Apocryphal Academy

Автор Тема: ЛЕКЦИЯ: Mark Passio, 2013г---- Естественият закон (истински окултизъм)  (Прочетена 6423 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Предварителни думи от мен - преводача на българскиНаправих този превод доста отдавна и отне доста време. Почти 9 астрономически часа нон-стоп говорене не е малък труд. Още повече, че не става дума за превеждане на писмена информация, а на аудио-видео лекция. Отне ми цялото лично свободно време за период от около три месеца. Преводът беше завършен и публикуван на един от старите форуми, в които участвах, на 20 Септември 2016г.

Преди да се захвана с това, проверих българското интернет пространство за съществуващи версии. Единственото нещо по този материал беше видео в YouTube, направено от наш сънародник, който беше създал субтитри за междинен двучасов отрязък от тази лекция.

Аз реших, в такъв случай, да преведа целите почти 9 часа, и да ги представя под писмен вид, във формата на реплики с вмъкнати скрийншотове.

Точно 1 месец и 10 дена след публикуването на този превод,  се е появила книга по въпроса, именно върху същия материал - "Естественият закон" от Марк Пасио - на някакво издателство, "Сребърно Звънче". Разбрах за това през месец ноември 2016г, бях информиран от приятели.

Тази дата я добих от тук:


Преводачът и редактор на тази книга е Коста Сивов.Преводът в книгата и моя превод в интернет форумите НЕ СА копи-пейст един на друг. Преводът на преводача от издателство "Сребърно Звънче" е по-професионален. И разбира се, че е така. Аз съм самоук аматьор, а не заклет преводач и не се правя на такъв.

Но, нека си зададем въпроса:
 - Колко често се случва едно издателство, да издаде именно аудио-видео лекция, именно в този вариант, който виждате по-долу, в книжен формат? Не се случва много често.
 - Колко често се случва нещо, появило се като свободен превод в интернет, да бъде капитализирано в кратък срок от онзи, който има възможност за това? Случва се доста често.

На някои хора от моето обкръжение това въобще не им харесва и дори ме подтикват към някакви действия. Не става дума за търсене на права, защото това е напълно неоснователно в случая. Но става дума, че добрите обноски предполагат поне да пишеш и-мейл на онзи, който те е вдъхновил или ти е обърнал внимание по някакъв начин. Поне да питаш "Здрасти, благодаря, смятам да издам това на книга, възразяваш ли?". Никой не може да възрази. Никой не може да забрани. И никой не би забранил. Но този въпрос е форма на заявяване на приятелски отношения и е проява на добър колегиален етикет.


Аз самият съм доволен. ТОЧНО това исках да постигна. Аз исках да вдъхновя хората да поемат щафетата, доколкото могат, така както аз реших да я поема. Появата на тази книга е всичко, на което можех да се надявам, защото мен ме интересува информацията и нейната кауза. Ако ме интересуваха парите, или нещо друго, отдавна щях да съм излязъл от анонимност и щях да си размахвам лика на плакати по тротоарите и интернет порталите. И ако някога се занимавам с парични потоци, никога няма да ги използвам за генериране на нови парични потоци, а, отново, единствено в името на каузата, която ме интересува и която осмисля живота ми.

След като някой е имал повече ресурси, по-добри професионалисти, и е бил способен на по-добър продукт на по-видимо място - не мога да бъда по-щастлив от това!

Въпросът е, че все още очаквам и-мейл от издателство "Сребърно звънче", който да ме запознае с най-добрите им чувства към мен.Кигата е по-добре преведена; има по-малко грешки; има допълнителни материали; и е по-удобна за четене. Затова, моята ясна позиция и послание към вас е:

Ако искате по-високо качество, не четете превода на тази лекция тук.
Купете си книжното издание на "Сребърно звънче".
« Последна редакция: Юли 08, 2017, 02:23:13 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • ПрофилЕстествен Закон

пълна версия
19 Октомври 2013гсеминар на
Марк Пасио
бивш жрец в Църквата на Сатана

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕМ

Пасио: Благодаря на всеки един от вас, за това че е тук днес. Днес ще бъде чудесен ден. Ще говоря за това, което считам че е… самото сърце на материала ми.

Хората ми задават много въпроси. Казват “Изнасяш много материал на уеб-сайта си, кое е основното нещо? Ако можеш да ми кажеш едно основно нещо, което трябва да знам, и мога да не знам останалите неща, кое ще е това основно нещо?” И винаги им казвам едно нещо – Материалният или Естественият Закон.

Ако не друго, то това е материалът, който трябва дълбоко да проумеете.

Така че за това ще говорим днес, под формата на удължена презентация. Преди всъщност да започнем, искам да кажа няколко неща. Така че наричам този раздел “Преди да започнем”.

И думата “Начало/започвам” е много важна тук, защото всъщност за това е тази презентация. Тя е посвещение. Посвещение в един много, много, наистина дълбок езотеричен материал, който е бил скрит от очите на човечеството от хилядолетия. Така че искам да попитам публиката преди да започнем – Колко от вас са нови или сравнително нови и сега се запознават с моята работа, вдигнете ръце, моля?

Това е… отлично! Това е чудесно! Чудесни новини, много се радвам, да го науча. Това, което предварително исках, е като дойда тук, да говоря пред група хора, които вече са запознати отчасти с моята работа или които вече са чували за нея, така че това е чудесно.


Пасио: А колко от вас тук днес смятат, че Състоянието на хората и че живота на Земята са поносими точно такива, каквито са в момента?

Това също е много добре. Защото ако такъв беше случаят, щях да ви кажа, че тук няма нищо за вас и щях да ви покажа вратата. Така че това е добре. Всички сме жадни за промяна.

Едно от големите оплаквания, които чувам относно работата си, когато проверявам форумите или прочета нещо случайно по интернет, много хора казват… “Няма нищо ново тук; И преди съм чувал за това някъде, еди кой си говори за това, чел съм го в еди коя си книга…” Е, дами и господа, имам новини за вас – Тук няма нищо ново. Аз няма да ви покажа нищо ново. Няма да покажа нищо, което не е съществувало преди това и ние също ще продължим да съществуваме след това. Аз няма да си сътворя нов материал. Аз бих нарекъл себе си… както ми казаха снощи на вечеря… “Считам те за агрегатор на материал”. И харесвам този термин, харесва ми това описание на каквото правя.

Аз съм агрегатор, събирам нещата заедно в един пъзел, след това го обяснявам с прости за разбиране думи, така че хората с готовност да го поемат – да го вземат и после да направят нещо с тази информация.


Пасио: Така че няма да видите или чуете нищо ново тук днес. Както е старата приказка, “Няма нищо ново под слънцето”.

Много хора не знаят какво означава тази фраза. Тя означава, че Истината е единствена, и вечна. Тя винаги е била тук, и тя винаги ще бъде тук. НАШЕТО възприятие трябва да е съобразено с нея, така че няма нищо ново за вас тук днес. Това са вечни истини. Те винаги са били тук сред нас.

Друго нещо, което искам да кажа, преди да започнем, е относно стилът ми на презентиране. това е друго нещо, заради което получавам много оплаквания, и нямам никакви намерения да го променям.

Стилът ми на презентиране се описва от някои като екстремно напрегнат и понякога дори биткаджийски. Някои от вас е много вероятно да се ядосат от неща, които ще ме чуете да казвам по време на този семинар. Така да бъде. Факт е, че самата истина от само себе си е е войнствена, защото тя води война срещу всички форми на измама и Майнд Контрол. Аз не изнасям тази информация, за да бъда харесван, популярен, за да правя пари или приятели. Ако трябва да съм честен, аз дори НЕ ИСКАМ да отделям време за това, защото аз вече знам, разбирам и ЖИВЕЯ тази информация. Върша това, само защото си давам сметка, че във времена на такова сразяващо невежество за тази критична информация, фактът, че аз действително я разбирам, ме поставя в позицията на Моралното Задължение да говоря тази информация на другите, в опит да им помогна да разберат, и също да я живеят.

Това е причината да го правя.


Пасио: Всеки човек тук днес, който иска да добие истинска, действителна стойност, практическа стойност от този семинар тук днес, ще ги помоля, да направят нарочно и съзнателно усилие за две неща:

– Опитайте се да оставите настрана… до каквато степен ви е по силите… вашите възприятия за мен, в ролята на презентатор. И в това число влизат мненията ви за това как изглеждам според вас, как се обличам, звукът на гласа ми, манеризмите ми и тн. Опитайте се да оставите тези мнения настрана, колкото ви е възможно.

Зная, че за някои това е трудно. Казвам това, защото ако отдавате внимание на такива тривиалности, ще отвлече вашия собствен ментален фокус от информацията, която ви се представя днес. И това е най-лошото, което може да се случи. Защото информацията е важното – а не аз. Опитайте се да игнорирате мен, и се фокусирайте върху съдържанието.

– Опитайте се да бъдете съзнателни и осъзнаващи собствените си импулси да отхвърлите информацията, която ви се представя на този семинар, възоснова единствено на вашата първоначална емоционална реакция, вашият начален емоционален отговор към тази информация.

Това е логическа заблуда. Не можете да РЪЗСЪЖДАВАТЕ с емоциите си. Така че, ако чуете нещо, което не харесвате, или което ви ядосва, няма проблем – почувствайте емоцията. Но не казвайте веднага “Това не може да е вярно!”. Нито пък ми вярвайте. Става дума за проверка. Става дума за откриване на истината. Става дума да положите усърдие в изследването на този материал.

Но ако се опитате да орежете истинността на тази информация, само въз основа на това как ви кара да се чувствате като я слушате, вие извършвате логическа самозаблуда.

Така че си опитвам да помоля и да обясня на хората, да потиснат спонтанните реакции на неверие, казвайки “Не, не искам да приема това!”, “Не, това не може да е истина!”, въз основа на това как нещо ги е накарало да се чувстват тук днес. Много е важно да го имате предвид.

И последно: тази информация, целият семинар е един гоблен. Той е като сглобен пъзел. Предназначен е да се възприема целия в неговата цялост. Ако сте дали парично дарение, за да бъдете тук днес, силно ви препоръчвам да останете за цялата продължителност на семинара, в противен случай, най-вероятно няма да разпознаете шарките, типични за гоблена, и най-вероятно ще сте прахосали времето и парите си.

Добре. След като казах това, нека да скочим в материала.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Тази презентация се казва…

Естествен Закон
ИСТИНСКИЯТ Закон за привличането и как да го приложите в живота си


Пасио: И подчертавам този епитет – ИСТИНСКИЯТ закон за привличането. Много хора са запознати с Ню-ейдж вариантите на така наречения Закон или закони на Привличането. И това доста широко ще се различава от онова, което хората са чували в Ню-ейдж теориите и Ню-ейдж обществата относно Закона или законите на Привличането.

Днес ще научите и надявам се, ще разберете истинските Закони на Привличането.

Да започваме.


Пасио: Първият раздел е относно ученическата способност. Способността на учениците да бъдат учени. Как е дни ученик може да постави себе си в най-добрата позиция да учи.

СПОСОБНОСТТА на индивида ДА УЧИ, или способността му да бъде обучаван от някой друг, зависи изключително от отвореното съзнание или затвореното съзнание на индивида, който се обучава. Ниската способност за учене произлиза от арогантността и суровия скептицизъм, но също и от наивността и лековерието. Високата способност за учене се корени в равновесието между здравословния скептицизъм и готовността за учене и промяна с отворено съзнание.

Така че суровите скептици, които въобще нямат отворено съзнание, не са желани, но освен това наивните и лековерните хора, които приемат всичко, което им се казва, също не са желани. Трябва да постигнем равновесие между тези две състояния.


Пасио: Това се нарича Камбанната крива на способността за учене.

Тук долу е менталното състояние на ученика. Започва от арогантна, цинична, скептична природа, учител, ученик… И след това продължава с доверчивост, лековерност, и накрая наивност. Това е целият спектър на способността за учене.

Най-добрата позиция за учене е точно тук, на върха на камбанната крива. Това означава, че ще научите най-много, ако сте в тази позиция. А именно – точно по средата между учител и ученик. Това също така означава, че сте някак скептични, и някак доверчиви. Означава, че сте способни да задържите в съзнанието си дадено твърдение, без да го приемате или да го отхвърляте веднага. Това означава, че ще обмислите информацията с отворено съзнание, някак доверчиво, но и някак скептично.

Това е менталното състояние, което искаме да поддържаме през цялото продължение на семинара, за да бъдете в най-добрата позиция да учите. Както казахме, ако сте в най-лошите позиции за учене – арогантност и суров скептицизъм или наивност и лековерност, няма да можете да вземете много от този семинар. Ако въобще е възможно, искаме да останем на върха на тази камбанна крива.


Пасио: Човешките същества трябва с голяма грижа да установят произхода на информацията си. ИЗТОЧНИКЪТ НА ИНФОРМАЦИЯТА. Защото, отказвайки да предоставят определена информация, и повлиявайки хората да отхвърлят определена информация под претекст, че не е важна или не е нужно да се взима предвид, много от модерните институции, като медиите, като така нареченото образование, целят да контролират човешките възприятия и следователно да ограничават нещата, които хората евентуално могат да проумеят.

И следователно, ограничавайки онова, което хората евентуално са способни да проумеят, тези институции ограничават онова, което хората СА СПОСОБНИ ДА НАПРАВЯТ, ограничават онова, което хората са способни да променят, и да създадат в света.

Затова трябва да сте скептични към източника на информацията си. Винаги казвам на хората в самото начало на лекциите ми – не ми вярвайте, най-лошото нещо, което можете да направите, е да вярвате в това, което ви казвам. Не само, че трябва сами да го проверите, но най-важното е, че трябва да направите ЛИЧНА ИНТРОСПЕКЦИЯ, тоест, да почувствате вътре в себе си дали тази информация резонира с истината. Всеки има този интуитивен капацитет. Този капацитет също трябва да бъде впрегнат и използван.


Пасио: Ако някой идва на този семинар, изхождайки от гледната точка на модерните, организирани, институционални тела, тоест – политическата мисъл, политическите сценарии, политическите организации, религията, религиозната мисъл, религиозните организации… Говоря за организираната религия… Ако някой идва от това, което наричам “академизъм” – не истинската наука, а науката като “-изъм”, това е театрална наука, разигравана от институционални тела със сурово скептични системи от вярвания, които отхвърлят абсолютно всичко, говорещо на въпреки на предразсъдъците им. Наричам това “академизъм”. …И разбира се Ню-ейдж движението, можете да го групирате с религията. То е измислено за онези, които не се вписват в религиозната ментална нагласа – това е алтернативна религия специално за тях, наричат я “Ню-ейдж движение”.

Казвам на хората, които идват с такива нагласи – моля ви, не си мислете, че този семинар ще се съгласува с която и да е от тези системи вярвания. Този семинар няма да се впише в нито една от тези кутии за съзнанието. Тази презентация, вместо това, ще УНИЩОЖИ тези кутии, защото тези кутии са ограничители за възприятията и мисълта. Целта на тези кутии е всичко, което е извън тях, да се счита за негодно за консумиране от човека, така че човек да не го докосва. Резултатът от това е, че тези кутии действат като Майнд-Контрол влияние.


Пасио: Другият и най-големият ограничител на човешките възприятия и съзнание, и в крайна сметка на поведението ни… са самите пари.

Ако искате да говорим за най-голямата религия… ако тези другите религии не са достатъчно големи или мощни за вас, то ето тази – парите – е върховната световна сила. Върховната религия. Това е богът на този свят, ако щете.

С това искам да кажа, че ако вече сте с такава ментална нагласа… как да я нарека… на прага на откриването на действителността, или ако сте на прага на изследването на реалността, изхождайки от някоя от тези перспективи, тук днес ще бъдете горчиво разочаровани от това, което ще чуете.


Пасио:… Защото информацията, която се обсъжда тук, ще е съвсем чужда за тези… институционални ограничители за съзнанието.ИЗИСКВАНИЯТА за създаване на промяна И РОЛЯТА НА ПОЗНАНИЕТО
Пасио: Нека за момент поговорим за тези концепции.

Навсякъде по света човешките същества КАЗВАТ, че искат определени неща в живота си. И казват, че искат определени неща да са налични за всички, за цялото човечество. Казваме, че искаме определени условия да са налични за нас самите и за целия ни вид като цяло, например щастие, здраве, мир, свобода, просперитет и тн. И всички тези неща са чудесен стремеж и цел. И казваме, че ги искаме. Повечето хора казват, че искат тези неща.

Само че, аз нямам усещането, че са наистина искрени със себе си. Те КАЗВАТ, че искат тези неща, но когато им се каже, че това не са автоматични обстоятелства, че не се появяват като с магическа пръчка, и че има ИЗИСКВАНИЯ, за да се сдобият хората с тези неща, мненията им се променят.

Хората нямаше да казват, че искат тези условия, ако тези условия бяха установени навсякъде. Нали? Хората казват, че искат нещо, защото го нямат. Нямат го напълно, или поне не в цялост.

И когато им кажеш, че има изисквания за установяването на тези обстоятелства, много хора казват “Не съм склонен да изпълня изискванията”, “Не съм склонен да положа толкова много усилия”. И продължават да вярват, че някак си, по магически начин ще получат тези неща.

Това представлява истинският Закон за Привличането – че условията и обстоятелствата, които човек иска, не се появяват просто ей така магически, само като си мислиш за тях, или само като имаш усещане за тях. Това е измама** на Ню-ейдж. Има ИЗИСКВАНИЯ за сдобиване с обстоятелствата, които твърдим, че искаме. Изискванията СЪЩЕСТВУВАТ В ПРИРОДАТА. Изискванията съществуват АКО искате нещо да е различно от първоначалните условия.

Ако сте доволни от положението на нещата, каквито са сега, тогава за това не съществуват изисквания. Просто приемате завареното положение каквото е сега и продължете със съществуването си, приемайки, че нещата ще бъдат каквито са сега и че вероятно ще става по-зле.

Но АКО искате да се случи истинска промяна – съществуват ИЗИСКВАНИЯ. И много Ню-ейдж гурута няма да ви кажат това или пък направо ще го отрекат, ще отрекат че за създаването на истинска промяна съществуват условия.

Съществуват специфични изисквания, ако хората искат да се сдобият с нещата, които твърдят, че искат. Ако изискванията за установяването на въпросните обстоятелства НЕ СА изпълнени, обстоятелствата НЕ СЕ установяват сами автоматично като с магическа пръчка.

Това е ключова концепция, която трябва да проумеете. За много хора е повратен момент, мехурът на много хора се пука още тук.


Пасио: И какви са тези изисквания?

Трябва да ЗНАЕМ определени неща. ПОЗНАНИЕ се изисква. ПОЗНАНИЕ, което да ни подтикне към действие. Това се изисква.

Тъй като човешките същества, като вид, не разполагат наготово с онези неща, които твърдят, че искат, от това логически следва, че ЗНАНИЕТО за изискванията, нужни за сдобиването с нещата които хората искат, явно или ЛИПСВА, или, ако е налично, явно това знание доброволно се ИГНОРИРА. Докато това знание продължава да липсва или да се игнорира, появата на желаните неща ще бъде НЕВЪЗМОЖНА.


Пасио: Това знание е ОКУЛТИРАНО. Ще рече скрито. Колко хора от вас дойдоха тук днес с очакването, че ще чуят информация, свързана с окулта, вдигнете ръце? Добре, около половината стая. За останалите хора това може да е шокиращо, но това, което трябва да разберете още в началото, е че думата “окулт” идва от латински.

Идва от латинското “окултус” – occultus, на латински това означава “скрит”. Скрито от погледа. Произлиза от латинското съществително “окулус” – occulus, което означава “око”. Думата окулярен означава “свързан с окото или зрението”. Окултното е обем знание, което е било скрито от погледа заради определена причина. И ще обсъдим каква е тази причина.

От латинското съществително “окулус” идва глаголът “окултаре” – occultare, той означава да скрия, да прикрия, или да пазя в тайна. Да скрия от окото, за да не може да бъде видяно.

Информацията относно Естественият Закон е окултирано знание – знание, което е било скрито от човечеството. То е притежание на малцинството, което се символизира от върха на тази пирамида. Това е пирамидата, представляваща знанието или невежеството. на върха на пирамидата е знанието, колкото по-нагоре в пирамидата – толкова повече знание. На върха на пирамидата се намира много тясното малцинство, което всъщност проумява и разбира това знание. Долу, в основата на пирамидата няма знание, там са невежите маси.

Затова имайте предвид, че когато използвам думата окултно в този семинар, просто имам предвид скрито знание. Това означава. Окултираното знание е скрито знание.

А защо някой ще иска да крие знание, след като е изключително важно? Има точно определена причина. Но преди да говорим за нея, трябва да кажем какво е това окултирано знание, какво включва. Какво имам предвид, когато казвам “знанието на окулта”.

Окултното знание говори за две неща, има две основни тела на окултното знание. В оригиналните школи на мистериите и в окултните традиции наричат тези неща “аркани”. Думата аркана също е латинска – arcana – и означава “знание”. Единият обем от окултното знание се нарича “малката аркана” или “нисшата аркана. Това означава знанието за микро-космоса, знанието за малките неща. Не означава, че е по-малко важно, а означава, че това знание се занимава с индивидуалните единици на съзнанието, с човешката психика, психиката на индивида.

Така че първата част на окултното знание се отнася до човешката психика – какво представлява, как работи, какви са мотивите й и тн.

Второто тяло на окултното знание се нарича “голямата аркана” или “висшата аркана”. Отново повтарям, това не означава, че е по-важно, а че се отнася до разбирането за макро-космоса, отнася се до разбирането на много големите природни закони, които управляват макро-космоса. Така че, Вселенските закони са част от висшата аркана на окултното знание.

Това, което днес наричам с обединяващия термин Естествен Закон спада към тази втора категория на висшето знание, към голямата аркана на окултното знание.

Какво са тези Природни закони – това са невидими и универсални, духовни закони. Можем да поговорим и за думата “естествен” или “натурален”. Натурален идва от от египетски и от други традиционни езици от Близкия Изток. Думата “нектер” на египетски, която се изписва без гласни, означава “духове/призраци”. Наставката “ал” означава, изхождащ от или свързан със. така че ако свържете тези два корена – “нектер” и “ал” – това означава произлизащ от или свързан със света на призраците и духовете, или свързан със и идващ от Бог, всъщност. Така че става дума за духовния свят, за законите, които действат в невидимия свят.

Тези закони се проявяват във физическия свят, това е така, ще говорим за това. Нещата се случват, започвайки от духовното поле и проявявайки се във физическото поле.

Така че е важно да разберете, че тези два дяла на окултното знание се отнасят до… малката аркана се отнася до монадата, или индивидуалната единица на съзнанието, а голямата аркана се отнася до невидимите закони, които управляват вселената на макро-космоса.

Така че, Естественият закон – това е сборен термин за Вселенските закони, които управляват последствията от човешкото поведение.

Обмислете това – управляват последствията от човешкото поведение. Бих добавил също, че управляват последствията от поведението на интелигентните видове. Управляват последствията от поведението на онези същества, които са способни да достигнат до проумяването на тези закони.

С това ни разграничавам от животинското царство. Животинското царство не е със същия стандарт като човешките същества, когато става дума за този вид информация. Защото не мисля, че можете да седнете пред котката си и да й обясните Естествения закон. така че, когато някой попита “Защо животинското царство не се държи отговорно в същата степен, в която човешките същества са отговорни?”, отговарям – Изненада! Защото не сме на едно и също ниво на съзнанието! Има разлики между нивата на съзнателност и има разлика между различните способности да се възприема информация и начините на функциониране на нещата. Например скоро няма да можете да обяснявате физика на кучето си. Няма да можете да обясните Естествения Закон на животинското царство, защото животните няма да го възприемат, защото не са на същото ниво на съзнателност, на което сме ние.

Поради тази причина, ние сме под различна отговорност в сравнение с тях, що се отнася до Естествения Закон. Естественият Закон управлява човешкото поведение.

Всъщност, някои стари изследователи и учители наричат това тяло на знанието “Последственост”. И аз нямам проблеми с този термин. Всъщност, когато разглеждан последствеността, нещата да доста сходни. В много традиции от Близкия и Далечния Изток го наричат го и карма, кармичен закон. Нямам нищо против и този термин. В някои от западните традиции и християнски традиции го наричат Морален закон, също нямам нищо против този термин. Религиозните го наричат Божи закон. И с този термин също нямам проблеми. Нямам нищо против тези термини да се свързват с обобщаващия термин Естествен Закон, защото това са еднакви неща, само че ние ще се задълбаем много надълбоко в това как функционира Закона в живота ни.

Защо това знание е скрито от хората? С каква цел?

