Apocryphal Academy

Автор Тема: Конференция "Тесла 2018"  (Прочетена 5142 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #15 -: Август 15, 2018, 02:21:45 pm »

14.08.2018

Здравей, *****

Вълнуваме се да представим продължението на презентацията на проф. Харалик (Haralick), която е посветена на намерението и фините енергийни влияния върху водата.

Не само, че споделя експериментите си, но и показва по какъв начи нвсъщнос те успял да измери влиянието, което съзнателното намерение, само и единствено, без други фактори, има върху водата, изчерпателон показва и точната лабораторна техника, която е използвал за измерванията!

Много хора започват все повече да се интересуват от финото енергийно поле, но повечето не са запознати с начина, по който да измерят количествени резултати от експериментите си - тази презентация е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за онези от вас, които следват това поле на изследванията, особено по отношение на водата.

На уебсайта ще откриете презентацията от 2017 и 2018г - http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=124λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #16 -: Август 15, 2018, 03:08:03 pm »
Можете да не купувате:
 • Лекциите на Харалик от 2017 и 2018 за количествените измервания от ефекта на съзнателното намерение върху водата;
 • Лекцията на Мураками за електрокултурата и как да се отглеждат свръх-надарени растения с електрическо подпомагане;
 • Лекцията за 4тото състояние на водата от Полак.

Апокрифна Академия вече разполага с тях :)


Смятам да отварям отделна тема за всяка една лекция, след като се запозная с материала, за да го представя в резюмиран вариант пред българска публика, а и за да има посветено място за обсъждане на всеки материал.

Това ще отнеме време, но пък и ще ми даде време да изчакам и останалото от тазгодишната конференция и да преценя какво още си заслужава да се вземе (мисля, че се отказвам от Яро Станчак и Кен Уийлър, в 5-минутното резюме Яро ми се струва твърде забит в простотии, а гадната свиня Уийлър не казва нищо, което го няма в книгата му, Джим Мъри си заслужава повече май).

Ако някой все пак си е достатъчно добре с езика и иска сам да си разгледа нещата, нека пише, тук или на мейл, и ще го линкна предварително :)

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #17 -: Август 16, 2018, 10:55:48 pm »
16.08.2018

Чест е за нас на представим първата презентация, която някога е правена от член на семейството на Парамахамза Тевари (Paramahamsa Tewari). Тази презентация се изнася от неговия син Анупам Тевари (Anupam Tewari) и покрива историята и теорията за това как работи Нереагиращия генератор (Reactionless generator). Имайте предвид, че тази презентация не обяснява как да си направите устройството, тя е просто общ преглед на основата, на която стъпва машината, а това е нужна стъпка към евентуалното пълно разкриване на технологията.

Ако не сте запознати с генераторите, по принцип когато черпите мощност от тях, те създават триене и забавяне в мотора, който ги задвижва. Това е нормалното поведение, но това не се случва при генератора на Тевари, така че има очевидни увеличения на възможната ефикасност. Генераторът на Тевари е една от най-изследваните машини за Свободна Енергия в света и е била измервана от множество високо квалифицирани личности и организации в период от много години.

Целта на Анупам е, да запази жив завета на баща си и да изнесе тази информация пред света.

Може да се купи от тук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=125

Скоро ще пуснем 45-минутна непланирана презентация относно една машина с КПД>1 от конференцията "Тесла 2018", която много грижовно държим в тайна. Всъщност имаше три машини с КПД>1, демонстрирани на конференцията, но не ги изтъкнахме като такива. Една от тях вече беше спомената дори в серията от тези имейл-известия, но не посочихме, че произвежда почти два пъти повече работа отколкото електричеството, влизащо в нея, но тези данни бяха скрити в текста!

Искрено,
Арон Мураками
Де да знам... Това, че им давам пари и им взимам лекциите, е едно. Аз също имам информация и ако техните материали не потвърждаваха това, което аз вече подозирах и бях чувал на други места, нямаше да ме привлича. Доверието ми към тях е нещо отделно.

Арон, например, е далновиден търговец. Преди да направи тази фирма "A&P Electronic Media", което значи "електронната медия на Арон и Питър (Линдеман)", е имал фирма за фитнес добавки, книги за здравни съвети, и с една дума всякакви идиотски простотии, които елементарния американец се скъсва да купува, полето на боклучавата литература и книгоиздаване. Тоест, един търгаш, който е имал интерес в Свободната Енергия и като се е замогнал се е преориентирал и е направил фирма съвместно с вече известна личност, за да стане и той известен, което да му донесе по-добър пиар и следователно повече кинти като издател на информация.

