на всеобща изолация в Румъния с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса. Ограниченията на движението предвиждат забрана за напускане на домовете през цялото денонощие, с изключение на случаите, при които хората ходят на работа, за покупки от първа необходимост, на лекар или за извеждане на домашни любимци. На хората над 65-годишна възраст се позволява излизане от домовете само между 11 и 13 часа.

Държавата в Румъния току що е спечелила 3.5 милиона евро от ограничаване свободата на обикновените хора!


Къде отиде цялото недоволство, което беше набрало инерция срещу ГЕРБ и Борисов? - Забрави се.
Къде отидоха жълтите жилетки във Франция? - Прибраха се.
Какво стана с протестите в Саудитска Арабия? - Изчезнаха.
Къде отиде Навални в Русия? - Покри се.
Сега ще ми се цепят ли каталунците от Испания? - Да, ама не.
Къде отидоха недоволните от Тръмп? - Постигнаха съгласие с другите.

Това е най-мащабното затваряне устата на недоволството и протестирането против държавата и управниците в световен мащаб сигурно от Втората Световна насам.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #18 -: Април 14, 2020, 01:47:24 am »
СЗО: Носенето на маски за лице скоро ще се превърне в норма

13 април 2020Източник: OFFNews.bg

Носенето на предпазни маски за лице скоро ще стане нещо нормално, според говорителя за Covid-19 на Световната здравна организация Дейвид Набаро, цитиран от Би Би Си.

По думите му хората трябва да свикнат с новата реалност - да живеем живота си с вируса.

"Този вирус няма да си отиде. Не знаем дали хората, които са били заразени, няма да се разболеят отново и не знаем дали ще имаме ваксина" каза той.

"Сигурен съм, че подсигуряването на някаква форма на защита за лицето ще се превърне в норма, най-малкото за да даде успокоение на хората", каза той.

Звучи ми прекалено самонадеяно и изхвърлено, може би малко арогантно. Така че едва ли е сериозно. Най-вероятно е евтин PR, а още по-вероятно е да са го налазили досадни журналисти и той да им е изстрелял нещо за размътване на водата.


От друга страна... е точно онова, което ние конспираторите очакваме да чуем от Световната Здравна Организация.Какво знаем за Световната Здравна Организация от "Енциклопедия на майндконтрола" на Джим Кийт? Знаем, че на практика е един от създателите на института Тависток:

За финансирането си институтът Тависток разчита на големи дарения от анонимни благодетели - като без съмнение голяма част е идвала директно от Короната - заедно с дарения от фондацията Рокфелер, фондацията Форд, институтът Карнеги, Световната Здравна Организация, и британския Хоум Офис. Тависток също така е свързан със световна мрежа от други организации и мозъчни тръстове, включително ЮНЕСКО, Световната Здравна Организация, Световната Федерация за Психично Здраве и корпорацията "Ранд".

...От Глава 5, Тависток;Според Нина Риднур (Nina Ridenour), технически координатор на делегацията до конгреса на САЩ, "Световната Федерация за Ментално Здраве... беше създадена по препоръката на Световната Здравна Организация на Обединените Нации и ЮНЕСКО, защото те се нуждаеха от неправителствена организация за умствено здраве, с която да могат да си кооперират".

...

Допълнителни прозрения за целта на манипулаторите от Световната Федерация по Ментално Здраве (WFMH) можем да добием от изказванията на д-р Г. Брок Чишолм (G. Brock Chisholm), първият директор и по-късно глава на Световната Здравна Организация на Обединените Нации. Чишолм се обърнал към психиатрите и официалните правителствени лица във Вашингтон през 1945г, с думите:

"Какво е основното психологическо извращение, което можем да открием във всяка цивилизация, позната днес? Единствената психологическа сила, способна да произведе такива извращения, е моралността - концепцията за правда и неправда. Ре-интерпретацията и евентуалното изкореняване на концепцията за правда и неправда са закъснелите цели на почти цялата психотерапия".[2]

Чишолм също така казва, че "Хората, които са били научени да вярват във всичко, което родителите им или учителите им казват, са хората, които са най-голямата заплаха за света".[3]

С оглед на тези изказвания, че правдата и неправдата не съществуват и че родителите са най-неподходящите образователи на децата си, може ли коя да е крайност и престъпление на "менталните здравни" кръгове да ни изненада? [4]