Окултното знание за това как работи Естественият Закон и за това как работи съзнанието, не се знае от масите. Затова то не е екзо-терично, то не е дадено на масите – то е ЕЗО-терично, запазено е за малцинството. И за това си има причина. То е било нарочно скрито и опазвано от широката общественост.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Целта е да се създаде ВЛАСТОВА РАЗЛИКА.

Защото, ако някой друг също има високо ниво на знание, той знае как дадено нещо работи. Когато става дума за нещо толкова тривиално, като как работи човешкото съзнание, как работят човешките мотивации, как работят човешките възприятия, как могат да се манипулират човешките същества, ако някой има ДЪЛБОКО познание за тази информация… и ако ей тук има цяла тумба хора, които въобще си нямат на представа как работят тези неща… какъв номер си мислите, че този един човек ще може да извърти на останалите?

Обяснявам го на хората с този много прост пример. Представете си един много, много, много напреднал психолог. На върха на попрището си. Написал е всичките учебници. Има си вила в предградията, ходи си в университета да си преподава. Има си една жена-трофей, и вилата, и гараж за три коли, ходи си на работа с лексуса… И по едно време открива, че трофейната му жена му кръшка. Понеже й е скучно. Не е доволна да е вкъщи с него. И любовникът й е… например… някакъв 19 годишен, да кажем капитана на футболния училищен отбор, футболна звезда. И тя е хлътнала по него и му изневерява. Е… Какво ще стане, ако той реши да си станат приятели, след като е разбрал за любовника на жена си? И това хлапе, с което жена му му изневерява… той не знае нищо. Той не изучава ума, той не знае нищо дори за себе си. По шест часа на ден гледа телевизия, играе агресивни видео-игри… и е обсебен от футбола. какво мислите че този психолог може да причини на това хлапе? ТОТАЛНО може да го сбърка. Може да спечели доверието му, може да влезе в главата му. И ви гарантирам, че ако му дадете малко време, може да съсипе целия му живот. Всичко, на база това което знае и на база способността му да манипулира, подтикнат от омразата си към този човек.

Ами познайте какво – точно в тази позиция е човечеството. Ние сме това хлапе. Не казвам, че сме направили нещо точно определено, за да си го заслужим, но сме в същата тази позиция.

А хората в другата позиция, притежаващи най-висшето знание – те ни мразят. И ни въртят както си искат. Защото ние нямаме това знание.

И докато това не се промени, не очаквайте и силите да се изравнят. Очаквайте нещата единствено да се влошават.

Знанието е скрито, за да се създаде и да се поддържа ВЛАСТОВА РАЗЛИКА между онези, които го притежават и онези, които са невежи за него. Толкова е просто.

Знанието за Естествения Закон и начините, по които работи представлява НАЙ-ДЪЛБОКО ОКУЛТИРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ЗЕМЯТА, която силните на деня целят да опазят в тайна от народите на Земята на всяка цена, защото проумяването му ще изравни силите и ще сложи край на вкопаната им Контролна Система.

Всииичките разсейвания и развлечения се организират с целта да ви отклонят и да ви попречат да узнаете тази информация. Безкрайните тривиалности, глупостите които слушате по новините, всички видео-игри, цялата тъпа телевизия, спорта – всички тези тези целят да попречат на хората да проумеят ТОВА.

Не мога да ви накарам да приемете това или да го повярвате и не искам да го вярвате.

От годините, които съм прекарал вътре в окултните традиции, които са много, много тъмни, ви казвам – ТОВА е, което те не искат да знаете. Казвам го от личния си опит. Колко хора от присъстващите знаят, че съм бил част от тъмния окулт в миналото си? Добре, чудесно.


Пасио: Трябва да направим много добра разлика между думите НЕУКОСТ и НЕВЕЖЕСТВО. Трябва много добре да разберете разликата между тези две концепции. Всъщност, колко хора от присъстващите дори са чували думата “неукост”? Много малко. Това е дума, която практически е изчистена от говоримия английски (“nescience”, идва от science, което е наука, това буквално означава не-наука, бел.прев.). И за това също си има причина.

Има два КОНТЕКСТА на незнанието:

– Първият контекст е неукостта. На латински представката “ne” означава не, неналично или отсъстващо. А “скиере” – sciere – на латински означава “да зная”. Оттам идва думата наука (science). Когато се сглобят заедно, се получава “нескиере” – nesciere – което означава “да не знам”, “да не разбирам”.

Но това означава изрично, че специфичната информация, която евентуално човек иска да разбере, напълно отсъства, не се намира наоколо, и човек всъщност не може да я събере, няма достъп до нея. Това трябва добре да се разграничи от невежеството, защото неукостта не е нечия вина. Информацията просто я няма. Човек не може да бъде обвинен за неукостта. В неукостта няма обвинение. Информацията просто не е била налична, за да бъде възприета.

Невежеството е носител на обвинение. Хората от Ню-ейдж движението казват, че няма такова нещо като вина и обвинение. “Никой не е виновен”. Те се държат така, сякаш за това, което се случва, не съществуват причини – дори ще го чуете буквално в някои Ню-ейдж кръгове. Аз много остро заклеймявам такива идеи. ИМА причини и следствия. ИМА хора, които са отговорни за това, което се случва в момента. ИМА обвинение! Обвинението СЪЩЕСТВУВА! ИМА хора, които са престъпници… по-късно ще говорим за моралната престъпност.

– Невежеството има прикрепена вина към себе си, както и отговорност. Идва от латинския глагол “игнораре” – ignorare – и това също означава “да не зная”, точно както и неукостта, само че в съвършено различен контекст. Контекстът на невежеството означава, че не знаеш, ВЪПРЕКИ ЧЕ нужната информация е налична и е пред очите ти, защото доброволно си отказал или отхвърлил тази информация. Дали си я отказал, защото те е карала да се чувстваш неудобно, или си я отхвърлил защото си сметнал, че това не е било важно и не е имало смисъл да го знаеш. “Няма нужда да знам това”.

Когато доброволно отхвърляте нещо… ако аз доброволно отхвърлям господина, седящ на предния ред… той присъства, но аз мога да се преструвам, че той не е тук и да го игнорирам. Това означава да съм невеж за присъствието му.

ТОВА, вече, е неизвинимо, и затова към невежеството е прикрепено обвинение.


Пасио: Постоянно питам хората, дали имаме неуко общество? Или имаме невежо общество?

Определено бих казал, че обществото ни е НЕВЕЖО, а не неуко. Мисля, че се ДАВИМ в информация, мисля че се ДАВИМ в истината, която е навсякъде около нас. Но хората я игнорират.

Не всички, има хора които са гладни за информация и я поемат веднага. Но болшинството от хората живеят в невежество, въпреки че истината е навсякъде около нас.

И именно в това се състои този консенсусен транс, в който хората от така нареченото “общество на истината” искат да спят. Те просто спят. Аз го оприличавам на хипноза. Ако погледнете корените на думата хипноза, тя означава – потиснато знание. Идва от гръцки: “хипо” – hypo – означава “под”, като хиподермичен, тоест под кожата, а “гносис” – gnosis – означава познание! Потискането на знанието. “Хипо” освен това означава “потискане”, “под” и “потискане”.

Така че хипнозата е потискането на знанието, и точно в това състояние се намират тези хора. И те самите го правят. Трябва да спрете да гледате на това като на позиция на жертвата… Това не са жертви! Те правят доброволен избор. Във времената на изобилна информация, достъпна на върха на пръстите, игнорирането на истината е недопустимо! Тези хора правят доброволно решение…

И те трябва да бъдат държани под отговорност за това свое решение, заради всичко това, което се случва. Заради това, което игнорират. Заради всичко онова, което позволяват да продължава да се случва и си траят, без да кажат и дума. Те са съгласни злото да вилнее пред очите им.

А после хората се чудят, “Защо губим свободата си?”, “Защо тоталитаризмът и тиранията се надигат?”, “Защо виждаме толкова много контрол и обсебване от фикс-идеята за контрол в обществото ни?”


Пасио: Много от тях виждат как се надига полицейската държава. Виждат несправедливостите в нашето общество, виждат ограниченията на НАСЛЕДСТВЕНАТА НИ, естествена свобода… Само че повечето хора не успяват да проумеят едно нещо.


Пасио: Хората казват “Да, земята се превръща в един огромен затвор”. Навсякъде. И тук в Америка това се случва с най-бързи темпове.

И хората виждат, как катинара се нанизва на клетката… само че никога не успяват да стигнат до въпроса – ЗАЩО?

Описват симптомите, описват затвора, описват с подробности и с достоверност всеки ъгъл от клетката… Могат да ви обяснят как се случва всичко, могат да ви обяснят всичките различни страни на Системата за контрол… Само че не могат да ви кажат ЗАЩО всичко това всъщност се случва. ЗАЩО се случва това.

На този въпрос отговаря презентацията. Защо, губим свобода. И се спуска чак до сърцето на отговора.

Тази презентация ви осигурява ключ за всички ключалки. Той отключва всички ключалки на всичките клетки в затвора. АКО го приемете. И още веднъж – аз не ви казвам, че е нужна вяра за това. Защото истината винаги е тук и е винаги налице. въпросът е просто дали ще я възприемем и дали ще признаем наличието й, дали ще спрем да я ИГНОРИРАМЕ и дали ще я допуснем в себе си…

…и дали ще НАПРАВИМ нещо с нея. Разбирането не е края. Поемането на знанието и разбирането му е НАЧАЛОТО.

ИЗИСКВА СЕ ДЕЙСТВИЕ. …Знание се изисква. Разбиране се изисква. Но най-накрая се изисква ДЕЙСТВИЕ. Над всичко се изисква действие, ако ще се създава промяна.

Това е истинският начин, по който работят Законите на Привличането.


Пасио: Така че, дали хората, като цяло, ще приемат този ключ за всички ключалки? Не мога да отговоря. Единственото, което мога да направя ,е да го поставя в ръцете им. След като аз съм взел този ключ, и съм отключил своя личен затвор, и съм отключил моите лични клетки, всичко което мога да направя, е да се опитам да покажа на хората как работи този ключ. Да им кажа ето ключа, ако какво представлява този ключ, и ето как можете да го използвате в живота си, това е всичко което мога да направя.

Не мога да накарам никого да го вземе.

Нека видим и какво означава да разрешаваш проблеми… понеже това също ще се налага да направим, ако искаме да постигнем някакво развитие като човешки вид.

Има няколко основни стъпки при разрешаването на проблеми, на каквито и да е проблеми. Природата на проблема няма никакво значение.

Първата стъпка е, че човек трябва да разпознае и да признае, че проблемът съществува. Да си даде сметка още в началото, че проблем има. Когато ви попитах дали сте доволни от положението, в което са нещата, за мен това е задоволително, понеже ми говори, че пое хората, които са тук днес, осъзнават и разпознават, че имаме проблем. И това е здравословно, това е добре.

Много хора там навън не вярват, че имаме проблем. На тях им харесва това място. Те харесват света такъв, какъвто е. Което за мен е необяснимо… Понеже за мен – този свят е жив ад. И това не е заради начина, по който тече личния ми живот. Аз съм много доволен от собствения си личен живот, аз нямам самопричинени страдания в личния си живот, аз не създавам проблеми на самия себе си. Моят живот си върви много добре, така както аз го живея, без да наранявам някой друг. Проблемът са другите хора – и това е още едно нещо, което Ню-ейджърите не признават: че е възможно да има проблем с някой друг. Съществуват проблеми с други хора!

Има една приказка, че хората със стъклени къщи не бива да хвърлят камъни. Моята стъклена къща беше съборена мнооого отдавна. Преди много време. Защото аз преминах през цялата тази лична, интроспективна работа и аз копах дълбоко в подсъзнанието си и се изправих срещу онези проблеми и ги конфронтирах незабавно, и ги излекувах. И излязох от менталното състояние, в което бях някога.

Хората казват, “Ако има нещо, което не харесваш в другите хора, това е нещо в самия теб, което виждаш в тях”. Това са просто Ню-ейдж ала-бала глупости. Ако вие не сте ЧАСТ от проблема… а аз не съм част от този проблем, мога да кажа това съвсем честно – аз не съм част от този проблем. Мога да погледна в очите всеки един човек, който гледа това, и да кажа – Аз не съм част от проблема, който се случва на Земята. Казвам го с цялата си честност, и знаейки, че говоря истината.

Само че… в определен момент… аз БЯХ част от проблема. И то ГОЛЯМА част от проблема. В един момент аз наистина трябваше да спра да соча с пръст, и да казвам че проблема е другаде, и това беше докато ВСЕ ОЩЕ бях част от проблема. В онзи момент трябваше твърдо да посоча към себе си. Трябваше да посоча право в себе си, и да се запитам, “Какво трябва да променя в главата си, в сърцето си, и накрая – в червата си…” Хората казват, че промяна се случва в ума, че промяна се случва в сърцето… Но най-накрая се случва в ЧЕРВАТА. Трябва да генерираме сърце-ум-черва. Тоест трябва да имаме достатъчно грижа, достатъчно знание, и след това да приведем всичко това в действие.

Предприемането на действие е най-важната стъпка, когато става дума за създаване на промяна. Ще говорим за това след малко.

Аз съм видял какво е нужно и съм променил каквото трябва в моите мисли, моите емоции и в моите ДЕЙСТВИЯ. Точно от това повечето хора се опитват да избягат.

Те казват, “Да, аз искам всички онези неща, които казвам, че искам по магически начин да се появят в живота ми… само че не искам да върша всички онези неща, които изискват СЕБЕ-промяна, как АЗ мисля, как АЗ чувствам и как АЗ действам”. “Искам просто магически да се случи, без да променям онези неща в мен.”

Така че аз честно мога да погледна целия свят в очите и да кажа – Проблемът наистина не е в мен; Аз не виждам собствения си образ в другите хора; Другите хора не са извървели същия процес, през който аз минах, не са свършили интроспектната работа, която аз съм свършил; Не са преминали през тази БОЛЕЗНЕНА, къртовска работа, която изисква УСИЛИЯ, големи усилия.

Аз не съм излязъл тук отпред, за да казвам на хората, че им предлагам някакъв тоник – пийнете глътка и магически ще се просветлите. Да знаеш какво се случва в света е КЪРТОВСКА РАБОТА. Тя включва РАЗРУШЕНИЕ! Това е РАЗРУШИТЕЛЕН ПРОЦЕС!

Тя включва разрушаване на системи от вярвания! Тя включва пълното разрушаване на бариери, които са вътре в главата.

Хората не искат да вършат тази работа. Те искат да избягат с 300 в обратната посока. Искат всичко друго, но не и това. Дори предпочитат СМЪРТТА, вместо това. Такова е настроението на повечето хора.

Нека да се върнем на стъпките за разрешаване на проблемите.

Първата стъпка е да разпознаете, че има проблем. Ако истерично отричате – успех тогава. Кажете ми как е минало. Понеже с тази ментална нагласа няма да разрешите какъвто и да е проблем.

Истеричното отричане, основано на страх, трябва да бъде преодоляно и овладяно, и трябва да признаете пред себе си точно колко е зле ситуацията. Вместо това, хората чувстват симптомите на болестта, но ги игнорират, защото не искат да повярват, че са болни. “Не искам да вярвам, че съм болен”. “Не искам да повярвам, че имам проблем”. След което, съвсем скоро, нещото се превръща в много по-голям проблем.

И точно тук се намираме, като общество, заради това че игнорираме тази информация.


Пасио: Така изглежда истеричното отричане. Символично. И забележете, дами и господа, че когато сте в тази позиция, с глава в пясъка като щраус, също така сте на колене и задникът ви е във въздуха. Винаги съм си мислил, че е невероятно синхронично, че човешкото тяло е проектирано по този начин – че когато си завреш главата в пясъка, символично, трябва да си на колене.

И в тази поза е обществото ни. То е на колене.


Пасио: Втората стъпка за разрешаването на проблеми, е че симптомите, които се появяват пред погледа, са просто ЕФЕКТИ, тоест ПОСЛЕДСТВИЯ от подлежащи причини и скрити фактори.

Не можете да третирате симптоми и да разрешите проблем, не е възможно. Разрешаването на проблеми не работи така. Трябва да стигнете до онова, което е ПРИЧИНИЛО проблема. Вместо просто да се третират симптомите, направете точна ДИАГНОЗА на ПРИЧИНИТЕ на проблема.


Пасио: Какво означава думата “диагноза”?

Диагноза идва от гръцки. Представката “диа” – dia – означава “чрез”. Втората част е гръцкото съществително “гносис” – gnosis – което означава “знание”.

Така че диагноза означава “чрез знание” или “чрез опознаване”. Ще разрешите проблема чрез знание, чрез опознаване. Знанието е изискване за разрешаването на проблема, за да получите каквото искате.

И отново ще се върна на нещо, към което ще продължавам да се връщам. Защото Ню-ейдж обществото… Аз до сега бях, но сега ще стана по-отявлен противник на Ню-ейдж идеологията. Защото те ЛЪЖАТ хората. Дали чрез директна, преднамерена заблуда, или чрез полезни идиоти и полезни тъпаци, които казват на хората абсолютно погрешни неща за това как нещата наистина работят.

Това е защото Ню-ейдж иска да държи хората потиснати и НЕАКТИВНИ. Целта е хората да се държат в приемащо настроение, за да приемат всичко, което им се случва. Приемайте, приемайте, приемайте… НИКОГА не протестирайте! “Не предприемайте действия – само наблюдавайте, само гледайте какво ще стане”. Всичко това постоянно го чувате в Ню-ейдж движенията.

Причината да споменавам това сега е, че когато дори кажете думата “знание” на някои ню-ейджъри, те почти се обиждат! Защото това, в което Ню-ейдж се превръща в момента, е една нова, модерна версия на солипсизма. След малко ще говорим за това какво е солипсизъм.

Хората никога не искат да чуят, че ЗНАНИЕТО е това, което се изисква.

Защото СДОБИВАНЕТО с истинско знание – не псевдо знание, а истинско знание – изисква РАБОТА. Изисква УСИЛИЯ. Изисква ЧЕТЕНЕ, изисква СЛУШАНЕ, изисква ГЛЕДАНЕ… И знаете ли какво най-вече изисква, което хората не искат да вършат? Кой може да ми каже?

Времееее… Да. Благодаря ви, господине. Изисква ВРЕМЕ.

Ето това е една обменна монета, която хората не харчат за неща, от които не могат да вземат незабавни облаги. Точно затова незабавните облаги са нещо, върху което Системата на контрола е много фокусирана. Точно това поддържа хората в режим на невежество.

Диагноза означава, че ако искаш да се оправиш, трябва да имаш знанието за подлежащите фактори-причинители, които са довели до възникването на симптомите. Не можеш да третираш симптомите и да се оправиш. Трябва да имаш знанието, чрез което да стигнеш до факторите-причинители, за да разбереш коя причина е създала ефекта. Ще говорим много за причината и следствието.


Пасио: Третата стъпка за разрешаване на проблеми е… ЧРЕЗ знанието, което сте се сдобили (чрез извършването на правилна диагноза на факторите-причинители)… следва да приложите това знание в ДЕЙСТВИЕ.

Да разберете какво е създало проблема е втората стъпка, нали така? Престанете с истеричното отричане – разберете какво е причинило проблема – ДЕЙСТВАЙТЕ! Действайте със знанието, което сега имате, за да разрешите проблема. За да изправите нещата.

Изисква се ДЕЙСТВИЕ. Направили сте диагнозата, след това трябва да предприемете съответното действие, за да изправите проблема – да поправите факторите-причини, които са довели до проявата на проблема.


Пасио: Нека поговорим за това какво е истината. Нека ви обясня какво разбирам под думата истина в цялата си работа.

Понеже хората имат една… дълбоко мистифицирана концепция за това какво е истината, или какво значи. Те се впускат в някакви страшно дълбоки абстрактни дискусии за “съзнанието на Бог”, опитват се да навлязат в “квантовата теория”… всичко това е просто мистификация на концепцията за истината. И ние трябва да я де-мистифицираме. Трябва да я сведем до чист, прост, лесен за разбиране език, който всеки може да възприеме.

След което трябва абсолютно да разграничим концепцията за истината от възприятието за което и да е нещо. Двете не са едно и също. Хората казват “възприятията са действителността” – НИЩО не може да е по-далеч от действителността от това това твърдение. Възприятията НЕ СА действителността. Те са точно това, което са – възприятия. Когато си махна очилата, възприемам света по един начин. Когато си ги сложа, възприемам света доста различно.

Но това, което е в света навън, си е същото нещо. Всичките промени са в начина, по който аз съм го възприел. Така че, нека да разгледаме тази концепция.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Истината… е ОБЕКТИВНА. Това означава, че тя не е зависима от възприятията на човешките същества.

Никой не иска и да чуе това. Това е… това е директно НАПАДЕНИЕ, директно посегателство лице в лице срещу човешкото его. Защото това, което всеки иска да чуе, е “Моите възприятия са важни”. И ние искаме да вярваме, че “Моите възприятия са точни”. Хората обикновено казват, “А кой казва, че твоите възприятия по този въпрос са точни?”. Така е, защото на мен ми се наложи да премина отново, отново, отново, и ОТНОВО през процеса да си доказвам колко грешни са били старите ми възприятия. Аз преминах през този разрушителен процес на събарянето на старите си системи от вярвания, събарянето на старите си емоционални поведения и НАЙ-ВЕЧЕ – през процеса на промяна на поведението си. Това е най-разрушителното от всичко, защото ние се привързваме към нашите поведения и навици.

Затова си давам сметка, че не е лесно да искаш от хората да се променят. На мен ми отне може би 8 години от живота ми, за да го направя. Повечето хора не искат да посветя ти една минута на личната си промяна, камо ли осем години. И отново… когато погледна себе си, с цялата си честност, без въобще да искам да се хваля… но аз бях лек случай на его-обсебване, лек случай, сравнявайки се с положението на другите хора в момента. Аз сякаш бях един много крехък камък, който трябваше да бъде ударен със секача няколко пъти, за да се разпадне на прах. Другите хора са като твърд гранит или диаманти! Да се разтрошат ще отнеме ОГРОМНО усилие и работа. И повечето от тях дори не искат и да го правят. Толкова са калцирани. Толкова са били притиснати и наплескани в това твърдо състояние, че дори не искат да започнат.

Така че осъзнавам, че да се казва на хората “Възприятията ви не са от значение”, “Истината не се основава на това как вие възприемате нещата, тя е НЕЗАВИСИМА от вашите възприятия” – повечето хора не искат да го чуят. Не искат да слушат.

Възприятията на човешките същества са способни на кол*бания. Те могат леко да се отклоняват от истината, и могат дивашки да се отклоняват от истината.

Истината е това нещо, което не може да се кол*бае. Не се движи. Е това, което е. Няма значение кой какво мисли за него. Няма значение дали някой му вярва. Няма значение дали някой го знае. Няма значение дали някой го вижда. Няма значение дали някой иска да го види. То е там, винаги е било там и винаги ще бъде там. Каквото и да прави който и да е, никой не може да промени каквото се е случило.

Може ли някой да промени нещо, което се е случило …както наричаме онази част от линейното време… в миналото? Нито един човек тук не е способен да го направи. И нека ви кажа нещо – нито едно същество в цялата Сътворена Вселена не е способно да го направи. Защото това, което вече се е случило, е вписано в архива на Вселената. Нищо не може да промени миналото. Никога!

Има цял филм за това, гледайте новия филм “Машината на времето”, не оригинала от 50-те или версията от 60-те, а новия. Излезе някъде в края на 90-те или скоро след 2000-та. Този филм беше съсипан от критиката. Просто го размазаха. Всеки път, когато критиката разбива някой филм и му дава най-ниската оценка – ходете да го изгледате. Защото ви гарантирам, че има много важни алегорични концепции, които трябва да проумеете, вградени в този филм, и затова критиците го смазват, защото не искат да ви хрумват някакви идеи. Този филм го съсипаха в кината, и ви гарантирам, че е един от най-добрите, които могат да ви помогнат да разберете абсолютната невъзможност да се промени миналото. Миналото не може да се измени.

Знаете ли кое може да се измени? – Бъдещето. На това е посветен този филм. И знаете ли къде започва промяната на бъдещето? – В настоящия момент. Това е единственото място, където започва.

И какво е истината? Най-де-мистифицираната концепция за истината? – Това, което вече съществува. Тя е това, което СЕ Е случило в миналото и СЕ случва в настоящия момент. Истината не съществува в бъдещето. Когато стигнем до онези бъдещи моменти, и те влязат в настоящето, тогава истината ще съществува. Но не и дотогава. Така че, няма такова нещо като “истина в бъдещето”. Истината е това, което се е случило в миналото и това, което се случва в момента, и истината е просто това, което е било.

Моля ви да разберете, че когато използвам думата истина, имам предвид само това. не говоря за съзнанието на Бог, не говоря за причината за съществуването на Вселената. Говоря за събитията, които са се случили в миналото, и се случват в настоящето, и това е всичко. И това е всичко, което е истината. Не е нужно да е по-сложно от това.