Освен това, Арон беше замесен в скандал с Ерик Долард. Ерик Долард беше клошар много години наред, ровеше по кофите и живееше в автомобила си в американската пустиня, след като държавата на САЩ му конфискува лабораторията и го доведе до фалит три пъти. Тогава се събраха млади хора, доброволци, защото Долард имаше видеа в интернет заедно с Питър Линдеман още когато са били млади хипита. Няколко десетки човека доброволци успяват да се организират, взеха жилище под наем на Ерик, купиха земя и със собствен труд му построиха хале за нова лаборатория.
Проблемът беше, че докато беше клошар, Долард беше станал наркозависим към мет (популярен американски наркотик) и беше станал алкохолик. Много пъти това му пречеше да се социализира със събралата се да му помогне група. Тогава се появи Арон Мураками, който започна да се среща с Ерик Долард и успя да го убеди, че събралите се доброволци всъщност искали да го ограбят и да забогатеят на негов гръб от знанията му. Долард ги изгони всичките, скара се с тях, обяви ги за измамници и започна да пише книги и да прави презентации, които Арон да продава. Доколкото е известно, повечето средства остават за Ерик или пък директно отиват за финансиране на в момента функциониращата му лаборатория, която си има програма, експерименти и всичко, Ерик дори отваря гореща телефонна линия за около час-два веднъж месечно.
Групата доброволци не си мълча и започна война с Арон Мураками в ютуб. Mуснаха много клипчета, в които Ерик говори за нарко-зависимостта си и споменава какви неща му е говорил Арон, за да го навие против събралите се доброволци. Вярно е, че Ерик сега си има всичко, води лаборатория и ще продължи да се занимава с изследвания до края на дните си (което не е много далече). Но не е вярно, че хората, които се бяха събрали, са целяли каквото и да е от онова, в което Мураками накара Ерик да повярва.

Каквато и да е истината, скандалът си е скандал и Арон Мураками винаги е бил хищник, а не някой, който пасе. Такива подмятания съм виждал и преди от него и никога не се е оказвало нещо, което не знам.Освен това, страня от индийците в свободната енергия. Индийците са си измамници по природа. На тях им дай кристални топки и да ти говорят за кришна и ги остави да ти показват колко си вярват. Не се показвам като расист, просто такъв народообраз са си изградили. Повечето индийци, които учат и живеят в САЩ и получават арена за изява в Западния свят, градят наука, в която използват термини като "кришна", "мая" и прочие, в материя, в която става дума за електричество и ясно дефинирани неща.

Баща му на тоя индиец, Тевари, наистина е страшно известен с генератора си. Наистина е измерван от кой ли не и къде ли не. Само че някой знае ли как се прави, някой успя ли да го направи? Не. Тевари някога каза ли как се прави? Не. Ако въобще е имал какъвто и да е завет, да беше казал всичко на света. Синът му очевидно не може да избяга от сянката на баща си и най-добрия му шанс да прокопса на Запад, е като продължи тенденцията да разтяга локуми и глупости за индийската науко-религия точно като баща си.

Същото нещо е и с Кепанадзе например. Страшно известен. Машината му е тествана и замервана от кой ли не, къде ли не, и много години наред. И някой успя ли да я направи? Не. Кепанадзе някога каза ли как се прави? Не. Понеже е боклук. Точно като Тевари. Такива като тях нямат "завет". Това са едни селяни, на които им е попаднало знание в ръцете и цял живот са смятали колко кокошки и кози могат да получат срещу него. Пък нека народа чака Кепанадзе да каже нещо някога. Все едно да чака Тевари да стане от гроба или да очаква, че е казал каквото и да е на непрокопсалия си син.И как се очаква да реагирам, когато някой като Арон почва да ми подмята кюфтета в лицето и да ми навира индийския син на отдавна умряла легенда в Свободната Енергия, самодоволно погребала тайната със себе си? Тази презентация ми е някъде на края на приоритетния списък... но нека видим все пак какво ще покажат. И какво ще поискат в замяна.

Както са казвали в Близкия Изток едно време - няма евреи и няма араби - златото си е злато. И аз съм на това мнение. Няма значение кой ти го поднася - знанието си е знание, или имаш шанса да се доближиш до него, или не. Така че нека видим.


