Apocryphal Academy

Автор Тема: Дигитално програмиране и Астралното преживяване  (Прочетена 12173 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #60 -: Септември 10, 2017, 02:41:31 pm »
А на някой направи ли му впечатление, че описаните характеристики на сънищата имат донакъде аналог с природата на реалността

mind

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #61 -: Септември 15, 2017, 04:55:50 pm »
Нека споделя и моето виждане за нещата в темата.
Ще започна с един мой отдавнашен сън, който беше доста шокиращо изживяване и затова е останал в спомените ми до ден днешен.
Сънувам, че ме застрелват в главата, в челото.. точно в десятката. Усещанията и цялата картина стават на забавен кадър и първото, което изпитвам е болката от изгаряне. Това е заложено в предварителните ми знания, че куршумът е горещ, вследствие на газовете и триенето в цевта. Веднага следва и болката от счупване на кост и разкъсване на плът, след което какво? ...болката изчезва! Явно мозъкът се подчинява на логиката и на причинно-следствената връзка за смъртта и освен, че изключва болката, решава да изключи и всички двигателни функции, включително и тези за нормално дишане. Сигурно вече се досещате, че аз съм попаднал в капана на собствената си мисловна дейност и започвам да се задушавам. Невъзможно е да опиша как се чувства изцяло парализиран човек, който се задушава.

Сега, философски погледнато, ако това е втората реалност в която става събитието, би следвало нещо от първата да се е намесило и да е било по-силно или по-истинско, иначе сега нямаше да ви пиша. Вероятно защитната функция на организма, която се намира в "реалната действителност" се е активирала, за да предотврати това, което е щяло да стане в "илюзорната действителност".
Пояснявам изразите в кавички, понеже срещнах тук един колега да използва първия - това е глупаво и ненужно словосъчетание, защото двете думи са синоними и общо взето се отъждествяват с думата "истина". Вторият пък е противоречив и звучи като "глупавия умник" или "умния глупак", но както и да е, аз просто го свеждам до една дума - измама или лъжа. Иначе казано, ако аз бях се споминал в съня си, това щеше да даде резултат в реалността... покойник... мъртвец, но в никакъв случай с дупка в черепа. Това е измамата!
 
На по-късен етап, започнах да анализирам и други мои сънища и поведенията вследствие на тях и стигнах до извода, че те имат изцяло негативен характер. Идеята на здравия сън е да даде цялостна почивка на организма, а измамното преживяване (сънуване) е онази част от него, която не дава покой на ума и много често се случва да се събудиш потен, объркан и неадекватен за деня, който ти предстои. Освен депресивно състояние или вменяване на вина е възможно и да ти сложи розовите очила в неподходящ момент, но в същността си сънят е измама и води до манипулативно поведение в реалния живот. Подобно поведение има и след гледане на силно емоционален филм или компютърна игра или слушане на такава музика и други подобни заливащи ни всекидневно неща, които имат за цел и се опитват данарушат основите на здравия човешки разум.

Когато проучвах въпроса за произхода на сънищата, попаднах на сведения от древни писания, че това е един от начините за индиректна, еднопосочна комуникация с Бог, но в последствие тази техника е станала достъпна и за злите сили, което на свой ред е довело до прекратяването й. Тоест, в настоящия момент нищо истинско и стойностно не може да се получи или поучи от тях и е безпредметно да бъдат тълкувани и същевременно да им се дава силата да влияят над свободната воля, която притежава човек. В този аспект, астрологията има подобно влияние, но тъй като не е предмет на тази тема ще оставя коментара си така. Естествено, това са мои тълкования и разбирания, с които не задължавам никого (а и не мога), но за мен най-добрият сън е несъществуващият... или най-малко - незапомненият.   