Ако искате да го направите нещо по-сложно, наречете го нещо различно от истина, за да не обърквате останалите хора какво наистина означава истина.


Пасио: Истината срещу Човешките възприятия

Сега, искам да помоля хората да си представят… Виждате ли тези бели линии? Представете си, че тези бели линии, които не се кол*баят, са истината. И си представете, че възприятието, което е съпоставено срещу истината… ще вземем за пример три различни човека, това е личността А, това е личността Б и това е личността В.

Тяхната способност да възприемат, това което се е случило и това което се случва, е това, което ще наричам съзнание. Съзнанието е способността на едно същество да разпознава шаблони и смисъл, свързан с тези шаблони. Това означава, че имате точно разбиране за това, което се случва вътре и около вас, или имате НЕточно разбиране за това, което се случва във и около вас.


Пасио: Ако имате високо съзнание, тоест ако съзнанието ви е на висока честота, това означава, че ще имате повече възможност да разбирате и да разпознавате шаблоните. Ако съзнанието ви е ниско, вие сте на ниска честота и ще виждате по-слабо шаблона, няма да възприемате с точност. АЗ оприличавам това на вълна.

В простата физика това е проста синусоидна вълна. Разстоянието между гърбиците и падините на вълната се нарича дължина на вълната. Колкото е по-голяма дължината на вълната, толкова по-къса честотата.

Тоест, колкото е по-голяма дължината, толкова по-малко често вълната ще пресича линията, която символизира истината. По-рядко ще бъде подравнена с тази линия, която наричаме истина. Всички ли разбирате този прост модел, за който говоря, без повече обяснения? Важно е.

Това е вибрация на ниска честота. Една такава вълна, ако беше звукова вълна, щеше да произведе ниска честота, нисък, басов тон.

Като отиваме на по-висока честота, виждате, че дължината на вълната е по-къса. Това означава, че тя пресича линията, представляваща истината, много по-често. Можем да преброим пресичанията. Пет тук, и девет там. Така че това е вибрация на по-висока честота.

Отиваме на още по-висока вибрация, да кажем, че личността В има високо съзнание, и има по-висока честота. И тази вълна пресича линията още по-често.

Колкото по-висока е честотата, толкова повече сме в унисон с истината. какво ще се случи, ако тази честота беше безкрайно висока? Тя ще стане неразличима от линия.И следователно този някой ще бъде подравнен спрямо това, което е. Колкото по-високо е нивото на съзнанието или честотата… което означава възприятието на човек за реалността да е по-точно, без да се кол*бае много надалеч от истината… толкова повече честотата ще се превръща в линия.

Мислете за това като за звук. Чувате нисък, басов тон, после малко по-висок, и още по-висок, и евентуално ще напусне обхвата на човешкото ухо, понеже честотата е станала твърде висока. Същата е концепцията и на чертежа. Колкото е по-висока честотата, толкова е по-високо възприятието на реалността, качеството на възприятието ще е по-добро.

Важно е да разберете, че възприятията не са реалността. Те са филтърът, през който наблюдаваме реалността. Работата на човешките същества е да подравнят техните възприятия към реалността, която съществува, която е, която е истината. Трябва да се откажем от онова, което искаме истината да бъде. И да погледнем какво тя е. Това, което тя е, е съвсем различно от онова, което ние искаме да е. Но преди да знаем какво тя е, ние дори не сме в позицията да правим точна диагноза на това какво се случва и следователно не можем да създадем онова, което искаме да бъде истина.


Пасио: Първият цитат в този семинар е от един господин, който аз лично много уважавам. Колко хора са чували за Травис Уолтън, вдигнете ръка? Никой в стаята, едва двама души.

Разговарях лично с този човек на една конференция през 2012г. Впечатлението ми е, че той е напълно естествена и искрена личност, и не давам пет пари кой какво мисли за мен заради тези ми думи. Аз му вярвам. Дали знам, фактологически, какво му се е случило? – Не, не знам. Но аз ВЯРВАМ на това, което казва. Поради една причина. Тя е, че когато съм около някого, още повече ако е за по-дълго време, имам добра интуиция и мога да почувствам сърцето на човека. Освен това, когато той ми говори разни неща, думите му са много смислени. В книгата си казва на хората да прегледат цялата му история и сами да преценят дали му вярват или не.

Уолтън твърди, че е контактьор, че е бил отвлечен от извънземни, че се е возил на борда на извънземен кораб. Изчезнал е за десет дни. Бил е обявен за издирване, а приятелите му били обвинени, че са го убили. И той се появява отново пет дни по-късно, сред ужасни условия, на непознато място до провинциален път. Но както и да е… Както казах, разговарях с него през 2012г, има причина да споменавам това. Цитатът тук е от книгата му, “Огън в небето”.

“Осъзнах, че най-големият проблем навсякъде по света е, че възприятията на хората за света насилствено се пресяват през ситото на онова, което те искат или не искат да бъде истина. ”

Когато прочетох това, по мен преминаха тръпки, понеже си казах “Това сито е именно онова, за което говоря в лекцията си “Истината срещу Възприятията”. И той съвършено я побира цялата в едно изречение.

Ние ИСКАМЕ разни неща да са истина. Това не ги прави такива. Не така се прави истина. Истина се прави чрез предприемане на поведения и създаване на факти в проявения свят. Такива СА нещата. няма значение как ние искаме да бъдат… те може да са по съвсем друг начин, отколкото ни се иска точно в момента и бих казал, че за хората в тази стая нещата наистина са по различен начин, отколкото ни се иска да бъдат.

Но повечето хора по света имат такова едно вярване, че те са арбитрите на истината. И това е признак за много, много ниско ниво на съзнанието. Да си мислиш, че “Аз ВЯРВАМ че нещата седят по този начин”… те просто не седят по този начин. Много хора за заклещени в това състояние на съзнанието.

Причината да споменавам всичко това, включително цитата от Травис, е че на една конференция, която беше само преди няколко седмици… аз не говорих на въпросната конференция, просто бях гост… една жена дойде на моята маса. Избра си DVD-то ми “Ню-ейдж глупости”… което нося и на този семинар, ако някой има интерес. И ме попита, “За какво става дума в това?” и ми хвърли един много скептичен поглед.

Обясних й, че е 7 часа видео-лекция с много картинки, и че съм изнасял съкратена версия на лекцията на конференцията “Освободете съзнанието си” във Филаделфия, и че това е удължената версия на лекцията, която прониква надълбоко в измама** на Ню-ейдж движението, разобличавайки го като религия, проектирана с цел да потисне мъжествената част от личността – това е онази част, която взима инициативата и създава промяна чрез действие. Естествено, тази страна на личността е подпомагана от женствената страна, която е грижата и творчеството, и състраданието, и двете страни трябва да са изявени, ще говорим за това на този семинар по-късно днес. И й казах, че Ню-ейдж цели потискането на тази мъжествена енергия. Казах й, че Ню-ейдж се опитва да научи хората просто да приемат всичко така, както е, без значение колко е несправедливо, без значение колко са плачевни условията, без значение колко зло, колко ЗЛО се случва сред нас. Да го приемем. Това е Ню-ейдж религията.

И ето какво ми каза: “Аз съм точно такава”. “Аз просто приемам всичко”. “Не правя никакви оценки на нищо, което се случва, без значение какво е. Без значение като какво се “възприема”. “Вие искате да го възприемете като зло? Това е вашата оценка.”

Казах да, това Е моята оценка. Знаете ли защо? Защото е зло! Наистина е. Има такова нещо на този свят. Вие сте безразлична дали това зло ще беснее на свобода и дали ще обземе целия този свят. Защото не искате да действате. Защото истината е, че онова, което е във вас, е страхливост. Това е в действителност – страхливост.

Тя не искаше да слуша. Тя каза – “Аз предпочитам да не виждам нещата по този начин”. Сравнете думите й с горния цитат.

“Аз предпочитам да не виждам нещата по този начин”. Надявам се да стане чудо и по някакъв начин да попадне на тази презентация. Въпреки че точно тогава не й го казах по този начин, мислех си за това на следващия ден, и си мислех, че трябваше да й кажа – Не, вие предпочитате да не виждате. ТОВА е истината.

Защото “Предпочитам да не го виждам по този начин” означава “Не, аз предпочитам да игнорирам действителността”. “Аз искам да вярвам в онова, което АЗ искам да бъде истина, а не както в момента е”.

Това тъпче в главите на хората Ню-ейдж измама**.


Пасио: Освен това тази жена ми каза и че е “последователка” на Ню-ейдж идеологията, която е наречена “*урс по чудотворене” (“A Course in Miracles”, това е пропагандна Ню-ейдж книга, бел.прев), колко хора въобще са чували за това? Много от вас. Добре…

Знаете ли какво е това? Нарича се солипсизъм. Опакован в спретната нова обвивка. Колко от вас са запознати с идеологията на солипсизма? Това е добре. повече отколкото предполагах. Повечето хора никога не са чували за това.

Солипсизмът е напълно егоистична и разрушителна идеология, която няма никаква прилика или допирни точки с истината по който и да е начин. А хората, които са солипсисти, са психично болни. Дори няма да изтъквам никакви доказателства за това. Вместо това ще ви кажа, че вие сами трябва да се поинтересувате и да изследвате тази религия и болест – това е психична болест. Солипсистът е психично болен човек, който вероятно трябва да бъде по някакъв начин отделен от обществото и прибран някъде, докато не се оправи. Защото тези хора имат разрушително въздействие върху обществото.

Това беше първата тема, на която се фокусирах, в първото предаване от радио-програмата си. Разгледах колко е разрушителна идеологията на солипсизма и защо е религия сама по себе си. нека първо погледнем думата. Ще забележите, че цял ден ще разчленявам думи, защото ако не разбирате произхода на думите, не можете да разберете какво наистина е трябвало да означават. Без значение какво значение може да са усвоили в модерния свят, замисленото значение на думата, оригиналното значение, идва от етимологичния й произход. Отидете до древните езици, до древните корени на латински, елински, германски, арабски и тн, и разчупете думата, извличайки смисъла им от етимологичния им произход – само тогава ще разберете истинското им значение. Казвам ви – това направете, и ще ви хвръкне главата от онова, което ще откриете. Защото думите, които говорим във всекидневието си, всъщност имат смисъл. И си ние нямаме идея какъв е този смисъл.


Пасио: Думата солипсизъм идва от латинското прилагателно “солус” – solus – което означава “сам”. Латинското местоимение “ипсе” – ipse – означава “себе си”.

Идеологията на солипсизма гласи, че нищо не съществува вън от мен. Аз съм единственото същество, което съществува в Сътворението. По същество, това е друг начин да се каже “Аз съм Бог”. Моето възприятие е единственото истинско възприятие и никой друг не съществува.

Представете си само. Това което казвам на публиката тук днес е, че вашите възприятия не са истината. Трябва да полагате усилия, за да подравнявате възприятията си спрямо истината. Самото това нещо е достатъчно оскърбително за човешкото его. Ако бях казал, че никой от вас не съществува, и че аз просто възприемам вашето съществуване, защото аз съм единственият, който съществува… представете си колко нагло е това твърдение и си представете каква обида е за другите хора – “Аз дори не мисля, че съществуваш”. Това са солипсистите. Те вярват, че Вселената е една голяма илюзия, някак си създадена, за да ги забавлява. Няма обективна действителност, ти не съществуваш, и ти не съществуваш, и ти не съществуваш, аз съм единственият, който съществува.

Това нещо е диагноза за психическа болест. Не ме е грижа дали приемате идеята, че всичко е Едно, аз лично възприемам тази идея, аз смятам, че ние всички сме Едно. Но това не означава, че ТИ не съществуваш във физическата равнина точно в този момент, в който ти говоря.

Естествено, че всички ние съществуваме тук. Намираме се във физическото царство. А тези хора искат да вярват, че цялото физическо царство е такава илюзия, че нищо, което се случва тук, няма значение и няма никаква важност и трябва просто да се гледа, и нищо не трябва да се прави, за да се променя.

Нека да ви обясня какво е това, приятели.

Когато бях сатанист… а аз работех в Църквата на Сатана, както и в други тъмни окултни организации… вярвате или не, те имат схващането за определени грехове. Те не гледат на греховете по същия начин, по който религията гледа на греха, но те имат разбиране за определени поведения и начини на мислене, с които самият тъмен окултист не бива да се замесва. Магьосникът, ако щете. Вие не бива да се занимавате с тези неща поведения и мислене. Но трябва да ги натяквате на другите хора. Ние трябваше да накараме ДРУГИТЕ ХОРА да се замесват с тези поведения и мислене. Разбирате ли?

Знаете ли кое беше първото от тези неща? Първото е – глупостта. Това е първият сатанистки грях. Грях за тъмния окултист. Но целта на тъмните окултисти е ДРУГИТЕ ХОРА да се намират в дълбока глупост. Те искат другите хора да са в дълбоко невежество. Идеята тук е – НИЕ ще знаем всичко, НИЕ ще знаем истината, за да може НИЕ да контролираме другите, за да може ТЕ да са едно тъпо стадо.

Има и други грехове, но вторият или третият грях е солипсизма. Солипсизмът е един от най-големите грехове за сатанистите и тъмните луциферианци, и тъмните окултисти. Те не допускат някой от техните редици да вярва в тези психично болни глупости, разбира те ли? Но искат да ги пропагандират и да ги натякват на другите. На мен ЛИЧНО ми беше казано… висши сановници в тази мрежа ми казаха лично, когато работех с тях… “Само почакай да видиш новите Ню-ейдж книги, които ще пишем”. “Или ние самите ще ги напишем, или ще направим така, че полезните идиоти да ги напишат както искаме и да ги разпространяват като техни собствени идеи”. И ми казаха – “Ще пропагандираме и натякваме солипсизъм така, както никога не си виждал до сега”.

И знаете ли какво? когато кажат нещо, те го правят. Сериозен съм. Те са единни, действат винаги координирано, всички са на едно ниво, и точно заради това изключително ги уважавам като свой враг. И не си позволявам да пренебрегвам нищо от онова, което правят. Те имат волята. Те не са като останалото човечество. Те съсредоточават мислите си, знанието си, съединяват ги с тяхната версия на грижа… не е като нашата грижа, имаща емоционална основа… но тях определено ги е грижа какво вършат… след което действат. И когато действат, действат като концерт. И затова свършват работата.

Не казвам, че съм съгласен с който и да е от плановете им – не съм съгласен, опитвам се да ги спра. Но имам уважение към ЕДИНСТВОТО им. Те са обединени и на едно и също ниво, а човечеството не е. Точно затова… ако трябва да съм честен… ни *бават майката отвсякъде в тази духовна битка. За сега. Поне за сега.


Пасио: Солипсизмът е идеологията, че единствено съзнанието на човек съществува. Солипсистите считат, че всичко, което е външно за съзнанието на човек, е несигурно и следователно няма такова нещо като обективна истина, и следователно нищо за външния свят и законите в него не подлежи на опознаване.

Просто обмислете тази дефиниция. Буквално се казва – че никой, никога, не може да знае каквото и да е. Вие не можете да научите каквото и да е. Въобще. Няма такова нещо като знание. Аз бих казал на някой, който следва “*урсът по чудотворене” (A Course in Miracles), или “*урс по солипсизъм”… или “*урс по приемане на всички форми на злото в този свят”… – Ти не можеш да знаеш нищо, дори и да прочетеш “*урс по чудотворене”, защото нищо не подлежи на научаване. Защо му е на един солипсист да отваря книга? Защо му е на солипсист да гледа каквото и да е? Защо му е на солипсист да влиза в разговор с друг човек? Пратете ги да се хвърлят от скалата, за да видят какво ще стане. Понеже “човек не може да е сигурен в нищо”.

Става дума, че това е религия. Това е Ню-ейдж религия.  И ви казвам от кой се пропагандира. Пропагандира се от окултистите, които ИМАТ знанието за Естествения Закон, и се опитват да ви дадат всякакви разрушителни идеологии, само и само да попречат на хората да го разберат. Невероятно е и не е за вярване, че някой може да е достатъчно наивен и лековерен, за да се подведе по този начин на мислене. Нека ви кажа какво всъщност е такъв човек – това е човек, който се е отказал от живота.

На тях им е толкова трудно да направят каквото и да е, че дори не искат да положат усилията да научат нещо, затова казват – “Не вярвам, че това може да се знае”. “Това ме кара да се чувствам по-удобно в моето невежество, и мързел”. Ето това е истината за солипсизма. И това е истината за оная, дето ми се натресе на MUFON конференцията. И бих й го казал в лицето.

Трябва да осъзнаете, че ние водим битка с тази сила. И тази религия е във възход. Солипсизмът е във възход. Все повече хора стават солипсисти или солипсистични във вярванията си и в начините си на мислене.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Нека прегледаме някои дефиниции и работни дефиниции.


Пасио: Първото нещо, което ще дефинираме, е думата дефиниция.


Пасио: Дефиниция е точна констатация, констатация за точното значение на една дума. Търсим точното значение – не подзначение, не “може би”, или “подобно”, или “нещо като”. Искаме да стесним фокуса, точно затова казваме де – финирам, тоест “правя ограничено” (на английски “finite” означава ограничен, и преходен, оттам и производните думи, като финал, бел.прев). Ограничаваме, чрез думи, значението, за да бъде по-ясно какво казваме.

Това е точно твърдение или описание на природата, обхвата или значението на нещо.

Друг начин да говорим за дефиницията е в смисъла на аудио или визуална дефиниция.

Колкото по-точни са ДЕФИНИЦИИТЕ ни за думите или концепциите, толкова е по-бистър смисъла им, и следователно и нашето РАЗБИРАНЕ за тези думи и концепции ще бъде по-бистро.

Защо хората купуват HD телевизори? Защото искат по-висока ДЕФИНИЦИЯ (HD – high definition, бел.прев). Искат по-голяма БИСТРОТА / ЯСНОТА на картината. Хората искат и HD аудио, защото в сравнение със звука с ниска дефиниция, защото яснотата на звука е много по-голяма. Това означава дефиниция, тя е изцяло свързана с яснотата. Когато използваме дефиницията във връзка с думите, това означава, че се увеличава яснотата на значението на думите. Ако е във връзка с картината – яснотата на зрението ни.

Така че дефиниция просто означава “яснота на значението”, когато е свързана с думи или концепции. Нека тогава да дефинираме Естествен Закон.


Пасио: Простата дефиниция на ЕСТЕСТВЕН е: Присъщ; основаващ се на Природата, Действителността и Истината; не е направен или причинен от човечеството.

Така че, ако нещо е естествено, значи не е направено от човек. И отново, произходът на думата “нектер” на египетски означава “духове”, а “ал” означа “от” или “свързан със”, значи от или свързано с духовете, или именно – Природата.

Бел.прев: На английски думата за “природа” е nature, а думата за естествен е natural. На български natural се превежда и като природен. Natural Law се превежда като Природен Закон, но на български е по-скоро Естествен Закон.

Хората вярват, че Духовното царство е отделено от Физическото царство. Това е огромна централна тема и силен фокус на цялата ми работа. Ако си мислите, че Духовното царство не е мястото, на което се намирате в момента, защото сте във Физическото царство – грешите. Ако мислите, че Духовното царство е нещо различно от Физическото царство – също грешите. Ако поставяте акцент върху едното за сметка на другото, ако мислите че едното има предимство, а другото не е важно – това е неравновесие и не е истината. Както академизма казва, ляво-мозъчния академизъм, че материалният свят е всичко, което съществува и че всичко е един мъртъв механизиран часовников механизъм, цялата Вселена, и че се е случил без причина, няма такова нещо като Духовно царство – подобни светогледи са абсолютно неверни, не се основават на истината и най-вече – коренят се в мозъчното неравновесие. И по-късно ще видим как един от двата полярни светогледи се развива, когато лявата или дясната полусфера на мозъка е започнала да доминира в съзнанието на личността.

Така че… Естествен означава Духовен. Тези думи са синоними и могат да се използват като синоними. Затова, когато говоря за Естествен Закон, аз имам предвид – Духовен Закон. Невидими духовни закони.

Дефиницията за думата ЗАКОН е: Налично, съществуващо условие, което е едновременно обвързващо и непроменимо.

Нека разгледаме всяка една от тези думи…

СЪЩЕСТВУВАЩ – означава нещо, което присъства… не може просто да се игнорира, и някой да каже “о, това не го прави истина, не е в сила”. То е ТУК, налично е, присъства, точно затова е закон, който е в действие и в сила.
ОБВЪРЗВАЩ – това означава, че е има ефект. Означава, че няма значение дали вярвате, че има ефект, няма значение дали разбирате, че има ефект, не го е грижа какво вярвате или разбирате. Това е друг голям удар по егото. Човешкото его иска да чуе каквото иска да чуе. Едно от нещата, които иска да чуе, е “Вселената я е грижа за теб”. Лично! Вселената я е грижа за Джон, Вселената я е грижа за Боб, Мария, Елизабет или който и да е. Индивидуално. Може да отидете и по-далеч, като кажете, че Създателят на Вселената го е грижа за вас. Не отричам и не забранявам на никого да мисли така.

Това, което казвам, е че Законите на Вселената не ги е грижа за вас. В това Царство са създадени Закони, които работят БЕЗПОГРЕШНО – 100% от времето СЪВЪРШЕНО. Нека попитам хората, които си представят нещата по въпросния начин, един въпрос, за да се опитам да изясня…

Една двойка са на пикник. Някъде в гората или нещо такова. На около 30 метра от тях има доста висока скала. И пропастта свършва в някакви остри назъбени камънаци. Довели са двугодишното си дете с тях на пикник. Разопаковат си кошничката, възрастните за момент се отвличат и се занимават един с друг, докато двугодишната им дъщеричка се изнизва от погледа им и отива до ръба на тази скала. На гравитацията ще й дреме ли, ако момиченцето падне от ръба? Гравитацията ще й позволи ли да падне от ръба? Да, ще й позволи. Гравитацията няма да си каже “Това момиче не разбира този закон”. И тя ще умре. Ако падне от този ръб. Тя е невинна. Тя дори е НЕУКА. Дори не е невежа. Неука и невинна. Дали този закон ще бъде в сила? По-добре вярвайте, че ще бъде в сила. По същия начин Естественият Закон е в сила. Него не го интересува дал вие знаете или не знаете, не му пука дали сте неуки или невежи – той е в сила, той е обвързващ и той е непроменим. Непроменим означава, че нищо от онова, което някога ще можете да направите, не ще може да го промени. Той е ВЕЧНО в сила.

Защото не човекът го е привел в сила. Знаете ли кой го е привел в сила? Създателят на Вселената го е привел в сила. И не ме е грижа какво мислите че е тази сила, можете да я смятате за безлична сила, можете да я смятате за човека с брадата, може да я смятате за това дистанционно – не ми дреме какво мислите. Това не е моя работа. Но знаете ли какво? Ако мислите, че ЧОВЕКЪТ “прави” законите, тогава АЗ имам проблем. Защото човекът не прави тези закони, за които говорим. Създателят на Вселената е привел тези Закони в действие, привел ги е в сила, и те обвързват ВАС. Вие и аз сме ОБВЪРЗАНИ от тези Закони. Независимо дали ни харесва или не, независимо дали го приемаме или не – НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ГО РАЗБИРАМЕ, ИЛИ НЕ. Тези Закони са в сила, и вие ВЕЧЕ създавате действителността, която преживяваме, възоснова на взаимодействието с тези невидими закони. Вече го правите. И никога не НЕ МОЖЕТЕ ДА СПРЕТЕ да го правите. Това е невъзможност. Ви е винаги създавате – съ-създавате, кооперирайки се един с друг – общата действителност, който преживяваме и никога не можете да не го правите, докато съществувате във Физическото царство.

Това са простите дефиниции, с които ще работим занапред. Естественият закон не обозначава нищо друго извън тази дефиниция. Така че нека я сглобим и обобщим: Присъщи, съществуващи условия, условия които съществуват в Природата, които са едновременно обвързващи и непроменими. Те са в сила, независимо дали са проумявани или не, и не могат да бъдат променени.

Така че какво мислите е изискваното знание тук, какво според вас трябва да се направи? Ако ние винаги и неизменно работим с тези закони, мислите ли, че ще създадем нещо, което е мъдро, добро, което е спрямо това, което казваме, че искаме, ако не знаем как работят тези закони? Знаете ли какво ще се създаде? Кочина. Пълен хаос. Нещо, което вие не искате. Нещо, което води до ОГРОМНО СТРАДАНИЕ. И това е именно мястото, където се намираме.

Ако пък от друга страна разполагате със знанието как работят тези неща, тогава ще съобразявате поведението си спрямо тях, и ще създадете съвсем различна игра. И тогава няма да изпитвате себепричинено страдание. Ето за това става дума.