...От Глава 6, Шокови войскиАко Джим Кийт беше сред нас днес, може би в следващото си редактирано издание щеше да отбележи, че говоритеят за COVID-19 на Световната здравна организация Дейвид Набаро се е изказал, че: "Сигурен съм, че подсигуряването на някаква форма на защита за лицето ще се превърне в норма".
« Последна редакция: Април 14, 2020, 01:49:29 am от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #19 -: Април 30, 2020, 12:39:18 am »
Социалните медии проактивно да предприемат необходимите мерки за спиране на дезинформацията

29 април 2020

Заглавието е променено от менИзточник: OFFNews.bg

COVID-19: руската и китайската пропаганда са вредни за вашето здраве

Евродепутатите са обезпокоени от опитите за дезинформация, свързана с COVID-19, съобщиха днес от пресслужбата на комисията на ЕП по външни работи.

Евродепутатите и върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел ще обсъдят в четвъртък последния доклад на Европейската служба за външна дейност.

Докладът отчита разпространението на дезинформация, инциденти, свързани с дезинформация и други форми на манипулация и изопачаване на информацията за пандемията от COVID-19.

Въпреки тяхното потенциално тежко въздействие върху общественото здравеопазване, официалните източници и източници, подкрепяни от различни правителства, в това число от Русия и в по-малка степен - от Китай, продължават мащабно да разпространяват конспиративни наративи и дезинформация както сред обществеността в ЕС, така и в страните в по-широкото съседство на ЕС, пише в текста на доклада на ЕСВД.

Сред примерите за дезинформация и пропаганда са посочени и следните публикации:

    Пандемията на коронавирус може да се използва за въвеждане на абсолютен социален контрол с ваксина (Strategic Culture Foundation)

    Ваксините не помагат - производството им е един от приоритетите на новия световен ред (South Front)

    COVID-19 ще позволи пълен контрол на населението чрез принудителна ваксинация и чипове (NewsFront)

    Честото миене на ръцете не предпазва от COVID-19 (Sputnik и RT)

    Цинкът помага за убиванетo на коронавирусa (RT)

    Западните медии в заговор с големи фармацевтични компании игнорират успешните резултати от лечението на COVID-19 с витамин С в Китай (South Front)

    Кризата с COVID-19 е измислица на медиите (South Front)


Резолюция на Европарламента

В четвъртък Жозеп Борел ще отговори на въпроси на членовете на комисията на ЕП по външни работи, свързани с доклада на Европейската служба за външна дейност.

В резолюция, приета от Европейския парламент на 17 април, евродепутатите подчертаха, че дезинформацията, свързана с COVID-19, е основен проблем за общественото здраве. Ето защо ЕС следва да създаде европейски информационен източник, който да гарантира, че всички граждани имат достъп до точна и проверена информация.

Парламентът също така призова социалните медии проактивно да предприемат необходимите мерки за спиране на дезинформацията и словото на омразата, свързани с коронавируса.


Ето го най-сетне и органът за ограничаване на свободата на словото, чиято поява чакахме от самото начало.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #20 -: Май 18, 2020, 09:50:20 pm »
Япония вече има космически войски

18 май 2020


Източник: OFFNews.bg

В Япония днес официално започна да функционира космическо оперативно звено към военновъздушните Сили за самоотбрана, заяви министърът на отбраната Таро Коно.

Министърът качи на страницата си в Туитър снимки от официалната церемония по случай представяне на знамето на космическото оперативно звено. На него, както и на другите флагове на подразделенията на ВВС на Силите за самоотбрана, са изобразени орел, звезди, луна и слънце. По-рано Таро Коно подчерта, че космическото оперативно звено, в частност, ще следи за сигурността на спътниците на страната в орбита и ще ги защитава от космически боклук.

Първоначалният брой на служителите на звеното е 20 души, но се планира да бъде разширен. Според японското министерство на отбраната подразделението ще следи също метеорити и други космически тела, които могат да представляват заплаха за апарати в Косомоса или наземни обекти.