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #62 -: Септември 16, 2017, 01:35:47 pm »
Това с проникването на куршума на забавен каданс е бахти лудницата. Само не споменаваш с намерението си ли забави времето или просто наблюдаваше как се случва. Щото последствие си фокусиран върху момента на изключване на болката.
     Принципно аз поне виртуалната ,,реалност'' на сънищата си я отделям от сетивната поради наблюденията си. В голяма част от сънищата си давам сметка, че възпроизвеждам ситуации от деня. Да, понякога случващото ми се в съня е трудно доловимо като аналогия по отношение на историята, обектите и субектите, но пък емоционалния заряд повтаря този от реалните събития преди да заспя. Това ме навежда на мисълта , че съня е време за архивиране на инфото. Обаче този процес е свързан май и с известно оттегляне на егото и Аз-ът на личността ми има възможността да наблюдава непречупено през его-комплекса съдържанието на личното ми несъзнавано. А то там е бъкано със страхове, които съм подтиснал. Колко пъти са ме стреляли, гонили са ме вълци и кучета. Стоял съм гол през хората. Пък да не обяснявам от къде и колко пъти съм падал, пропадал и прочее :).
     От тази гледна точка сънищата са ми прекрасен инструмент за опознаване на несъзнаваното.
     От друга пък, тъй като съм почти сигуррен че на всеки му се е случвало да сънува опредеелена ситуация или панорама и след време да изпадне в такава,  се замислям върху странната и инцидентна връзка м/у двете ,,реалности''. Също и ,,де жа вю''-тата, с които често се сблъскваме.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #63 -: Септември 16, 2017, 04:56:26 pm »
Ние /хората/ съществуваме едновременно и в Двата свята, полуосъзнато в материалния и неосъзнато в другия. Всяка нощ когато заспим астралното / енергийното/ тяло  - носител на съзнанието се отделя от материалното тяло и  влиза в Другия свят.

Човек се състои от материално и енергийно тяло / не съм сигурен дали съзнанието може да продължи без тяло/носител в случая енергийно/ затова не го отделям като отделна част – според древните може - Шат,Ка и Ба -душата-съзнанието/.

Материалното тяло е транспортно биологично средство за материалните светове което притежава своя система за управление независима от съзнанието.  Можем да твърдим, че повечето хора живеят на автопилот /управлението се осъществява от ума/ , който в повечето случаи просто  избира между различни програми  / възможни потребности/. Много рядко хората осъзнават какво и защо правят нещо / това са моментите когато съзнанието изключва ума и поема управлението на тялото/. Ума може да се разглежда като вирус който пречи на съзнанието да поеме контрола над тялото и поставя съзнанието в положение на обикновен пътник, грижейки се за него да губи максимално много енергия във всеки удобен момент. Причината да не си спомняме сънищата и миналите животи е ума, които прави всичко възможно да управлява тялото за сметка на съзнанието.

Ума е част от материалното тяло, когато заспим контрола поема истинската ни същност / резултата е трагичен/. Дизайна на световете предполага съзнанието да се  учи  / като започне от материалния свят в който нещата се случват много по-бавно/, това е и причината някой поради липса на думи на сравни живота в нашия свят с училище и безброй глупаци да го повтарят.

Какво означава да си осъзнат, във всеки един момент да знаеш какво правиш и защо /да си тук и сега/, когато например застанеш на някоя улица да виждаш всичко и всички до където очите ти виждат, да чуваш всичко около теб, в главата ти да няма нито една мисъл / те не са наши, а са около нас и ума си избира от тях, които след това хората припознават като свои/  и т.н и т.н.

Съня, ОС и ОИТта са едно и също нещо различаващо се единствено по степента си на осъзнатост.

По отношение на темата не споделям мнението, че ОИТ е вътрешно преживяване.

Имал съм няколко оитта след употреба на алкохол  /значително количество/, лягам си на леглото имам чувство, че потъвам всичко ми се върти, решавам да използвам състоянието да изляза от тялото, получава се –  по време на оитта съм абсолютно трезвен и след като се върна в тялото пак същата гадос / въртене, потъване/. Това е причината да смятам, че отделянето е реално.
« Последна редакция: Септември 16, 2017, 07:50:39 pm от Веско »

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #64 -: Септември 16, 2017, 07:58:06 pm »
Но тази позиция не дава отговор на проблемите.