Нека сега разгледаме работната дефиниция. Тук обикновено е преломния момент. Обикновено ме питат “Кажи ни какво е Естествения Закон, Марк?”. Аз отговарям “Имате ли няколко дни на разположение?” Ще се опитаме да покрием това съдържание в по-голямата част от днешния ден, но наистина трябва да посветите голямо количество време, за да изучите това, да го разберете и да четете за него, дори да експериментирате! Това не е някаква оспорима хипотеза, това е закон. И той не е непроверим. Можете да го проверите. Можете да прилагате всички научни методологии към Естествения Закон. Съберете информацията си, изградете хипотеза, наблюдавайте, тествайте резултатите, публикувайте резултатите. Това е научната методология. Научната методология ще се зароди от всичко това, което говоря на тази презентация, ако бъде приложено, защото това не е религия. Това не са някакви Ню-ейдж простотии – това е НАУКА. Тя постулира знанието за Закони, които – съществуват – които са в сила – и които са непроменими в тази Вселена. Чрез тях се създава онова, което всички ние съвместно преживяваме.

И не човекът ги е привел в сила. Само Онзи, който е създал тази Вселена, ги е привел в сила. Днес не съм дошъл тук, за да ви обяснявам кой е той или какво е. Това си е ваша лична работа… да влезете в контакт с усещането си за тази сила. Аз не съм дошъл да ви казвам какво е. Но съм дошъл да ви кажа, че каквото и който и да е – създал е тези Закони. И те са в сила. И ако искате да спрете да страдате, и ако искате човешкото състояние да се промени, трябва да разберете как работят тези Закони. НЯМА НАЧИН да заобиколните това изискване. ИЗИСКВА се знание за тези Закони. И точно това е нещото, което хората в така нареченото Ню-ейдж движение и религиозните общества и другите подобни общества не искат да признаят. Те не искат да признаят, че се изисква работа.

Така че нека разгледаме работната дефиниция на Естествения Закон.


Пасио: Естественият Закон са Вселенски, не направени от човешка ръка, обвързващи и непроменими условия, които управляват последствията от поведението. Естественият Закон е сбор Вселенски Духовни Закони, които действат в ролята на динамиката, управляваща Съзнанието.

И най-вече, поне в тази равнина, управляват последствията от човешкото поведение. Във Вселенски мащаб, бих казал, че управляват последствията от поведението на всички интелигентни същества. Интелигентни, същества.

Това е работната дефиниция на Естествен Закон.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Нека разгледаме разликата между откритието и вярването. Защото… отново казвам, Естественият Закон може да бъде открит, проумян и човек може да влезе в синхрон с него.

Сега… задайте си въпроса – Това звучи ли ви като религия? Религията иска от хората да вярват, да приемат, и да вършат дела без усъмняване.

А това съществува, обвързани сме с него, най-доброто, което можете да направите, е да разберете как работи. Точно както проумявате гравитацията и затова не се хвърляте от високи скали; ако сте интелигентни и разбирате как работи гравитацията, няма да направите това, нали; по същия начин, ако разбирате как работи Естествения Закон, ще знаете как да го използвате, така че да не създадете затвор за себе си и за целия ви вид. За нещастие, човечеството все още не е достигнало това ниво на съзнание. Хората не са на това ниво на съ-зидателна (съвместно-творяща) интелигентност, за да разберат как работят тези Закони и след това да хармонизират поведението си спрямо тях.

Така че Естественият Закон няма нищо общо с религията. Това НЕ Е система от вярвания. Това е наука. Тя подлежи на откриване, тя работи, и тя вече е в сила – ние можем или да я проумеем и да синхронизираме поведението си спрямо нея, или да останем невежи за нея и да страдаме, като резултат от това невежество, защото тази наука вече е в сила. И вече има обвързващ ефект върху вас и поведението ви. Вашето и на всички останали.


Аз НЕ ВЯРВАМ… в гравитациятаааааааа!!!

Пасио: Що се отнася до вярването… никой пропагандатор на каквато и да е религия не би ви показал тази картинка. Що се отнася до Естествения Закон… той работи точно като гравитацията. Така че клоунът, който ще скочи от скалата, казвайки “Аз не вярвам в гравитацията”, какво ще се случи с него? Пада. Защото вярванията са без значение. Защото Естественият Закон – не – го – е – грижа – за – вас. Той е в сила без значение какво правите. Ако щете.

И хората не искат и да чуят за това. И на мен ми е ясно. Ясно ми е, че не казвам на хората нещо, което искат да чуят. Ако аз исках… да продам много стока, например, да бъда много известен… аз щях да дойда тук на подиума, да ви кажа точно каквото искате да чуете и щях да правя по 50 000 долара на презентация като Уейн Дайлър (Wayne Dyer). Да, това е истинската му печалба на презентация. Знам защото някои от моите хора разговаряха с мениджъра му. По толкова изкарва един Ню-ейдж презентатор. Знаете ли аз колко ви искам? НУЛА. Дори не искам входна такса. Защото дори не ми дреме за фалшиви пари. Мен ме интересува да правя истински пари (сочи към главата си). Интересува ме ИСТИНСКОТО едно око (окото в пирамидата на доларовите банкноти, бел.прев).

Защото думата пари всъщност означава “едно око”. (Бел.прев: на английски пари е “money”). Хората казват тази дума милиард пъти през живота си и не осъзнават, че това, което казват, е “едно око”. И символизира духовното единство, което е нарисувано навсякъде върху ЕДНО-доларовата банкнота.

Казвам на хората, че съм беден човек, що се отнася до фалшивите пари. Но съм МНОГО богат, що се отнася до истинските. От истинското нещо имам тонове. С фалшивата работа… не се справям много добре, и не ми дреме. Знам че е фалшива. Затова не искам входна такса на моите презентации. Просто казвам на онзи, който ме е повикал за презентация, да плати за пътя и преспиването ми. Може би вечерята, евентуално… и това е. И идвам да говоря.

Въпросът е, че ако се опитвах да се харесам на егото на някой си, казвайки му нещо, което иска да чуе, щях да ви кажа, че вярванията ви са много важни. Че вярванията ви оформят реалността. Всъщност, те наистина оформят реалността – по отрицателен начин, ако не синхронизирате поведението си спрямо истината. Но ако решите да останете привързани към система от вярвания, защото я ПРЕДПОЧИТАТЕ пред онова, което е истинско, оформяте реалността по отрицателен начин.

Та… когато стане дума за Естествения Закон… Аз не казвам на хората “Не вярвайте в себе си”, хората постоянно казват “Има форми на вяра, които са добри”, да, съгласен съм с това и го разбирам. Да вярвате в себе си, да вярвате в способността си да проумеете информация като тази… Но ви обяснявам, че когато става дума за ЗАКОН, който е наличен и действащ във Вселената, вашите вярвания са без абсолютно никакво значение. Законът не го е грижа в какво вярват родителите на онова момиченце, не го е грижа дали момиченцето знае как работи гравитацията – той ЩЕ има ефект, защото е в сила. Държите се по определен начин – и точно като компютър, на входа подавате това, и бум! – програмиран е по определен начин, значи на изхода излиза задължително ето това. Непроменимо. И няма нищо лично в това. Естественият Закон НЕ Е – лична – сила. Той е БЕЗЛИЧНА сила. И всяка една мистерийна традиция и окултна традиция, която някога е искала да сподели това знание с хората, е говорела на хората и се е опитвала да говори на хората от незапомнени времена.

Законът е безлична сила, не го е грижа за вас, въобще не се притеснява, ни най-малко, дали вие го разбирате и приемате, или не. Той е в сила, вие сте обвързани с него – точка.

Никой не иска да чуе това. И аз не съм толкова наивен, че да не забелязвам, че хората не искат да слушат това. На мен ми е напълно ясно. повярвайте ми – аз осъзнавам пред каква стена съм изправен, когато говоря тези неща, осъзнавам го НАПЪЛНО.

Ако исках да пърдя дим в лицата на хората, щях да дойда на този подиум и да кажа “Вселената я е грижа за вас, наистина я е грижа”. “Ще ви обърне внимание, ще си води записки, ще се запита хм, в какво ли е вярвал този, чакай да си запиша…”. Вселената няма да направи нищо подобно. Тя ще каже – Това ли се е случило? Да или не?… ДА – ето резултата! …И това е. Непогрешимо и непроменимо.

На човешкото его му е трудно да схване това.

Имаше едно много известно телевизионно предаване… въобще не помня какво беше. Барбара си го беше свалила от нета и гледаше един епизод… И там казаха, “Най-големият страх на човечеството е, че истината е абсолютна”.

Наистина най-големият страх на човечеството е ,че истината е абсолютна. На егото му е много трудно с всичко абсолютно – то обича РЕЛАТИВИЗМА. Това е друга част от големия капан, в който се намираме. Релативистичните идеи. И НАЙ-ВЕЧЕ, когато става дума за моралността. По-късно ще говорим за моралния релативизъм.


Пасио: Така че… както казах… Естественият Закон не се нуждае от вашите вярвания, за да бъде в сила.

Човешките вярвания са без НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, що се отнася до съществуването и функционирането на Естествения Закон, точно както са без никакво значение по отношение на кой да е от другите Природни Закони, като гравитацията, инерцията, термодинамиката или електромагнетизма. Подобно на други такива Природни феномени, функционирането на Природния Закон не изисква вяра, за да може да бъде открито, познато и проумяно.

С други думи казвам, че вашите вярвания няма да променят Естествения Закон. Но интересът ви към него може да доведе до проумяването му. Можете да развиете знанието за него, ако сте склонни да отворите съзнанието си и да погледнете как функционират тези закони. Това, което ни се случва на ден днешен, е резултат от дисхармонията ни спрямо тях.


Пасио: Философът Сорен Кийркегард е казал “Има два начина да ви заблудят. Единият е да вярвате в нещо, което не е истина; другият е да откажете да приемете онова, което е истина”.

Така че, вярването в неверни идеи… а точно това е религията, всичките й форми, всичките пет форми на религията, които ви показах в началото на семинара – организираната културна религия, парите, академизма, политиката и Ню-ейдж движението – ето ви ги световните религии. Хората смятат само културните религии за религии – не, има още четири. Една от тях е наречена Правителство и Институции или Политика. Другата, това са Парите, Финансите. Друга от тези религии е движението Ню-ейдж, и четвъртата е Академизма. Няма да го наричам наука, защото той не е наука, той е система от вярвания и религия.

Кийркегард казва, че можете да вярвате неща, които не са истина. И това ще ви дърпа назад. Можете и да откажете да приемете онова, което всъщност е истина. Това също ще ви дърпа назад. АЗ казвам, че има само два начина, по които човечеството може да си самопричини страдание. Искате ли да знаете как се създава страданието на човешкия вид? Страдание, което човешкият вид няма нуждата да изпитва? Като вярваме в неща, които не са истина и като отказваме да приемем нещата, които са истина. Затова сред нашия вид съществува самопричинено страдание.

И ако помъдреем, ще престанем да правим тези две неща и ще престанем да страдаме заради нас самите.


Пасио: Нека разгледаме Съзнанието и Човешкия мозък.

Защото… Съзнанието, е неуловима сила. То е нещо, което съществува, но в действителност не може да се види, повечето хора дори се затрудняват да обяснят какво е. Само че има физиологични изрази на съзнанието във Физическото царство. И мозъкът е един от тези изрази. Хората винаги казват “Не забравяй и за сърцето…”, естествено че сърцето също е важно, то има по-голямо електромагнитно поле от мозъка и е обвързано с физиологията по дори по-сложен начин от мозъка. Но трябва да разберем основната структура на мозъка, за да проумеем видовете неравновесие, които се случват в него. Именно те водят до тези болни условия в човечеството, които продължават да ни създават страдание. Друго, което тези системи от вярвания правят, е че ПРЕДОТВРАТЯВАТ активацията на сърцето и действията – грижата и действията. Не само, че предотвратяват знанието, манифестирането на истинското знание в съществото, но те предотвратяват проявяването на грижа, създават апатия и създават бездействие, мързел и страхливост. Правят така, че никога да не действаме, да не предприемаме действие на база това, което сме узнали. Така че нека видим как всъщност работят мозъкът и съзнанието.


Пасио: Хората също така винаги се опитват да дадат идиотски усложнени и мистифицирани дефиниции за това какво означава съзнание. А много хора дори се плашат от термина. Трябва да де-мистифицираме тези термини и да извлечем значението им на наистина прост език, така че обикновения човек да може да ги схване, и да престанем да правим нещата по-сложни, отколкото са.

Да бъдеш съзнателен за нещо, тоест да го осъзнаваш, означава… способността на едно едно същество да разпознава шаблони и значение относно събития, които се случват както във вътрешния му свят, така и в равнината, в която Азът съществува и функционира.

Какво представляваха случващите се събития? – Истината! Следователно – съзнанието е способността ПРАВИЛНО ДА СЕ ВЪЗПРИЕМА ИСТИНАТА на това, което се е случило, и което в момента се случва. Това е съзнание.

И хората правят това свръх-сложно. Най-вече дефиницията на съзнанието се свръх-усложнява в Ню-ейдж движението. Нямам думи да подчертая каква огромна измама е то. Просто трябва да прегледате труда ми върху Ню-ейдж измама**… намира се на интернет-страницата ми, във видео раздела при радио-програмите. Това е 7-часова презентация, но ви уверявам, че за вас ще е толкова полезно да се запознаете с нея, колкото е полезен настоящия семинар.

И така, това е съзнанието. А как се ИЗРАЗЯВА съзнанието?


Пасио: Има разлика между това какво е, и по какъв начин се изразява в живота ни. Съзнанието се изразява… Знаете ли, аз просто питам хората, “Какво трябва да направите, за да се известите на някое друго същество?” По какъв начин някое друго същество може да ви опознае? Как може друго същество да разбере кои сте вие, в тази инкарнация, в тази манифестация? Как можете да се представите на другите същества, така че да ви познаят?

Има само три начина. – Мисли, Емоции и Действия. И бих казал, че Речта се намира точно по средата между мисли и емоции. Но речта също така е форма на действие. За да говоря, аз трябва да извърша редица неща, да прекарам въздух през гласните си струни и да направя звуци, така че да чуете гласа ми и концепциите, които искам да изразя. Така че наистина е вид действие. И то зависи от мислите, които сме имали до този момент и емоциите, които имаме, за да изразим мислите чрез реч.


Пасио: Та… Мисли, Емоции, Действие. Мислите, това е съзидателната сила за израза на съзнанието във вътрешния свят на индивида. Така че това е неутрална сила. Не гледате на мислите си като на мъжки и женски, нали? Но все пак гледате на тях като на съзидателни сили. За да може каквото и да е да се сдобие със съществуване във Физическото царство, то първо трябва да е съществувало под формата на мисъл. Този компютър? Някой е трябвало да си представи всичките части, как работи, как се сглобява… вашите седалки… тези стени… ВСИЧКО, което съществува, първо трябва да е съществувало в царството на мисълта. ТРЯБВАЛО е. По закон. След това всяко нещо постига физическа манифестация чрез Действие.

Емоциите ви, обаче, СА поляризиран компонент. Те са женски аспект на съзнанието. Защото другите хора не могат да чувстват вашите емоции, те могат да ги доловят или да ги възприемат, но ВИЕ чувствате вашите емоции във вашата физиология. Те са ВЪТРЕШЕН израз. Емоциите се чувстват в посока навътре. Във вътрешния свят и във физиологията. Следователно, това е женствен израз на съзнанието. Емоциите не са нещо, което се екстернализира и излага навън – те са нещо, което се изпитва вътре. Така че, в контекста на връзката Ум-Тяло-Дух, емоциите са именно духа – духът, в който вършим някакво действие. Естествено, мислите се намират в ума ни, следователно отговарят на Ума в същия контекст.

След това има брак помежду им. Можете да гледате на мислите като на Съзидателната есенция, която след това се слива, или сключва брак с женското. Говорим за една идея, за която се говори в множество религиозни традиции – наречена е Триединството.

Предизвиквам всички ви – отидете да прегледате всички съществуващи триединства, във всички религии. Можете да се върнете до Вавилон, ако искате, можете да проверите в индуистките традиции, можете да проверите в египетските и финикийските традиции… християнските традиции – всяка една религия, която говори за Триединство. ВИНАГИ става дума за баща-създател, свещена женска фигура, която бащата-създател по някакъв начин опложда, и след това, от тяхното потомство, се ражда МЪЖКО дете. ВИНАГИ.

Говорим за това, че бащата е Умът, съзидателната есенция. Духът, или емоциите, са свещената женска есенция, или “свещените духове”, емоциите. И след това детето, МЪЖКОТО дете, е ПОВЕДЕНИЕТО. То е активният или мъжкият принцип. Той е именно нещото, което си ВЗАИМОДЕЙСТВА с Физическия свят, за да го промени. И, следователно, това е единственият начин да спасим себе си.

Хората, които са религиозно подковани, веднага ще атакуват тези думи и ще кажат “Ти казваш, че спасението ни няма да дойде чрез вяра!”. Да, точно това казвам. Спасението ни ще дойде единствено чрез ДЕЙСТВИЕ. ДЕЙСТВИЕТО ще спаси човечеството. Вярата няма да го направи. Знам че разбивам друга егоистична привързаност на хората към религиозни хрумвания, но тези религии са създадени от Системата за контрол. Хората не разбират, че ЕКЗОтеричното християнство е създадено от тъмните окултни сили. Това християнство е създадено от древните мистерийни школи на тъмния окултизъм. Хората не разбират откъде произлиза тази религия, защото не изучават астро-теология. Не ви казвам, че в коя да е религия не се намират добри концепции. Казвам ви да вземете всички добри концепции и да отсеете глупостите.

И една от глупостите е, че трябва да ВЯРВАТЕ в нещо, за да бъдете спасени от настоящото човешко състояние. Не е нужно да вярвате в каквото и да е. Нужно е ДА ЗНАЕТЕ ИСТИНАТА!

…Всъщност, нека се задържа на тази тема за момент. Защото… В СОБСТВЕНИТЕ ИМ ПИСАНИЯ, в ЕКЗОтеричните християнски писания, кое е ЕДНОТО предписание, което Христовата фигура дава на хората, когато го попитат за свободата? Питат го за свободата един едничък път във всички евангелия, нали? Един единствен път го питат за свободата в думите, които се твърди, че са негови учения. Хората искат да знаят “Какво ще ни спаси? Какво ще ни свободи?” И какво е предписанието му?

(Глас от публиката)

Не, не е това… Нещо липсва, близо си… Каква е действителната реплика?

ЗНАЙТЕ ИСТИНАТА!!! ЗНАЕНЕТО НА ИСТИНАТА, ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ !!!

Това е предписанието! Дори и в ЕКЗОтеричното християнство! Право там е – в евангелията. Само че християните не искат да чуят това, защото КОНТРОЛЬОРИТЕ в църквата, които са дошли от ТЪМНИЯ свещенически строй, им подхвърлят тези глупости, че само трябва да вярваш, и всичко по магически начин ще се промени. Успех с това! Когато поведенията на хората не са подравнени спрямо морала, вие си мислите, че вярванията ви ще променят нещо?

Отново ви казвам, че не си раздумвам езика на този подиум. Казвам ви нещата такива, каквито наистина са. И не ми дреме кой се обижда от това.

И така… ИЗРАЗИТЕ на Съзнанието са Мисли – Емоции – Действия, които в контекста си отговарят на Ума – Духа – Тялото. Това е Триединството на бащата-създател, което са мислите м ума, женската есенция, която е майката на Триединството, емоциите, вътрешните аспекти на духа, и от това има рождение, когато мислите и емоциите се съберат, те раждат Действие в света, което е мъжката рожба. Това е МНОГО важно да проумеете – това е нашето вътрешно Триединство, което представлява изразите на Съзнанието.

Нека продължим нататък.

…Колко ми остава? Добре тогава. Ще направим почивка, и ще продължим в 13:15, точно… така че елате няколко минути по-рано, за да се настаните, започвам отново точно в 13:15. Благодаря ви, дами и господа.


λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: И така, да продължим откъдето бяхме… Говорех за структурата на мозъка и човешкото поведение и как тези неща са напълно взаимосвързани.

Мозъчното здраве играе решаваща роля в човешкото поведение, затова е екстремно важно хората да се запознаят с основната структура и функции на мозъка. Не ви казвам, че това което ще ви покажа тук днес, е тоталното съдържание на невро-науката. Казвам, че това е най-основното, най-базовото относно това как работи структурата на мозъка. Това е част от проумяването на физиологичните аспекти от функционирането на съзнанието.

Има три основни комплекса – структури, които съставляват целостта на човешкия мозък. Първият е R-комплексът, или Рептилоидния мозък. Тази част от мозъка управлява най-основните функции на оцеляването. Това е онази част от мозъка, която, когато бъде задействана, ни поставя в така нареченото състояние “бой или бягство”, това са случаите, когато оцеляването е заложено на карта. Тя също така контролира най-основните двигателни функции и дишането.

Втората част на мозъка се намира над R-комплекса и е наречена Лимбична система, известна е и като Бозайниковия мозък. Тази част от мозъка управлява човешките емоции и прави така, че да е възможно човешките емоции да се почувстват в телесната физиология. Прави това, като секретира неща, наречени невро-пептиди, в кръвта. Тази част на мозъка, наречена и Средна част, е съставена от множество жлези за секретиране на невро-пептидите.

Последната част на мозъка, най-горната структура, както и най-новата от всичките от еволюционна гледна точка, е наречена Неокортекс. В действителност, тази част от мозъка е наречена Цефалон или Сивото вещество на мозъка. Онова с полусферите, сещате ли се? Неокортексът е системата, в която дефакто се случва цялата електро-химическа дейност, която определя начините на човешкото мислене. Това е външната обвивка на цефалона и точно тя е наречена Неокортекс. Така че тази част всъщност управлява всички човешки функции на мисълта, всички онези неща в мисълта ни, които ни карат да се смятаме за самостоятелни същества, отделени от Животинското царство. Висши мисловни функции… логика, интуиция, творчество… Ще разгледаме поотделно тези части на мозъка и ще ви дам някакво визуално разбиране за тях.


Пасио: Тук долу е Рептилоидния мозък. Съставен е от мозъчния ствол и от ето тази част от мозъка, наречена Малък мозък. Тези две части изграждат R-комплекса. Тя е частта от мозъка, отговаряща за най-ниското съзнание. Това не е мисловна част от мозъка, а РЕАКТИВНА част от мозъка, свързана с реакциите. Тя реагира на стимули, тя е механизъм за отговор на възбуди.

Тук горе, в средната част на мозъка, това са всичките онези различни мозъчни жлези, като хипоталамуса, хипофизата и епифизата и тн, които изграждат Средния мозък или Лимбичната система. Всички човешки емоции се изпитват или са възможни чрез тази част на мозъка. Ако тази част на мозъка не работеше нормално, нямаше да сте способни да изпитвате нормален диапазон на човешки емоции. Психопатията е свързана с това. При психопатите тази част от мозъка не функционира нормално. Независимо дали заради рождено увреждане или в следствие на различни условия през живота на човек, в които човек се е намирал хронично, което води до това, че тази част от мозъка да спре да функционира нормално, и така въпросния човек да спре да изпитва нормалния диапазон човешки емоции.

Тази част от мозъка, сивата част с всичките бръчки, това е Неокортекса. Той на практика е външната обвивка на Цефалона. Нео означава “нов”, най-новата част от структурата на мозъка в контекста на човешкото развитие. Тази част от мозъка проявява цялото мислене от висш порядък.


Пасио: Това, което трябва да разберете за Цефалона, или полусферите на мозъка, е че първо, те са би-латерално симетрични и че те ПО ПРИНЦИП контролират различни функции на мисълта. Не казвам, че това е на 100%, невро-науката е по-сложна от подобни генерализации. Но ПО ПРИНЦИП, като цяло, лявата половина на мозъка е онова, което управлява логиката, аналитичната мисъл и научното и математическото мислене, както линейни мисловни процеси. Физически задания и подробности от физическия свят, способността да се раздробят и да се анализират, раздробяване на големите неща на малки парченца и анализиране на парченцата. Това прави левия мозък. Можете да го разглеждате като сериен процесор. Трябва да се мине първо през тази част, чак после през тази, после тази и накрая се стига до изходната обработена информация, като линеен, последователен процесор.

Десният мозък или дясната полусфера на мозъка като цяло контролира и прави възможна човешките съзидателни умения и творчество, емоционалния ни свят, цялата емоционална динамика на човешкото същество. Холистичната мисъл, способността да се вижда голямата картина, мислене в голям мащаб, разпознаване на шаблони. Както и неща като състрадание, възпитание, грижа… етика. По принцип, етичното мислене е резултат от равновесието между двете половини, по-късно ще се задълбочи в това.

