Apocryphal Academy

Автор Тема: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса  (Прочетена 14720 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Има ли извънземни или няма?
Пълен анализ на казуса


Казус (на латински: casus) в буквален превод от латински е куриозно произшествие, инцидент, представляващ и/или съставляващ обществен интерес.

В юриспруденцията и международното право се разбира като:

    в цивилистиката - въпросът за законосъобразното и правилно решаване на спора;
    в пеналистиката - въпросът за безвиновното причиняване на вреда;
    в международното право – въпросът за повода за изменение на международните отношения (примерно Casus belli и Casus foederis).

Научната дисциплина занимаваща се с решаването на казуси се нарича казуистика.

Въпросът с извънземните отговаря на всичко това: той е от обществен интерес; действително представлява едно произшествие; трябва да бъде правилно разрешен; би могъл да причини и вина безвиновно, ако не бъде решен правилно; и гарантирано ще доведе до изменение на международните отношения.

Много хора задават този въпрос и интригата не е малка, защото повечето от глупавите хора вярват в извънземни, а повечето от интелигентните хора не вярват в извънземни. Очевидно, за да бъде надскочена вярата, ние искаме първо да привлечем интелигентните хора, за да се въвлекат в това вярване, защото само ще имат способността да покажат пътя на по-необразованите хора. Често, в стремежа интелигентните хора да бъдат впечатлени с този въпрос и да се привлече вниманието им, се впускаме в директно отговаряне на директното "Има ли извънземни или няма". Изходът от това безплодно действие винаги е патова ситуация - интелигентните и образовани хора ще кажат "Дай ми доказателства", а по-необразованите хора ще кажат "Това е въпрос на тесноръдие", след което всяка от страните ще се оттегли в началната позиция.

Когато осъзнаем, че този въпрос е казус, става ясно, че преди да се обсъжда наличието или отсъствието на доказателства (което трябва да се случи след това), всичко трябва да се разгледа като казус.

Земята като затворена икономическа система

От гледнта точка на съвременната икономика Земята е затворена система.

Всички знаем, че Северното полукълбо е богато и развито за сметка на Южното. Всички знаем, че континента на Африка е пребогат на ресурси, но човечеството там мизерства. Сметките обаче излизат, защото, щом в Африка няма, значи на някое друго място има в повече, и това е Европа.
Всички знаем, че ако едно нещо се открива в изобилие навсякъде, то не може да се продава. Никой не продава въздух, защото е невъзможно някой да бъде ограничен от него. Вода се продава само там, където я няма (в пустинята например), а по принцип цената на водата не се образува от самата нея като ресурс, а от логистиката, която е нужна, за да бъде доставена там, където я няма, защото проблемът при водата е, че е изобилна, но е неравномерно разпространена. Следователно не липсва вода, а липса достъп. Така че това е, за което се плаща - достъпът и логистиката, а не ресурса, защото е изобилен. Продават се само онези неща, които са в недостиг.
Всички знаем, че пазарът се определя от търсенето. Без да има търсене, няма пазар (без да има предлагане, няма търговия, доколкото пазарът може да е отделен от тъгровията). Следователно, изкуството да се създава недостиг е нещото, което отваря нови пазари.
Всички знаем, че колкото по-голяма е наличността от дадена ценност, толкова повече пада стойността й. Това не важи само за парите, но важи и за стоки като диамантите - всеизвестно е, че във всяка мина за диаманти в Африка има място, където да се унищожават новодобитите диаманти от мината, за да може да се упражнява контрол над цената им по света. Всички знаем, че натрошените на прах диаманти са нещо по-евтино, въпреки че за получаването им в действителност е вложен повече труд. Има безброй примери за това, и е така, защото не трудът определя цената на дадено нещо в една затворена система, а недостигът на нещото.

В една отворена система, обаче всичко това е наобратно.

В отворената система на практика има постоянно вливане и постоянно отливане на неща. Затова, в отворената система не е нужно да се създава недостиг от вече наличното, за да се отварят нови пазари. В отворената система новите пазари се отварят сами и се отварят постоянно, защото нови и непознати неща постоянно идват отвън.
В една отворена система цената на всяко нещо не се определя от неговия недостиг, а се определя от количеството труд, което е инвестирано в неговото усвояване. Това означава много, защото на практика означава, че спекулирането с недостига и оскъдицата няма да бъде изгодна стратегия, а точно обратното - трудът ще бъде изгодната стратегия. Така най-богат ще бъде не онзи, който е унищожил най-много от даден ресурс, а онзи, който е способен да положи и да организира най-много труд.

Нека си представим какво би станало, ако изведнъж човечеството узрее за идеята, че космосът е неизчерпаем източник на каквито ресурси можем да си представим. В момента на крачки от планетата преминават астероиди, целите изградени от платина, които ние в момента със съвременната технология можем да добиваме. Нека да си представим, какво би станало с пазара на платината, ако се окаже, че съвсем близо до нас има източник, който съдържа повече платина, отколкото се открива на Земята. Същият пълен хаос в икономиката би настанал и по линия на кой да е ресурс - злато, диаманти и минерали от всякакъв вид, и прочие. Дори не обсъждаме онези вещества и елементи, които въобще не се срещат на Земята и никога не е имало пазар за тях.Ние никога до сега не сме гледали към звездите и никога до сега не сме си въобразявали, че можем да отидем и да пребиваваме в космоса, какво остава за идеята, че можем да го експлоатираме. Ако човечеството започне да гледа към звездите и ако му хрумне, че неизчерпаемият космос е източник на всичко, което можем да експлоатираме, това означава пълен рестарт на Земната световна икономика - шахматната дъска ще бъде пометена и превърната в жертв на хаотичните събития, в които досегашните милиардери може отново да са играчи, но може и да не са, но със сигурност дъската ще се изпълни с нови, непознати и непредвидими случайни играчи, което би унищожило всички изграждани от столетия монополи.

Можете да сте сигурни, че съвкупността от големите и средните в световната Земна икономика разполагат с ОГРОМНА мотивация да възпрепятстват и по всячески начин да предотвратят всяко хрумване на планетата от консуматори, да поглежда към звездите и да се замисля какво интересно забавление може да намери в космоса.Ако си мислите, че можете да си представите какво означава ОГРОМНА мотивация само на база до тук разгледаното, приемете, че си представяте само половината от тази мотивация да се подтиска интересът, насочван нагоре към небето.

Защото големите и средните в световната икономика, най-вече големите, далеч не са прости. Тях не ги интересува просто да подтискат осведомеността на консуматорите. Те се интересуват най-вече от това как могат ТЕ да се възползват от нещо, докато същевременно пречат на другите да стигнат до него. Така се трупат истинските богатства. Ако действително в близост до Земята има голям астероид, направен от платина, големите в икономиката няма да мислят толкова как да погасят обществения интерес, а най-вече ще мислят за това как могат ТЕ да добият тази платина, но да я продадат на консуматорите на такива цени, сякаш е добита на Земята.

Не си мислете, че това не се прави. Не си мислете и че технологията не съществува. Отдавна НАСА разполага с технология да прихваща астероиди между Земята и Луната и да извършва миньорски операции. Отдавна се говори за унизително смехотворни неща като това -> , по-сериозни неща обаче може да се прочетат в уики-страницата за ARM мисията на НАСА за прихващане и експлоатиране на астероиди. Забележете какво пише най-накрая - "Под бюджета за НАСА през 2018г, предложен от администрацията на президенат Тръмп, тази мисия беше отменена. През юни 2017 НАСА обяви "приключващата фаза", която следва дефинансирането. НАСА подчертава, че ключовите технологии, разработвани по мисията ARM, ще продължат развитието си, най-вече соларно-електрическите двигателни системи, които ще се ползват за целта".

Разбирате ли какво означава това? На практика, Тръмп (тоест държавата) орязва бюджета на НАСА, за да предотврати експлоатирането на космоса за ресурси. Само че НАСА твърди, че ключовите технологии щели да продължат да се разработват. Това означава, че държавата силово възпрепятства отварянето на Земната икономическа система, до момента, в който не добие увереност, че икономическият контрол при такова отваряне ще остане в нейни ръце.

Нека разгледаме какъв интерес може да има една държава в космоса и евентуалната космическа икономика.

Земята като затворена политическа система

Джереми Лок великолепно отбелязва в "Краят на злото":

"Картелите и монополите

На един корпоративен монопол се гледа като на зло, защото той унищожава избора на потребителите. Правителствата ни казват, че монополите насилват хората да купуват даден продукт на определена цена. Истината е, че няма принуда. Имате поне два странични избора. Първо, въобще не купувайте продукта. Второ, създайте своя собствена група, която да произвежда този продукт. При условие на предполагаемото зло на монопола, какво решение предлагат правителствата? Правителствен контрол.

Правителството е единственият истински монопол. Не можете да избирате дали да купите "услугите" на правителството или не. Да изберете да не ги купувате, се нарича държавна измяна и укриване на данъци, и тогава авторитетните институции ще дойдат пред вратата ви с оръжия. Те ще ви натикат в затвора или ще ви убият.

Правителството е единственият истински монопол, и техният монопол е монополът на агресията. Това са хората, на чиито авторитет сме научени да доверяваме стоките и услугите си. Демонизирането на корпорациите като монополисти дословно следва шаблона на тиранията. Измисли някакъв враг, и отнеми контрола.

Картел е, когато силите в една икономика сформират банда, която да пречи на който и да е друг да излезе на пазара. Както и при монопола, такова случване е възможно само в условията на правителство. Само правителството има оръжията и полицията, с които да ви спре да продавате продукт или да предлагате услуга.

Навсякъде по света има малки и големи картели. Те обикновено се фокусират върху определена индустрия в дадена държава. Например, една правителствена агенция, която контролира продажбата на дрога и услугите на здравеопазването, функционира като картел. При лицензирането, правителствените кандидатури и правителствените такси се превръщат в бариера за излизане на пазара, правителството на практика поддържа съществуването на пазара, и ви държи извън него. Ако се опитате да развивате свободна дейност, извън закона, ще бъдете вкарани в затвора или убити.

Много големи бизнеси обичат картелите, защото така правителството става техен партньор и помага в отблъскването на конкуренцията. Законите и регулациите, с които хората са научени да се съобразяват, не вредят на големия бизнес. Големите бизнеси са единствените, които могат да си позволят цената на регулациите. Някои хора си мислят, че когато се приемат "тежки" закони, те се отнасят за големия бизнес, но тези хора всъщност са марионетки на културата и всъщност те самите са онези, които страдат от "тежките" закони. Регулациите поддържат големия бизнес голям, и банкрутират всички останали. Такава е природата на правителствения картел. Не съществуват други картели."