Ако умът е нещото, което пречи на съзнанието и е един вид агент на ентропията... тогава може ли да се каже, че съзнанието по принцип е малоумно?

И ако всичко, с което разполагаме по даден въпрос, са сведения, произлизащи от сетивата... тогава на практика не разполагаме с теза, която би издържала в съда, както се казва. На базата на сетива не може да се стигне до обективни заключения.Например:

При Синдром на Множествената Личност - състояние на размножаване на личността, което целенасочено и системно се постига при програмиране на съзнанието тип МК-Ултра и Монарх - едната личност може да е пияна, а другата да не е, и да се превключва между двете. Мозъкът е същия, тоест интоксицираната плът е една и съща, но в зависимост от някакъв друг фактор (който не го обсъждаме сега), тя може да се държи и като пияна, и като трезва.

С което искам да кажа, че горният опит е невалиден като основа за крайна позиция.
« Последна редакция: Септември 16, 2017, 08:05:23 pm от λ »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #65 -: Септември 16, 2017, 09:55:57 pm »
Ума според мен е приемно-предавателно-четящата способност на мозъка  / визирам  мислите които са вълни и са навсякъде около нас/. Не случайно в човешките глави постоянно бръмчат някакви мисли.  Ума бомбардира съзнанието с тях а то му припява като ехо и в един момент решава, че трябва да направи нещо и предприема съответните действия. Трудно е да се каже каква част от тях се дължат на външни мисли тъй като съзнанието не може да различи свойте от чуждите. За един примитивен човек най-вероятно повечето. Младото съзнание има нужда да му се казва какво да прави, чрез ума черпи от опита на другите хора и се развива.

До един момент ума е абсолютно необходим. Просветлението е  ”убиството” на ума.

Как някой да има ОС при положение, че не е осъзнат в реалния си живот?  Или поне през по-голямата част от времето си.

Съгласен съм с теб, че аргумента ми не е 100%тов, но има например хора / монаси / които подлагат телата си на сериозни изпитания несъвместими с човешкия живот и нищо им няма, а това отваря вратата на още предположения.

Ако вземем хиларите / правят сложни операции с ръце / - при тях съзнанието им най-вероятно влияе според някои със силата на волята върху материята, възможно е при програмирането да е заложено нещо подобно, съответната  личност да има пълен контрол върху тялото.
« Последна редакция: Септември 16, 2017, 09:59:20 pm от Веско »

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #66 -: Септември 17, 2017, 10:11:25 am »
Аз не виждам къде е логиката умът да се унищожава или ампутира в който и да е момент. Говориш за неща обаче, които са факт - човек прекарва някаква част от живота си - най-често по-голямата, понякога по-малка, но често един цял живот дори не стига за това - в това да се научи как да борави с ума си.

Факт е, че умът не е съзнанието - той е атрибут. Умът е инструмент, принадлежност, вид сечиво, с което се обработва възприемания образ на действителността.

Факт е, също така, че съзнанието СЪЩО е атрибут. Аз не съм съзнание... би трябвало да е очевидно от лексиката. Аз ИМАМ съзнание, тоест, то е МОЯ принадлежност, сиреч атрибут.

Нека обърнем внимание на логическия факт, че дори без ум и дори без съзнание, аз няма да спра да бъда. Аз просто ще бъда лишен може би от двата си най-ценни атрибута, ще бъда лишен от двата си на-ценни инструмента, но няма да спра да бъда. Просто ще бъда значително по-неспособен да се справям с възприемания образ на действителността, но няма да бъда разформирован, аз ще продължа да бъда.

Нека не забравяме, че поставянето на знак за равенство между аза и съзнанието се нарича ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ - придаване на лице на нещо, което само по себе си не е идентичност, не е аз. Това е литературен похват за онагледяване, тоест предаване на смисъл чрез абстракция, а не факт на логиката.

Дори когато Моисей пита бога, който му се е явил като горящ храст, как се казва, богът отговаря единствено, "Аз съм който съм" или "Аз съм каквото съм", и това е коренния смисъл и произход на съкращението [Яхве] (това е абревиатура на отговора на бог, който е изречение).