Ако Лявата част на мозъка стане хронично доминантна, мъжката част от мозъка… Забележете символите, които съм използвал тук. Това е древен архетипен символ, наречен “Острието”, просто триъгълник, сочещ нагоре. А триъгълникът, сочещ надолу, е друг архетипен символ от древния свят, наречен “Чашата”. Триъгълникът нагоре е първичният фалически символ, а триъгълникът надолу е първичният символ на утробата, те символизират мъжкото и женското. Или мъжките и женските компоненти на съзнанието. Идеята е да се пази равновесие между двете. Когато имаме установено равновесие между двете, функционираме на пълна мощност, така да се каже. Тогава се развива истинско съзнание и разпознаване на шаблоните в живота. Тогава се създават и истинската етика и морални съображения в личността на Аза.


Пасио: Ако тази половина на мозъка е хронично доминантна, Лявата половина, тя изважда от равновесие Дясната половина, която започва да не функционира на високите си нива… но всъщност ефектът от това засяга Лимбичната система. Тя също започва да излиза от употр*ба. Така че в това положение ще са налице множество ляво-мозъчни процеси, но ако само това се случва, ако не използвате и Дясната половина от мозъка в еднаква степен, тогава R-комплексът е системата, която ще се заеме с изпълняването на всички функции. Ще се получи така, че човек ще живее, изхождайки от R-комплекса в един цикъл от постоянни стимули и отговори на стимулите, вместо да изхожда от холистична уравновесена позиция. Когато има равновесие между половините, Неокортексът, който се занимава с мисленето от по-висок порядък и прави възможно етичното мислене, ще бъде онова, което ще управлява личността.

По същия начин, ако Дясната част от мозъка стане хронично доминантна… или нека го кажем така – когато Лявата половина е доминантна, това е Контрольора, манталитета на господаря, а ако Дясната половина е хронично доминантна, това води до манталитета на роба. това е манталитета “Няма да се застъпвам за себе си и просто ще приемам всичко”, с други думи абсолютния ню-ейджър. Така че, ако Дясната мозъчна половина е хронично доминантна, ще се случи обратното – R-комплексът ще излезе от употр*ба, той ще поеме негативните ефекти и няма да работи нормално… А R-комплексът е нужен, той ни кара да се защитаваме и да се застъпваме за себе си, когато ни нападат, в една опасна ситуация трябва да знаеш кога е подходящо да нападнеш онова, което те напада, и кога е подходящо да избягаш и да се спасяваш, това е механизъм за оцеляване, който е нужен при наличие на опасност. Когато R-комплексът излезе от употр*ба, хората замръзват по принцип, спират да се отбраняват и да поемат инициативата. Получава се така, че емоциите им започват да ги управляват, защото Лимбичната система отговаря за всички емоции, и положителни и отрицателни, тоест както състрадание, така и страх… всяка възможна емоция, Средният мозък проявява емоциите във физиологията на тялото. Така че ако Дясната част на мозъка доминира, човек замръзва, сковава го страх, попада под властта на емоциите и спира да защитава интереса си.


Пасио: И така… Неокортексът на мозъка има две полусфери. Лявата мозъчна полусфера провежда логическата и научната мисъл, а Дясната мозъчна полусфера в голяма степен провежда съзидателността и състраданието. Когато и двете мозъчни полусфери са уравновесени помежду си, Неокортексът функционира в нормалната си роля на изпълнителен команден център на човешкия мозък и така се ражда истинската интелигентност (интелект + съзидателност).

Истинска интелигентност е термин, който повече хора трябва да проумеят. Хората са поставили знак за равенство между интелекта и интелигентността, особено в Западното общество. Интелектът НЕ Е интелигентност. Нека го повторя – интелектът НЕ Е интелигентност! Интелигентността включва и други неща, освен интелекта. Интелектът е ляво-мозъчно разбиране. Истинската интелигентност е ХОЛИСТИЧНО разбиране, в който процес е включен и Десния мозък. Грижовната, състрадателната и съзидателната и интуитивната страни на съзнанието ЗАЕДНО с интелектуалния аспект на съзнанието. И можете да видите това в самата дума.

“Интеле” + “дженс”. От “интеле” идва интелектът, а “дженс” (-gence) идва от латинския глагол “генере” (genere). Генере означава “генерирам” или “създавам”. Значи става дума за съзидателния аспект на личността или Десния мозък. Това означава интелект ПЛЮС съзидателност. Логично мислене ПЛЮС грижовност и състрадание – ТОВА е истинска интелигентност, ХОЛИСТИЧНА интелигентност. А повечето хора в нашето Западно общество нямат холистична интелигентност, те имат едната или другата форма на мозъчна неуравновесеност.

Нека видим как се проявяват те.


Пасио: Ако Лявата мозъчна половина на човек стане хронично доминираща, изпълнителната функция на мозъка ще се поеме от R-комплекса, и човек ще започне да се води от егоизма и от коренните желания, и ще развие личност, основаваща се на доминирането и контрола.


Пасио: По същия начин, ако Дясната мозъчна половина на човек стане хронично доминантна, изпълнителната функция на мозъка ще се поеме от Лимбичната система, и човек ще стане подчинен на собствените си емоции, и ще развие личност, основана на покорността и наивността. Това е манталитета на робите.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Схизмата (разкола) на индивида.

Тази тема е наистина критично важна. Защото няма да говорим просто за разкола в съзнанието на отделния индивид, а за разкола в светогледа по принцип. Ще говорим за схизмата в светогледа – в начина, по който виждаме себе си в света и в начина, по който виждаме останалите в света.


Пасио: Наричам това Менталната схизма. На практика това онагледява какво ще се случи, какви начини на мислене ще се появят при наличието на определени видове мозъчно неравновесие.

Когато се намираме в тази схизма – и отново повтарям, по-голямата част от човечеството се намира в нея – ако свръх-интелектуализираме всичко и в прекалено голяма степен се намираме в мъжката част от мозъка… В света, това ще доведе до прояви на суров скептицизъм, спомняте ли си какво казахме относно това? То възпрепятства учението. Когато хората са сурово скептични, те няма да са способни да научават каквото и да е. Това е върховата цел на академизма. “Академистите”… не знам по какъв друг начин да ги нарека… поклонниците на олтара на академизма… те са в това състояние на суров скептицизъм, защото са чисто интелектуални, те не са в действителност интелигентни. Съзидателният им аспект отсъства от личностната им характеристика. Атеизмът също е краен резултат от свръх-доминиращо ляво-мозъчно мислене, защото това отхвърля ВСИЧКИ аспекти на духовната действителност. Няма дух. Вселената е грандиозен космически инцидент.

Тук се коренят и неща като солипсизма. Хората питат “А не е ли солипсизма чисто дясно-мозъчно разстройство?” – Не, солипсизмът също е неуравовесеност в следствия на хронично доминираща Лява мозъчна половина. Солипсизмът може да се породи и от двете форми на неуравновесеност, защото произлиза от вярването, че в действителност нищо не може да се познае и ученето е нещо невъзможно. От вярването, че не съществува истина. Истината е мръсна дума за много Ляво-мозъчно ориентирани индивиди.

Всички тези състояния водят до тези състояния тук долу.

Следващото е моралния релативизъм, моралната относителност. Това е идеята, че няма съществуваща разлика между правилно и грешно и просто си измисляме тези неща. Че съществуването им не се открива в Природата. Че ние просто сами си решаваме кое е правилно и кое е грешно, измисляме си го, на произволен принцип. Това е една много, много опасна идеология, за която много ще говорим по-късно.

Социалният Дарвинизъм. Той неизбежно идва на ред след това. Това е идеята, че един определен клас от обществото може да управлява останалите, защото те са така наречената “интелигенция”, интелектуалните хора, свръх-интелектуализиращите, които нямат истинска интелигентност. И те смятат, че ЩЕ направляват обществото, защото “ние сме най-годните”. Както Дарвинизма постулира оцеляването на най-годните, Социалният Дарвинизъм постулира оцеляването на най социално безскрупулните. И много хора вярват, че това е естествения ред на нещата. Те наистина вярват, че това е ЕСТЕСТВЕНИЯТ ред. А нищо не може да е по-далеч от истината. В действителност, това е “редът” на психопатичния хаос. Няма нищо общо с Природата и няма нищо общо с порядъка. Това е точната противоположност.

И всички тези състояния са върховното постижение и на тъмния окултизъм също така. Мисля, че все пак трябва да знам някои неща за тъмния окултизъм, защото бях свещеник на Сатана за близо десет години, така че може би, евентуално, знам едно-две неща за сатанизма.

Моралната относителност е един от върховните продукти на сатанизма. Една от основните ЦЕЛИ на сатанизма. Социалният Дарвинизъм се почита и високо се цени в сатанизма, както и евгениката. Хората като цяло не разбират какво представлява евгениката. Евгениката на практика означава, че определени хора са отишли толкова надълбоко в хроничната ляво-мозъчна неуравновесеност, че са започнали да вярват, че са богове и те решават кой ще живее и кой ще умре. Това е евгениката на практика. “Ние контролираме кой ще се размножава и кой няма да се размножава, кой ще живее и кой няма да живее”.

Всичките тези състояния са форми на Авторитаризъм. Това е идеята, че човекът е автор на нещата. Човекът е създателят, човекът е господа. Човекът прави законите, човекът решава между живота и смъртта във всеки един момент. Човекът решава кое е правилно и кое е грешно. На практика за това се отнасят всички тези начини на мислене – екстремна ляво-мозъчна неуравновесеност. И аз бях там! Аз бях в това състояние в един етап от живота си. Бях там дълги години.

Нека разгледаме другата форма на неуравновесеност.


Пасио: Това води до… подобен вид неуравновесеност, само че в точно противоположната форма. Мозъкът продължава да е напълно неуравновесен, индивидът не е във високо ниво на съзнанието, той също е напълно безсъзнателен за това, което се случва вътре и около него. Но проявленията са като цяло противоположни на ляво-мозъчното разстройство.

Така че, ако сте в хронично дясно-мозъчно доминиране, това ще доведе до наивност. Ще вярвате на всичко, което ви се каже. Ще приемате всичко от “официални” канали и източници, без да се усъмнявате или проверявате информацията. Ще развиете сляпа вяра – с готовност ще вярвате на всяка новопоявила се религия. Нужно е само някой да каже на хората, каквото искат да чуят, и те ще го повярват. В категорията на сляпата вяра спадат ню-ейджърите, те по принцип са в това състояние, наивност и сляпа вяра. Хората, които имат доверие на правителството, естествено, също са в това състояние, защото правителството е религия… И отново казвам, става дума за това да се създадат господари, и роби. За това служат мозъчните неравновесия. Точно затова контрольорите пропагандират мозъчната неуравновесеност и я поддържат в света.

Религиозният екстремизъм… това са все върховни достижения на дясно-мозъчната вяра… солипсизмът – няма такова нещо като “истина”. Чувства за недостойнство, себененавист. Приемане на нареждания от други хора. По-късно ще говорим специално за последователите на заповеди и как това поведение е точната противоположност на всичко добродетелно. Хората, които вярват, че да следваш заповеди е някакъв вид добродетел… не знам какво да им кажа, но това е нещото, което води до цялото зло в този свят – приемането на заповеди от някой друг, без въобще да преценяваш самостоятелно дали действието въобще е морално или не. Това състояние създава доброволен роб – следващото задълбочено състояние. дясно-мозъчната неуравновесеност в крайната си степен води до създаването на доброволен роб… А другата мозъчна неуравновесеност в крайна сметка води до създаването на психопатичен господар.


Пасио: Всичките тези са форми на Контрол на съзнанието. Просто различни аспекти от функционирането на майндконтрола.

Пропагандаторите на майндконтрола просто правят всичко възможно, за да поддържат това положение на мозъчна неуравновесеност под една или друга форма – дори не им дреме коя точно. Докато разполагат с едни хора, неуравновесени в едната посока и с други хора, неуравновесени в другата посока, това е начинът, по който тази динамика действа срещу самата себе си. И получавате свят-затвор.


Пасио: Нека сега да разгледаме светогледа, който върви ръка за ръка с мозъчната схизма или менталната схизма. Светоглед означава точно това – начинът, по който виждате света. Как виждате себе си в него и как виждате останалите в него.

Когато е налице хронично доминиране на Левия мозък, светогледът, който възниква от това, е светоглед на произвола. И отново казвам, това е върховният продукт на академизма. Светът е един грандиозен космически инцидент случайност, цялата Вселена е грандиозен инцидент, няма цел, няма създател, всичко просто по магически начин само се е появило без никаква причина от една точка в пространството, случайно е без причина. Дайте ми тази основа, и ще ви разкажа точно какво ще се случи след това. Само ми подайте тази идея, и мога да ви продам много мостове.

Няма никаква друга интелигентност в природата. Природата е МЪРТВА. Точно за това става дума в този светоглед – Природата е МЪРТВА. Тя е мъртво нещо. Тя е механизирана МАШИНА, която е там безпричинно.

Въобще няма такова нещо като дух. Няма такова нещо като духовно измерение и определено няма такова нещо като Естествен Закон. Защото, ако някой иска да приеме съществуването на Естествен Закон, тогава откъде е дошъл той? Знаете ли, обикновено питам хората дали приемат съществуването на Природен Закон, дали според тях съществува действителна обективна истина и морал… Две трети от хората ми отговарят, че не приемат това, че не вярват, че такива неща съществуват. Че не вярват, че съществува обективна реалност, и обективна истина, и обективна Моралност. Те си мислят, че всичко това е относително и че от нас зависи да си го измисляме. Направил съм дори малък психологически сборен портрет, просто като задавам този въпрос на случайни хора и като събирам отговорите им и ги анализирам.

Светът се състои от около две трети хора, които са морални относители. И които вярват, че истината също е относителна, и не е обективна.

Сега… Ако попитате същите тези хора “Вярвате ли в кармата?”, 88%, почти 90% от хората вярват, че кармата е истинска и съществува. И аз… просто не мога да повярвам… Значи, казвате ми, че няма истинска разлика между правилно и грешно, тоест такива са построенията в ума им, и едновременно с това поддържат в ума си вярването, че кармата съществува. Тогава им задавам въпрос, “Коя сила я е създала?” Кармата съществува, нали? Тогава каква сила я е създала? Какво я е направило, какво я е въвело в сила? …И те нямат отговор за този въпрос. Те ИНТУИТИВНО вярват в съществуването на кармата, но не могат да отговорят откъде се е появила. Защото това било намесило някакъв създател. А някой с ляво-мозъчно разстройство не може да приеме това, разбирате ли?

Така че, за един човек с ляво-мозъчна неуравновесеност няма такова нещо като Духовен или Естествен Закон, не съществува. Освен това, цялото съществуване няма друга цел, освен да продължи съществуването си. ОЦЕЛЯВАНЕТО е НАЙ-ВИСШИЯТ СТРЕМЕЖ за човека с ляво-мозъчна неуравновесеност. Правилното и грешното нямат основание. Няма смисъл да се обсъждат такива неща. Защото правилно е, което е правилно за МЕН, грешно е всичко, което афектира МЕН по негативен начин. Няма значение какво В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ е морално, а всичко е субективно за индивида с ляво-мозъчна неуравновесеност. И за тези хора НИЩО няма каквато и да е цел. Тъй като всичко е един грандиозен космически инцидент, как така може да има цел на съществуването? Без създател, кой ще създаде целта му? Така че този светоглед няма друга цел, освен да продължава да оцелява. И точно в това се съдържа доказателството, че те се намират в R-комплекса, намират се в първичния си мозък. Оцеляването е най-висшата цел. Оцеляването е единственият стремеж.

А сатанизма – това е възможно най-неуравновесеното ляво-мозъчно състояние, което е възможно. Знаете ли какъв е Първият закон в сатанизма? – Оцеляването. Оцеляването е най-висшият закон в сатанизма. И освен това откриваме същото и в Дарвинизма. Най-висшата цел на съществото е да продължава да оцелява. И аз остро противореча на това и мога дълго да го обсъждам – има закони, които са по-висши от оцеляването. В сатанизма наричат оцеляването просто самосъхранение. И това означава самосъхранение на СИСТЕМИ ОТ ВЯРВАНИЯ, също. Самосъхранение на системи от вярвания, които обслужват Аза, егоистичния аз – ТЕ трябва да продължат да оцеляват. “Самосъхранението е най-висшият закон”. Това е постулата номер едно в сатанизма. И няма значение кой трябва да стъпчеш, за да го постигнеш. Няма значение кой трябва да стъпчеш, за да се издигнеш едно стъпало над някой друг. Това е ЕКСТРЕМНА ляво-мозъчна неуравновесеност.

Всички тези характеристики в светогледа на произвола са висши продукти на академизма, атеизма, тоталитаризма и тъмния окултизъм, дали го наричате сатанизъм, тъмно луциферианство, няма никаква разлика. Това са висшите продукти на тъмния окулт.

От другата страна на този светоглед седи друг светоглед, наречен светоглед на предопределеността (детерменизъм)

Детерминизмът (предопределеността) се дължи на дясно-мозъчно неравновесие и общо казано се дефинира с безпомощност, религионизъм и отхвърлянето на свободната воля. Този светоглед в крайна сметка ще доведе до общество от слепи последователи на заповеди и доброволни роби, които приемат условията на живота си каквито и да са.

Крайни продукти на детерменизма… Бог контролира ВСЯКО събитие в сътворението, НИЩО не се случва произволно – няма свободна воля. Така че никога не можете да хвърлите топка в случайна посока на свободна воля. ВСЯКО събитие е предопределено. И религионистите вярват точно в това. Вижте… аз обичам да предупреждавам, че презентацията ми ще издразни всички. И точно това трябва да направи, защото ако сте в една от тези форми на системни вярвания, неспокойствието ви изразява едната или другата форма на мозъчно неравновесие. Хората, които вярват в правителството и науката са в ляво-мозъчно неравновесие, те ще се издразнят и ще говорим за тях отново след малко. А хората, които са в религията и в Ню-ейдж движението, те са в дясно-мозъчно неравновесие, така че ще се издразнят от това, което в момента говоря.

Добре – нека всички се издразнят. Истината първо ще ви издразни, след това ще ви направи свободни, ако я приемете.

Та… Всички случвания са предопределени, свободната воля е илюзия… И кой каза това в последната си книга? – Стивън Хокинг, човекът, който ще си помислите, че най-ляво-мозъчно неуравновесения в света, който се кланя на олтара на академизма и мисли, че Вселената е грандиозен инцидент, и механизирана машина… ТОЙ… виждате ли, сякаш цялото това нещо се затваря в кръг, двете неуравновесености се подхранват една-друга. Той е отишъл толкова далеч в ляво-мозъчното неравновесие, че в крайна сметка е развил върховния продукт на дясно-мозъчното неравновесие, който е, че няма такова нещо като свободна воля. Няма такова нещо. Тъй като всичко е една механизирана машина, и няма съзнание, всъщност не може да съществува избор, ние всъщност сме роботи, контролирани от материя. Хокинг ВЯРВА в това. Той всъщност го написа в книгата си. Той каза “Свободната воля е толкова мъртва, колкото е и Бог”.

И МИЛИОНИ хора купуват книгите на този олигофрен! В този човек няма и КАПКА интелигентност! А хората мислят, че той е един от най-интелигентните хора на света. Той може да е един от най-интелектуалните хора на света, но няма въобще никаква мъдрост. Нула. В случай че си мислите нещо подобно. Докарайте го пред мен, и ще му го кажа и в лицето. Защото хората действително вярват, че той е УМЕН! Този човек не е умен! Той е ТЪП! Той е интелектуален, но това не прави човек интелигентен! Той няма никакви парчета от големия пъзел – НИКАКВИ. Само това, че можеш да теоретизираш нещо и да го визуализираш и изчислиш математически, не те прави интелигентен човек. Това означава, че си много добър в употр*бата на интелекта, че си много добър по математика и линейното логическо мислене. Това не те прави МЪДЪР.

Но нека продължа със светогледа на дясно-мозъчното неравновесие… Тъй като Бог контролира всичко в Сътворението, НИЩО не е способно да се промени. Човешките същества нямат силата да създадат промяна. ВСИЧКО е направено както е направено, от Бог. Така мислят религионистите и хората д дясно-мозъчно неравновесие. Следователно, защо да се предприема каквото и да е действие? Действията в крайна сметка са без значение. Това е върховен продукт на Ню-ейдж движението… защото е РЕЛИГИЯ. Няма причини – има чудеса. Трябва единствено да приемаме нещата, каквито са, нали така? Няма значение дали Злото беснее сред нас. Не. Просто приемете всичко. Не се опитвайте да промените каквото и да е. Не предприемайте действия, само стойте и НАБЛЮДАВАЙТЕ. Само стойте и гледайте, и вижте колко надълбоко този светоглед ще ви отведе в робството. Защото това е най-добрия начин да се омотаете с вериги.

Така че всички тези неща са върховни продукти на религиозния екстремизъм и точно по този начин мисли един роб. Нека не евфемизираме нещата, това е робско мислене. Нека наричаме нещата каквито са – това е господарско мислене, а това е робско мислене. И ако искате свят, който продължава да разпространява робството – стойте в една от тези форми на мозъчно неравновесие. И това дясно-мозъчно неравновесие, с религионизма си, е висшият продукт на Ню-ейдж движението. И последователите му. Религиозните му последователи.

Сега… Между тези двете има равновесно положение. И точно за това в крайна сметка става дума – за уравновесяване. Защото има компоненти в тези две посоки, които, когато се обединят, показват каква е истината. И ето я и нея, точно по средата.


Пасио: Има КОМПОНЕНТ НА ПРЕДОПРЕДЕЛЕНОСТ в действителността. Има и ПРОИЗВОЛЕН КОМПОНЕНТ в действителността. Които съществуват в сътрудничество помежду си. Обвързани са помежду си. Предопределеният компонент е под знамето на това, за което говоря тук днес – Естественият Закон. Това е предопределено. Това е ЗАКОН, установен е, няма да го промените, работи по този начин, безпогрешно 100% т времето. Това е определено. Естественият Закон е определен. Той е предопределеният компонент в действителността.

След това има произволен компонент в действителността, който постоянно действа съвместно с Естествения Закон. И това е нещо… това е едно малко нещо, наречено свободна воля. Нашата способност да избираме поведенията си. Да ПРАВИМ определени неща, и да НЕ избираме да правим определени неща. И ние я имаме. ВСЕКИ ЕДИН човек има тази способност, без значение в каква позиция е, без значение в каква ситуация е, не ме интересува в каква институция сте, не ме интересува кого сте слушали до този ден, не ме интересува какво минало имате, не ме интересува от каква икономическа прослойка идвате – ВСЯКО, ЕДНО, САМОСТОЯТЕЛНО, СЪЩЕСТВО… способно на каквито и да е мисли… е надарено със свободна воля. Вие имате свободната воля да избирате поведенията си, както и всяко едно друго човешко същество. ВСЕКИ. Това е ДАР от самото Сътворение.

Ние можем да избираме какво да правим и никой не може да накара друг да направи нещо като робот. И о, повярвайте ми, има хора, което се опитват да го направят. Хора, които се опитват да внедряват импланти, чипови импланти, за да управляват човешкото поведение. Като робот. Да сложат технология вътре в мозъка, за да контролират поведението на индивида. И тези опити се правят ТОЧНО ТУК. ТУК Е МЯСТОТО, където се случват тези неща, хора! Ако си мислите, че това което аз ви казвам, е обезпокоително, прочетете някои от нещата на Делгадо.Бел.прев: Жозе Мануел Родригез Делгадо (José Manuel Rodriguez Delgado), (8 август 1915 – 15 септември 2011), испански професор по психология от Йелския университет, прославил се с изследванията си върху контрола над съзнанието чрез електрически стимулации на мозъка.Той казваше на хората “Ние ще ви ПОКАЖЕМ, че свободната воля не съществува”! “Ще ви ПОКАЖЕМ, че няма такова нещо като права”! Че НИЕ казваме какво са права. Управляващият клас казва какво е право и какво е грешно, ние ви казваме какво е и вие нямате избор. Той казваше, че ще ни покажат, че нямаме права. Че ще ни покажат, че сме роби. Да… прочетете някой от неговите материали. Всъщност дори ще ви препоръчам една книга – Джим Кийт, Масов контрол.Бел.прев: “Mass Control: Engineering Human Consciousness”, Jim KeithАко не сте чели тази книга, не сте чели нищо по въпроса. А тя е само въведение. Много хора смятат, че Джим Кийт беше убит.

…И така… Истината се намира по средата на тези светогледи. Има предопределен компонент, наречен Естествен Закон, има и произволен компонент, наречен свободна воля – способността свободно да избираме поведението си.


λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Нека разгледаме този д*бат, който е от незапомнени времена. Отглеждане и Природа. Човешката природа, съпоставена с човешкото отглеждане.

Отново съм готов да издразня всички.