Оперативното космическо звено ще се базира във ВВС базата на Япония в град Футю в столичната префектура.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #21 -: Май 29, 2020, 02:10:03 am »
10 секунди протест и веднага арест: Задържаха руски журналисти, защитили свой колега (снимки)Китай криминализира протестите срещу властта


Коментар в OFFNews.bg:
 Socerez

28.05 2020 в 21:11
Ами в раша арестуват журналисти след 10 сек. протест, в китай забраняват протести.... комунета, сър! Всякакви отношения трябва да се прекъснат с тези държави, които се управляват от тоталитарни властници като в посочените две!

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #22 -: Юни 03, 2020, 01:48:15 am »
Тези дни постоянно си повтарям, "Ако Джим Кийт беше жив днес..." Да загубим в смъртта човек като него е огромна загуба и вероятно не всеки се замисля за това. Точно в тези безкрайно интересни времена. Не виждам кой ще може да ги оцени на по-късен етап и да извади задкулисното на светло по-добре, отколкото щеше да го направи Кийт.

И всеки път като си го повтарям, стигам до същото умозаключение - че може би най-голям смисъл би имало, най-голяма стойност от усилията би се запазила, ако дам всичко от себе си (аз в личен план става дума) да науча онова, което Кийт ни показа, да видя схемата на нещата, която изсветли, за да бъдат очите ми отворени така, както подобава в следствие от единствената Енциклопедия на майндконтрола.Това, което се случва... Спомням си, как в САЩ постепенно и поетапно се създаде контролирано напрежение между полицията и чернокожите. Спомням си, защото чета новините от години без прекъсване. Спомням си как епизодично и градирано правителството на САЩ допускаше полицейско насилие над чернокожи, спомням си нарочните усилия тези случаи да добият гласност, спомням си как поетапно ескалираше напрежението в протестите, в които се включваха все нови и нови движения и идейно организирани групи.

Спомням си противоречивото идване на Тръмп на власт.

Съвсем пресен ми е спомена за разгръщането на COVID-епидемията, която още не е приключила дори...

...и моментално отдавна обработваната социална почва в САЩ реагира по този тенденциозен начин.Колко пъти тук в Апокрифна Академия се е изтъквало това? Много пъти. В Контрол над ума - Контрол над света, където се описват механизмите за масов контрол над цели населения още от най-идеологическо ниво, от Тависток и от мръсотията на явните, но тайни социо-културни нарко-експерименти; в Мирише на МК-Ултра, където се описва контрола над културата и култивирането на макро- и микро-социуми, социални движения и тенденции...; в Естествения закон, където Пасио описва принципните основи на контрола и свободата, както и в Краят на Злото...

Е? Ето ви вече НОВАТА, съвременната действителност, която вече не е отразена в никой материал. Това се случи вчера, това се случва и днес и още не е просто исторически запис в книга, не е материал за някакъв дълбинен анализ на миналото. Това е НАСТОЯЩЕ, за което се надявам вие вече да сте чели.
Разказ от първо лице: Стада таласъми превзеха Манхатън

02 юни 2020
Източник: OFFNews.bg

Екскурзоводът Денис Фраевич от Ню Йорк публикува във фейсбук репортажи с много снимки за ситуацията в мегаполиса и размириците последвали убийството на афроамериканеца Джордж Флойд.

Те са от последните две нощи. Предлагаме ви ги с незначителни съкращения:

Неделя срещу понеделник

Страшна нощ в Ню Йорк.

Върнах се вкъщи в 5 сутринта. Цяла нощ гледах как хора разграбват града, а нюйоркската полиция не правеше нищо.

Всичко започна с  поредните протестни демонстрации в Бруклин и Манхатън, които бяха последвани до масови грабежи и вандализъм. Модната зона Soho вече просто я няма. Беше напълно ограбена и настана такава бъркотия, че самото излизане на улицата с камера в ръка, стана опасно.


В началото просто разбиваха витрините по Бродуей, но бързо разбраха, че няма да има каквато и да е ответна реакция и че нищо не им пречи да грабят.

На практика градските и щатските власти доказаха тотално безсилие и дадоха Ню Йорк като откуп на мародерите, за да се изпусне парата от натрупания гняв и успокояване на на страстите. В съседна Филаделфия местната управа, веднага след първите размирици, обяви полицейски час. Но не и при нас. Нашият кмет и губернатор си имат свой подход.