Тоест, още преди толкова много време хората са схващали тази логика, че азът не може да бъде нищо друго, освен себе си... но всички други неща могат да му принадлежат. Всички други неща могат да са форми на проявление, форми на изразяване, характеристики и качества в смисъла на атрибути, но азът не може да се ограничи с тях - той е каквото реши да е.

Така, единственият глагол, който може да се свърже с аза, е глаголът "съм" и неговите производни форми; това е глаголът, обозначаващ изразяването на един аз. Нищо друго не може да адресира аза. Но всички неща носят частици за притежание - ми, на мен, моето. Тоест - на аза (буквално "на аз", защото "мен" е форма за притежание).Това, че ние сме били съзнания, е наложено в мнението на обществената аудитория заради пропагандата на различни ню-ейдж сайтове и на различни публични говорители, които не са били подготвени да говорят, както и на особени случаи като "Паралелна Реалност" и прочие фактори. Затова, нека не си говорим с олицетворения, метафори и абстракции.

Съзнанието и умът са атрибути и инструменти на аза за обработване на възприемания образ на действителността.

Моята теза е, че през множеството си животи, човек първо се учи как да борави в синхрон с инструментите си, така че да не си пречат - като ученето да боравиш с нож, с вилица, и после с нож и вилица заедно, без да си пречат.

Моята теза е, че чак след това хората постепенно през животите си се учат как да опазват и съхраняват инструментите си. Болшинството хора губят ума си и съзнанието си след поредната смърт, и това е загуба, която е в ущърб на аза, защото това лишение не го освобождава от нищо. (Освобождението, за което се говори в Даоизма и връщането към Изначалното, е криворазбрано като лишаване от инструментите на ума и съзнанието. Там не се говори за абдикиране от отговорността да се поддържат тези инструменти, а се говори за поемането на още по-голямата отговорност да се развие майсторство при употребата им.)

« Последна редакция: Септември 17, 2017, 10:15:45 am от λ »

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #67 -: Септември 17, 2017, 06:10:19 pm »
    Ламбда, извинявам се ако прекъсвам дискусията ви с Веско! Бих желел да попитам Веско, след предварителното уточнение че намирам пълно съзвучие на глобално ниво на убежденията, но имам извистен дисонанс по отношение на няколко аспекта, от които произтичат и въпросите ми.
    Защо две нива на БЪДЕНЕ - два свята? Къде е трансцеденталното измерение на нелокалното съзнание/Брахман/Господ/Аллах или както искаш. Т.е. първопричината за деформирането на енергийния потенциал, последствие реализиращо се като проявление. Проявление формиррано в различни като плътност, апропо йерархия ,,светове'' / материален, астрален,духовен и т.н. /. От ограничаването на това допускане произтича и ограничаването само до материално и енергийно тяло. Все пак минималният брой опорни точки за постигане на баланс е три :).
   От друга страна пък и с това съм съгласен с уточнението,че това съгласие произлиза от аналогията на този постулат с установеното, разбира се условно за целта на анализа, деление на психиката на личността - лично съзнателно и лично несъзнателно. ПЪРВОТО като аналог на съзнателното ни усещане за съществуване във физическото време-пространство в материално тяло и свързаното с това усещане за време и ВТОРОТО като аналог на ,,въображаемото'' ни съществуване като енергийни същества/това в кавичките определение разбира се е от гледна точка на ,,конвенционално'' промитото, но контролиращо схващане на класическата наука/. Тук обаче трябва да направя едно уточнение-обединение-повторение. Разделянето е условно. Психиката на цялостната личност е съставена и от двете ,,полета'' на съзнателното и несъзнаванато. Проблемът с разбирането и разделянето на това основно ми идваше от объркването на съзнателно със съзнание и недотам от несъзнателно с подсъзнание.
Веско, от тази гледна точка произтича и другият ми въпрос. Разбира се пак с уточнение/извинявам се ако е досадно, но аргументацията на въпроса го изисква./
Уточнението се състои в това,че възприятието за отделенност или т.нар. формиране на Аз се базира на оплетена логическа йерархия, т.е. е илюзия.В следствие на този ефект възниква и нуждата от софтуерна основа, която да приема, анализира и възпроизвежда смисли от входящата информация от ,,заобикалящата'' среда - формира се егото. Функция на егото е умът, който самото его използва като инструмент както споменах за визуализиране, контрол и осмисляне. Обаче егото е операционната основа на Аз-а, т.е. обхваща и контрола върху подсъзнанието вкл. моторните и други телесни функции/соматичната част на психиката/.
Така стигам до въпроса : Защо умът да ни е враг? Той като инструмент на егото ни ограничава във възприятията до ниво, до което му позволява съзнателната част на Аз-а ,т.е. ще разбереш толкова колкото си позволиш да приемеш, но важното е да се осъзнае че това все пак макар и илюзорно в същността си е въпрос на  личен избор.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #68 -: Септември 17, 2017, 06:19:55 pm »
Проблем е, че няма точни думи за това което обсъждаме, а да използваме  душа, дух и т.н. с оглед на религиозната им обремененост не е сериозно.