« Последна редакция: Август 16, 2018, 11:04:38 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #18 -: Август 18, 2018, 10:17:04 pm »
18.08.2018

Следващата седмица планираме да пуснем една непредвидена презентация, която тайно записахме с Питър Линдеман след конференцията. От дълго време насам много от вас ни молеха за нещо такова, така че очаквайте го! Всичко това е съблечено до възможно най-простата версия на тази технология, която никога не е показвана.
Колкото до днешната презентация, тя наистина ще ви даде хляб за размисъл междувременно и ако мислите че информацията не е от този свят - най-вероятно сте прави... и с купона за отстъпка ще струва само 5.25 долара за цялата презентация!

Джейн Манинг (Jeane Manning) винаги е любим презентатор, защото носи в себе си импулса на новото енергийно поле повече от който и да е. Тя споделя доста на брой технологии и всички ние се надяваме да ги обсъди по-подробно в предстоящата й книга със съавторството на Сюзън "Скритата енергия".

Сюзън Маневич (Susan Manewich) е съпрезентатор с Джейн и използва различен подход в обсъждането на етера, технологиите и освен това наскоро публикува данни, основаващи се на хиляди допитвания. Данните са били събрани с усилията на множество академични лица с блестящи репутации като например член на института "Монро", бивш шеф на Американската асоцияция по психотроника, бивш харвардски професор по астрофизика и редактор на Списание за космология, както и информация от късния д-р Едгар Мичъл (Edgar Michell). Тези данни разкриват отнемаща дъха картина и показват, че нещо се случва на планетарно ниво и е силно обезпокоително.

Научете повече тук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=126


Интересно. Аз също мисля, че отдавна е време за нещо. Не че много хора ги "молят", ами много хора ги обвиняват, че цял живот само надъхваха, само окуражаваха, само насочваха и помагаха и образоваха другите, и всичко това беше и продължава да е чудесно, но не казаха абсолютно нищо. Бедини умря. Линдеман е предъртял и миналата година обяви, че се оттегля вече от полето, понеже усеща, че ума му вече не става за тая работа. Долард е пътник, Арон Мураками, който го взе под крилото си, вече насочва към него повече пари, за да го води по болници, отколкото за лабораторията.

Никога не излязоха със свое безкомпромисно становище. На всички е ясно какво им е мнението за Свободнат Енергия, но те винаги са оставали уклончиви, за да си пазят репутациите... и наистина така трябваше да бъде, защото кръгът им и конференцията и традицията, която създадоха, наследи именно този авторитет и уважение от всички - и алтернативни и академици, никой не ги нарича луди или необразовани, както наричат хора като Мехран Кеше например. И той имаше ресурси, и той направи голяма машина, завъртя хора, фондации, сайтове, завъртя популярност, но какво направи? Тотално се дискредитира просто заради подхода си и сега не среща подкрепата на официалния свят.

При групата на Бедини-Линдеман е точно обратното. Има повече хора от алтернативните групи, които са зле разположени спрямо тях, отколкото света на официалната научна академия.

И това беше правилна стратегия. Но до сега. Сега, всички са предъртели, и го усещат. И обвиненията от аудиторията са по-остри от всякога и все по-силно се настоява най-сетне да излязат и да обявят официално война на традиционния подход в науката, да спрат с тази дипломатичност, която вече няма за къде да им гради репутации, след като си отиват.

Надявам се това им намерение да е сериозно.
Колкото до тези двете... мисля, че целият този жест цели да отвори конференцията към женското присъствие. Съвсем скоро живите легенди ще станат мъртви легенди, а има недостиг на нови гении. Ще е чудесна крачка, ако повече жени се появяват като презентатори, защото това е на практика половината от човечеството, а традиционно обществата нямат навика да очакват прозрения и открития от женското присъствие. Това е абсолютно неоправдано и трябва да се промени.

И като политически ход е добро представяне и съм убеден, че презентацията им няма да разочарова никой.

Но от гледна точка на информацията и знанието, което ни интересува - не, мерси. Склонен съм да дам 100 долара за нещо, но няма да дам 5 долара за нищо. Какво искат, да им дам 5 долара в замяна на приказката, че нещо смущаващо става на планетарно ниво? Тук в нашия сайт сме се събрали все хора, на които цял живот им е ясно, че "нещо става". Не само че съм сигурен, че всеки знае точно колкото и те какво става, но и още не е дошъл деня, в който ще давам пари на хора, за да ми казват какво знам.