Пасио: Този д*бат продължава вечно. Коя е човешката природа, какъв е истинският образ на човешката природа, каква е есенцията й… Ангелска ли е, или е демонска?… Аз бих казал нито едното, нито едното от тези две неща. Не и двете – а нито едното. Така че никой не печели тук, ако се застъпва за едната или другата страна. И това също е много трудно нещо за приемане от хората, защото, когато попитаме въпроса – Каква е ПРИРОДАТА на едно човешко същество? – този въпрос е много сходен с въпроса “Каква е природата на този компютър тук на тази катедра?” Каква е природата на този прожектор? Каква е природата на онези камери? …Мога ли всъщност да кажа каква е природата… природата на тези неща? Това е компютър. Природата му е да изчислява (компютира) информация. Каква е природата на този прожектор… Добър ли е, лош ли е, ангелска ли е, демонична ли е? Този прожектор демоничен ли е?

Не! Природата му е да проектира картини! Каква е природата на тези камери? Те заснемат изображения. Това е всичко.

Така че каква е природата на човешкото същество?

Природата на човешкото същество е да поема информация, да я обработва, и да я преобразува, отдавайки я под формата на поведение. И както ще видим, това е много подобно на компютър. Не казвам че Е компютър, казвам, че е КАТО компютър.


Пасио: Човешката природа не е по рождение Добра, нито по рождение Зла, както мислят много хора. Вместо това, трябва да вземем предвид ФУНКЦИОНАЛНИТЕ УСЛОВИЯ, или околната среда, в която съществуват човешките същества, която в голяма степен влияе върху поведението, създавайки по този начин ЧОВЕШКОТО СЪСТОЯНИЕ. Затова се казва състояние. Не са казва “ситуацията, в която се намираме”, нарича се човешкото състояние. Не се казва и “човешката природа”, а човешкото състояние. И има причина да се нарича състояние.

За да може да е налице някакво състояние… Хей, в какво състояние е компютърът ми? В момента? В какво състояние е прожектора ми, в какво състояние са онези камери? – Те са в оперативно състояние. Те правят онова, което би трябвало да правят. Защото са поддържани в добро състояние. В примера с компютъра ми – той има работеща операционна система, без програми-боклуци, има си софтуер, който върши работата, която искам от него да върши, върши я както трябва, без бъгове, нали? Оперативните условия определят как ще се представя, как ще се държи, какъв вид работа може да свърши и по какъв начин…

Отново, това което казвам е… че човешките същества са КАТО компютри. Не казвам че СА компютри – ние не сме компютри, а сме КАТО компютри. Ние сме програмируеми – подлежим на програмиране. ТОВА е природата на едно човешко същество. Колко хора са чували някога някой да казва, че природата на едно човешко същество е да подлежи на програмиране? Доколкото на мен ми е известно, аз съм единствения лектор и изследовател, който описва човешката природа по този начин.

Нашата природа е, да можем да бъдем програмирани.

И това е поредното нещо, което хората не искат да чуят. Не искат да слушат. Защото го оприличават на механизирана машина. И отново подчертавам – не казвам, че СМЕ компютри, а сме КАТО тях по начините, по които можем да бъдем програмирани. Това, което се вложи в човек, чрез околната среда, която се нарича култура, става негово програмиране и от това зависи какво човекът ще върне като резултат на екрана, който се нарича човешки живот. И точно това ще създаде човешкото състояние, като агрегатна форма, когато повече и повече хора функционират по този начин.

Нека прегледаме как работи това.


Пасио: Човешките същества са програмируеми, много подобно на компютрите. Точно като компютъра, ако един човек има лош “системен файлов формат” (условия по време на формиращите години на детето), лоша “операционна система” (Култура) и лоши “софтуерни програми” (погрешни, закрепостени и догматични вярвания), неговият “резултат” (поведението му) на “екрана” (живота му) също ще бъде лош, и ще допринесе за влошаването на условията в голям мащаб. Като компютър, поведението на едно човешко същество до голяма степен зависи от програмирането му (качеството на информацията, вложена в него, която му позволява да процедира и да твори ефикасно).

Влагате боклук : Получавате боклук

Влагате качество : Получавате качество

… Първото нещо, което правите, когато се подготвяте да използвате компютър – трябва да форматирате диска. Колко хора тук разбират що годе от компютри? Не много… добре. Четвърт, до една трета… добре. Значи поне някои хора ще разберат какво онагледявам сега, а останалите – извинете ме за жаргона за момент. Ще обясня какво е. Файловата система е… трябва да форматирате диска, за да го подготвите за определена операционна система. На практика това е софтуера, контролиращ задачите, как ще се върши работата на компютъра, как ще се стартират програмите, как ще се използва паметта, и тн. Накратко. С това си изкарвам хляба, затова знам тези технически неща… Ще се опитам да звучи просто.

Та… ако на човешкото същество му е даден лош системен файлов формат, това може да се оприличи на формиращите години от порастването на едно дете. Първите шест години от живота на детето, по-точно. Замислете се. Наричаме това техни ФОРМИРАЩИ години. ФОРМ-ИРАЩИ години. Като формàта на твърдия диск. Защото това е времето, в което в човешкото същество се влага форматната система. Който период го подготвя за бъдещата операционна система.

Като цяло, това, което програмира детето в тази възраст, са родителите, както и онова, на което детето става свидетел, средата и обстановката вкъщи, както и онези най-ранни форми на “училищно” обучение. Операционните системи – това са платформите, върху които ще работят останалите неща. Освен това предоставят графичен потребителски интерфейс. Това е КУЛТУРАТА на човека. Операционната система е като културата на човека, на чиято основа работят програмите му. Да кажем, ако имате лоша операционна система, тоест вее сте обградени от лоша околна среда и лоша култура, това също ще повлияе резултата от вас по отрицателен начин. Представете си, че човек освен това има и лоши софтуерни програми. Ако аз нямах добър софтуер за презентации, семинара ми щеше да стане мърляв, можеше да се наложи да прекъсна по средата, можеше да не се показват правилно картинките или текста… Така че трябва да се уверите, че също така работите и с добър софтуер, на който може да се разчита. Софтуерът отговаря на системите от вярвания на човека. Тоест онова, което човек поема в ума си, обработва го и го прави част от себе си…

И ако всички тези са лоши – лош формàт, формàта на файловата система, което е формативната употр*ба на детето, ако културата е лоша, тоест ако детето вече расте в лоша култура или култура, която го учи на морална относителност и не му помага да разбере Естествения Закон, и ако софтуерните програми, които са били вложени в детето, са лоши, тоест системите от вярвания, които поддържа – какъв си мислете, че ще е продуктовия резултат от този “компютър”? Ще бъде ли добър? Ще бъде ли хаотичен? Ако аз си прецакам системите – формàта на твърдия диск, ако си сложа операционна система, която е в алфа версия и не е готова за разпространение, защото разработването й не е приключило и е наполовина, и ако си сложа шибан софтуер, който е пълен с бъгове, направен от програмисти, на които  не им дреме за работата им… мислите ли, че компютърът ми ще се държи нормално и че ще ми даде резултата, който очаквам на екрана? – Не. Ако разбирате що годе нещо от компютри, сега сигурно се смеете, защото е абсурдно човек да си помисли дори, че е възможно да е друго яче.

Тогава защо очакваме да имаме разни неща в околната си среда, в средата около нас, след като всички тези неща са програмирани в нас по лош начин? Разбирате ли… резултатът на екрана ще бъде ужасен, ако всички от онези три неща, които определят как ще работи системата, са също лоши. И лошият резултат ще допринесе за влошаващите се условия в по-голям мащаб. Качеството на информацията, която едно човешко същество поема, определя качеството на информацията, която човешкото дава като резултат, като при всеки компютър. Така че, ако влизат боклуци – изненада! – боклуци ще излизат. Ако влиза добра информация, ако влиза качество – ще излиза качество. И резултатът ще бъде такъв, какъвто човек ИСКА да бъде. Компютърът или човекът ще може да обработва и борави с информацията ефикасно, и ефективно, а не хаотично.


Пасио: Ето една много проста диаграма. Ако хората я разберат, наистина ще схванат как работи Естествения Закон. И отново казвам – много е непопулярна, хората не искат да гледат какво представлява дъното, най-долната, базова, подова основа на тази структура. Защото отново – тази идея, че ЗНАНИЕ се изисква, разстройва много хора, защото те искат да вярват, че искат да постигнат тези състояния, които казват, че искат да постигнат, без да свършат работата по сдобиването с нужното за това знание. И следователно без да разберат и изискванията за сдобиването с въпросните състояния.

И така… Започваме с наличната информация. И когато хората видят какво ще опиша тук, те веднага ще го разпознаят като едно нещо… Ще видите след минутка. Наличната информация е това, с което се започва. Тя представлява ПОТЕНЦИАЛНО ЗНАНИЕ. И може да стане знание, ако се приеме, ако се натрупа – ако се агрегира. Тя подлежи на събиране, подлежи на обработване, подлежи на проумяване, и след това подлежи на действие възоснова на нея. Можете да наричате това граматичният етап на този процес от три части, който ще обясня. Можете да считате това и като входящия етап, ако го разглеждаме в контекста на компютърния модел – това е етапът на подаване на информация, или програмиране на нещо.


Пасио: Следващият етап на този е, след като сте поели информация в себе си, нужна информация… тогава сте в позиция да я проумеете – знаете какво означава, разпознавате шаблоните. Това е втората стъпка на този процес.

Сега… Вашето разбиране или липсата на разбиране… В първият етап знанието ви или липсата на знание ще доведе до разбиране или до липсата на разбиране. Ако имате налично разбиране, процесите ви по взимане на решения ще бъдат в унисон с онова, което твърдите, че искате. Ще разбирате “ето какво искам – ето какво е нужно, за да го получа, за да го накарам да се случи” – това е разбиране. Това е процес по вземане на решение, който се случва в ума. Тези процеси се случват в човешкия ум и се избират от всеки индивид, на база наличната информация.

Така че, виждате – ако информацията е задържана и възпрепятствана, ако е окултирана, или просто ако хората бъдат разубедени да я поемат, ако предпочетат да кажат “Не, там няма нищо, това не е важно”… виждате как те никога няма да стигнат до тази стъпка. Защото никога няма да разберат. Така че никога няма да стигнат до второто ниво от създаването на действителността ни.


Пасио: Третият етап на този процес, е КАКВО ПРАВИТЕ с онова, което сте започнали да разбирате, което сте започнали да знаете и да разбирате. Така че това е етапът на ДЕЙСТВИЕТО. ПОВЕДЕНИЯТА, които хората избират със собствената си свободна воля, се базират на качеството на техните процеси по взимане на решения, които се случват в човешкия ум. А тези процеси, от своя страна, както видяхме, се основават на качеството на наличната информация.

Така че това е поведението. Хората не разглеждат мъдростта като поведение, те не мислят за мъдростта като за действие, те си мислят, че мъдростта е просто нещо, което знаеш. НЕЕЕ!! ГРЕШКА! Мъдростта НЕ Е знание, НИТО ПЪК разбиране – МЪДРОСТТА Е ДЕЙСТВИЕ! Нека го кажа още веднъж – МЪДРОСТТА Е ДЕЙСТВИЕ! Тя е ЗНАНИЕ, и РАЗБИРАНЕ, които са били ПРИЛОЖЕНИ. ПРИ-ЛО-ЖЕ-НИ-Е. Това е програмата, която ще пуснете на компютъра. На който се сложили операционна система и който правилно сте форматирали. Приложението е действието. Когато работите на компютър и правите разни неща, вие ги вършите в приложения. Не строите нещата, които строите, с операционната система. Операционната система е само това, което поддържа програмата, която ви позволява да бъдете съзидателни. И от друга страна файловия формат поддържа операционната система.

И така… Започваме с наличната информация… която може да бъде преобразувана в знание… чрез процеси по взимане на решения, филтриращи тази информация, за да елиминират противоречията, води до разбиране… след това, чрез взимането на решения чрез свободната ни воля, разбирането може да се преобразува в поведение, а поведението е действие в света… и когато това действие е извършено ПРАВИЛНО, тогава то е мъдрост. Когато е направено с морала и етиката на ум, то е мъдрост. когато е направено друго яче, е безумие. И води до още и още хаос.


Пасио: така че… възоснова на тези три процеса, нещо се генерира. Нещо е създадено във физическа манифестация, физически изразена действителност. Истинският свят, така да се кае.

Така че… Проявената реалност се основава на агрегатното поведение. АГРЕГАТНО ПОВЕДЕНИЕ. Няма сам човек, който да създава действителността, която преживяваме. Това е друга простотия на Ню-ейдж движението и Ню-ейдж мисленето. Само като агрегат, като съвкупност, ние създаваме нашата част от действителността. Всички поведения, събрани заедно, създава резултата на екрана – генерираният резултат – подреден ли е? Или е хаотичен? Е… той ще зависи това дали някой е допуснал информация до себе си, дали я е обработил ефикасно, за да я превърне в разбиране, след което да действа възоснова на това разбиране. Манифестираната реалност е качеството на състоянието, което се проявява в дадено общество, възоснова на агрегатното качество на човешкото поведение вътре в това общество.

По този начин в действителност се създава реалността ни. Състоянията, които преживяваме под формата на всекидневните събития през живота ни. Това е прост процес, с три етапа, който води до резултат. И за много хора тук е ясно, ако вникнете в този откривателски и съзидателен процес, че това нещо е познато с името Тривиум (Trivium). Това представлява тривиума.Бел.прев: Тривиум – средновековен университетски *урс, включващ граматика, реторика и логика, тривиум (от английско-българския речник). Тривиумът е систематичен метод за критично мислене, използван за извличане на фактологична обективност от информацията, възприета с традиционните пет сетива. В средновековните университети, тривиумът бил ниското ниво на седемте свободни изкуства и включвал в себе си граматиката, логиката и реториката (вложение, обработка, и продукт) – – – от уикипедия.В древните традиции, тривиумът се е писвал по този начин: знание, разбиране и мъдрост. На по-късен етап, когато тривиумът излязъл от мистерийните традиционни школи и бил поет от други обществени мозъчни тръстове, познанието за тривиума започнало да се описва като: граматика, логика и реторика. Граматиката е етапа на знанието, в който се агрегира (натрупва и усвоява) достъпната информация, логиката е етапа на разбирането, в който чрез умствени процеси агрегираната информация се обработва и отсява и преобразува в разбиране. А реториката е отговаряла на етапа на приложение, извършването на действие на база онова, което човек е започнал да разбира.

Има и ТРЕТИ начин да се разглежда Тривиума, както е в компютърния жаргон. Там се нарича вход, обработка и изход. След това получавате резултата на екрана. Който се нарича живот.

Гледайте на Тривиума както си искате, не ме е грижа. Но го проумейте и разберете как работи. Голяма част от ситуацията, в която се намираме, се дължи на това, че тривиумната методология за откриване на истината е била напълно УНИЩОЖЕНА от общественото съзнание. НАПЪЛНО унищожена. Дори питам хората дали са чували някога думата “тривиум”, вдигнете ръка? Добър брой хора тук са я чували. Много хора не са, и дори ако им кажете да сърфират в гугъл за думата, повечето стигат само до метъл групата, бандата Тривиум… Която не е лоша…

(смях в залата)

…Но въпросът е, че резултатите от сърфирането в гугъл или яху или бинг или каквото и да е, ще ви върнат някаква метъл-банда. Хеви-метъл банда… вместо тривиумния метод на учене, класическия образователен метод на класовете по свободни изкуства. Защото искат да прочистят това от обществената трапеза колкото се може повече, те ВЪОБЩЕ не искат да разбирате как работи този метод. И точно затова е премахнато от обществената образователна система. И точно заради това, докато това общество продължава да бъде каквото е, тривиумът никога няма да бъде върнат в обществената образователна система.

Често разказвам един анекдот. Когато бях в гимназията… и добре че ходих в гимназия по онова време, защото наистина добре ми набиха латинския и гръцкия в главата, със сигурност ще си знаете гръцкия и латинския, ако сте излезли от моята гимназия. Останалата индоктринация, която ще ви набият в главите, е друга история… Но определено, като излезете от там сте добре запознати с древните езици. Когато аз бях в гимназията, те все още бяха част от учебната програма. Искам да кажа, че имам чувството, че все пак въпреки всичко излязох по-добър човек оттам просто дори заради лингвистичното знание, което добих. Четяхме военните записки на Гай Юлий Цезар на оригинален латински и ги превеждахме.
В една от тях пише една от най-силните си ругатни по адрес на един от своите центуриони. На военна кампания в Галия са, модерна Франция. Цезара обикаля редиците на войниците си и се подготвя да проникне по-навътре в Галия. Когато си правят лагерите, те по принцип са имали много роби, както знаете Римската империя е забирала много роби по военния си път, които е ползвала за носене на тежкия обоз, въоръженията и принадлежностите от едно бойно поле до друго, робите е трябвало да вършат цялата тази тежка работа. И разхождайки се между редиците, Цезара казва на един от центурионите си… минават покрай лагерните палатки, и той вижда как един от центурионите му учи някакъв роб на тривиумния метод. Цезар абсолютно откача и просто изсипва цял ад от попържни в записките си. “КАК СЕ ОСМЕЛЯВАШ ТИ да учиш някакъв РОБ на нашия метод на учене! Скоро той няма вече да иска да е роб! Те ще започнат да въстават, ако знаеха каквото знаем ние!” Ако знаеха НАШАТА методология за откриване на истината! Забравих как свършваше… но мисля че свършваше с нещо като… той казва на този центурион, “Ако някога отново те хвана да го правиш, лично ще те запратя в дивотията на Галия и ще оставя галите да се разправят с теб.” Които знаели, че Римската империя се опитвала да завладее народа им в онзи момент. Един вид му казва, че това ще е смъртна присъда, но няма да я изпълни той, а ще остави врага да я изпълни. Такова е било настървението им робите им да не узнават ТЯХНАТА методология на учене. И това е Тривиума. И това е причината повечето хора никога да не са чували тази дума.

Така че… трябва да се задълбочите в това и да проумеете как работи. Това е всичко което мога да ви кажа – Това е начинът, по който градим действителността си. Или ефикасно, или разрушително.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Нека разгледаме някои от принципите на Естествения Закон.


Пасио: Сега, на удължения семинар, който представлява редовни класове в продължение на шест седмици, се задълбочавам много дълбоко в тези принципи, в разширена форма. Няма да направим това днес, защото времето не ни позволява. Само накратко ще се докоснем до всеки един.

Думата “принципи”, нека първо да я дефинираме. Принцип идва от латинското съществително “принкипия” – principia. Принкипия означава първи, най-първи, водещ, главен, най-нужен. То е това, което е от НАЙ-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ. Това са ПЪРВИТЕ неща, които трябва да се проумеят, преди да може да се разбере КАКВОТО И ДА Е ДРУГО. Принципите трябва да са първи на ред. И това е проблемът, нашето общество не поставя принципите на първо място – то поставя тривиалностите на първо място. А ние вече не сме и общество, на което му пука за принципите или за първите неща. ПЪРВИТЕ НЕЩА трябва да са ПЪРВИ. Принципите трябва да са на ПЪРВО място.

Така че нека разгледаме ПРИНЦИПИТЕ, което дефинират Естествения Закон. Това са нещата, които са най-важни. Това трябва да означават принципите за хората. Питам хората – Дефинирайте ми какво е принцип? Първото нещо, което трябва да кажат, е “Това е най-важното нещо”. Най-важното нещо в живота ми. В разширения семинар дадохме домашно задание и питахме хората кое е най-важното нещо за тях. Много малко хора отговориха “Принципите ми”. Повечето хора отговориха с “Хората, семейството”. Фамилната връзка беше по-важна за тях от принципите. когато хората чуят, че казвам, че това е обърнато наобратно, те ми казват “Колко си студен, колко си безсърдечен”.

Това, което ви казвам, е че фамилната връзка, без значение каква е, между майка и син, майка и дъщеря, баща и син, баща и дъщеря, съпруг и съпруга, няма значение… Не е от такова значение, колкото принципите. Не ви казвам, че въобще са без значение. Казвам ви, че трябва да поставите ПРИНЦИПИТЕ на ПЪРВО място, в противен случай онези взаимоотношения са просто безсмислени, те в действителност нямат никаква истинска стойност, освен ако не се ОСНОВАВАТ на ПЪРВО ВРЕМЕ върху принципите. И точно затова толкова много взаимоотношения са нефункционални. ПРИНЦИПИТЕ трябва да са на първо място още преди да изградите стабилни взаимоотношения с друго човешко същество.

И така… Нека видим какви са някои от принципите, според които функционират Естествените Закони ПЪРВО, преди да разгледаме какви са фактическите изрази на тези Закони в живота ни. Това ще бъде следващата тема.


Пасио: Това наричам Основни принципи на Естествения Закон.

Естественият Закон се изразява чрез седем основни, подлежащи ПРИНЦИПА, плюс – както аз го наричам – 8-ми Принцип или скрит принцип, който обвързва останалите седем в едно цяло. Ще намерите много малко изследователи, които говорят за това. Даже хора, които изучават Естествения Закон от окултна перспектива, които го изучават от перспектива на Последствеността (Consequencialism), много рядко ще ги чуете да споменават Осмия обгръщащ принцип, ще го разгледам най-накрая.Бел.прев: Последствеността (Consequencialism) е клас нормативни етични теории, според които последствията от нечие поведение са абсолютната основа, на която стъпва всяка преценка за правилно или грешно. Това е доктрината, че моралността на една действие трябва да се преценява единствено по последствията от него.Този Осми принцип, който наричам Загубения принцип, обвързва всичките останали седем принципа в едно цяло. Заедно, тези принципи представляват Върховен Ключ, чрез който се разкрива и де-окултира Универсалната Мъдрост (включително знанието за Изискванията за сдобиване с онова, което желаем).

Когато някой ме попита “За какъв считаш себе си, в контекста на това, за което даваш презентации?”, отговарям им, че считам се бе си за де-окултист. Аз вече не съм окултист. Аз съм де-окултист. Опитвам се ИЗВАДЯ тази информация от местата, на които е умишлено скрита. Скриването й унищожава основата на обществото ни, и ни превръща в роби. Тя трябва да излезе навън и да бъде раз-крита, и да се сподели широко и достъпно към всеки, който е склонен да я добие и да допусне да проумее. Защото сме в позиция, в която не можем повече да чакаме. Съществува МОРАЛЕН дълг тази информация да се сведе до обществеността на ден днешен. Затова считам себе си за де-окултист. Човек, който изважда нещата от скривалището и ги излага на показ.

Това са седемте Основни Принципа на Естествения Закон. Много хора, които са изучавали окултизма, че забележат, че тези неща са познати и като Херметичните Принципи. “Херметично” изначално идва от Хермес. Хермес Трисмегист, означава Три-Велик в древните елински школи. Бил е считан за посланик на боговете, той е свел мъдростта на боговете до човечеството. В древната египетска и финикийска традиции той е писарят на боговете, познат като Тот. Има и други инкарнации. Но Херметическата традиция е наименувана така, защото е “херметически затворена”. Както е и Естественият Закон. Естественият Закон е – хер-ме-ти-чес-ки запечатан/подпечатан. Той представлява Обвързващи Принципи, които са непроменими. Те са Закони в сила, които не могат да бъдат променяни. Следователно са херметически запечатани.

Та… тези седем Основни Принципа. Те са:

Принципът на Ментализма.

Принципът на Съответствието.

Принципът на Вибрацията.

Принципът на Полярността.

Принципът на Ритъма.

Принципът на Причината и Последствието, който е много голям, ще се задълбочим в нео…

Принципът на Половете.

Накратко ще обясня какво представлява всеки един.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Принципът на Ментализма.

Той постулира, че ВСИЧКО, всичко в Сътворението, всъщност е проявление на УМА. Всичкото е ум. Това означава, че всичко, което се случва, трябва да е резултат от умственото състояние, което го е предшествало. ВСИЧКО. За всичко съществуващо първо е трябвало да са се оформили мисли. След това те са оформили физическата действителност. Самата Вселена е умствено построение на Създателя. Мислите водят до манифестацията на нещата и събитията. Мислите – създават – състояния. Мислите създават неща и състояния. Нещата не могат просто магически да проявят самите себе си – мисълта идва първа. Мислите създават нашето състояние на съществуване и качеството на преживяването ни тук на Земята. Следователно трябва да бъдем отговорни за всичко, което създаваме, като сме отговорни за онова, което си мислим.

Защото мисловните процеси са онова, което задвижва поведенията. Хората се държат по начина, по който се държат, защото имат определени системи от вярвания, внедрени в ума си, които работят като програми. Мислите и емоциите им мотивират действията им. Така че поведенията на хората няма просто така магически изведнъж да се променят! Мислите и емоциите трябва да се променят, защото те са движещата сила зад поведението. Тогава ще се промени действителността.