За мен съзнанието е истинската ни същност, това което остава след смъртта, а остава енергийно тяло буквално съвършено от гледна точка на материалното което иска нонстоп грижи и чиста мисъл  /кристално чиста мисъл/. Но може и да го раздробим още малко, а именно на носител /енергийното тяло/   и съзнание – ние сме съзнанието – кристалната мисъл. Разглеждам подсъзнанието /архива/ като част от съзнанието, затова не го отделям.

Ума е част от материалното тяло. Той е филтъра на съзнанието, всичко минава през него.

Съзнанието е част от енергийното тяло. Абсолютно всички решенията /какво, защо и т.н/ ги взима съзнанието.

Ума може да бъде разделен на функционален и емоционален. Основния ни проблем е емоционалния ум, той е това нещо което постоянно ни залива с глупости, грижи се за дневния ред на стадото, кой какво казал, къде отишъл, клюки, сплетни, анализира, постоянно върти едни и същи неща / винаги според дневния ред на човека/ в главите на хората  докато не ги изхаби енергийно и като съберат малко сили пак почва. Това е бръмченето в главите на хората. Верен  слуга на другия свят.

Индианците отиват доста далеч в това отношение / смятат, че чрез ума летачите са поробили хората/.  Но е факт, че ума позволява всякакви същности да се свързват с нас като ни изпращат мисли които поради механиката на случване хората да припознават като свои и ги да изпълняват.

Колкото едно съзнание е по-развито, толко процента на собствените му мисли е по-голям.

За мен ума е нещо като автопилот на материалното тяло, ако съзнанието е младо той постоянно му върти някакви неща / от дневния му ред/, съзнанието си избира и се развива.

Но това е до един момент / след безброй животи, но момента идва/.

На кой му е нужен този шум в главата?

Говоря за спиране и успокояване на ума, за спиране на бръмченето в главите на хората. За тишина и когато човек направи това, а то не е лесно, ще разбере разликата, ще види как може да прави всичко без да мисли, той просто знае. Той е тук и сега.

Ума по принцип е много коварен, той винаги ще измисли нещо, например ще каже на човека опитай утре сега може да гледаш някой филм, каквото и да направиш е правилно, винаги има време.

Истината е, че ума може да замълчи сега и веднага.
« Последна редакция: Септември 17, 2017, 06:36:03 pm от Веско »

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #69 -: Септември 17, 2017, 07:31:09 pm »
Разбирам, че имаш мнение. Но къде са доказателствата, за да бъде наречено обективно?Без представяне на аргументи и истински факти, това мнение представлява просто поредното демонизиране на някаква типична човешка черта и оневиняване на истинските виновници. Кога ще се спре най-накрая? Ту се демонизират долните чакри, ту се демонизира физическото тяло, ту се демонизират книгите, ту се демонизира астрала, ту се демонизира интелекта, ума, и какво ли не.