А като резултат на това, дойдоха хора, за да грабят магазините от всички околни щати. Имаше куп коли от Ню Джърси, Пенсилвания и дори от Мейн. За първи път видях разбойници със скъпи коли. Някои пристигнаха с Мерцедеси за 100 бона и съвсем спокойно отидоха да си вземат дрехи, провирайки се през счупените прозорци. Натъпкаха цялото купе и багажника със стоки. Собствениците на някои магазини набързо се опитаха да заковат с дъски прозорците, но мисля, че това не помогна много. Тълпата, разгорещена от успеха си, ги изкърти, изпочупи всички витрини и спокойно си влезе вътре.


Разбойниците се движеха в малки групи със скейтбордове и скутери. Когато полицията идваше на мястото на погромите, а тя далеч невинаги идваше, от мародерите вече нямаше и следа. Просто се прехвърляха на друга улица и започваха да грабят там. Някои от вандалите очевидно имаха някаква координация. Част от търговските обекти "го отнесоха" съвсем умишлено, защото продават стоки, които са популярни и се харесват на цветнокожото население, например маратонки и други модни стоки. Явно така си представят "справедливостта". Дори това, което не им трябваше, беше  помляно, разбито и унищожено - художествени галерии, магазини за козметика, кафенета, зоомагазини и всичко остана. Всичко бе нашарено с надписи BLM, Fuck the police, Fuck 12 и дори "убий ченгетата".


По всички улици са разпръснати закачалки, кутии и опаковки. В магазина на Leica се валят празни кутии, изпочупени са изключително скъпи телескопи, за които вандалите вероятно са си нямали и най-бегла представа колко струват. Разбойниците тъпчат стоките в мешки и сакове и не се страхуват от никого. Като не им стане някоя дреха, я хвърлят, а друг я взема. Полицията никого не закача, сякаш не забеляза хората с откраднатото. Въпреки че мъкнат камара дрехи с етикети с цени по тях. На места бяха поставени патрули, но ченгетата се опитват да не ходят сами и да се движат само в големи групи. Арестуват само онези, които нападат полицаи и срещу които има неоспорими доказателства. Периодично се чуват експлозии на резервоарите на горящи автомобили. Вчера бяха унищожени около 60 коли. Днес, мисля, че са дори повече.


Ако вчера бях изпълнен с адреналин, днес към него се добавя истински страх. Дори не снимах особено, защото вече стана ясно, че и това е опасно. Започваш да се страхуваш от всички. И от онези, които грабят, и от тези, които трябва да те защитават. Много от ченгетата изобщо не слушат какво им казваш. Цветнокожите, които вървят по улицата с плячката си, скандират лозунги за справедливост, но ви се нахвърлят просто защото сте бели. А те, както знаете, наистина не обичат да влизат в кадър. Дори въпреки много удобното в сегашната ситуация и носене на маски. Хора с награбена плячка, си казват един на друг „бъди в безопасност“, което в сегашната ситуация е невероятно сладко. Как да не се възхитиш от подобна грижа за ближния.


Полицията пое контрол над ситуацията в Сохо чак на сутринта. Стотици полицаи се струпаха, блокираха всички околни улици, а на разбойниците, които по новините продължават да бъдат наричани протестиращи, им бяха оставени няколко коридора, за да излязат. Мисля, че с настъпването на зората всичко най-накрая свърши и „справедливостта“ най-накрая възтържествува.


Нощта срещу вторник

В града тече втори епизод на „Нощта на големия грабеж“, а наложеният от властите полицейски час е най-големият майтап за днес.

Отидох в Манхатън и се сдобих с нова порция неописуеми усещания. Вечер е страшно да се разхождате по улицата. Паркирах на Парк Авеню в сградата Helmsy и реших да се разходя до Таймс Скуеър с камера. Вече в квартала, започнах  силно да съжалявам, че го направих. Стадата таласъми, които превзеха Манхатън, се скитат по улиците и продължават да ограбват. Те ходят на големи или малки групи и са просто навсякъде. Всъщност вечерно време и през нощта по улиците се срещат само те и ченгетата. Има съвсем малко обикновени хора. Ченгетата или стоят зад временни огради и не се намесват в нищо, или са в колите на адрес. Ако започнат да ви бият или ограбят, не можете да разчитате на защитата на полицията. Сега не им е до такива глупости.