Както видяхме току що, правителството на САЩ на практика поддържа космическата икономическа инициатива, но държи всички други извън нея. То поставя тези бариери, като ограничава финансирането на НАСА, което практически е чисто картелна дейност. Картелът около НАСА е много по-голям, както ще видим след малко.

Мотивите на правителството не са само икономически. На всички ни е известно, че на тази планета няма парче територия, която да не е окупирана от дадено правителство. Няма един камък, на който да стъпиш, без да бъдеш изнудван с данъци от някоя държава. Фактът на тази затвореност е много важен, защото всяка алтернатива, която евентуално би се появила, би била директна заплаха за всяко едно правителстов по света, за самия идеал на правителството и държавността. Единствените територии, от които правителството не се интересува, са онези, на които човешкото съществуване е невъзможно, чак и немислимо.

Всяко правителство се нуждае от консолидация чрез външния враг. Затова, в действителност, съседните територии, които са заети от чуждо правителство, са по-полезни за едно правителство, отколкото съседните територии, които не принадлежат никому. Защото в лицето на съседните правителства една държава вижда консолидиращ фактор, докато в лицето на ничията земя едан държава вижда дестабилизиращ фактор и фактор, който подрива религиозното вярване в авторитета на властта, просто защото представлява алтернатива. Много велики личности и майстори на пропагандата са ни съобщавали тези истини:


"Комунизмът не е любов. Комунизмът е чук, който използваме, за да размажем врага." --- Мао

"Ако тиранията и подтисничеството дойдат в тази земя, това ще е под маската на борбата с външен враг." --- Джеймс Мадисън, четвърти президент на САЩ, наричан от американците "бащата на конституцията"

"Най-доброто оръжие срещу един враг, е друг враг." --- Ницше


Повечето хора не вярват в извънземни, но въпреки това по цял свят се шири идеята, че извънземните ще дойдат и ще ни избавят от правителствата ни. Тази идея за месиянството е древна, разбира се, но човечеството е толкова подтиснато и толкова изтормозено, че за него всяко ново откритие има потенциала да крие в себе си месията. Без значение за какво се отнася, дали за нов сорт домати или за звездната освободителна флотилия на Бай Ганьо в космоса, първото нещо, което мнозинството винаги си мисли, е че сега вече ще се реши проблема със световния глад или ще се реши проблема с тиранията на Земните държави.

Това са толкова подсъзнателни и толкова лесно възбудими и дори възпламеними идеи, че ме изумява как успяват съвременните уфолози да пропуснат наблюдението, че евентуалното съществуване на извънземни е основната заплаха за авторитета на всяко едно правителство. Не заплаха сами по себе си, а заради вътрешните комплекси на угнетените човешки маси, които са готови да се пръснат като цирей всеки миг, щом се появи идеята, че е възможна някаква алтернатива в този живот.

Докато Земята е затворена система и докато туловището на Земята изпълва цялата Вселена от граница до граница, човечеството няма да има никаква представа за това що значи универсална нормалност. Без човечеството да може да се сравни с други цивилизации, то не може да има представа дали се справя с живота си добре или зле, дали се възползва от нещата по най-добрия начин или е жертва на излишно страдание, което за нормално в собствената си локалност. Способността за сравнение с други и за поглед отстрани играе толкова важна и централна роля в опълчването на правителството и пресичането на неговите наглости, че хората съвсем естествено го правят спрямо отделни държави. Постоянно сравняваме как са нещата в чужбина и в по-развитите държави, за да можем да оказваме натиск върху собствените си душмани, и постоянно наблюдаваме по-неразвитите държави, злорадствайки, за да не забравяме колко по-лощо може да бъде и да не го допускаме. Всички знаем, че без "желязна завеса" никой подтиснически режим не може да функционира дълго.

Много хора си мислят, че въпросът за съществуването на извънземни е много далеч от всекидневното недоволство срещу кое да е правителство, но грешат. Затова нека последният цитат бъде от Сун Дзъ, "Изкуството на войната":

"Затова, нещото, което е от най-върховно значение, е, да се атакува стратегията на врага."

Представата за Земята като отворена система атакува право в сърцето на стратегията на врага, която стратегия винаги е била, че Земята е затворена система. Всеки елемент, който подсказва, че Земята е в действителност отворена система, е опасен. Не става толкова дума за самите извънземни, колкото за фактора на тяхното наличие и за самата представа, че някъде там има втори / трети / пети вид цивилизация и втори / трети / пети начин, по който да се случват нещата.

Всички онези приказки, че не му било времето, че не сме били готови за такива неща, че технологията още не била развита, че това е нещо, което част от далечното бъдеще, са лъжа. Факт е, че Земята винаги и през цялото време е била отворена система, но ние просто не сме го осъзнавали. Това лесно се доказва с експерименти като онзи, за който говоря в началото на "Трактат за Свободната Енергия" (растението в бутилката), научни теории предвиждат, че Земята, както и всяка една друга планета, расте - в Реципрочната Система на Дюи Ларсън се обосновава идеята, че земното кълбо нараства в унисон с дискретно-квантовите промени на Слънцето. Континентите не плуват свободно в океана и мега-континентът Пангеа не е бил сред океан, а някога е представлявал цялата земна повърхност, преди планетата да разшири диаметъра си, за да може водата да се покаже отдолу. това е напълно в унисон с твърденията в "Старана Земя - Защо НЕ" на Нийнхюс.

Така че, Земята като отворена система е факт. Самата мисъл, че не сме готови да признаем тази истина, не означава, че ще я признаем в бъдещето - означава, че някой иска никога да не я признаем.

От Заветът на Фон Браун, а и от множество други неоспорими източници може да се узнае, че приоритетната цел на световното правителство и бизнес е милитаризирането на космоса. Зад това ключово словосъчетание седи начинанието, да се разработят оръжия и масивни военни установки, които да могат да се пратят в космоса и ниската околоземна орбита под формата на гигантски военни оръжейни платформи.
Предтекстът, както става ясно в посочения материал, постоянно ще еволюира, така че да се поддържа инициативата за финансиране на това развиващо се начинание - външен враг в лицето на други държави, терористи, астероиди... и накрая извънземни. Когато космическото околоземно пространство се милитаризира, планетата Земя ще се превърне в една затворена система с ефективна орбитална митническа зона.

Тогава и само тогава правителствата ще допуснат обществото да заговори за извънземни, и не по-рано. Без значение дали извънземни наистина съществуват или не, правителствата на Земята задължително ще кажат, че такива съществуват (без значение дали са открили доказателствата или не). Не защото ги интересува да ни запознаят с истината, а защото ще имат нужда от външен враг за укрепване на авторитета и вярата, че използването на космически оръжия срещу наземни цели е легитимно и оправдано.

Така че, драги читатели, без значение дали в момента го вярвате или не, извънземни със сигурност ще има.λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #1 -: Декември 09, 2018, 01:30:33 am »
Картелът около НАСА


Но Врагът в този казус, заедно с принципа на държавата, не е цилия бизнес, а само част от него. Докато държавността и парвителството е зло във всичките си проявления и варианти, бизнесът не е. Бизнесът е едно от онези основни неща, които подобряват живота на всички хора. Онзи бизнес, който поддържа желязната завеса около нашата планета, е всъщност продължение на самото правителство.

Ситуацията е, че в затворената система на нашето повърхностно съществуване, всичко е окупирано от някое правителство. Тъй като бизнесът няма къде да отиде, той по някакъв начин трябва да съществува в тези робски условия, заедно с всички нас. Правителството оформя картелите си чрез лобизъм. Лобизъм се нарича, когато правителството, срещу заплащане, произвежда такива закони, които да оставят на пазара точно определени бизнеси и едновременно с това да не допускат до пазара останалите видове бизнес. Лобистът (представителят на големия бизнес, който е решил да се съвукопли с правителството) дава много пари на прасетата в парламента. Тогава този отбор прасета започва да се бори в калта с другите отбори прасета, и който отбор прасета победи и се качи на върха на лайняната кочина, произвежда законите, за които е било платено (загубилите прасета остават и чакат нови лобисти, а онези лобисти, които са дали пари, изгарят).

На следващият цикъл, обаче, едно прасе, което дълго време е получавало плащания за да спортува в кочината, се пенсионира. Когато се пенсионира със състоянието си, бившото вече прасе започва свой собствен бизнес. Тъй като то все още има приятели и бивши колеги прасета в правителството, този вече бизнесмен става лобист - започва да плаща на бившите си колеги, за да произвеждат закони, които да му запазят място в картела на правителството.

Много често този успешен вече бизнесмен решава отново да се върне в правителството и да стане прасе. С това кръгът между правителството и големият бизнес се затваря, и така картелната въртележка се задвижва от лобизма. След една такава въртележка вече не може да се каже, че замесеният бизнес е самостоятелен - той е вече проекция на правителството и това се нарича мафия (малко безсмислена дума, като се замисли човек).

Бизнесът влиза в такова инцестно съвукопление по принуда и липса на алтернатива по повърхността на тази планета. Така ясно се вижда, че ако масовото човечество започне редовно да се замисля за това, че космосът е достижим и подлежи на нашата експлоатация, потребителите-поданници остро подпокават авторитета и вярата в тази тежка и мръсна глобална машина. Ако бизнесът получи алтернатива, тогава правителството ще загуби желязната си хватка върху икономиката, след което дните му са преброени. Полагат се неимоверни усилия интересите на човечеството да не се насочват към звездите.И това ни довежда до НАСА.
     

Калифорнийският Технологичен институт (Caltech, "Калтек") е частен изследователски университет н Пасадена, Калифорния, САЩ. Известен със силата си в естествените науки и инженерството, "Калтек" често се спряга като един от десетте най-добри университета в света.

През 1934г, около 40 години сед основаването си, "Калтек" е приет в Асоциацията на американските университети. Така, между 1936 - 1943г, под началството на Теодор фон Карман, били създадени организациите-предшествци на Лабораторията по реактивни двигателни системи (Jet Propulsion Laboratory) на НАСА, която Калифорнийският Технологичен институт продължава да менажира и оперира.

Обърнете внимание на това интересно лого.
JPL (Jet Propulsion Laboratory) е федерално финансиран изследователски център за разработки и полеви център на НАСА в La Cañada Flintridge, Калифорния.

Основана през 30-те години, понастоящем JPL е собственост на НАСА и се менажира от Калифорнийския Технологичен институт от името на НАСА. Основната функция на лабораторията е строежа и оперирането на планетарни роботни космически кораби, въпреки че също така провежда и Земно-орбитни и астрономически мисии. Лабораторията също така е отговорна и за Дълбоко-космическата мрежа на НАСА.