Естествено, без никаква логика, без дори да се знаят правилните думи. Всъщност, ако се каже с правилните думи, звучи абсурдно, мисля си че точно това е причината да се ползват евфемезми. Само чрез евфемизми и чрез прокарването на тезата, че не е възможно нещата да се назовават с истинските думи и имена, може да се лобира за абсурдни твърдения.

Без ум, човек и дух да е, е малоумен. "Немислещ, но просто знаещ" е евфемизъм за малоумен в случая.
Ти явно говориш за автопилота на материалното тяло. Не виждам какъв е зора това, за което говориш, да бъде на всяка цена разпознато не като друго, а именно като ума на хората.

Не виждам къде има конфликт в притихването на ума. Не виждам къде е логиката УМЪТ да е виновен за вътрешния шум, а не самия човек. Не виждам къде е логиката УМЪТ да е виновен за това, че самия човек се интересува и вълнува от глупости. Аз виждам само, че умът се подчинява на онзи, на когото принадлежи.

Не виждам къде е логиката умът да се демонизира, заради това, че неговият собственик няма желание или воля да установи тишина.


Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #70 -: Септември 17, 2017, 08:16:32 pm »
Говорим за различни неща затова не се разбираме.

Няма точно определение нито за ум, нито за съзнание. Според част от изтока и индианците ума е филтър на съзнанието, съзнанието е това което прави нещата и махнеш ли филтъра не ставаш малоумен а в пъти по-адекватен. Защото нито едно нещо не е същото и всяко нещо изисква еднакво отношение. Защото ако гледаш изгрева през филтъра /ума/ – ще е какво толко изгрев като изгрев, ако го гледаш успокоил ума си преживяването ще е истинско всякаш го виждаш за първи път и ще те изпълни с радост.

Ума разделя на мислещ и мисъл, така работи. А разделението не води до нищо добро . Когато не мислиш / не ме разбирай погрешно ти мислиш по-друг начин в пъти по-ефективно/ ти си едно цяло с преживяването и го разбираш по друг/нов начин.
« Последна редакция: Септември 17, 2017, 08:19:31 pm от Веско »

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #71 -: Септември 17, 2017, 08:54:46 pm »
Наложи ми се да прекъсна писането, това е продължение на предния ми пост.
Та Веско, няма как да не съм съгласен, че умът е необходим до определен момент заради нуждата да се натрупа достатъчно количество информация, която да спомогне за елементарно осмисляне на ,,изкуствената'' ограниченост на същността ни и че нещо в цялата ,,картинка'' липсва. Разбира се всичко е индивидуално - някой трупат повече, други по-малко, но явно достатъчно. Последното твърдение ми е от наблюдение и анализ на няколко житейски истории на близки познати. Останалата част от хората, при които шансът да се замислят по разбираеми причини е доста нисък и в момента няма нужда да ги коментираме /пък и те едва ли биха чели ,,такива неща в нетя''/. Не става въпрос за някаква елитарност, а за това че ,,зоната на комфорт'' на възприятията им е под въздействието на его-,,филма'', в който моментното им психическо състояние ги задоволява и са загубили любопитството си.
Лично за мен същността на егото и това, че умът е негова функция ми беше мъгла. Имах точно тази писмена информация, която го обясняваше, но нямах разбирането. На едно място Psyhea беше написала, че егото е до мозъка на костите и тогава ме светна, че нещата са извън досегашното ми схващане. Нз какво ниво на осъзнаване има Psyhea, но виждам как при нея в  постовете има толкова много информация, която поднася сякаш не разбира :)) Особено множеството фигури-визуализация на ,,едва'' 6-мерното математическо пространство на Калаби-Яу или пък тороидното проявление на оплетената логическа йерархия на себепозоваването. Остава само листа на Мьобиус за обединените полярности и как ин става ян и се завърта цикъла.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #72 -: Септември 18, 2017, 12:04:36 am »
Вижте (обръщам се към всички и читателите като цяло), трябва да се чете.