Но ако някой прецени, че би изгледал още малко от същото до сега, 5 долара са нищо и става като за една петък вечер например :)
П.П.
Лекциите които взех подлежат на обработка и вече реших да ги публикувам като стенограми, на български, оформени така че да не се пропуска нищо от съдържанието. Очаквайте ги :)... но ще отнеме време, правя го когато мога.
« Последна редакция: Август 18, 2018, 10:25:59 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #19 -: Август 23, 2018, 11:24:11 pm »
23.08.2018

Здравей *****,

Джон Бедини показа "тройната система батерии" на уебсайта си преди повече от 20 години, която работи заради потенциалната разлика между положителните терминали на три батерии, подредени по специфичен начин. Това показва, че потенциалната разлика е това, което е от значение, а не задължително полярността. Ед Грей (Ed Gray) имаше мотор, който се задвижваше от процес, който той самият нарече "разделяне на положителния терминал" и това по своя принцип е директно свързано със системата от три батерии. Добре известният "Ключ на Тесла", който идва от Роналд Бранд (Ronald Brandt) няма нищо общо с Тесла, но е свързан с това, което Питър презентира и задвижва захранване между два отрицателни терминала. Аз изнесох презентация за една ел.верига за студено електричество преди две години и тя също задвижва захранване между два отрицателни терминала. Всичко това са все самозахранващи се вериги, които имат едно общо нещо, всички те явно се коренят в работата на един човек и това е Самозареждащата се система от батерии на Карлос Ф. Бенитез (Carlos F. Benitez).

Питър демонстрира голямо SG, което се самозареждаше, преди две години - това беше презентацията "Отвъд SG". Миналата година Стафорд (RS Stafford) повтори тази демонстрация, този път с "метода на бедняка", който се нуждаеше само от прекъсвачи от железарията. Тази система също сама захранваше себе си и демонстрира повече работа, отколкото нетната загуба на батериите. Всичко това е свързано със системата на Бенитез.

Разговорите по този въпрос и опитите за репликиране на системата Бенитез продължават вече от доста време, но само няколко човека успяха да го постигнат и те са от форума Energetic Forum (американската версия на нашите mazeto и garaja, но с много повече човешки и други ресурси, един от най-добрите чуждестранни форуми, бел.прев).

Питър Линдеман демонстрира една система на тазгодишната конференция 2018, която се захранваше от банката с батерии, докато зареждаше друга банка с батерии, докато захранваше мотор/генератор. Батериите се зареждаха повече, отколкото се разреждаха и това беше постигнато с нискокачествени батерии за косачка, който е възможно най-лошия вариант. Това идва да покаже, че тази система ще блести, ако е с истински батерии за дълбок цикъл, които са по-големи и имат много ниско вътрешно съпротивление. батериите с ниско вътрешно съпротивление (импеданс) са ключът и това беше доказано от Джон Бедини и Питър Линдеман в продължение на много години.

Това, което предстои да видите, е НАЙ-ПРОСТИЯТ, НАЙІЕВТИНИЯТ и НАЙ-НИСКОТЕХНОЛОГИЧНИЯТ метод за репликиране системата на Карлос Бенитез, който някога е разкриван. След това, ще е трудно на който и да е да си измисли извинение защо няма самозареждаща се система. Тази презентация показва ел.веригата, диаграмите, патентите и включва PDF наръчник, който да поддържа усилията ви. Свободни сте да потърсите информация за Карлоз Бенитез и да се опитате да го проумеете сами, но ако не можете да дешифрирате неговия език за кое какво е, няма да стигнете далеч. Поради това е и фактът, че освен Питър само още двама души, които познаваме, са постигнали свръх-единство с тази концепция - и това отне доста гдини.

Презентацията на Питър е около 45 мин. и е единственият случай, в който системата на Бенитез се разкрива по този начин като това, което е -въведение в историята, операционната теория, някои разкрития, които Питър е открил и заради които всичко това е започнало да има смисъл и много специфичните схеми на Питър, обясняващи как да се построи системата. Надеждата ни е, че репликирайки този метод, точно както е описан, нещата ще поемат свой собствен път и това ще стане по-популярно от "Бедини SG". Това може да се МАЩАБИРА, което значи, че можете да го направите колкото си искате голямо!