Бележка: Дълбоко-космическата мрежа на НАСА (DSN) е световна мрежа на САЩ от инсталации за комуникация между космически кораби, намираща се в САЩ (Калифорния), Испания (Мадрид) и Австралия (Канбера) (някои от вас сигурно са чували, че световният Суперкомпютър се намира в американските бази в Австралия), която поддържа междупланетните корабни мисии на НАСА. Мрежата също така извършва радио- и радарно-астрономически наблюдения за изследване на слънчевата система и вселената и поддържа подбрани Земно-орбитни мисии. DSN е част от JPL. Подобни мрежи се поддържат и от Русия, Китай, Индия, Япония и Европейската космическа агенция.

Сред основните активни проекти на JPL са Марсианската лабораторна мисия (която включва роувърът Кюриосити), Марсианският изследователски роувър Опортюнити, Марсиянският разузнавач Орбитър, космическият кораб Джуно, орбитиращ Юпитер, рентгеновият телескоп NuSTAR, сателитът за мониторинг на влагата в повърхностните земни почви SMAP, и Космическият телескоп Шпицер (Spitzer). JPL освен това е отговорна за менажирането на базата данни JPL Small-Body database (следяща за малките тела в слънчевата система) и за осигуряването на физически данни и списъци с публикации за всички познати малки тела в слънчевата система.Тъй като Джей Пи Ел е федерално финансирана... тоест правителството на сащ й намира клиентите (като облага с данъци обществото и после й дава пари през НАСА)... лабораторията има най-висока мотивация да опазва интересите на правителството. Ние вече обсъдихме какви са интересите на едно правителство - космосът трябва да е празен, скучен, немислим за обитаване, неусвоим и проект на едно далечно бъдеще, които никога няма да дойде.

Джей Пи Ел обаче има и друг интерес. Ако забелязвате, тази лаборатория или корпорация всъщнос тизпълнява всички безпилотни мисии на НАСА. Това означава, че ако НАСА спре да изпълнява безпилотни мисии и се фокусира върху пилотираните мисии и върху пращането на хора на Луната и на Марс, то тогава Джей Пи Ел няма да получава проекти от НАСА... което означава, че ще загуби сумата от $ 2 000 000 000 годишно (защото толкова се полага на JPL от 19-милиардния бюджет на НАСА за 2018г).

Калтек пък е дефакто управителното тяло на Джей Пи Ел. Тоест, от Калифорнийския Технологичен институт зависи дали ще получи милиарди за JPL и други свои подопечни организации или не.

Както виждаме, Джей Пи Ел всъщнос туправлява Долбоко-космическата мрежа на НАСА (DSN).С други думи: Ако се окаже, че атмосферата на Марс всъщност става за дишане въпреки завишените нива на въглероден диоксид, ще се появи инициативата за пилотирани мисии до Марс. Което автоматично означава, че JPL ще загубят минимум 2 милиарда долара годишно, а Калтек повече от два милиарда долара годишно. И контролът дали тази информация ще достигне до публичния отдел в НАСА е ИЗЦЯЛО в ръцете на самата JPL, която трябва да изкопае собствения си гроб.

Цялата информация за космоса, която постъпва в НАСА през Калтек и JPL, представя космоса като място, което е най-невъзможно за опитаване и възможно най-трудно за достигане от живи хора. По този начин JPL не само че ще удължава заетостта си, но и ще стимулира увеличаването на квотите произвеждани роботчета и сателитчета и роувърчета и създава предтекста от правителството да се поискат повече и повече средства.

Правителството няма нищо против, защото това го устройва идеално, освен когато има риск да се разбунят духовете в бизнеса, който не е съвукоплен с правителството както е JPL и прилежащите й организации - тогава бюджетът контролно се орязва.


Това е огромна мотивация всяко нещо и всеки фактор и всяка снимка и всички данни, които по някакъв начин подсказват, че сме способни на успешна пилотирана мисия до друга планета... или които издават наличието на животински живот, руини от други цивилизации, нежели ненадейни кадри на НЛО или биологична форма... да бъдат стриктно филтрирани, замазвани и често директно унищожавани.


Става дума просто за пари, и за его. Но най-вече за много, много пари. Които картелът около НАСА всъщност ще загуби, ако се окаже, че космосът е достъпен или че там има нещо интересно.

Убеден съм, че повечето читатели на Апокрифна Академия имат някаква представа как евентуално биха могли да се задвижват летящите чинии. Има толкова много информация навсякъде - от САЩ, от Русия, от къде ли не - всеки е чувал някаква версия, било то "магнито-електро-гравитика", "гравитационни джобове отпред и отзад", и прочие и прочие. Пълно е със спекулации, които се въртят около нещо не толкова сложно и с което разполагаме много отдавна, и САЩ и Русия имат свои известни и публично достъпни експерименти.

Но някога задава ли ли сте си въпроса, Защо в "Междузвездни войни" няма летящи чинии?

Не е ли абсурдно? Единственото, което знаем със сигурност за предполагаемите извънземни от космоса, е че карат летящи чинии! И най-популярната космическа сага в киното не показва летящи чинии??

А питали ли сте се, Защо "Стар Трек" не показва летящи чинии?

По-младите от вас питат ли се, Защо в толкова малко компютърни игри се виждат летящи чинии? Защо всички популярни, масови космически игри не показват летящи чинии??


Отговорът е в името - Jet Propulsion Laboratory - Лаборатория за реактивни двигателни системи.


Системи за космическа наука "Мълин" (Malin Space Science Systems, MSSS) е корпорация от сан Диего, Калифорния, която проектира, разработва и оперира инструменти, които летят на безпилотни космически апарати. Шеф на MSSS е Майкъл К. Мълин (Michael C. Malin).

Няма да превеждам всичко, което пише в уикипедия. Достатъчно е да се знае, че ВСИЧКИ камери, които роботчетата и апаратите на JPL ползват, са проектирани, произведени и оперирани от MSSS. Без изключения.

Защо?

Защото Майкъл Мълин е американски астроном и космически учен. Става професор в Калтек по Планетарни науки и геология, след това работи 4 години в JPL на НАСА, после преподава геология в Аризонския университет и след 11 години се връща в Калифорния, за да основе MSSS.

Всяка снимка, която някога сте виждали на Марс, е заснета с камера на MSSS (носена от апарат на JPL), получена през DNS (упрявлавана от JPL), обработена от JPL и филтрирана от НАСА, преди да бъде публикувана публично.
Еди и същи хора имат пълния контрол над тази информация, резултатът от която определя доходите им, в условията на постоянен правителствен натиск чрез картела на лобистките корпорации, участващи в НАСА.


И така, запознали се със самия казус, можем вече да се придвижим към интелигентното обсъждане на самия въпрос.


« Последна редакция: Декември 09, 2018, 01:39:31 am от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #2 -: Декември 11, 2018, 01:25:47 am »
И така, драги читатели, разглеждайки казуса на въпроса "Има ли извънземни или няма?", видяхме, че, парадоксално, въобще не става дума за това. Извънземните, без значение дали ги има или ги няма, играят ролята на Вуте. Ако Вуте е в космоса, значи можем и ние да сме в космоса, и ето това е истинският въпрос. Както отлично знаем, българинът ще избяга от държавата си в която и да е посока при първа възможност. До сега, космосът не беше такава възможност, затова българинът бягаше към Германия, Холандия и Англия. България много страда от това, защото по този начин прогресивно остава без мозък. Но другите държави също страдат от това, и не защото се пълнят с мозъчно-ракови клетки, а защото техният мозък също ще изтече, ако се направи рейс към космоса.

В глобален мащаб, правителствата на света изведнъж ще се озоват в един чисто нов свят - свят, обграден отвсякъде с ничия територия. Мислите ли, че тогава правителствата ще могат да вдигат данъците както си искат и че бизнесът ще може да вдига цените на петрола както си иска? Разбира се, че не, ще трябва да започне да се случва точно обратното - правителствата ще трябва да започнат да ухажват поданиците си по всевъзможни начини, за да не решат да се преселят на някое по-тихо и по-спокойно място, където никой не им иска данък за цялата движима и недвижима собственост и никой не му иска данък върху всяко левче от дохода.

"Какво значи тук някаква си личност", тоест в този казус въобще не става дума за едно или две извънземни. Става дума за това, че елитът трябва да запази властта над плебеите си и всяка романтична идея, свързана с космоса, би могла да се окаже искра във взироопасното съзнание и въображение на угнетените. На които им е писнало от всички държави, и най-вече от собствената държава. Не забравяйте, че Европа знаеше за Америките от много, много отдавна, но аристокрацията позволи да се реализира експедиция през Атлантика, само когато беше сигурна, че вече има абсолютен контрол върху морския превоз, както и свой доверен човек в лицето на Колумб, обвързан с изрични споразумения. Тогава Европа се отърва от всички онези, които по някаква причина бяха асоциални или не можеха да се трудят или не желаеха да се трудят за аристокрацията, включително и социално опасните и размирните и престъпниците. Всички останали си останаха вързани по нивите, защото там са необхидими.

Сиреч, целта винаги е била да се опазва мира и спокойствието. Мирът и спокойствието е нещо много важно, което всички ние опазваме, защото всеки знае, че който застрашава или нарушава мира и спокойствието, бива отвличан и затварян в клетка. Затова винаги е от наш интерес мирът и спокойствието да не се нарушават. Извънземните, без значение дали ги има или ги няма, са обвързани с прекалено много романтични идеи, свързани с космоса, а това би нарушило мира. Следователно, цялото информационно затъмнение, преиначаване, покриване, засекретяване и опазване на държавните тайни или просто мълчание всъщност се прави, за да защитава нас, за да не се озове някой от нас в затвора. Схващате ли вече как се играе тази игра?

Виждате, че в 21ви век всеки би трябвало да има свое лично, поне субективно становище по казуса "Има ли извънземни или не?". Космосът вече е огромна част от обществените интереси и чрез контролирано пропускане на информация и кондициониране, опазващо мира и спокойствието на работливите плебеи, космосът целеустремено се превръща в основен фокус на 22ри век.
Какво бихте си помислили за някой, който няма лично мнение за ГЕРБ и БСП? Навярно бихте си помислили, че този някой е абсолютно залупен нерез, на който му дреме само дали е ял, дали е ебал, дали е спал, жената яла ли е, жената ебала ли е, детето яло ли е, и това е. Какво бихте си помислили, ако някой няма свое лично мнение за цените на горивата в България? Ако би се намерил такъв човек, навярно ще си помислим, че той или е все още непълнолетен, или е обитател на старчески дом. За Бога, ако на ден днешен някой ни каже, че въобще не се интересува от политическата сцена в Европа, само че си има любима партия, за която гласува, ще го сметнем за невероятно зловреден невежа! Към днешна дата се оценява, че около 70% от домакинствата в България имат прокаран достъп до интернет, което зачи, че 30% от домакинствата нямат такъв. А всеки четвърти българин никога не е ползвал интернет - за тези индивиди мнението ни по принцип логично би било доста ниско, в най-добрия случай посредствено.