Собствениците на бизнеси трескаво се опитват да се подготвят за нова битка, но не им се получава. С чук, дъски и шпертплат се опитват да се опазят. В момента в Ню Йорк шпертплатът се закупува в индустриални мащаби. Опаковат се целите първи етажи. Почти цялото Пето авеню от 59-а надолу е в ръцете на тълпата, която пак граби и руши. На Медисън картината е същата. Туристите от съседните щати пак са тук с колите си за нова стока. Полицията повтаря вчерашната тактика, докато ченгетата с палките пристигнат, грабителите успяват да извадят половината магазин и да бягат, за да ограбят следващия. Арестуват двама, а хиляди други продължават да громят безнаказано града.


Не знам какво се случва през деня, но през нощта властите вече не контролират значителни части на острова. Грабежите се местят и извън Манхатън. Например, сега в Бронкс е много горещо. Ситуацията е подобна на военна операция, но никакви ги няма нито на губернаторът с неговите героични пресконференции, нито на кметът идиот. Единственият начин според мен е да се намеси националната гвардия и да се предприемат най-тежките мерки за борба с грабежите. Полицейският час се вижда, че всъщност не работи. Нищо не правят, а ченгетата нямат сили дори да се борят с грабежите, да не говорим за контрола върху спазването на правилата на комендантския час. На нюйоркчани изобщо не им се иска да излизат навън, а самоизолацията никога не е била толкова желана.

Утре ще разберем как ще приключи тази нощ, но със сигурност нищо добро не ни очаква. Нивото на агресия расте и се разпространява в целия град. Според доклади на граждани в Бруклин, полицаи вече стреляха и изглежда чакат само един от ченгетата да бъде убит или тежко осакатен и това най-накрая ще им развърже ръцете.Световните човешки маси са стада. По съвсем нищо не отстъпват регистрираните коментиращи в OFFNews.bg (мен за жалост ме баннаха по IP преди година) - ляво ориентирани използват случая да плюят по дясно ориентираните. Комунистите - по капиталистите. Колко е лесно да тласкаш масовия ум в разделителното мислене. Безотказен метод.

В Апокрифна Академия знаем по-действителния образ на нещата:

- Либерализмът (на САЩ) е инструмент на тоталитарната диктатура за увеличаване на властта над собственото население. Както Хитлер е гонел евреите не заради самите евреи, а за да засили контрола си над германците, така и бежанската вълна беше насочена към Европа, за да могат правителствата на ЕС да засилят властта над собствените си граждани, а ЕС като цяло да възстанови вътрешните си ограничения за движение на хора и стоки, с цел повече контрол. Така и САЩ от години грижливо кърмят напрежението между черните и органите на властта, които са бели. Не за друго, а за да засилят контрола си над бялото население (което е смисленото население, ценното население, което има смисъл да се контролира и поробва).

- Да, полицията е действително слаба и дори немощна. Лъсва наяве митът за полицейската държава. Невъзможно е да се контролира население със сила, с полиция и армия - възможно е само със заблуди и лъжи. Авторът на статията също продължава да вярва в мита, дори когато всичко е явно пред очите му, продължава да си внушава, че полицията "чака сгоден момент за отвързване на ръцете". Той предпочита да мисли, че ръцете им са вързани, а не че държавността, както всяка валута, почива не на друго, а на сляпо гражданско доверие и не на сила и физическа заплаха.

- И да, полицията НАИСТИНА чака отвързване на ръцете. Защото, наистина, хаосът е контролиран (виж Контрол над ума - Контрол над света, Глава 5). Както на пандемията COVID-2019 й беше контролирано позволено да се разрастне, така и на тези протести очевидно им е позволено контролирано да ескалират.

- Така че са налице два мита в едно, два мита едновременно разобличени: Ясно е, че полицията е безсилна, защото държавността почива на доверие, а не на сила, и е ясно, че никой не вярва в свободата, никой не разбира какво е свобода и целият хаос се използва за вземане страха на основното бяло население, защото господарите са решили, че гражданите не отдават достатъчна почит на властта.Ситуация, от която привидно няма изход. Защо привидно? Кое създава илюзията за безизходица, за липса на правилен избор?

Ами нека видим ситуацията в България.