И хората не искат да чуят и това, отново. Те не искат да слушат, че “Ако искаш да промениш действителността, ТИ, ТИ САМИЯ, трябва да промениш начина, по който МИСЛИШ, защото начинът по който мислиш, не съответства на изискванията за сдобиването с нещата, които казваш, че искаш”. В много случаи хората правят точно обратното на това.

Това е Принципът на Ментализма.


Пасио: Принципът на Съответствието.

Той постулира, че онова, което е Отгоре, е подобно или прилично на онова, което е Отдолу. И обратно. Това означава, че Отгорното, в този случай, е Макрокосмосът – Законите на много големите неща. Тоест Сътворението, което привидно е външно за нашия личен свят. На най-дълбоко ниво знаем, че не е външно, а сме единни с него, но го възприемаме така, сякаш е там навън. Законите, които управляват едрите мащаби на нещата. Отдолното означава Микрокосмосът, или индивидуалните единици, които съставляват Цялото, като агрегат. Макрокосмосът и Микрокосмосът са отражения един на друг. Те не могат да бъдат отделени един от друг – където е едното, там е и другото. Вселената в действителност е Холографска система.

Холограмата е изображение, през което преминава лазер, и така се прожектира триизмерно изображение. Плоско изображение, от което се прожектира триизмерно изображение. Но причината да го нарекат холо-, идващо от холистично… холо-грам означава холистично изображение… е защото, ако разделите холограмата на множество части, като я разрежете например… Ако разделя една холограма на четири парченца, после няма да получа четири четвъртини от триизмерното изображение. А ще получа четири цялостни изображения. Които вместо това имат една четвърт загуба в резолюцията си. Така че всичко се съдържа във всички малки части. Това е действителността, в която живеем. Вселената ни е холографска Вселена. Така че Вселената е вътре в индивида. И цялата Вселена е като един индивид. Те са взаимни отражения.

Познаването на механизма на индивида ще ни отведе до опознаването на Макрокосмическите Закони. По същия начин, познаването на Макрокосмическите Закони ще ни отведе до опознаването на това по какъв начин функционира Съзнанието в рамките на индивида. Тези две неща не могат да бъдат разделени едно от друго. И още веднъж, както казах в началото – това означава окултирано знание. Знанието на окулта се състои в това как работи Микрокосмическия свят, който е индивидуализираното Съзнание, и как работи Макрокосмическият свят, който е Естественият Закон.

Другата част от Принципа на Съответствието е, че реалността ни е също така и фрактална по природа. Ако сте изучавали фрактали… Това са себе-подобни математически генерирани шаблони. Виждаме това чрез редицата на Фибоначи в математиката, и те се повтарят до безкрай навсякъде в Природата. Да кажем, разглеждате структурата на атома и тя е сходна на структурата на слънчевата система, която е сходна на структурата на Вселената. Те изглеждат по същия начин и работят по същия начин. Колкото и да променяте мащаба, виждате да се повтаря същия шаблон.

Някой гледал ли е филма… имаше един клип преди време… наричаше се “Степени на 10”? Гледайте този филм “Степени на 10” и ще разберете онагледено какво имам предвид, като казвам, че Вселената е фрактална по природа. Чудесен филм, ще ви впечатли много, дълъг е десет минути, нещо такова. Отдалечават се космоса мащабно, с цел да покажат как всичко е подобно, след това се приближават мащабно до клетките на тялото, за да покажат как и там всичко е подобно. Всичко, по цялата скала до атомното и суб-атомното ниво.

Така че… Вселената е едновременно холографска, което означава, че цялото се съдържа в частите и обратно, и е фрактална или себе-подобна на всички мащаби на съществуването си.

Това е Принципът на Съответствието.


Пасио: Принципът на Вибрацията.

Той постулира, че няма такова нещо като “покой”, в смисъла на мъртвешки покой, не-движение. Смъртта, ако е в този смисъл, е илюзия, защото в такъв смисъл тя означава прекратяването на всяко движение и енергия. А няма такова нещо, не съществува. Не можете да намерите нито едно място в Сътворението, където нещата да са в пълен покой. И аз често се шегувам с това, Барбара ми разказа една смешна история. Веднъж се прибирала от работа и се опитвала да просветли едни от колегите си, с които работи, и се опитала да обясни на една от другите сестри. Казала й “Знаеш ли, това бюро има атоми в себе си и те не са в покой. Те са в диво хаотично движение…”, нали се сещате, електроните, електронните облаци около атома и тн, “…и ако го разгледаш в достатъчно дълбок мащаб, ще видиш пълен хаос и как се случват всякакви видове движения, които приличат на произволни”. И другата сестра й отвърнала, “Барбара, ти си такава лудетина”. Моят отговор на това е, как е възможно да си стигнала до училището за медицински сестри, и никога да не си се чудила, никога да не ти е хрумвало дори да си помислиш за концепцията за атома? Удивително е. Тя действително възприема покоя като действителен покой и въобще не е вдянала мисълта, че ако се приближиш с достатъчно мощен микроскоп, ще видиш всякакви видове движение и нищо не е в покой. Удивително е да си мислиш, че онзи, който се опитва да ти обясни тези неща, е странен, а не ти.

Та… Няма такова нещо като истински покой. Не съществува. Ако нещо съществува – то е в движение.

Всичко се движи, всичко вибрира, и на най-фундаменталното си ниво Вселената и всяко едно нещо, което я съставлява, в крайна сметка е чиста вибрационна енергия. Която се проявява по различни начини, в различни честоти и различни вибрационни форми. Вселената като такава няма истинска твърдост по начина, по който ние си представяме твърдостта на макрокосмическо ниво. Материята е просто енергия в състояние на вибрация.

Ако наистина проумеем това… а науката на ден днешен НАЙ-НАКРАЯ започва да разбира това и да сведе това знание до обществото… ще стигнем до разбирането, че действителността наистина е духовно построение. С цел добиване на опит. За сдобиване с опит, за учене и израстване в съзнание. Такава е целта на цялото това нещо.

Така че нищо не е в действителност в твърдо състояние. Както казваме, че ние сме духове, имащи човешко преживяване, по същия начин цялата Вселена е духовна, имаща преживяване в твърдото състояние.

Така трябва да разбирате Принципа на Вибрацията.


Пасио: Принципът на Полярността.

Той постулира, че всяко едно нещо има дуална природа. Има полярности във всичко, което съществува. Всяко нещо си има полюсите, всяко нещо си има двойката противоположности. Противоположностите, обаче… те са идентични по природа, но са различни по степен. Ще ви дам пример какво означава това.

Дали горещото и студеното наистина са противоположни? Или можем да гледаме на тях просто като на наличие на топлинна енергия или отсъствие на топлинна енергия? Това означава, че те са едно и също нещо – енергия. И това дали е концентрирана в определена област, означава да е топло, или това дали ще отсъства от определена област, означава студено. Това представляват топлото и студеното на фундаментално ниво. На нашето ниво на възприятие те са противоположности, но на фундаменталното си ниво са едно и също нещо – енергия, наличността или липсата й.

Точно като трите етапа на Тривиума. Знанието и невежеството едно и също ли са? Да, всъщност са. Защото истината е винаги налична. От значение е дали се допуска и се обработва от ума, или се отхвърля и поради това не се обработва. Същото е. Така че противоположностите са еднакви по природа, но са различни в поведението си.

Противоположностите могат да се срещнат, да се слеят, да играят и по други начини помежду си, както е описано в символа за Ин и Ян, мъжкото е женското трябва да се слеят. И на определено ниво от действителността всички неща, които привидно си противоречат, могат да се съвместят. Отново подчертавам обаче – на определено ниво. На нивото на унифицираното поле, всичко е съзнание. Чисто Съзнание. Само че на ТОВА ниво, на което сме ние, ИМА разлики в съзнанията. На ТОВА ниво ИМА неща, които се случват, и които трябва да проумеем. На ТОВА ниво ИМА неща, които се отделят и поправят. Защото има значение. ИМА значение.

Бъдете внимателни с някои от простотиите, които Ню-ейджърите пропагандират. Могат ли всички парадокси да се съвместят? – На определено ниво – да. В ТАЗИ равнина – краката ни трябва да са стъпили на земята. Така е във Физическото царство. Концепцията от Херметичните традиции, от който произлизат много от тези криворазбраности, в древен Египет, в земята известна като Кем, така я наричат финикийците… думата Египет е изопачено название на столицата, на гръцкото произношение на столичния град на Кем, която в един момент се е наричала Мемфис… и този град се е наричал Хегептос на гръцки и това е станало Египет на английски. Но оригиналното име за земята на Египет е Кем. Това просто означава Черен или Тъмен на техния език. Наричала се е Черната земя. А думата алхимия идва от ал-, което означава “от”, тоест от Кем, от Черната земя. Ал-Кемец, от това идва думата алхимия. И буквално означава “от тъмнината”, “из тъмнината” това знание ще дойде и ще донесе светлина. Защото много от тези мистерийни традиции наистина идват от Кем. А хората, които ги взели ОТ Кем и са започнали да ги пропагандират, били древните елини в гръцките мистерийни традиции. Във всички тези мистерийни традиции има светли страни и тъмни страни. Има такива, които използват знанието мъдро и се опитват да го разпространяват и да повдигнат човешкото съзнание, и ги има и онези, които искат да ползват знанието за своя собствена полза и да контролират другите.

Та… исках да кажа… не, загубих си потока на мисълта, съжалявам. Най-добре просто да продължа… Нека да разгледаме Принципа на Ритъма.


Пасио: Принципът на Ритъма постулира, че всичко протича, навън и навътре. Всичко си има приливите. Всички неща се надигат и спадат. Всичко има вътрешен ритъм или люлеене. В енергията съществуват ТЕНДЕНЦИИ. Люлеенето на махалото може да се открие във всичко, което възприемаме. Мярката на люлеенето вдясно е мярката на люлеенето вляво. Ритъмът компенсира.

Когато говорим за Естествения Закон, това трябва да се разбира като приказката “Е, явно просто натам духа вятъра”, “Просто така се стичат нещата”. “Натам ни води течението”.

Само че това в действителност не е точно. Не можем да гледаме на тези неща така, сякаш ритъмът е поставен веднъж и сега завинаги трябва да е такъв. Едно от нещата, които са се преподавали в много от древните херметически традиции относно тези Принципи, е дали могат да бъдат превъзмогнатиОТ по-високи нива на съзнание. Този Принцип е един от тях. Ритъмът е Принцип, който е ТЕНДЕНЦИЯ за нещо да се залюлее по определен начин. Неко го оприличим на генетиката. Ако разгледате част от новата биология. В модерната биология много от биолозите твърдят, че съзнанието играе роля в това дали даден ген ще се активира или не и дали ще изрази определено състояние. Говорим за същото. Има нещо, което може да се направи по въпроса с люлеенето или потока.

Да го разгледаме и по този начин. Да кажем, че сте в една лодка, и искате с гр*бане да изкарате лодката в морето. Трябва да преодолеете прилива, трябва да преодолеете прииждащите вълни. И ако този прилив е наистина силен и висок, ще бъде много по-трудно, ще трябва да изразходите много повече енергия, за да изкарате лодката в морето. Обаче, ако я извеждате в морето по време на отлив, и ако тогава започнете да гр*бете с греблата, тогава ще успеете много по-лесно. Ако има ветрове, които духат в посока полета на един самолет, той ще изразходва по-малко енергия и ще стигне дестинацията по-бързо, защото това добавя към енергията. Само че ако летите срещу вятъра, тогава ще прохабите много повече енергия.

Това е просто тенденция. Все пак можете да отидете докъдето искате да стигнете, но просто може да ви се наложи да изразходвате повече усилие.

Точно в момента се намираме в такава тенденция, че нещата не протичат. Затишие. Ситуация, която изисква влагане на голямо количество енергия, ако искаме да устоим на тенденцията. Не означава, че нищо не може да се направи по въпроса. Не означава, че ситуацията не може да се превъзмогне. Означава, че в настоящите времена, в които живеем, ние искаме движението да се залюлее в нашата посока, само че тенденцията е движението да протича в обратната посока. Така че повече ВОЛЯ се изисква в това време и час, за да се задвижи Съзнанието. В други времена? Съзнанието може да се движи в положителна посока и може да отнема много по-малко енергия и воля, за да се придвижи това съзнание напред. Само че ние не живеем в такова време. Ние живеем във време, което много изследователи наричат Кали Юга, или Времето на тъмнината и разрушението. Това е точката, в която движението на Съзнанието среща най-много съпротива. И ще отнеме огромно количество усилия, за да разрушат тези предварително установени системи от вярвания.

Това е Принципът на Ритъма.


Пасио: Този Принцип от Естествения Закон най-добре пасва на това как аз използвам термина Естествен Закон днес. Принципът на Причината и Последствието. Много хора в Ню-ейдж обществото не искат да вярват, че съществуват причини и последствия. Не вярват, че последствията се управляват от… причини. Които идват първи. И чак после проявяват състояния.

Принципът на Причините и Последствията постулира, че всяка причина си има последствия, и всяко последствие си има причина. Всяко едно нещо, което се случва, се случва според Закона. Шанс е име, което се дава на Закона, когато Законът е неизвестен или неразпознат. Има много причинни равнини, но нищо не може да избяга от Закона.

И отново – Има ли свободна воля? – Да, има свободна воля. Но има ли свободна воля, която да може да игнорира Закона без последствия? – Не, няма такава. ТОВА е ограничението на свободната воля. Свободната воля функционира В РАМКИТЕ на ограничителни условия. Които аз наричам Естествен Закон. Това е серия Закони, всъщност. Свободната воля функционира В РАМКИТЕ на тези параметри или ограничителни условия, които не могат да бъдат прекрачени или прескочени, без да има ПОСЛЕДСТВИЯ. О, да – можете да нарушите Естествения Закон. Да, МОЖЕТЕ да го нарушите. Но не можете да го нарушите без последствия. Не можете да го нарушите без последствия – ОТРИЦАТЕЛНИ последствия. И точно затова този обем знание е било познато под името Последственост. Тя е знанието относно това, как се генерират последствията чрез свободната воля и процесите ни за взимане на решения В РАМКИТЕ на Естествения Закон.

Така че това е Принципът на Причините и Последствията. И мисля че тази картинка… търсех картинки, които да обхванат значението на причината и последствието, и открих тази рисунка, мисля че е блестящо описание. Най-вече защото… ще се прояви ли ефекта веднага? – НЕ. Ефектът НЯМА да се случи веднага. Има времеви интервал. Пускате причината в движение. След това Вселената ИНТЕЛИГЕНТНО ще доведе до вас, чрез преподреждане на всички динамики, които трябва да се подредят, ефекта, който вие сте генерирали, като сте привели в движение тази причина. И за това има ВРЕМЕВИ интервал, между причината, която влиза в сила и се привежда в движение, и ефекта, който се връща отзад и ви удря.

Точно затова разпознаването на шаблона на причината и последствието е по-трудно – защото двете са отделени от времеви интервал. Разделени са от това, което ние възприемаме като линейно време.

Сега. Представете си, че навредите на някого, и НЕЗАБАВНО ви ужили оса. Всеки един път, когато направите зло на някого. Осата се показва, точно две секунди веднага след като сте наранили някого, откраднали сте от някого, излъгали сте някого и тн. Ще започнете ли да свързвате ужилванията с вредите, които причинявате? Мисля, че повечето хора ще схванат шаблона. Ще разпознаят шаблона. Но понеже това не се случва и има времеви интервал, вместо да преживеем нещо в наша вреда, веднага след като сме причинили вреда на другите хора, на хората им е много трудно да видят връзката – заради времевото забавяне. Разбира се, в почти никога не се случва в толкова точно съотношение едно към едно.

Кармичното последствие е много по-сложно от всичко това. Повечето от това всички ние преживяваме СБОРНО, преживяваме АГРЕГАТНОТО зло, което целия човешки вид извършва всеки ден и което ние не се опитваме да поправим и спрем. Всичко това е заради БЕЗДЕЙСТВИЕТО ни. Така се трупа кармата. Хората си мислят, че кармата може да се натрупа само чрез действието – НЕ, не може, тя може да се натрупа и чрез БЕЗ-ДЕЙСТВИЕТО, също. И точно в такова положение са много хора в нашето общество. Те не предприемат никакво действие и така позволяват на Злото да се шири без надзор. И това – както на картинката – в крайна сметка ще се върне от другата страна и ще ни захапе. И това, което привеждаме в действие, ще се срути отгоре ни. АКО не променим мислите си, емоциите си и поведенията си.

Нищо не може да избяга от Закона. Ние сме обвързани вечно с него.

Някои хора, които са запознати с работата ми, са гледали лекцията ми, в която правя анализ на трилогията на филма “Матрицата”. Във втория филм от “Матрицата” Законът за Причината и Последствието представен много широко, в “Матрицата – Презареждане”. И сцената, която най-добре описва всичко това, е героят на мерувингеца. Той казва на героите, които искат да се освободят от Матрицата и контрола й – “Вие идвате при мен без разбиране ЗАЩО сте в тази позиция”. Не разбирате ПРИЧИННИТЕ ФАКТОРИ, които са довели до настоящото състояние, в което се намирате. – “Следователно вие идвате при мен БЕЗ СИЛА”, с която да предизвикате промяна. Вие сте безсилни. Така че защо аз да ви помагам? Вие сте безсилни, защото ви липсва знание и разбиране за това кое е привело този низ от събития в движение. ЗАЩО! Въпросът ЗАЩО, той казва – “ЗАЩО” е единственият източник на истинска сила, без “ЗАЩО”, вие сте безсилни”. Той говори за Причината и последствията и дори го казва, изрично го казва – “Причинността е единствената истинска истина”.

И това е злодеят! Думите на истината идват от злодея! Това е голяма техника в Холивуд, знаете ли, думите на истината винаги се изговарят от злодея във филмите. Но ако слушате внимателно, има и тъмно изкривяване в това, което казва. Той казва “Свободната воля е илюзия”. Не, не е – това е казано вече от тъмния окултист, който се опитва да заблуди героите. Съществуват и двете: и свободна воля, и Естествен Закон. Героят на Морфей му казва, “Всичко започва с избора”. И Морфей е прав. Нашите ИЗБОРИ са привели тази причинност в движение, преди да се превърне в ефект, в последствие. И мерувингеца се опитва да им каже, че “Не, няма свободна воля”. Това е момента, в който тъмният окултист ще ви даде цяла чиния истина със зрънце отрова, която иска да приемете.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Следващото нещо, което трябва да се проумее, са двете равнини. Равнината на Последствията, и Равнината на Причините.

В Равнината на Последствията НЯМА НИКАКВА СИЛА за промяна на събитията. Събитията – това е проявената физическа действителност. Отново повтарям – относно това, което вече се е случило, нищо не може да се направи. Това, което вече се е случило, не може да се промени. Не можете да промените миналото. Можете да промените нещо, което започва сега и да се уверите, че ще се промени в бъдещето. Но точно сега, в този момент, това, което е, е истината, и можете единствено да го приемете или да го отхвърляте. Не можете да промените миналото.

Така че физическият свят, който е налице до този момент, е установен заради неща, които са се случили в миналото. Причините са се случили в миналото и нищо не можете да направите по въпроса точно в момента.

Равнината на Последствията е физическият свят, в който манифестираните реалности вече са се случили – вече са придобили форма, вече са се формирали – ЗАРАДИ техните подлежащи причинни фактори. Равнината на Последствията представлява това, което вече се е случило. Като такова, в нея не се съдържа никаква сила за промяна, защото това, което вече се е случило, не може да се от-случи. Това, което се е случило, не може да се развенчае. Случило се е. Вече е свършено. То се е превърнало в това, което е, тоест в истина. Човешкото съзнание изглежда е хванато в капан в Равнината на Последствията, тоест, човечеството като цяло остава невежо за подлежащите причини, които то самото е привело в движение и които водят до самопричинено страдание в човешкия живот.

Така че, ако вие сте хванати в капан в това ниво, това означава, че наблюдавате симптомите. И сте забили в наблюдението на симптомите. Хората казват “О, има си политическо решение за това, просто трябва да гласуваме за правилните хора”, “О, има си финансово решение за това, просто трябва да поставим правилни монетарни политики”, “О, има научно решение за това, ще отбележим логически напредък и изведнъж ще се спасим и ще променим света!”

И те си мислят, че всичко това може да се случи, докато робството е установено в света. Пожелавам им успех, да ми кажат накрая как е минало.

Говоря и по събития, свързани със свободната енергия. Работя и с научната фондация “Тесла”. Говоря и на мероприятия на MUFON, където се говори за разкриване на извънземното присъствие. И двете общества не разбират… Нещата, които казват че искат, са невъзможни. И ще започна повече да говоря за тях по този открит начин. Защото до сега им давах време… давах им по-меки уроци за неща, които трябва да чуят по по-остър начин. Защото и двете въпросни общества не говорят за моралността. Не в степента, в която трябва да говорят за това. Те мислят, “Ще имаме свободна енергия”. Само че нищо няма да се промени, що се отнася до социалната структура на света. “Просто ще развием свободна енергия и това магически ще ни освободи”. Все още ще имаме робство. Но пък ще свободната енергия ще бъде тук. И светът магически ще стане по-добро място.

Уфологичното общество… Те често си мислят, “О, ще има разкриване на информацията. Те ще ни кажат всичко, което знаят по въпроса, за интелигентностите, които са заедно с нас из галактиките във Вселената”. И те си мислят, че ще получат това разкриване… в климата на робството. Успех им пожелавам.

ПЪРВО трябва да сринете установения ред. Хората си мислят, “О, ще построим Новия свят, докато Стария се разпада”. ВИЕ ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИТЕ СЪЩЕСТВУВАЩАТА СИЛОВА СТРУКТУРА СЪС СИЛАТА НА ИСТИНАТА. Преди КАКВОТО И ДА Е НОВО да порасте тук. Защото това място тук е градина, пълна с плевели. Пълна с отровни идеологии и напълно грешни системи от вярвания, които нямат абсолютно никаква истинност в себе си и НЕ могат да ни осигурят онова, което казваме, че искаме. Докато онези мисли в главите на хората не се променят, не очаквайте и резултатите да се променят. Така че, на Движението за Свободна енергия казвам – Никога няма да се доберете до свободна енергия в климат на робство! На Уфологичното общество казвам – Никога няма да получите Разкриване в климат от робство!

ПЪРВО робството трябва да приключи! ПОСЛЕ можете да получите каквото казвате, че искате!

Та…отново: Никаква сила за промяна не се съдържа в Равнината на Последствията. Не-въз-мож-но е! Просто преподреждате палубите на Титаник докато потъва. Не създавате каквато и да е промяна, правейки онези неща. Защото ПОДЛЕЖАЩИТЕ ПРИЧИНИ не се променят. А подлежащите причини са КАК МИСЛИМ, КАК СЕ ЧУВСТВАМЕ, и КАК СЕ ДЪРЖИМ. И никой не иска да погледне това. Те искат да си мислят, че “Всички онези неща могат да си останат по местата, а аз магически мога да получа каквото искам”. Искам да продължа да си държа ръката над огъня, но не искам да изгори и да се изприщи. Ами, давайте! Вижте какво ще стане, като правите така. Защото точно това правите, що се отнася до Естествения Закон.


Пасио: Нека прегледаме Равнината на Причините. Това е другата равнина – това е МЕНТАЛНОТО царство. Умственият свят. Отново – според Ментализма, първият Принцип на Естествения Закон – Всяко едно нещо трябва да се появи в Ума, преди да може да се манифестира физически. Така че, отново, ако Равнината на Причините е Менталният свят, който генерира причините в ума, всичко ПЪРВО се случва там, след което се свежда до Физическото царство. Всяко нещо може да се прояви във физическата действителност само, след като предварително се е появило в Умствения свят.

Равнината на Причините е мястото, където се привеждат в движение причините, преди последствията от тези причини да се манифестират като оформени реалности в Равнината на Последствията. Тази Равнина на Причините се състои от Причинните Фактори, “ЗАЩО”-то, което подлежи и предшества всички проявени неща и събития. ЦЯЛАТА СИЛА… Цялата сила за създаване на промяна се намира в тази Равнина от реалността. Човешкото съзнание трябва да се ПРИДВИЖИ, да се отдалечи от Равнината на Последствията и да се прехвърли в Равнината на Причините, за да може човешкото същество да проумее Причинните Фактори за състоянията, които хората колективно манифестират в животите си. Само тогава човечеството ще е способно съвместно да създава споделената си действителност на СЪЗНАТЕЛНО ниво, тоест с разбиране за това как работи Естественият Закон, вместо на безсъзнателно ниво, тоест без хората да осъзнават как работи Естествения Закон.