Трябва сериозно да се вземе предвид, че бюджетът на НАСА за 2018г бе малко над 19 милиарда долара, официално. Кажи-речи половината от реалния БВП на България. Трябва сериозно да се отбележи, че всяка една от снимките на планетите в учебника по Природознание на детето ви, до една, са от НАСА. GPS-а в автомобила ви съществува благодарение на цяла мрежа от сателити в ниската околоземна орбита, в по-малка степен това се отнася за част от всички видове телекомуникации (телефони, телевизия и интернет).

Това следва да покаже, че въпросът "Има ли извънземни или не?" би трябвало да е част от общата култура на всеки един гражданин от много време насам. Космосът вече заема толкова значителна част от битовия живот и услуги на обикновения човек, че приличното възпитание и образование отдавна би изисквало от него да има поне някаква лична позиция по въпроса, пък било то и едносрична дума. Най-малкото, в конгреса на САЩ в момента се гласува създаването на космически войски на САЩ, нима политически обсебеният българин не се интересува?

Защото... както беше изяснено в предния коментар... "извънземни за сега няма, но със сигурност ще има". Така че, вярваме или не, "те идват".Извънземните настрана, както казах, защото видяхме, че много по-сериозният въпрос е, освен политически, и икономически. В състояние ли са някои Земни корпорации в настоящия момент да извършват минна дейност на астероиди, планети и други близки космически тела? Първо обаче нека се запитаме, дали това не биха били най-добре пазените фирмени и дори банкови тайни? Отдавна съм обръщал внимание, че банките редовно изкупуват правата на всякакви патенти, за да ги скрият на недостъпни места в архивите си, това никога не е било тайна. Когато си задаваме такива въпроси, винаги първо трябва да оценяваме големината на мотивацията, която е обвързана с този род начинания. При откриването на Америка, при Златната треска в Америка, при старта на петролните сондажи в Америка, при колонизирането на Африка - по дяволите, дори при доставките на подправки, чай и опиум от Източната Индийска търговска компания на Британската колониална империя! - винаги са се разразявали същински войни, с много кръвопролития заради ресурси и власт.

Мислите ли, че при колонизирането на бизкия космос ще е различно? В ерата на телекомуникациите, интернет и хибридната война можем да сме сигурни, че обществото ще разбере за разгара на войната за колонизиране и експлоатиране ресурсите на космоса, чак когато кулминацията на този период попремине.

Патентните ведомства навсякъде по света вече се изпълват с много лбюпитни патенти. За пример можем да вземем този:
Най-интересните абзаци от горния документ са следните:

"Тези и други недостатъци, като високата консумация на енергия, не само ограничават конвенционалните къртачи в сектора на строителството и поддръжката на комуналните услуги, но и в медицинските операции, роботизираните операции, археологията и геологическите проучвания, включително космическите експедиции. Специално що се отнася до космическите експедиции, тъй като много планети или други космически обекти нямат толкова голямо атмосферно налягане като настоящото на Земята, ще бъде трудно да се произведат онзи вид пневматични сили, които се генерират на Земята, за да задвижват конвенционалния пневматичен къртач. Следователно, нуждата от нов вид къртач се усеща широко при много индустрии и полета на изследвания."


"...Ако хората искат някой ден да обитават планети като Марс, способността да се конструират подземни водни резервоари, жилища, пътища и всичко, с което хората са свикнали на Земята, е от критична важност. С оглед на факта, че атмосферното налягане на Марс е около една стотна от това на Земята, ще бъде трудно да се произведат онзи вид пневматични сили, които се генерират на Земята и разкритият тук ултразвуков / звуков къртач предлага важна алтернатива."Все още ли въпросът, дали определени корпорации добиват ресурси от космоса, изглежда необичаен и далечен? От къде, по дяволите, ще се взимат ресурсите за колонизирането на каквото и да е, доставки на цимент от Земята ли? Имайте предвид, че този инструмент бе монтиран на марсианския роувър Кюриосити. До сега не сме чували каквито и да е данни като резултат от употребата му. Че кои сме ние, за да чуваме каквото и да е? НАСА и JPL може да са федерално финансирани и да дължат обществено осведомяване... ако картелът позволи... само че Калифорнийският Технологичен институт е частен, и не дължи каквото и да е на когото и да е.


Въпросът "Има ли извънземни или не?" е много подвеждащ. Какво ако има? Това ще хвърли ли светлина върху милиардите, които се инвестират само от САЩ, без да гледаме другите за сега? Ще хвърли ли светлина за същността на тайната, която световните правителства и картелите на космическите корпорации навсякъде по света се опитват да опазят?

Тези тайни нямат нищо общо с извънземните. Тези тайни имат общо с елита, с вярата в легитимността на държавите и с оправдаването на насилствения труд и приемливото ограбване. Целта на идеята, че някакви извънземни ни манипулират и злоупотребяват с нас, е лансирана с едничката цел, да прикрие факта, че някакви държави и правителства ни манипулират и злоупотребяват с нас. Всеки инцидент с НЛО е добре дошъл, защото удовлетворява това пренасочване на гневното внимание и вредното любопитсво, което търси отговор на въпроса "Кой по дяволите ме манипулира?".Ние, разбира се, ще разгледаме евентуалните и предполагаемите доказателства за това "Има ли извънземни или няма". Преди това, обаче, трябва да имаме ясно осъзнаване за интереса и огромната мотивация, която собственият ни елит има в посока космоса, защото в крайна сметка от това зависи какво ще знаем ние и какво няма да знаем. И този интерес има твърде малко общо с някакви извънземни, но най-много има общо с его и с пари. Особено с много, много пари.


Сега може би идва ред да разгледаме, за какво в действителност Кюриосити ползва онзи свой ултразвуков къртач.« Последна редакция: Декември 11, 2018, 02:40:55 am от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #3 -: Декември 23, 2018, 04:48:04 pm »
Стантън Фрийдман е един от най-уважаваните уфолози в света. Той е пенсиониран ядрен физик, който, в следствие на персоналния си опит, се насочва към професионалната уфология. Той е първото цивилно лице, разследвало инцидента Розуел. След пенсионирането си като ядрен физик, успоредно с изнасянето на лекции по уфология, продължава да работи върху изследователски проекти за развитие към няколко големи компании (в периода, когато все още не е взимал пари за презентациите, които изнася). Характерно за Фрийдман е, че той подбира публиката, пред която говори и не приема случайни покани. Повечето му презентации са изнесени в колежи и университети, инженерни организации и пред други учени и физици. Написал е пет книги.

Стантън Фрийдман е познат в 19 държави извън САЩ, включително е изнасял лекция в България. Внасял е писмени уфологични свидетелства на изслушвания в Конгреса на САЩ и два пъти е представял презентациите си в ООН.

Следното кратко представяне е направено на Световния икономически форум (GCF), част от Световния доклад за конкурентоспособността през 2011г. Глобалният форум за конкурентоспособност е годишна програма от събития, на които са поканени глобалните лидери в бизнеса, интернационалните политически лидери и подбрани интелектуалци, които споделят общ интерес в конкурентоспособността. Мисията на форума е: Да продължи да се насърчава осъзнаването и ентусиазма относно въпроса с конкурентоспособността и да се оценява приложимостта на теорията за конкурентоспособността на практика като инструмент за генериране на истински решения за съвременните глобални предизвикателства.

Както виждате, светът на водещия интернационален бизнес и политика е на съвсем друго ниво по въпроса "Има ли извънземни или не?". Докато ние тук, по форумите и сайтовете за най-случайни хора, тепърва започваме да възприемаме въпроса като казус, то за интернационалните корпорации и някои заинтересувани политици този казус още преди 7 години се е превърнал във фактор за глобалната конкурентоспособност.

Мисля, обаче, че на това място от темата е крайно време да спрем да се фокусираме върху онези наши съграждани, които, мислейки си, че са "навътре в съвременните въпроси" и са "осведомени над средното ниво", все още нямат никакво лично мнение или общокултурна база по казуса "Има ли извънземни или не". Предлагам, да ги оставим спокойно да наваксат в тази посока, а ние да преминем на следващото логическо ниво, за което биха ни помогнали следните въпроси:

Стантън Фрийдман не е изолиран случай. Защо е толкова лесно за ядрените физици, като цяло, да се насочат към уфологията?

Защо Фрийдман изтъква именно ядрения аспект на казуса, като най-известния изследовател на Розуел той би могъл да подбере множество други аспекти, нима това е плод единствено на професионалния му опит от миналото?

Огромен процент от най-известните случаи на наблюдавани Неидентифицирани Обекти в небето са свързани с хангарите и силозите за ядрени оръжия и ракети. Каква е връзката между тези неща?

Все още не сме отговорили на въпроса, Ако предположим едно усъмняване в мисията на Кюриосити на Марс, тогава какви други варианти съществуват?

« Последна редакция: Декември 23, 2018, 04:53:27 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #4 -: Декември 24, 2018, 04:58:26 am »Относно материалите, които следва да видите с български субтитри, разполагам с изричното съгласие и с благословията на Джими Робъртс - едно известно име в YouTube... което заслужава много повече внимание от това, което вече получава.

Можете да прегледате и да се абонирате за канала му от тук: TheRealJimmyRoberts YouTube Channel

За онези, които току що се запознават с тази тематика, материалът до тук може да е труден за приемане. Промяната на мисленето изисква време, така че е разбираемо, ако решите да се върнете на това място малко по-натам, след като обмислите някои неща. Разбира се, всичко, което Джими Робъртс тълкува, са само едни предложения. Повечето обекти са безспорни. Има няколко, за които, смятам, че Робъртс дава малко налудничави предложения, но фактът остава - всеки един от посочените обекти извиква вниманието, защото е изкуствен. Без значение какво може да е в действителност (дори и за 90% от демонстрираните обекти да няма две мнения), фактът е, че това са НЕЕСТЕСТВЕНИ обекти, които не са продукт на природата.