Просто трябва да се чете.От началото ни до сега, човечеството не е открило нищо ново. Идеите, които някои хора днес считат за много напреднали, от историческа гледна точка са пра-дърти и банални. Мнозинството хора се държат така, сякаш преди техния опит не е имало друг, и сякаш преди техния живот не са живели други хора. Хората като цяло днес са отвикнали постоянно да имат тази идея наум, че поне писмената история на човечеството е на около 10 000 години (може би с леко преувеличение).

Това са 10 000 години, през които въпросите за ума, личността, живота след смъртта и прочие са разглеждани постоянно и в не по-малко сложна светлина, точно обратното - през хилядолетията разсъжденията и опита за тези неща прогресивно се замъгляват, объркват и отклоняват. Мисълта на най-древните ни прадеди по тези въпроси е била значително по-рафинирана от нашата днес.Ситуацията е просто абсурдна. Направихме този сайт именно за това - за да се чете. Не може всеки да си говори каквото си поиска по тези въпроси, мислейки си, че казва нещо ново или че открива нещо ново, и с нагласата и дори с настървението, че всичко ще се преоткрива отново и отново всеки ден.

Без човек да е изчел каквото може за Кабала и други източници, или пък без да е изчел каквото може от научното познание на днешния ден, а и на миналите епохи... за какво да говорим? Разговорите с хора, които нямат достатъчно знания, за да участват в разговори, са губене на време.

Ако целта е да си губим времето в разговори, за които не сме готови, тогава проектът, който представлява този сайт, отдавна е задминат от множество телевизионни предавания и идиотските обикновени форуми в нета, пълни с гамени, говорещи за забавление.

Тия неща, които се обсъждат в тази тема, са майсторски и ненадминато обяснени и предадени от много по-светли умове от нашите още преди много стотици години. И за тези неща, за които говорим, си има правилни думи, установени във времената, в които са се поставяли основите на всяка наука.

Ако тук има възможността за водене на някакви разговори, БИ ТРЯБВАЛО те да са с цел разясняване и обсъждане на вече натрупаните от човечеството знания. Обяснение и доизясняване чрез комуникация.

Всичко останало е просто ненужно и безпочвено.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #73 -: Септември 18, 2017, 02:27:06 am »
Ламбда, пиша поради простия факт, че поста ти е след моя и изпитвам угризения относно дълбоко емоционалния ти изблик. Явно никога не е късно човек да се изненада от нещо нелогично... докато не открие убягналата му логика на нещата.  Макар и да не ми харесва като реакция съм длъжен от себеуважение да попитам: Ако не може някой да цитира дзен истории, да познава Сефиротическата традиция или да споменава Кабала отделно от Талмуда не си струва да говориш с него ли? Или просто влизаш във ,,филма'' на собственото си его, което във всеки последователен времеви момент възпроизвежда спомена за собствената си значимост, базирана на натрупаните знания за неща написани във форма, недостъпна за непосветени. Обърни внимание на термина ,,инфлация на егото'' и на една стара поговорка -,,Знанието не е знаене, разбирането не е опитност''. Цикленето ти в детайлите ти хаби фокуса. Някои т.нар. мистични преживявания на Веско от сегашното си ниво на себеосъзнаване никога няма да разбереш. Камоли пък на други хора, които изобщо не биха си губили времето с теб. Съжалявам ако откровенността ми я объркаш с арогантност, но такива реакции определено не са градивни.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #74 -: Септември 18, 2017, 03:49:00 pm »
Ако не може някой да цитира дзен истории, да познава Сефиротическата традиция или да споменава Кабала отделно от Талмуда не си струва да говориш с него ли?

Именно. Това са най-добрите извори на информацията, която обсъждаме в тази тема, и ако не се познават, това просто означава, че всеки си говори за нещо "свое си" и не разбира останалите за какво говорят, не знае и термините и правилните думи, и на практика комуникация няма.

Тебе, kipenzov, кое те вълнува повече - да има комуникация, която да позволи да си разменяме знания и идеи, или да си подаваме комплименти като пенсионери?