На хората им се протестира, само че някой трябва да ги организира. Когато ти се протестира, търсиш да се включиш в някаква иницатива. Не е ли така с всичко? Трябват ти пари - търсиш работодател, иска ти се култура - търсиш си представление, иска ти се забавление - търсиш си шоу-програма, искаш да влезеш в управлението - търсиш си партия.

Гладен съм - предложете ми храна! Пътува ми се - предложете ми дестинация! Трябват ми пари - предложете ми работа! Искам да управлявам - предложете ми политическа платформа!

Човекът чака да получи реклама. Да му се рекламира.

Икономиката отдавна не е търсене и предлагане, на което учат порастващите олигофрени. Икономиката е предлагане и реклама, защото отдавна никой нищо не търси.И когато на хората им се протестира, те чакат да се появят инициативи. Чакат някой да ги сбере, за да могат да се включат към вече съществуващ протест. Сиреч протестира им се, но са безинициативни. А като предложения са инициативите на долни от по-долни типове и идиотски от по-идиотски движения с абсурдни от по-абсурдни искания.


Не е по-различен и човекът в Америка (или Русия, или Китай). Той търси идеология, към която да се включи. Търси вече поставени основи, на които да стъпи (а после да се оплаква, че дрехата не му е идеално по размера). Или се включваш към господарите (и ставаш тяхно куче - ченге), или се включваш към инструмента на господарите, вилнеещите тълпи от примитивно мислещи чернокожи, превръщайки се в парче изкопаемо гориво за машината на контрола, спомагайки за засиления контрол над ближния ти. Други предложения за инициативи няма.

Не че не се появяват. Появяват се, но не се допуска развитието и оцеляването им. Срещу такива нежелани инициативи, за които никой не успява да чуе, се впрягат тривиалните причини за неуспех (битови несгоди). Както се казва, "естествен подбор".


λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #23 -: Юни 08, 2020, 11:15:37 am »
Признавам, че не следя особено отблизо азвоя на събитията. Защото не вярвам, че ще доведе до значима революционна промяна.

Днес обаче прочетох нещо наистина интересно, копирам само него:

Полицаят, убил Джордж Флойд, за първи път в съда

В Минеаполис обсъждат да разпуснат полицията

08 юни 2020


Източник: OFFNews.bg

[...]

Същевременно в Минеаполис обявиха плановете за разпускане на полицията в града заради смъртта на Флойд, уточни БТА. Председателят на градския съвет Лиса Бендър заяви за Си Ен Ен, че е взето решение да се изгради нов модел на органи за спазване на реда, който “в действителност да се грижи за безопасността на града.”

Други официални лица споменаха, че няма начин сегашнато полицейско управление да се реформира и за това трябва да се разпусне.Това е изключително любопитно. Не смея да си представям, че е възможно да се случи така, че в действителност полицията да бъде заменена от една истинска анархична организация, която да не е обвързана с политическата власт или да има съвсем различна връзка със закона.

Но все пак... това е Америка. В началото е било замислено това да е световният център на свободата (в напълно анархичен принцип). Някъде дълбоко под невежеството американците все още пазят спомена за тази инициатива. Кой знае? Може пък и да се получи нещо? Може би си заслужава това развитие да се следи отблизо...
« Последна редакция: Юни 08, 2020, 11:17:35 am от λ »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #24 -: Юни 09, 2020, 12:28:36 am »
Признавам, че не следя особено отблизо азвоя на събитията. Защото не вярвам, че ще доведе до значима революционна промяна.
λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #26 -: Юни 09, 2020, 09:57:29 pm »
https://trafficnews.bg/litsa/d-r-rumen-stoilov-koronavirusat-be-opit-da-se-vidi-kolko-e-180477/

Интервюиращият коректно отбелязва за теория на конспирациите, а доктора най-безсрамно отвръща "...и ако навлезем още по-дълбоко". Още по-дълбоко в кое, в теорията на конспирациите от най-долнопробен тип? Затова ли даже за секунда никой не се спира да отбележи откъде произхождат тия твърдения, или самия доктор е ходил да види, че осветлението било със слънчев спектър и ала-бала? Не разбира се, чел го е, само че ако каже откъде и от кого е чел, ще се изложи, защото източникът ще се окаже доста неуважителна и противоречива фигура. Измислици според мен.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Новини за световното положение
« Отговор #27 -: Септември 18, 2020, 08:18:31 pm »

Тагове към темата: новини