Купете копие от тук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=127


Това е от голям интерес за Библиотеката на Апокрифна Академия и вече е включено в плановете. Въпреки че вече притежавам лекцията, не мога да кажа, че ще успея да я обработя скоро. Темата за водата ни интересува също толкова живо, а последните лекции, от тазгодишната конференция, са пълни с великолепна информация. При положение, че Гералд Полак е толкова известен в България, аз съм учуден (и не за първи път), че НИЩО от него не е преведено на български. Въпреки любовта му към нашата страна, както от научна, така и от емоционална гледна точка, и въпреки историята на страната ни в темите за водата, за мен е необяснимо как никой до сега не си е направил труда да преведе нещо на български - нито като самоинициатива, нито с търговска цел. Единственото възможно обяснение за мен отново е свързано с природата на българина, но това е за друга тема...

Освен това предстоят и материалите на Боб Харалик, които са тясно свързани с презентацията на Полак. След като в Библиотеката вече отразихме класичесата презентация на Мори Кинг, няма как да не дам приоритет на тази тема.Но в крайна сметка това ще се появи на български, най-малкото заради съратниците от mazeto, които не се оправят с английския, и най-вече заради всички онези, които спъват информацията. Единственото, което търсачката на mazeto намери за Бенитез, е линк на патента му, като коментар към Кадуцеус, в контекста на това, че нямало смисъл дори да се обсъжда публично, за да не се нахвърлели други потребители и да се образуват спорове! Дотам се е стигнало и всички го знаят! Каква пасмина!

Аз, като лична персона, не само се обявявам против това, но и правя каквото мога в тази посока (благодарности на всички, които са решили да помагат). За сега разполагаме със следното:
 • Пишете ми, ако се интересувате от въпросната презентация на Линдеман "Отвъд SG" от 2016г
 • Пишете ми, ако се интересувате от лекцията за Системата от три батерии от 2017г. Прочетете основното за Тройната система и за "Ключа на Тесла" от Роналд Бранд, преразказано от мен ТУК.
 • Очаквайте обработка на български на тази лекция в Библиотеката, според приоритетния ред на нещата.


« Последна редакция: Август 23, 2018, 11:27:40 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #20 -: Август 26, 2018, 11:18:18 pm »
26.08.2018

Анатомия, ембриология, филогеника на акумунктурните меридиани

Здравей ****

Преди 20 години следвах с д-р Чарлз Т. МакГий (Charles T. McGee), който бе един от пионерите на ортомолекулярната медицина. Той беше приятел с Линус Поулинг (Linus Pauling), Вол (Voll), Ногиер (Paul Nogier) и други. Д-р Пол Ногиер от Лион, Франция, беше бащата на слуховата терапия - вид акупунктура на ухото, но той също откри, че всяка тъкан на тялото има своя собствена резонансна честота на база ембрионалния си произход. Около етапа на развитие от 100 клетки, клетките започват да се диференцират в различни тъканни групи - ектодерм, ендодерм и мезодерм.

Известни са ни резонантните честоти на тези тъкани, които по слечайност са хармоничности на музикалната нота D (отговаря на звука Ре, бел.прев) от определена скала. Никога не е имало задоволителен отговор на въпроса защо всяка тъкан има своя собствена резонантна честота и защо нещата са се развили по този начин на база ембрионалното развитие.

Когато д-р Чарлз багли (Charles Bagley), удостоверен от борда невролог и акупунктурист, ме потърси с идеята да презентира на Конференция 2018, се развълнувах, защото той може би има първия достоверен отговор на въпроса как се развива меридианната система от гледна точка на ембрионалното развитие. Презентацията е смъкната на по-ниско ниво, за да може онези, които нямат медицински опит с анатомията, да я разберат. Това е много техническа и изчерпателна лекция. Слайдовете на видеото са някак малки, но има и PDF, в който са са предоставени в оригинал.

Ако сте фенове или студенти по енергийна медицина и лечение, тогава тази презентация е задължителна за вас!

Можете да купите от тук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=128

Звучи ми чудесно, защото до сега никога не съм чел строго научна презентация за енергийните меридиани от авторитетни учени с отворено съзнание. Източната литература за тези неща изобилства, но тя винаги ми се е струвала твърде метафорична, сякаш в опит да навакса онази западна жилка в научния подход, която просто не е типична за Изтока.

Но, за жалост... не разполагам с материали, които да се сглобят с този в по-голяма картина. Затова смятам тази лекция да остане в историята като линк.

Тагове към темата: ел. и магнетизъм енергия технологии