За да разберете по-добре от къде идват всички тези трудности в разпознаването на обектите, трябва да проумеете, че освен чисто психологическата неспособност на мозъка да фокусира обекти, които до преди това са му били напълно непознати, го има и другият основен фактор - целенасочената и много агресивна манипулация.

Препоръчвам ви, преди да видим демонстрация на най-известните техники за манипулция, да прегледате материала от Crrow777 в Библиотеката ни: Crrow777 ---- Фалшивите изображения от НАСА От манипулирането на космически снимки, до манипулирането на наземни снимки, НАСА и картелът й от космически корпорации са омотани в лъжи:
Всичко това поражда много хипотези

Може би някои от вас са запознати с хипотезата, че ние сме изгубените поколения на марсианска цивилизация, станала жертва сама на себе си в унищожителна вътрешна война. Бежанците или оцелелите са успели да се доберат до Земята, където са били обречени да изпаднат в примитивизъм. Има логика в това, тъй като всяка техника гние и всяко знание се забравя. Без училища, без университети, без образователна инфраструктура и институция от преподаватели, бежанците са могли да научат родените на Земята деца само на най-основни неща. Без заводи, без фабрики, без инфраструктура за добиване на най-различни материали, тези деца биха пораснали със знание за неща, които никога през живота си не са виждали, нито докосвали. На какво могат те да научат своите деца? Изпадането в примитивизъм не отнема милиони години - отнема само няколко поколения, преди хилядолетна история да се превърне в нищо повече от небивали митове и легенди, когато отсъстват стожери, които да крепят цивилизацията.
Да, вярно е, че африканското племе Зулу твърди, че "зулус" означава "пътешественик през звездите". Да, вярно е, че името "Кайро" означава "марсиански лагер". Но всичко това са хипотези.

Може би някои от вас са запознати с хипотезата, че не сме директно свързани с онези, които са опустошили Марс, а сме просто тяхна разработка. Че войната в Слънчевата система не е засегнала само Марс, а всички планети и че основната й цел е била планетата Тиамат, която е била взривена. Според тази хипотеза Земята е просто най-голямата отломка от взривената Тиамат, а по-дребните останки са породили астероидния пръстен между Марс и Юпитер. Твърди се, че след този голям конфликт, боговете са се върнали и са посадили живота в Слънчевата система отново, като са облагородили Земята и са създали човека, с малко участие от себе си.

Но това е също хипотеза. И ви призовавам, като читатели на Апокрифна Академия, да не вярвате в подобни хипотези, защото всяка една има огромни недостатъци, които не са съвместими с логиката и дори се създават противоречия с вече установените факти (не благодарение на НАСА).Земната гледна точка

В Апокрифна Академия вече са поместени материали (и много от тях), които лесно биха направили на пух и прах родните уфологично-езотерични сайтове и блогове и ако това беше игра на "Истината или се осмеляваш", вече да бяха затворени.

Но каква ще е ползата? Призовавам читателите да оставят това ровене в миналото на човешката раса. Безпочвено е. И не само, че този въпрос никога няма да се изясни (в рамките на нашия съзнателен живот, който остава), но изясняването му и усилията по изясняването му само биха доказали в каква дълбока степен робуваме на миналото си, и колко силно търсим на какво да робуваме. Никой пълнолетен и разумен човек не би правил житейските си избори на това каква е истинската история на човешката раса на Земята.
Вместо това ви съветвам, да заемете много по-стабилна позиция. Позиция, от която никой няма да може да ви бутне независимо от бъдещите развития. Това е Земната гледна точка или с други думи - поглед към бъдещето.

Фактите, които определят непосредственото бъдеще, са:
 • че понятието "човек" не принадлежи само на Земята. Смисълът му трябва да се разшири в един космически план. Защото е очевидо, че онези, които са развихрири ядрената война на Марс и в цялата Слънчева система, са също хора.
 • че се намираме насред едно бойно поле. Останки и руини са наблюдавани на всяка една планета, от Венера до Плутон. Много е вероятно да обитаваме центъра на една демилитаризирана зона, последствие от една отдавна загубена космическа война.

 • че водещи корпорации и правителства ВЕЧЕ са на Марс и експлоатират близкия космос.
 • че ни предстоят много сериозни и съдбоносни проблеми в социален план, свързани с милитаризирането на околоземното космическо пространство.
 • че има само две пътеки, по които ще можем да станем космически жители - или с чип в тялото; или след отхвърляне на всяко земно правителство.
 • че без значение какво мислите в този момент или какво сте мислили до сега, извънземни ЩЕ има, защото е планирано да има. И разиграването на този глобален театър ни касае много по-директно и съдбоносно, отколкото избистрянето на никого ненужната истинска история на човечеството, защото свободата ни - настоящата и бъдещата - ще бъде заложена на карта в този добре планиран момент.
Една от снимките е направена от НАСА, роувър Кюриосити, на Марс
Едната снимка е от Хирошима. Другата е направена от НАСА, на Марс
Маиски град в долината Запотитан. Другата снимка е направена от НАСА, на Марс.
Комплексът на цар Джосер, Египет. Другата снимка е направена от НАСА, от космоса, върху една от луните на Марс - Фобос.
Едната от тези снимки е направена от НАСА. На Марс.λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #5 -: Декември 24, 2018, 05:10:54 am »
Под прикритието на "Геофизичната година", САЩ отново изпратили флотска мисия до Антарктида. Употребата на военна сила - включително и атомни оръжия! - била "прикрита" с нелепата история, че САЩ и СССР, в някакъв рядък момент на ядрено коопериране по време на пика на Студената война, се били интересували каква част от континента можело да се "възстанови", като се нагрее с ядрени експлозии! И следователно, било нужно да се били детонирали няколко малки ядрени "устройства" над континента, за да се затопли и стопи леда, за да се докаже практичността на концепцията! Както Стивънс остроумно отбелязва за читателите си, "Вие вече знаете точно къде в Антарктида планирали да взривят тези атомни бомби". Така, три бомби били детонирани на височина приблизително 50 км над целта, една на 27 август 1958г, една на 30 август 1958г, и трета на 6 септември 1958г.

Бележка от автора: Стивънс също отбелязва, че тези взривове може да имат нещо общо с "озоновата дупка" над Южния полюс и нежеланието на правителството на САЩ да обсъждат идеята или събитието, което може да я е създало. Освен това, може би е възможно да са били взривени по една атомна бомба от всяка от тогавашните световни ядрени сили, САЩ, СССР и Великобритания.

Джоузеф Фарел, "Райх на Черното слънце", Глава 14 - АНТАРКТИЧЕСКАТА ШАНГРИ-ЛА


Не е задължително да имаш голямо магнитно поле, за да имаш добра атмосфера на планетата. Но е желателно планетата да не бъде обхващана от глобална ядрена война, за да не бъде тази атмосфера просто издухана в космоса, както ние пробихме озоновия си слой над Антарктида.

Ако все пак планетата бъде обхваната от глобална ядрена война, накрая най-вероятно ще има също толкова тънка атмосфера, колкото и Марс.Като следващ логически етап ще разгледаме хората, които някога действително са изнасяли информация директно от кухнята, и какво ги е сполетявало.
« Последна редакция: Декември 24, 2018, 05:16:57 am от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #6 -: Декември 24, 2018, 10:04:22 pm »
Междувременно, докато ние тук обсъждаме НАСА, Европейската Космическа Агенция продължава в собствен ритъм:


Зашеметяващи снимки показват огромен кратер на Марс
пълен догоре с воден лед

21 декември 2018г

Снимка: Европейската Космическа Агенция (ESA/DLR/FU Berlin, CC BY-SA 3.0 IGO)

Източник: sciencealert.com


Докато присъствието на течна вода на Марс продължава да е отворен въпрос от силен интерес, ние знаем, че има много воден лед, който краси Червената планета - и, о Боже, нима не изглежда удивително, както свидетелстват новите снимки от Марс Експрес на Европейската Космическа Агеция.

Марсианският орбитър се е сдобил със зашеметяващ изглед на забележителност, наречена кратер на Королев, това е кратер с диаметър 81.4 км тъкмо на юг от дюните Olympia Undae, обграждащи северната полярна шапка. Кратерът е пълен почти до ръба с девствен лед, целогодишно.

Както Земята, Марс също има сезони. И като Земята, по-топлите сезони водят до оттегляне на леда. Но кратерът Королев, създаден от масивен метеоритен удар някога в далечното минало на Марс, и наименуван на съветския ракетен инженер Сергей Королев, е малко странна забележителност.

Това е вид геологично образувание, познато като "студен капан" и точно такова е всъщност. Дъното на кратера е много дълбоко, малко над 2 км под ръба. От дъното на кратера се надига купол от воден лед, дебел 1.8 км и достига до 60 км в диаметър.


(ESA/DLR/FU Berlin, CC BY-SA 3.0 IGO)


Относно обема, той съдържа около 2 200 кубични километра лед (въпреки че неизвестна пропорция от него вероятно е марсианска прах).

Когато въздухът преминава над леда (да, Марс има въздух - не е готен за дишане и е "тънък", но го има), въздухът се охлажда и се свива, образува се слой от студен въздух, който седи директно над леда. Тъй като въздухът е лош проводник на топлина, този студен въздух действа като изолатор, който предпазва леда от по-топлия въздух, и така му пречи да се стопи.

Същата динамика се разиграва в много по-малкия 36-километров кратер Лаут (Louth), също в северния полярен регион на Марс.


Топографска карта на кратера Королев (ESA/DLR/FU Berlin, CC BY-SA 3.0 IGO)


Марс Експрес - който празнува 15-тата си годишнина в Марсианска орбита на 25 декември - направи няколко прехода над кратера Королев миналата година, заснемайки снимкови мозайки с неговата DSLR High Resolution Stereo Camera (HRSC).

Пет от тези мозайки бяха съшити в едно цяло, за да се създаде невероятния колаж, който видяхте в началото на тази статия, показващ кратера в пълната му прелест, с резолюция близо 21 метра за пиксел.

Мозайките също така бяха използвани, за да се създаде цветово-кодираната топографска карта (горе), която показва възвишенията на кратера и околната му долина.Ледът се "оттеглял"? И как се "оттегля" лед? Ние, тук на Земята, имаме стотици примери, как, когато един лед на сушата се оттегля, след него се образуват цели издълбани каньони заради реките, които образува.

И не че искам някой да ми вярва, това си е мое мнение, не съм тръгнал да представям доказателства и да убеждавам който и да е, нито пък смятам да отклонявам темата в тази посока, само че доколкото аз съм запознат с уфологията и конспирацията като цяло, Марс не само, че има ниска атмосфера, не само, че си има климат и сезони, както разбираме от Европейската Космическа Агенция, но и въздухът му става за дишане. Негодната атмосфера е пропаганда на JPL, които още от първия апарат на онази планета много добре знаят всичко за атмосферата й.


И знаете ли какво! И ще ви кажа още нещо! Въздухът на скапания Марс е много по-годен за дишане от въздуха на проклетата София през зимата!!!Откъс... за малкото останали ценители на художествения подход в пропагандата - Франк Хърбърт, "Дюн", 1965г:


Цитат
Неочаквано дукът осъзна кога точно се бе променило отношението на Кайнс — това стана, когато Джесика заговори за съхраняването на растенията за народа на Аракис.

— Какво ще е необходимо за създаването на тази самоиздържаща се система, доктор Кайнс? — запита Лито.

— Ако успеем да направим така, че три процента от зеления елемент на растенията на Аракис да вземат участие в преработването на въглеродните съединения в хранителни продукти, ние ще сме сложили началото на кръговратната система — отвърна Кайнс.

— Водата ли е единствената трудност? — попита дукът. Той долови вълнението на Кайнс и почувствува, че то обзема и него.

— Водата засенчва останалите трудности — отвърна Кайнс. — Тази планета разполага с много кислород, без обичайните за него примеси, с изобилие от растителен живот и огромни запаси от свободен въглероден двуокис от такива явления като вулканите. Тук се осъществяват необикновени химически обмени над огромни по повърхност площи.

— Имате ли контролни проекти? — запита дукът.

— Ние имахме на разположение много време, през което построихме „Ефекта Тансли“ — малка експериментална база на любителска основа, от която моята наука може да черпи сега своите работни данни — обясни Кайнс.

— Няма достатъчно вода — рече Бют. — Просто няма достатъчно вода.

— Маестро Бют е експерт по въпроса за водата — отбеляза Кайнс. Той се усмихна и се залови отново за вечерята си.

Дукът замахна рязко с дясната си ръка и изрева:

— Не! Искам отговор! Има ли достатъчно вода, д-р Кайнс!

Кайнс се вторачи в чинията си.

Джесика наблюдаваше борбата на чувства в изражението му. „Той се прикрива добре“ — помисли си тя, „ала този път тя го бе засякла и бе разбрала, че той съжалява за думите си.“

— Има ли достатъчно вода? — повтори дукът.

— Им… може би — отвърна Кайнс.

Преструва се на несигурен — помисли си Джесика. С по-дълбокия си усет за искреност Пол схвана лежащия в основата мотив и трябваше да употреби цялото си умение, за да прикрие вълнението си. „Има достатъчно вода! Ала Кайнс не желае да се узнае за това.“

— Нашият планетолог има твърде интересни мечти — рече Бют. — Той мечтае заедно със свободните… за предсказания и спасители.

От различни места по масата се разнесе смях. Джесика ги засече — контрабандиста, фабриканта, Дънкан Айдахо и жената със загадъчните придружителски услуги.

„Тази вечер напрегнатите мигове тук се разпределят твърде странно“ — помисли си Джесика. — „Стават толкова много неща, които не мога да проумея. Ще трябва да си подсигуря нови източници на информация.“

Дукът премести поглед от Кайнс към Бют и към Джесика. Чувствуваше се някак си разочарован, сякаш тук, сега, се беше разминал с нещо жизнено важно.

« Последна редакция: Декември 24, 2018, 10:09:23 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #7 -: Декември 29, 2018, 06:14:41 pm »
И пак междувременно... още една интересна статия, докато не обсъдим следващото ниво, което се занимава вече с реалната конспирация:

"Простосмъртните предприемачи", които ще преобразят космоса

29 дек 18


Източник: ДНЕВНИК, Ангел Петров
Ако държавите се купуваха, Джеф Безос, Илън Мъск и Ричард Брансън биха могли да притежават не една на Балканите или в Африка. Критиците им ги обвиняват, че "посягат" и към Луната и Марс.

Те обаче вече не са сами в надпреварата, която ще оформи индустрия на стойност 1.1 трлн. долара към 2040 г. (според "Морган Стенли") или дори 2.7 трлн. (според "Банк ъф Америка").

"Космическите предприемачи", натрупали милиарди в други бизнеси, някога засенчиха НАСА, Европейската космическа агенция и "Роскосмос".

Днес в играта са и други - т.нар. "простосмъртни" предприемачи. Те нямат империи зад гърба си, нямат и ресурсите на утвърдени подизпълнители като "Боинг" и "Локхийд Мартин". Затова гледат единствено към звездите и към бъдещето, а за по-практични цели - и към Луната. Ресурсите им са ограничени, но те търсят трескаво решения, които вече създават нови хоризонти."Две класи" в космоса

"Възможностите на милиардерите като предприемачи са различни от тези на обикновените простосмъртни предприемачи," казва в интервю за "Политико" Шон Кейси, който управлява компания, свързваща учени и инженери с източници на рисково финансиране. "Новият" космос не е като "стария", продължава той: класите в него са две.

Някои от "простосмъртните" започват от нула и се превръщат в имена за броени години - като Planet Labs и Spire Global - създадени в началото на десетилетието, вече са известни със сателитите си. През 2013 г. Spire Global събира с платформата Kickstarter 106 хил. долара за първия си наносателит - 3 пъти повече от желаното. Пет години по-късно, освен в САЩ, тя има офиси в Люксембург, Глазгоу и Сингапур. "Технологията за малки сателити снижи бариерата за влизане" в бизнеса, а компании като "Планет" успяха да обяснят колко полезни са малките сателити и какви способности могат да имат, смята Кейси.


Преди месец колорадската "Лунар аутпост", създадена едва миналата година, показа за пръв път в Минното училище в Колорадо 10-килограмов луноход, който ще изследва повърхността и скалите за ресурси и който ще може да поеме 5 кг товар (за сравнение изследващият Марс "Кюриосити" тежи колкото автомобил, близо 900 кг) и да е първият от бъдещи автономни "рояци", които да изследват повърхността бързо и без човешка намеса след кацане.

Подробности за първата тестова мисия се очакват едва през лятото, но на теория полетът ѝ за пръв път може да не е свързан с правителства като тези на САЩ, Индия или Китай. "По-старата" от нея (основана през 2010 г.) "Муун експрес" пък стана през 2016 г. първата, получила разрешение да напусне земната орбита по път към отрития космос. Прецедентът създава много нови възможности за космически апарати като този на "Лунар аутпост", когато човечеството започне да търси ресурси другаде - Луната е едва първата спирка.
Други тепърва си пробиват път.

Малко след като получи разрешението, "Муун експрес" вече бе сред общо петте компании финалисти в състезанието Google Lunar XPrize - награда от 30 млн. долара за мисия с кацане на Луната, придвижване на определено разстояние и изпращане на снимки и видео до Земята. Първият срок бе 2014 г., впоследствие бе удължаван поне 4 пъти.
Провал или трамплин

За пръв път през януари Xprize призна, че крайният срок, 31 март 2018 г., няма да бъде изпълнен скоро. Причината - нито една компания не може да се справи. Наградата бе отменена, а експерти обявиха край на илюзията, че връщането на Луната е близо. "Гугъл" опита да окуражи финалистите (компании от САЩ, Израел, Япония и Индия) и всички останали (сред тях - първите космически компании на Унгария и Малайзия, създадени за надпреварата) да продължат усилията си, без да се борят за наградата.

За стандартния, "професионален" предприемач това послание може да звучи като формален опит за утеха. За лунните мечтатели провалът се оказа трамплин.

В началото на ноември на международно космическо изложение в Калифорния индийската "Тийм индъс" (Team Indus) и германската "Пи Ти сайънтистс" (PTScientists) обявиха, че работят по собствени луноходи. "Тийм индъс" твърди, че товароподемността на техния е 50 кг - под нуждите на бъдещия космически бизнес (по признание на основателя Рахул Нараян), но компанията работи и по нова версия с 10 пъти по-големи възможности и съвместим с ракети като тези на "Спейс Екс".

Германският конкурент Part-Time Scientists смята, че в края на 2019-а и началото на 2020 г. ще може да кацне в район, който ще ѝ даде достъп и до изоставения от "Аполо 17" луноход отпреди половин век. Търговският директор Торстен Крининг обещава, че ще следват мисии на всеки 18-24 месеца. "Малки сме и не можем сами," казва той, а разработката на апаратите става с поддръжката на партньори като "Ауди" (луноходът носи марката ѝ), "Водафон" и дъщерна компания на "Ред бул". Именно за PTScientists "Водафон" смятат да изградят на Луната първата 4G мрежа; ползата от нея обаче, обяснява телекомът, е и за следващите мисии. Целта на компанията е "да демократизира достъпа до Луната," казват германците в описанието на мисията си.

Израелската "Спейс Ай Ел" (също финалист, отказал се седмици преди края) пък получи по същото време дарение от 5 млн. долара от канадско-израелския милиардер Силван Адамс. След края на състезанието стартъпът работи, за да превърне Израел в следващата държава, извършила контролирано кацане на Луната. Други 2 млн. дойдоха от израелската космическа агенция и министерството на науката.

Японската компания "Айспейс" (ispace) избра друг път и работи със "Спейс Екс", за да изстрелва собствени луноходи (един през 2020 г. и още два - през 2021-а). Компанията твърди, че е събрала близо 90 млн. долара от частни и държавни фондове. Тя обаче разчиташе на технология на "Тийм индъс", за да стигне до Луната.

Вероятно заради тези усилия две от тези компании са сред общо 9 обединения, които НАСА избра броени седмици по-късно за изпращане на апарати на Луната в следващите 10 години. Това е първата стъпка в програма за пилотирани мисии и заедно с "Локхийд Мартин" и американският стартъп "Муун експрес" се оказаха други две американски компании - "Дрейпър" и "Орбит бийонд", чиито партньори в изграждането на апаратите са именно двата стартъпа от Япония и Индия. Сега деветте обединения трябва да намерят собствени ракети за изстрелване на товара, когато (или ако) бъдат избрани от НАСА за мисията и да могат да осигурят място за изследователско оборудване.

"Забележимо е отсъствието на няколко компании, включително "Спейс Екс" и "Блу Ориджин" - и двете проявиха интерес към програмата," пише технологичното издание The Verge. Комппанията на Мъск на практика участва, но е с поддържащи функции - чрез нея обединението на "Дрейпър" и японската "Айспейс" разполага с ракета. Чрез "Муун експрес" пък НАСА се доближава и до друга заявена отдавна мисия - американската компания иска някой ден да добива ресурси на Луната.

Американската космическа агенция не очаква непременно и деветте компании да успеят. Ръководителят на агенцията Джим Брайдънстайн каза, че това е първата стъпка от плана на президента Доналд Тръмп за присъствие на Луната. "Искаме да успеят... Това не е гаранция, защото това, което правят, не прилича на нищо, което ние сме правили."

Кокошката и яйцето

За американската космическа агенция залогът е по-висок. Новата програма за Луната е и увертюра към създаване на бъдещата орбитална лунна станция, и стъпка към добива на ресурси - една от дейностите, които ще оправдаят постоянното човешко присъствие.

Заради конфликт между "лобито за Луната" и "лобито за Марс", НАСА се отказа от ресурсната си мисия през април, за да започне нова месеци по-късно.

Проблемът е финансов, смята Филип Мецгър от Университета в Централна Флорида. Има 12-годишен опит като изследовател на планетите в НАСА, а преди това посвещава десетилетие на работата на американските совалки и на Международната космическа станция. "Знаем как да добиваме ресурси на Луната и на астероиди. Но в момента няма никакви клиенти, които да купуват продуктите. За да правите ракетно гориво от лунния лед или този на астероидите, трябва да има как да го съхранявате в космоса. Трябва ви презареждаем кораб, който да го купува. Но в момента няма такъв," каза той в разговор с "Дневник".

Така усилието е двойно и често нерентабилно - "опитвате да работите за създаването на клиенти и харчите парите на инвеститорите си без клиенти. А ако останете без инвеститори, преди да имате клиенти, компанията ви трябва да бъде затворена. Всички разбират че космическите ресурси ще са революция за космическата цивилизация. Но първо трябва да решим проблема с "кокошката и яйцето". Кое е първо: добивът на ресурси или клиентите, които купуват продуктите му?"

Мецгър смята, че знае как да реши "проблема с кокошката и яйцето в космическата индустрия". Заедно с колеги в университета изпробва идеите в работата си, а ако пазарните тестове преминат както очакват, може да премине на следващата стъпка.
Експерименти

Други компании знаят кои са клиентите им и търсят нови методи за придвижване, описвани от някои като рисковани, от други - като ексцентрични. Калифорнийската "Аполо фюжън", издействала 10 млн. долара рисково фиансиране по-рано тази година, според източници на "Блумбърг" ще разчита на не особено безопасната живачна технология за задвижване на следващото поколение сателити. Руски специалисти пък опитват да сбъднат мечтата на хиляди почитатели на научната фантастика. В интервю с в. "Российская газета" Владимир Кошлаков обяви, че центърът му създава нов тип ракета с ядрен двигател. По-късно научният ръководител на "Келдиш" Анатолий Коротеев каза, че екипът му е готов да работи по изпитания на охладителни системи в открития космос.

Докато в сектора има големи и смели идеи, изненадите тепърва ще предстоят. Контурите на космическия бизнес модел едва се очертават.Ако проверите последния линк, ще видите, че екипът на Анатолий Коротеев няма да работи просто върху "охладителни системи" в открития космос, както ДНЕВНИК отразяват, сякаш едното няма връзка с другото. Заглавието на линкнатата статия гласи - Русия ще тества в космоса ЯДРЕНА ЕНЕРГОДВИГАТЕЛНА ИНСТАЛАЦИЯ.

Сиреч, Коротеев и екипът му няма да се занимават с хладилници в космоса... а със системи за охлаждане за ЯДРЕНИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ.Може би някои от читателите вече са се сетили защо Стантън Фрийдман по-горе говори за ядрената физика и ядрените ракетни двигатели. Не само, че Марс явно е полето на отминала ядрена война (защото една катастрофа с естествен произход не може да е толкова изчерпателна в разрушителния си ефект), но става дума и за това, че с обикновени химически двигатели пътуването до Марс отнема една година, и то като се употребяват ужасно дългите и неефективни заходни орбити за използване на гравитационната инерция.

Но с ЯДРЕНИ ракетни двигатели Марс може да бъде достигнат в рамките на часове. В комбинация с магнито-аеродинамика, разбира се, Стантън Фрийдман изрично включва този втори елемент в резюмето си. (Магнито-аеродинамиката може да предпази ядрената ракета от сблъсъка с непредвидени миниатюрни астероидни тела по пътя.)


« Последна редакция: Декември 29, 2018, 06:18:04 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #8 -: Декември 29, 2018, 06:28:08 pm »
Ако все още е останал някой, който не си дава сметка защо Фрийдман, в горното си резюме на Глобалния форум по конкурентоспособност, толкова се опитва да наблегне върху липсата на нужда от често презареждане на гориво при ядрените превозни средства...

...става дума за това, че една ядрена космическа ракета може не само да стигне много далеч с много бърза скорост в космоса... но може и да пътува много дълго време.

И не става дума за това, че ще пътува много дълго време, за да достигне отдалечена слънчева система. Става дума за това, че ще може да стигне до Марс и да има предостатъчно гориво, за да се върне обратно.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #9 -: Декември 31, 2018, 03:19:37 am »
Предполагам, заинтересуваният читател вече се е запознал със следващото ниво представени по темата материали - разкритията на Боб Лазар. Какви изводи и наблюдения можем да извлечем, надграждайки всичко дотук?Предлагам най-напред да приключим със съмненията. Както се загатва в материалите, има и такава една вероятност, Боб Лазар да е просто едно учение по дезинформация; просто човек, който да се води по техните манипулации и да направят така, че с неговото искрено и несъзнаващо съдействие, да изнесе такава информация в обществото, каквато те искат да изнесе. Основният аргумент за това е, че самият Боб не е бил най-квалифицираното лице нито за времето си, нито в обсега на достъп на вербуващите агенти от флота или военновъздушните сили.

Само че аз бих казал, че това не е вярно.

Погледнете го само! За всеки психоаналитик би трябвало да е очевидно, че Боб Лазар е уникална личност. Нима ви прилича на нормален? За нито един миг този човек не изглежда притеснен от каквото и да е, нито развълнуван. Едновременно с това определено изглежда да е искрен. Но прави силно впечатление, че е патологично заземен и невпечатлителен.
Та той си мисли (поне си е мислел, през 89та) че просто ей така щял да продължи със живота си след всичко това, дори си е мислел, че вече не го били следели. Както скоро ще видим във филма, който излезе на 3 декември тази (2018) година, това съвсем не е така...

Толкова е невпечатлителен, че - както той самият казва - е изнервил дори служителите по сигурността в S4, които е трябвало да опрат пистолет в главата му, в опит да му създадат правилното впечатление за сериозността на ситуацията, която неговото стоманено покер-отношение сякаш наистина не е проумявало дори след напускането му през 89та.
Анализаторите пропускат факта, че не квалификацията е водещото нещо, когато се наемат хора за секретна служба. Водещото нещо е, да си падаш емоционален пън, точно като Боб Лазар. Те винаги наемат много невпечатлителни хора, които няма да тръгнат да викат "уау" и "уха-иха", когато видят летяща чиния, аутопсия на извънземно или пък хладнокръвно прочистване на случайни цивилни свидетели.

За ЦЯЛАТА дейност на свръх-секретните служби на коя да е водеща световна сила се искат ЖЕЛЕЗНИ НЕРВИ. Дори е по-добре, ако агентът направо е опериран от нерви и няма такива.Самият Боб описва себе си като един напълно лумпенизиран привърженик на правителството. Щастлив в невежеството си болезнено нормален гражданин, който мисли, че правителството на САЩ обслужва и винаги се грижи за най-добрите интереси на народа. Човек, който не би се поколебал да натопи съседа или приятелите си, ако някое ченге му каже, че са заподозрени в нарушаване на някой си закон.

Абсолютно невярващ в нищо свръхестествено, нито в извънземни, нито в летящи чинии, всъщност охотен подигравчия и хулител на всички онези, "загубили ума си", които вярват в такива неща.


Това е всъщност един идеален характер за парвителствено вербуване. Прибавете към това и научното му образование от MIT - Масачузецкия технологичен институт е ключов играч в цялата Американска конспирация... и дипломата му от КАЛТЕК, който вече обсъдихме, че е на практика втората самоличност на НАСА.

Всичко това превръща Боб Лазар в СЪВЪРШЕНА кандидатура за заместник на наскоро взривените секретни учени в S4.


Той самият го казва - основният проблем на черните проекти е именно сигурността, която задушава и спъва напредъка им във всички области. Но както всеки човек, Боб трудно може да погледне себе си, и да осъзнае, че неговото тесногръдие, социално невежество, железни нерви и равен, безстрастен характер, съвършено удовлетворява рамката, в която сигурността е на първо място, а научните квалификации на второ и трето място.

За мен специално вариантът Боб Лазар да е дезинформационен проект отпада.


Тогава се повдига въпроса, защо тогава и как така в крайна сметка са се излъгали с него? Аз мисля... доколкото познавам хората и доколкото съдя по общата си култура... че те са улучили право в десетката с Боб, но всъщност жестоко са подценили или въобще са забравили да разгледат Джаки Лазар - жена му.

Според мен, дърво като Лазар не би стигнал до никъде в живота си, без някой, с който да се консултира. Някой, който, покрай всичките му глупости и наивни вярвания, от време на време да го кара да прави единствените правилни неща, които някога е правил. Обикновено, такива завършени хора се получават, само когато взимат житейските си решения с помощта на някой друг.

Забележете, че след като напуска проект "Галилео", той И жена му получават смъртни заплахи. Забележете, че жена му е една от присъстващите, които е взел със себе си на причакването на тестовия полет над езерото Папус, когато са ги хванали. Това означава, че Лазар през цялото време е споделял със жена си. Това означава, че Лазар през цялото време е нарушавал строго-секретния достъп ниво Маджестик, но никой не е обръщал внимание. Най-елементарните военни, които се занимават с къде-къде по-тривиални неща, цял живот не смеят да кажат нищо на жените и на децата си, защото били подписвали клетви за конфиденциалност. Нима Лазар не е подписвал? С ниво Маджестик?

Това значи, че първата линия на пробива в сигурността е била жена му. И това означава, че първият фактор за радикалните му действия също идва по тази линия.


Как така ще работиш в S4, ще се занимаваш с всичко онова, ще ти е ясно за каква секретност и за какво правителство става въпрос... и ще се върнеш вкъщи и ще се обадиш на едни приятели и ще им кажеш, "Ае, я елате да си направим къмпинг на границата на цивилната зона при Зона 51 дето работя, за да ви покажа НЛОтата!". Както се чува от видеото, Лазар още тогава е осъзнавал, че влиза в лайната, защото се шегува, че е мъртвец заради това, което правят.

Точно затова кара Джон Лийър да спомене името му - за да може работодателите му първо да премислят изтичането на информацията, в случай, че Боб изчезне по необясним начин завинаги.

Тези действия трябва да са внушени отнякъде, по някаква линия. Самият Лазар казва, че е такъв пън, че въобще не бил мислил за последствията за света и за хората от всичко това. Такива мисли на него са му чужди. И такова поведение също не му приляга. Всичко това му е било внушено според мен и е бил навит и вразумен да го направи.Така че, според мен, правителството на САЩ не е сгрешило с номинацията на Лазар за работа в S4. И не са се излъгали в нищо. Единствената грешка е била, че са си позволили жената на Боб Лазар да остане в сянката на вниманието им.


« Последна редакция: Януари 05, 2019, 12:20:34 am от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #10 -: Декември 31, 2018, 04:04:50 am »
Като казвам по-горе, "черните проекти"... Лазар не ги нарича така, той ги нарича просто "правителство", чийто основен проблем бил прекалената секретност и вътрешна компартментализация в името на сигурността, и затова не можели да направят голям научен пробив... аз имам предвид Разкритията на един умиращ бивш агент на ЦРУ.

Както знаем от онзи материал, Зона 51 не е правителството. Свръх-секретните комплекси в Зоната до такава степен не са правителството, че са казали на президента Айзенхауер с две думи да се шиба, защото нямал юрисдикция да иска доклади от тях. Стигнало се е дотам, че Айзенхауер е заплашил инсталациите в Зона 51, че ако отказват да сътрудничат на правителството на САЩ, щял да вдигне Първа армия от Колорадо и просто щял да превземе базата с чиста военна сила.Анализаторите на филма за Боб Лазар ще пропуснат и това, както ще видим в скоро време, но ние с вас знаем, че свръх-секретен достъп ниво Маджестик е много над нивото на свръх-секретен достъп на президента на САЩ. Именно по тази линия Зона 51 отказала да докладва на някакво си президентско тяло.

Тези инсталации и проектите в тях - като проект Галилео, Далекоглед и Сайдкик (Другар) - се наричат ЧЕРНИ проекти и черни операции, или Black Ops. [блек опс], защото не се финансират по официални канали.

Всеки паричен поток може да бъде проследен, а ако един паричен поток се проследи до Зона 51, защото фигурира в някакъв си правителствен одит, то тази Зона тогава въобще не е секретна, нали уж никой не би трябвало да знае за нея.

А, ако едно нещо не се появява в правителствения одит, това означава, че парите за него не са официални - ще рече, че не са легални.

Тези проекти и операции се наричат "черни", защото се финансират с пари от проституция, наркотици, нелегална търговия с оръжие (най-вече) и всякакви други нелегални средства. Хора от ЦРУ и ФБР изкарват тези пари на черно, съхраняват ги в черни каси и от черните каси се разпределят до Зони като 51 и инсталации като S4.

С други думи, това са цели Черни държави. При положение, че имат свое собствено и независимо, необлагаемо финансиране и при положение, че имат свое собствено, независимо и неприкосновено ниво на секретност и по този начин отговорността им към президента на САЩ е просто една условна проформа, тогава говорим за така нареченото Правителство в сянка (на САЩ).

И именно това е проблемът при номинирането на учените. Правителството на САЩ си има своите университети и държавни космически агенции и институти и държи почти целия пазар на висококвалифицирани кадри. Черната държава на свръх-секретните операции в САЩ, които надвишават секретния достъп на президента, трябва активно да се съревновават за човешки ресурси, постоянно играейки играта на запазване на привидно примирие с официалното правителство на САЩ, единствено в името на опазването на анонимността и секретността пред човечеството.

Заради тази причина хора като Боб Лазар са още живи. Има и примери за хора, които са нежелани и от Черната държава и от официалното правителство на САЩ (като един Фил Шнайдер например), защото засягат и двата интереса едновременно. Такива хора си отиват бързо и Шнайдер не е единствения пример.


Може би последното нещо, на което исках да обърна внимание от новия материал, отново е свързано с разликите в достъпа до секретната информация.

Стантън Фрийдман, който небрежно разгледахме по-горе (но рано или късно ще се запознаем с класическата му и много обоснована презентация), дълги години е имал ниво на секретен достъп Q. Той го получава, когато работи като ядрен физик за някои от най-известните ядрени корпорации в САЩ и е имал нужда от това разрешително за индустриално-научни цели.

Много са интересни и интервютата на Фрийдман относно личната му биография, може би ще разгледаме и едно от тях по-натам. Понякога разказва как замалко е щял да получи работа досущ като тази на Боб Лазар! Заигравката тук обаче е, че е щял да работи за правителството на САЩ, а не за черните операции! Но да не се отклонявам... (не се е случило, защото финансирането е било отказано в последния момент и Фрийдман се захваща да прави презентации пред цивилни).
Ярко личи контраста, че... докато официалният научен свят на финансираните от данъкоплатците държавни агенции и финансираните от честен, безскрупулен и човекомразки бизнес космически корпорации си играят с влакчета и камиончета (тепърва се опитват да направят ядрени ракетни двигатели, за да гонят прасета с дървени мечове из космоса)... то Черните проекти в САЩ, на разстояние 38 свръх-секретни степени за достъп по-нагоре в йерархията, всъщност се занимават с аутопсии на извънземен биологичен материал, извънземни елементи като елемент 115 и адаптират летящи чинии за човешки пилотаж, генериращи гравитационни вълни и на практика можещи да отидат където си искат из космоса... стига нискоквалифицирания им човешки ресурс да измисли как работи навигационната система.


Ние, обикновените цивилни хора, население на тази планета, сме хванати по средата на този много остър контраст, тази гигантска денивелация в научните и технически постижения и в този хаос от корпоративни от една страна, робовладелски от друга страна и мегаломанни от друга страна интереси.

Ако този врящ казан не ни премаже като комбайн през следващите няколко десетилетия, може би внуците ни ще доживеят да долетят с каруца до Марс.Нека сега видим какви други ключови материали ни спестяват родните псевдоуфологични сайтове.
« Последна редакция: Декември 31, 2018, 04:17:27 am от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #11 -: Януари 03, 2019, 09:09:22 am »
Китай го направи: Прати апарат на обратната страна на Луната

03 януари 2019Източник: OFFNews.bg


Китайският космически апарат „Чанъе-4” кацна на обратната страна на Луната. Това е първата подобна мисия в историята на човечеството.

Успешното приземяване е било осъществено в 10.26 ч. местно време (4.26 ч. българско) в четвърътък, се казва в официално съобщение от Пекин.

Апаратът изпратил снимка от "тъмната страна" към сателита, който поддържа комуникацията между диспечерите на Земята и сондата. Китайските държавни медии съобщиха, че мястото, където е кацнал „Чанъе-4”, се нарича Ейткън и е кратер на Южния полюс.

По време на мисията ще бъдат направени 10 експеримента – шест от Китай и четири от други държави. Сред тестовете ще бъдат засаждане на картофи и други семена.

Обратната страна на Луната почти не е изследвана, а комуникацията с нея е трудна, защото винаги е обърната в противоположна на Земята посока. Районът от близката страна има много равни терени, на които може да се кацне, докато далечната й страна е неравна и планинска.
Ай сиктииир... Пък аз си мислех, че съм видял всичко, което има да се види при картофите, с бръмбарите и с всичко :o

Хора. Разбирате ли как ни се подиграват? Докога ще е така? Утре трябва ли да се прави отделна тема по въпроса има ли атмосфера на Луната или няма?


λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса
« Отговор #12 -: Януари 14, 2019, 09:27:11 am »
Ако уфологията имаше своя Библия, то, определено, най-древните истории в нея, които поставят модерното начало на тази конспиративна изследователска дисциплина, са инцидентът Розуел и разгласяването на Зона 51.

Както вече знаем, заслугата за последното е на Боб Лазар. Преди месец и нещо, на 3 декември 2018г, излезе първият сериозен филм за него от 30 години насам. Това е голямо събитие. От моя гледна точка, тъй като аз съм на 30 години и съм закърмен с уфология от малък, неговите преживявания са се били реализирали и вече ги е оповестявал, тъкмо когато съм се раждал, а след това е мълчал през целия ми живот. От гледна точка на моето поколение, това е нещо като преродена легенда, която се завръща, за да говори отново. Цял живот аз и моите набори сме черпели информация по заобиколни пътища - разкази и преразкази за онова, което Боб Лазар вече е бил казал, докато все още не сме разполагали с изграден разум.

Радвам се да обявя, че това, към днешна дата, са първите и единствени български субтитри на филма. Докато са единствените, трябва да им се прости грозотата и грешките тук-таме.

Надявам се, че в бъдеще някой ще направи по-добри от тези. Препоръчвам да се сваля и разпространява, докато все още има възможност за това.
Shenlong

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Ако уфологията имаше своя Библия, то, определено, най-древните истории в нея, които поставят модерното начало на тази конспиративна изследователска дисциплина, са инцидентът Розуел и разгласяването на Зона 51.

Както вече знаем, заслугата за последното е на Боб Лазар. Преди месец и нещо, на 3 декември 2018г, излезе първият сериозен филм за него от 30 години насам. Това е голямо събитие. От моя гледна точка, тъй като аз съм на 30 години и съм закърмен с уфология от малък, неговите преживявания са се били реализирали и вече ги е оповестявал, тъкмо когато съм се раждал, а след това е мълчал през целия ми живот. От гледна точка на моето поколение, това е нещо като преродена легенда, която се завръща, за да говори отново. Цял живот аз и моите набори сме черпели информация по заобиколни пътища - разкази и преразкази за онова, което Боб Лазар вече е бил казал, докато все още не сме разполагали с изграден разум.

Радвам се да обявя, че това, към днешна дата, са първите и единствени български субтитри на филма. Докато са единствените, трябва да им се прости грозотата и грешките тук-таме.

Надявам се, че в бъдеще някой ще направи по-добри от тези. Препоръчвам да се сваля и разпространява, докато все още има възможност за това.
Ето и JRE интервюто с Боб Лазар:

Shenlong

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Още едно интересно видео по темата - TIC TAC UFO:
и втора част:

Продуцентите са Jeremy Corbell и George Knapp - същите, свързани с историята на Боб Лазар.
За съжаление видеото е на английским,  а вградените БГ субтитри от тубата не са много точни.

Тагове към темата: конспирация извънземни космос