Пасио: Разглеждам го просто като елементарна графика. Това е висшият свят, това е Светът на Причините, Менталният свят, светът на думата ЗАЩО, на подлежащите Причинни Фактори. Които ПРЕДШЕСТВАТ проявените състояния. Това е мястото, където съзнанието ни трябва да отиде, защото там се намира цялата сила за създаване на промяна – в разбирането на ЗАЩО нещо си се е манифестирало. Така че тук долу са симптомите, а тази линия може да се счита за диагнозата. Трябва да направим тази диагноза и да стигнем до подлежащите Причинни Фактори, които ВОДЯТ до симптомите. От друга страна, Равнината на Последствията, ще рече Физическото царство, е Манифестираната равнина. Това, което вече се е случило. Което не може да се отмени. Поне в настоящия момент. Но можете да започнете от настоящето, за да го промените в бъдещето. Но колкото до настоящия момент и всички моменти от миналото – не можете да промените това. Това ВЕЧЕ е проявено. Не можете да го промените! НИКАКВА СИЛА за създаване на промяна не се съдържа в продължителното анализиране на симптомите. Трябва да правите това толкова, колкото да разберете къде са проблемите, направили сте диагнозата, сега вече можете да се придвижите до Причинните Фактори и можете да започнете да работите, за да причините онези Причини.

За нещастие тази равнина – Равнината на Последствията – е мястото, на което човешкото съзнание, в сборната си агрегатна форма, е хванато в капан. Изглежда не може да излезе оттам. Дори и ако разпознае проблема, то иска да продължава да описва проблема, иска да продължава да описва затвора. То не иска да гледа в Причинните Фактори, защото се БОИ от това какви са Причинните Фактори. То не иска да признае, че Причинните Фактори се съдържат в това как мислим, как се чувстваме и как се държим и докато тези неща не се променят, външната манифестация на действителността също не може да се промени. За това се изисква отговорност.


Пасио: Последният принцип от Седемте Принципа на Естествения Закон, поне последният от формализираните принципи, е Половият Принцип. Отново казвам, че ще говоря и за осмия Принцип.

Полът съществува във всичко, всичко си има мъжествения и женствения компоненти и принципи. Вече видяхме това, когато говорихме за човешкия мозък, съзнание, светоглед, и тн. Полът се манифестира на всички равнини на съществуване. Духовна, Ментална, Физическа, всичките.

Много проста концепция. това, за което искам накратко да поговоря, е МЕНТАЛНИЯТ пол.


Пасио: Менталният пол е състоянието на съвместно съществуване на мъжествен и женствен аспекти в човешкия ум. И отново: ние вече говорихме за това, когато обсъждахме физиологията на мозъка. Поне на по-висшите системи на мозъка, Неокортекса. Нашата Лява мозъчна половина като цяло провежда мъжествения аспект на ума, или интелекта, логиката, аналитичните и линейните логически процеси на мисълта. Докато Дясната мозъчна половина като цяло провежда женствения аспект на ума, като интуицията, тоест съзидателността, състраданието и холистичните мисловни процеси.


Пасио: В следващият раздел става дума за това, което наричам Изгубеният Принцип. Това е ОСМИЯТ Принцип на Естествения Закон, който обвързва всичките останали Принципи заедно. Можем да го наречем ОБГРЪЩАЩИЯТ Принцип. Той е съдържателят, в който се побират всички останали Принципи. Само че той е изгубен, защото не го упражняваме.


Пасио: До сега разгледахме един, два, три, четири… Седем Принципа на Естествения Закон – ето ги, представени от тези застъпващи се кръгове.

Някой може ли да види някъде на картинката осми кръг? Правилно. Ето го осмият кръг.

Пасио показва изображение на Осмата сфера на медальона си

Пасио: И това може да ви изглежда познато. Може да сте го виждали някъде. Някой знае ли как се нарича този шаблон? Нее, не е Цветето на Живота. Точно така – Семето на Живота. Семето на живота.

Сега… Какво се случва от едно семе? – Пораства. ГЕНЕРИРА нещо. СЪЗДАВА нещо. Едно семе има външна обвивка, външна черупка. И ако искате да стигнете в центъра му, който съдържа целия генетичен, генераторен материал, тогава тази черупка трябва да е там и да бъде ненарушена, защото ако счупите обвивката на семето, съзидателната есенция на семето ще се загуби.

Сега… Кой е този Принцип?

Това е Осмият, или, както аз го наричам, Изгубеният Принцип. И той е нещото, което ТРЯБВА ДА ПРИСЪСТВА, за да може каквато и да е промяна да се материализира. И той не е това, за което хората го мислят. Гарантирам ви – дори и да ви кажа какво е, веднага ще получите неправилно предразсъдъчно знание.

Ето какъв е Осмият Принцип.

Познат е като Генеративният Принцип. Или Принципът, който УПРАВЛЯВА Сътворяването. Който всъщност е Причинният Фактор, който влиза в сила, и генерира резултата, който казваме, че искаме. Но какъв е истинският термин за него? Кой може да ми каже? Може ли някой да познае какво ВСЪЩНОСТ представлява Генеративният Принцип на Сътворението?

Не, не е действието.

Добре? … Сега, повечето хора ще кажат, че е любов. Искам да го разгранича от концепцията за любов, въпреки че аз ще опиша любовта в тази презентация по-късно през деня. Та какво е?

Да? Някой го каза! Не, някой каза нещо друго.. Не? Грижа! Ето го.


Пасио: Генеративният Принцип е ГРИЖА. Сега. това е РАЗЛИЧНО от съчувствие, хората казват “Защо не използваш думата съчувствие?” – Защото не за това говоря. Това е различна концепция от съчувствието и дори различно от онова, което ще опиша като любов. Грижата… и имам предвид Грижа с главно Г… а тук на картинката съм го написал ЦЯЛОТО с главни букви, направете разлика между това и грижата с малко г.

Това означава – На какво вие отделяте внимание и му помагате да расте. Върху какво сте фокусирани. Защото вашият фокус, това върху което се фокусирате – това в крайна сметка е нещото, което се генерира, създава и което расте. И това не означава “Не обръщайте внимание на всичко останало, което се случва в света и не гледайте нещата, които са негативни, защото ще ги захраните и ще им дадете сила” – НЕ ОЗНАЧАВА ТОВА. Знаете ли какво наистина захранвате в един такъв случай? Ако наистина се държите така? – Храните невежеството! И ТОВА е нещото, което ще порасте. Това е ТОЧНО ОБРАТНОТО на онова, в което ню-ейджърите искат да повярвате.

Игнорирайки отрицателното, вие подсигурявате, че ще се случва още повече от него. Наливате му масло. Чрез невежество. Просто подсигурявате, че ще порасте. И че ще превземе положението.

Грижата, за която говоря, трябва да се разбира като: това е нещото, на което отдавате енергията си, това е нещото, върху което сте фокусирани, това е нещото, за което всъщност ви е достатъчно грижа, за да го правите, за да прекарвате време с него, за да концентрирате вниманието си върху него, за да го манифестирате в света. Това наричам Грижа. Това е нещото, което генерира преживяването ни. Като сборен агрегат. Повечето хора – НЕ ГИ Е ГРИЖА. За това, което в действителност се случва. Следователно на нас ни е невъзможно, като сборен агрегат, да променим посоката на енергията… да променим посоката на съзнанието… и в крайна сметка – невъзможно ни е да получим каквото казваме, че искаме. Така работи истинския Закон на Привличането.

Ето как всъщност работи…

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Ето как всъщност работи. ИЗГУБЕНИЯТ ПРИНЦИП е динамиката на ГРИЖАТА. Това, за което ни е грижа всеки един ден, е движещата сила на мислите и действията ни.

Какво казвам, че е нужно да развием… – Сърцето, Ума, Червата. Нали? Сърце – Ум – Черва. И в този ред ГРИЖАТА идва първа! Трябва да ви е достатъчно грижа (сочи сърцето), за да знаете (сочи главата)! За да развиете знанието! И след това трябва да действате възоснова на него (сочи червата). И да го ползвате на практика. Да го приложите. Така че това е редът – Сърце – Ум – Черва… Грижа – Знание – Действие. Това са стъпките.

И всичките три стъпки трябва да са налице. Всичките три. Това представлява Единеното Съзнание – то единява мислите, емоциите и действията. Трите аспекта на Съзнанието, така че да няма противоречие между тях: Как мислим, Как се чувстваме и Как се държим, са едно и също – няма противоречие. Това представлява Единеното Съзнание.

Грижата в крайна сметка може да се определи като силата, генерираща качеството на споделеното ни преживяване тук на Земята. Грижата е това, което генерира цялото нещо. Следователно затова е наречена Генеративния Принцип.

Оприличете сърцето на помпа в тялото. Какво прави една помпа? Тя е генератор! Тя осигурява енергия! Тя предвижва жизнената сила през кръвта в тялото. Във всяка древна традиция се говори, че жизнената сила е в кръвта. Сърцето се грижи за цялата тази физиология и ни позволява да продължаваме да поддържаме живота. Сърцето е генераторът – помпата. То е ЦЕНТЪРЪТ на съществото. Колкото и да е важен мозъкът, и ние току що говорихме за неговата важност, СЪРЦЕТО е това, което в крайна сметка генерира преживяването. Защото това, за което ни е Грижа, определя онова, за което Мислим всеки ден, през повечето време и следователно и как се Държим.

Затова този Принцип често се нарича Генеративният Принцип. Някой запознат ли е с компаса и линеала, символа на фримасонството? С G по средата? Точно това означава това Г, на най-високото ниво. Много новаци масони – това са екзо-теричните масони, на които им подават ученията за профаните и те си мислят, че вече са сред знаещите – на тях им казват “Това просто означава Геометрия” или “Това Г просто означава Господ” и тн. На малко по-високите нива им казват, че Г-то означава Гносис (gnosis), тоест знание, както говорихме по-рано. На по-високо ниво, обаче, на просветлените нива от фримасонството, които са над 32-ра степен, им дават истинското значение на Г-то в компаса и линеала. И това е Генеративният Принцип – означава ГЕНЕЗИС. Тоест СЪТВОРЕНИЕ. И да, можете да свържете това обратно с Господ, не казвам че онези неща са различни, и формите, които са материализирани в Материалния свят са геометрични форми. Г-то означава и геометрия, също, то е всичките тези неща. Но на НАЙ-ВИСОКОТО ниво, то означава Генерационния Принцип. Това е истинското му значение в ЕЗО-теричното фримасонство.

Означава Генеративен Принцип, защото това означава “създавам”. Думата генериращ идва от латински, от глагола генере – genere – както вече обсъдихме, който означава “създавам”. Генеративният Принцип се отнася до нещата, които създаваме.

И той е ИЗГУБЕН! Защото хората НЕ ГИ Е ГРИЖА! Те нямат Грижа! Следователно това е Изгубеният Принцип. И ето как работи той: става дума за това, за което ни е Грижа да подкрепим с ВОЛЯТА си. Сърце – Ум – Черва. Червата са волята, действието, мъжкият принцип. Това е нещото, което в крайна сметка върши работата във Физическото царство – това, в което ни е достатъчно Грижа да вложим Волята си. И то е УПРАВЛЯВАНО от Грижата! Тя е Генераторът, или помпата, която изпомпва Волята.

Това, в което ни е достатъчно Грижа да вложим волята си, е нещото, което в крайна сметка се създава или манифестира в света ни. Светът е такъв, какъвто е днес, защото повечето хора не ги е достатъчно грижа, дори и да КАЗВАТ, че искат нещата да са различни, но тях НЕ ГИ Е ДОСТАТЪЧНО ГРИЖА ДА ПРОМЕНЯТ СВЕТА ЧРЕЗ ДЕЙСТВИЯТА СИ.

Защото, отново: това, до което нещата в крайна сметка се свеждат – и говорих за това в семинара си, който се занимава с лайната на Ню-ейдж – става дума за ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ДЕЙСТВИЯТА. Да ПРЕДОТВРАТЯВА ДЕЙСТВАНЕТО – с тази цел е проектирано Ню-ейдж движението. Те искат НЕ-АКТИВНИ хора. Защото тъмните окултисти знаят, че това, което в крайна сметка генерира нашата действителност, е ПОВЕДЕНИЕТО. Както видяхте на онази проста графика от четири части, онези строителни кубчета, които ви показах. ДЕЙСТВИЯТА са това, което генерира действителността. Действителността се поражда чрез онова, за което ни е Грижа. Защото нашата Грижа и нашите Желания управляват Действията ни.

Повечето хора казват, че искат нещата да се променят, но когато ги попиташ, “Какво правите, за да извършите тази промяна?” – Нито дума. Тишина идва от другата страна. Тях ни е достатъчно Грижа, за да променят нещата чрез Действията си. Затова се отнася Генеративният или Изгубеният Принцип. И докато този Принцип не се ПРЕОТКРИЕ, и докато хората не излязат от мързела си… и най-вече трябва да излязат от страхливостта си… и точно на онази лекция за лайната на Ню-ейдж говоря, че онова, до което в крайна сметка се свеждат нещата, е че те са СТРАХЛИВЦИ. СТРАХЛИВЦИ. В крайна сметка те ПОЗНАВАТ Злото, пред което сме изправени, и възнамеряват да не направят нито едно шибано нещо по въпроса. Ето това е основата на Ню-едйдж обществото. И ако някой ви казва, че основата е различна, ви ЛЪЖЕ. Те са СТРАХЛИВЦИ. Точка! И ще го кажа в което и да е от лицата им! Ако някой тук сред вас, или където и да е, вярва в тези глупости, доведете ми го пред мен и ще му го кажа в лицето, директно и прямо, точно както го казвам пред вас. Понеже не ми дреме. Не ме е Грижа за техните глупости. Грижа ме е за това, което е истинско!

Казвам ви, тази религия просто трябва да си отиде. Трябва да се отървем от нея. Хората, които искат да осъществят промяната… идеята, че това не може да се направи без да се предприемат действителни, истински действа, трябва да се прочисти от човешкото съзнание. ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА не работи така. Точка. И край. Не мога да ви накарам да го приемете. Ясно ми е, че не мога да накарам който и да е в тази стая да приеме това. Всичко, което мога да направя, е да го изложа пред вас, за да го обмислите, и ако имате въобще някакъв здрав разум и наистина помислите, ще разберете, че това, което ви говоря тук днес, е абсолютно начина, по който стоят нещата. Много хора се опитват да ви измамят чрез тези религиозни хрумвания, и всички се отнасят до това хората да се откажат от действие и да приемат веригите си. Точно с тази цел е установена тази религия.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Наричам следващия раздел Духовна валута, или Духовни валути.

Има две Духовни валути – време, и внимание.

Веднага можем да видим това, нали? Времето е пари! Така казват хората. То е валута. “С какво да си изгубя времето?”, “На какво да обръщам внимание?” (на английски изразите буквално са “харча време” и “плащам внимание”, бел.прев). ОТДАВАМ внимание! Давате го на някого и получавате нещо в замяна, точно както когато плащате за нещо! Вниманието ви ще ви доведе тук на този семинар, ще платите с него, и ще получите нещо в замяна. Ще платите с внимание и ще си тръгнете с много разбиране.


Пасио: Има две Духовни валути – време и внимание. Тази аналогия веднага може да се види в изразите “харча време” (spend time) и “отдавам внимание” (pay attention). В каквато и информация или начинания да влагаме времето и вниманието си, получаваме нещо в замяна на инвестицията на тези валути.

ТОВА са истинските пари, хора! ИСТИНСКИ пари! Това ще ви осигури истински па-ри (mon-еy), тоест “едно око” (сочи главата си). Ако искате истински пари. А ако искате фалшивите хартиени глупости на Федералния резерв… продължавайте да си мислите, че те имат стойност. Хората казват и “Златото има стойност!”, “Златото са истинските пари!”

Аз питам хората, “Каква истинска стойност имат парите?” (intrinsic value е финансов термин, означаващ истинска стойност, бел.прев) И те казват “О, търгува се от незапомнени времена, хората го ценят!” Чакайте бе, това придава ли му истинска стойност? Все едно да ви попитам “Защо този прожектор има истинска стойност?” и да ми отговорите “Защото аз го намирам за ценен!” НЕ! Този прожектор има истинска стойност, защото е способен да проектира изображение и ако аз искам нещо да свърши тази работа, използвам прожектор за целта!

За какво се използва златото? Можете ли да направите дрехи от него? Можете ли да си построите къща от него? Достатъчно ковко ли е, за да направи някакъв вид оръжие от него? Ще се подслоните под него ли? Да, може би ако имате достатъчно от него… Но идеята е, че не съществува истинска стойност на златото. ИДЕЯТА, за който и да е скъпоценен метал, има истинска стойност. Добре – в технологичното общество се ползва в компютрите. Това е вярно. Но аз говоря за Природата. Откъде се е появила тази идея за истинска стойност на златото в древното минало. И хората казват, “Употребявало се е за разменна монета”.

Парите не са разменна монета. Хората ги мислят за разменна монета, а те не са. Това е невярно. Парите са ОГРАНИЧИТЕЛЯТ на енергията в системата. Хората мислят за парите като за валута, а дори името им е техника за майндконтрол. Защото истинското значение на валута е “потокът в енергийната система”. (на английски думата за валута и за електрически или речен поток е една и съща – current, бел.прев)Бел.прев: На български, думата за монета (взета от чуждицата money, тоест пари) е пара. Това подчертава празното й съдържание. Една от българските приказки, които са на тема кухината на паричната стойност, е приказката за Хитър Петър, който си стоплил хляба на изпаренията. Пари, в множествено число, също така като глагол означава нещо, което причинява вреда, ако дълго време е в ръцете ти.Това е потокът (current), ампеража. Нали? Да, а ма НЕ! И не е и капацитета. Това не е хранилище – друг от отговорите на хората, когато ги попитат “Какво са истински пари?”. Всичко това е лъжа! Знаете ли да знаете какво е наистина?

Парите са СЪПРОТИВЛЕНИЕТО в системата. СЪПРОТИВЛЕНИЕТО НА ПРОМЯНА в системата. Парите са РЕЗИСТОРЪТ. Защото докато тази модалност на робството, наречена пари, продължава да съществува, винаги ще бъде невероятно трудно да се установи истинска дълговременна промяна.

Отново дразня всички. Религията трябва да си отиде, академизма трябва да си отиде, Ню-ейдж мислите трябва да си отидат, парите трябва да си отидат. Трябва да се отървем от ВСИЧКО това! И знаете ли защо? Защото всичко това е религия! Всичко това е религия и думата религия означава да дърпам някой назад. Да завържа някого и да го държа намясто. След малко ще стигнем до това.

Нека се върнем на Духовните валути…

Когато вложим някъде Духовните си валути, получаваме нещо в замяна. И знаете ли какво ще стане, ако тези валути бъдат вложени в правилните цели? Крайният резултат е ИСТИНСКИ пари – истинско Духовно ЗРЕНИЕ. СПОСОБНОСТТА да виждаш, способността да се де-окултира нещо и да го видиш в истинския му образ. Това е резултатът, когато влагаме времето и вниманието си в правилните неща. Тези придобивки могат да дойдат под формата на знание, под формата на разбиране, могат да дойдат под формата на умения и сила… но само ако инвестираме тези Духовни валути МЪДРО.

И нека ви кажа нещо – точно това е причината повечето хора да нямат пари. Те просто нямат с како да платят за тях. Разбирате ли? Плащате с ВНИМАНИЕ, и получавате пари. Харчите ВРЕМЕ, и получавате пари. Говоря за истинските неща. След около пет или десет минути ще направим почивка, ОК?

Така че… Трябва да инвестираме Духовните си валути МЪДРО.


Пасио: Трябва да се стремим да подобряваме качеството на вниманието си, като го отдаваме на информация, която е СПОСОБНА ДА ПОДОБРИ както нас самите, така и човешкото състояние като цяло. такава инвестиция също така ще представлява и ценно инвестиране на ВРЕМЕТО ни. Трябва да се запитваме “На КАКВО да посветя времето си?”, и “На КАКВО отдавам внимание?”. Така ще можете да разберете дали инвестирате в ИСТИНСКА СТОЙНОСТ, в нещо, което е действително ценно. Ако прекарваме повечето си време в глупости и тривиалности, и устройства, и телевизия, и спорт, и всякакви други видове забавление и разсейки… е… тогава инвестициите ви ще се възвърнат. И тази възвръщаемост ще бъде ниска. Няма да доведе до сдобиване с достатъчно стойност.

Най-важното е да се запитаме “Какво качество получавам в замяна на инвестицията на времето и вниманието ми?”

Това са Духовните валути. И точно това повечето хора не искат да отдават. Те не искат да отдават Духовните си валути в дълготрайни инвестиции, те не искат да отдават внимание на правилните неща и не искат да посвещават време на правилните неща.


Пасио: това е проста карта на това как КАЧЕСТВОТО на колективното ни внимание, като вид, въздейства върху нашия свят, спрямо Принципа на Съответствието. Отново: това е агрегатен сбор на ефекта, но той се създава от индивидите. Принципът постулира, че както са макрокосмичните единици, така ще е и микрокосмоса.

Така че… Тук отляво имаме чист информационен поток. Това е добра информация – информация, която резонира с истината и е способна да помогне за развиването на Мъдрост, тоест правилно действие вътре в съществото.

А това тук в дясно е отровения информационен поток, това, което получавате от официалните мас-медии, от академизма, от Ню-ейдж движението, от центровете за правителствена индоктринация, наречени училища… Това е отровената информация.

Сега… Всеки ще поеме някаква смес от тези два информационни потока. Целта трябва да бъде ПРЕЧИСТВАНЕ. Точно както когато се храните, и поемете лоша храна – ще имате лошо здраве. Ако поемете лоша информация, резултатът е, че поведението ви ще бъде лошо. Така че трябва да пречиствате.

Това означава, че ако тук има клапани, на индивидуалните кофи – тези кофи се наричат индивидуални хора – и всички тези кофи се събират заедно, всички смесват в едно качествата на водата си, тоест всички смесват онова, което държат в съзнанието си, и всичко това отива в големия басейн, наречен Светът. Всеки занася кофата си до Света, излива я в басейна, и след това скача в него. Това е Светът. Това е качеството на Света. Ясно?

Качеството на водата в този басейн ще зависи от това какво количество отрова, замърсена информация, се е съдържала в кофата ви, в сравнение с това какво количество чиста информация се е съдържало в кофата ви. Така че тук има клапани, и ние ще затворим този клапан, този кафявия кален клапан, и трябва да отворим ето този – чистия. Ако направим това, Светът ще бъде пречистен. И няма да си създаваме самопричинено страдание. Ако не направим това, всички ще плуваме в кафяви лайна. И ще си създадем всякакви видове проблеми.


Пасио: И така… В какво си влагаме времето. На какво отделяме внимание. Това ли правим с времето и вниманието си? Да седим пред хипнотизиращата кутия? …Което означава ПОТИСКАНЕ НА ЗНАНИЕТО! Хипноза означава потискане на знанието или потискане на духа.


Пасио: Или… ще посветим времето си на някакъв стремеж към Мъдростта? Което означава, да развиваме знание, да го преобразуваме в разбиране като правилно го обработваме, и после да го превърнем в Мъдрост като го преобразуваме в Действие, правилно Действие.

Трябва да ЧЕТЕТЕ, за да го направите. Хората и това не искат да чуят. ЧЕТЕНЕТО, се изисква.

Древните римляни имали две думи, за една и съща дума. Те значели две различни неща в техния език. Думата била либер – liber. Либер означавало “свободен”. В смисъл на не-роб. Свободно същество. Свободното същество се наричало и описвало като либер. Това е основата на английската дума либерти – liberty (синоним на свобода, свобода на английски е freedom, а Статуята на свободата се нарича statue of liberty, бел.прев). Те имали СЪЩАТА ДУМА, която също така означавала и различна концепция. Така че думата либер не означавала просто “свободен”. Ако думата либер се ползвала в друг контекст, някой знае ли какво друго е означавала тази дума либер на латински? КНИГА. Означавала е КНИГА.

Това говори ли ни нещо? Те я асоциирали със свобода… латинската дума за книга също така означавала и свободен, на техния език. И отново: либер е основата за думата “библиотека” – library. “Либерари” е библиотека. Това е мястото, на което трябва да отидеш, за да станеш свободен… ако четеш правилните книги.

И СВЕТЪТ е библиотеката сега. Ние обединихме всички големи библиотеки от четирите краища на Земята! Мистерийните традиции са достъпни на върховете на пръстите ви в момента!! Което никога не се е случвало в човешката история!

И какво правим ние? Играем “Фармвил” във фейсбук.

Така че… Трябва да се запитаме за какво харчим Духовните си валути и – инвестираме ли ги Мъдро? С цел възвръщаемост на истински пари? Които са всъщност Духовно просветление.

Ще направим десет минутна почивка тук, преди да продължим… След десет минути – обратно тук, за да продължим, благодаря ви.

Тагове към темата: