Apocryphal Academy

Автор Тема: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава  (Прочетена 22767 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Енергия от вакума - Концепции и принципи, Томас Биърден (Thomas Bearden), издание 2002г.
(извадка)1.1.3  Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава

В един физичен модел, изборът на основните величини е арбитрарен. Например, в един вид физика само една основна величина - дължината - се използва. Следователно в този вид физика всички други величини стават функция на дължината.

Имаме и свободата да изберем джаулът като единствената основна величина за нашия физичен модел. Резултатът, че масата е функция на енергията, в днешно време е широко разпространен и радушно приеман, заради формулата E = mc2. Наистина, както се вижда, в това уравнение масата е инергията са едно и също нещо, тъй като с2 /скоростта на светлината на квадрат/ е безизмерна константа. Само че, в нашия нов физичен модел, времето става функция на енергията подобно на последното твърдение, и така времето е едно и също с енергията.

Нека проведем една експериментална мисъл. Да предположим, че вземаме една пространствена електро-магнитна (ЕМ) енергия в 3-пространството /триизмерното пространство/ и я свием с коефициент с2. Какво можем да правим с нея? Ако я оставим там в 3-пространството, тя ще се нарича "маса". Ако я поставим на четвъртата ос на Минковски ict, тя ще се нарича "време", защото t е единствената променлива на тази ос, и е "единственото място, на което можем да се настаним".

Значи към първи разряд, времето има същата енергийна плътност като масата. Умножавайки количество време t (в секунди) по с2 дава разгърнатата пространствена енергия Е, в която времето t ще се конвертира. На кратко, формулата за енергия е също така и Е=tc2.

Сега забелязваме какво има да каже относителността [1] относно отношението между време-енергията и маса-енергията. Когато маса-енергията се увеличава (например, като функция на скоростта) времето се "разширява" или "намалява". С други думи, има един вид специално разширение към закона за запазване на енергията: Ако масата (3-пространството) набере малко 3-пространствена енергия, тогава времето губи малко време-енергия. Тъй като времето е пространствена ЕМ енергия, компресирана с фактор с2, тогава промените на относителната енергия във времевия домейн са грамадно по-големи, в сравнение с относителните промени, изразени в пространствена енергия във фотона [2]. За външния 3-пространствен наблюдател, това представлява негентропна [3] инжекция по отношение на 3-пространствения закон за запазване на енергията. В обратния случай (тоест когато обектът намаля скоростта си), ако масата (3-пространството) загуби малко енергия, тогава времето печели малко време, защото разширяването на времето се намаля - тоест, времето се свива или сгъстява (по-малко време има повече енергия) [4]. От гледна точка на старничния наблюдател, това е произвеждането на ентропия, що се отнася до 3-пространственото запазване на енергията. И все пак наблюдателят пропуска факта, че нещо съпровожда ентропията в 3-пространството, и това е негентропията, изразена във време-енергия по четвъртата ос на Минковски [5], и обратно.

Според нас това е драматично разширение към предишната концепция за ентропията в светлината на термодинамиката. Имаме 3-пространствена ентропия във физическите процеси само ако имаме съответно негентропия по 4то измерение. Човек може да оцени въздействието върху цялото поле на термодинамиката, след като време-енергията се вземе предвид, както и взаимодействието между ентропията и негентропията. Вярваме, че този механизъм ще засегне и базовия механизъм на ентропията и негентропията. Нито едно от двете не се случва самостоятелно; и двете винаги се срещат в тандем. Това, разбира се, не го "наблюдаваме", защото всяко наблюдение е 3-пространствено. Следователно, за да се наблюдава системата, и да се види 3-пространствена ентропия или негентропия означава да се скрие 4-измерната негентропия или ентропия, която ненаблюдаемо е съпровождала наблюдаемото, което сме видели.

Отново, ние насочваме вниманието към оригиналното значение на ентропията: прахосване на потенциала (тоест, на потенциалната енергия).

Веднъж щом разберем, че времето е специален вид енергия (ще дискутираме това след малко), ние можем да вложим енергията, нужна, за да "преместим тази енергия назад" - тоест, ние директно можем да инициираме негентропия - чрез конвертирането на време-енергия в 3-пространствена енергия. Можем с лекота да постигнем това чрез обръщане на времето, и всеки един заряд във Вселената вече го прави. Или пък, можем да го направим като разрушим симетрията на потока на време-енергията - което е също толкова елементарно, колкото да образуваме малък дипол. Нарушената симетрия на разноименните заряди - и следователно на всеки дипол - беше открита от Лий и Янг {13a-13c}, които успешно я предвиждат математически през 1956г. Ву пък я доказва експериментално през ранната 1957г. Това бе толкова революционна промяна в света на физиката, че Лий и Янг бяха наградени с Нобеловата награда още в същата година - 1957 - почти безпрецедентно събитие [6].

...

[1] - Биърден прави всичко възможно да се придържа към всеобщо установения квантов език на официалната физика, която не признава съществуването на етерно поле, и в случая има предвид Теорията на относителността.
[2] - Единственият начин да се обсъждат случки в етерното поле на езика на официалната физика, е ако лексиката се смени, и вместо етерна терминология се ползва квантова терминология - "фотонна енергия от вакума" е квантовия синоним на "енергия от етеричното поле".
[3] - негентропия е обратното на ентропия - ентропията е схващането, че всичко във вселената се разпада, защото безвъзвратно и постоянно губи енергия, по дефиниця "ентропията е мярка за безредие". С това изречение Биърден иска да каже, че от позицията на страничния наблюдател в триизмерното пространство това е енергия, която се е появила в дадена система, но не от нищото, а за сметка на времето. Или, казано по друг начин - енергията е взета назаем от бъдещия момент, а потокът на времето е безкраен.
[4] - Прочетете нещо от Брус Ли (заглавия), за да получите и философско, и физиологично потвърждение на тази физико-техническа сентенция.
[5] - "Диаграмата на Минковски, известна още като диаграма на време-пространството, е развита през 1908г от Херман Минковски и представлява илюстрация на характеристиките на времето и пространството при теорията на относителността. Тя предоставя количествено разбиране за съответните феномени, като времево разширяване и дължинно свиване, без математически уравнения" - уикипедия.
[6] - За въпросните Лий и Янг можете да прочетете на страницата за тях в уикипедия -> http://en.wikipedia.org/wiki/Tsung-Dao_Lee.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2017, 03:17:26 pm »
Ламбда, отдавна исках да пиша тук и се радвам, че най-накрая му дойде времето(моето субективно) да споделя впечатленията си по темата.
Не знам как точно, но някои идеи просто носят такъв заряд, че въздействията им върху въображението ми са трудни за описване. В случая с негентропията направо съм поразен... може би щото най-накрая се сблъсквам с понятие, което покрива смислово нещото, което съм наблюдавал, но е стояло неизказано. А именно основната характеристика на Живата природа от хаоса да създава ред, изразяващ се в агрегирането на Неживата субстанция в стройната организационна структура на организмите.
https://drive.google.com/file/d/1SeJ4dsZ4k6NF3OyL_QNGnimc8txhGLb2/view?usp=sharing
 Това е само една част от "картинката". Ами като дабавя и "картината" на отворената биосистема на Земния живот- Природата, която като комбинира елементите на земята, въздуха и водата и "се отваря" към елемента на огъня, идващ от Слънцето и сътворява нещо, което прилича на това https://drive.google.com/open?id=1T2_SHFpHHdo6--SzHzlO4T1eRIQBBzJo

И не знам как промитите ни от картезианския материализъм съзнания ще открият своята същност НЯКЪДЕ, при положение че СЪЗНАНИЕТО би следвало след като може да влияе на тези елементи чрез ИЗБОРА да прояви някои от тях (като идеи последствие чувства,намерения, мисли и действия) да е крайният продукт от взаимодействието им и да се получи нещо такова дори и с рамките на собствените ни предубеждения https://drive.google.com/open?id=1AfQ2eEQcNeepfb39-qdW-3I4RTZjV1pr .

А картинката, която си рисувам след цитата ти от книгата на Биърден е също впечатляваща, поне за мен. Едно неподвижно 12-мерно енергийно поле, в което се съдържат малки сфери от подредено време-пространство, изградено от обособени "ситуации", всяка със специфична енергийна зареденост. И един "светлинен" пръстен, който при "движението" си концентрира във вътрешността си като поток преминаващата енергия и трансформира 6-мерното време в едномерна посока, по която като електроматнитни импулси да се излъчва освободената от компресията на времето енергия в 3-мерно пространство.
Ще стане баси яката анимация!!!

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2017, 03:29:54 pm »
Ако не се лъжа 4-те теории за полето, базирани на математически апарат от 10 измерения са обеденени в единна теория за полето с прибавянето на 11-то измерение и последната галено е наречена М-теория (и М идва май от mystery) преди да възобновят изследванията върху Струнната теория. Дано това да не съм го чул в "Теория на големия взрив", че чисто ще олекна.. :))


Току виж скоро са почнали да говорят, че възнесението ще е като открием и 12-та си чакра.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2017, 03:37:42 pm »
Тази статия също доста ми хареса, https://en.wikipedia.org/wiki/Causal_dynamical_triangulation
и намирам връзка с "похапването" ни от времето на малки дискретни "порцийки", за да имаме ищях да създаваме сетивната си реалност, по закони които можем да установим, но не знаем защо са такива каквито са  ;)

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2017, 07:38:17 am »
В началото на този форум, когато имаше потребители, които в последствие решиха да си изтрият регистрациите, и когато имаше потребители, които пък бяха просто баннати заради тъпнята си, се опитвах да изкажа с мои думи една идея за "структурата на пространството", която бях научил от кабалистичните писания и материалите с кабалистки контекст. Имаше една-две теми по въпроса, но ги изтрих в последствие, понеже се убедих, че няма смисъл да се говори за някои неща.

Сега научавам, че същата идея и разбирания си имат вариант в научните среди, по-точно в квантовите кръгове, и там явно са установили термина "причинна динамична триангулация", от линка в горния коментар.

Ето това беше причината да се ориентирам предимно към превеждане на материали. Когато ти ги обясняваш, хората те упрекват, че си отваряш устата. Когато превеждаш нечие чуждо обяснение, никой не чете, но поне никой не се обажда.Но! Все пак тук-таме има хора, които четат и не страдат от липса на любопитство :) Пращам ти книгата на Биърден на мейла, ако не съм ти я пращал до сега...

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2017, 02:18:33 pm »
Ламбда, малко по-отнесено, но във връзка с темата бих искал да те попитам:
Ако приемем, че времето е енергия и е повече от едномерно, то бихме ли могли да си ,,спомняме'' бъдещето  ;) .
Замислих се, защото като рисувах последната от линкнатите картини имах ясната идея за преплитащите се четири елемента под формата на свастика, чиято обща енергия се излива в празното пространство на материята в даден момент от време и съм ограничен от мрежата на собствените си предразсъдъци. Към настоящия момент, лично за мен съм си убеден, че е така и се трупат все повече ,,доказателства''.
За това се питам - в онзи моменнт ли обуслових сегашното си състояние, или сега си го пожелавам, а тогава съм си ,,спомнял'' това желание. :)


kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #6 -: Ноември 25, 2017, 02:34:50 pm »
Не искам да бъде възпримано първично, но линк с идеята за ,,причинна динамична триангулация'' бях дал в ,,споровете'' ни с теб и Атос, неотбелязването на което предопредели последващата ми реакция. А пък поста с ,,измеренията'' беше да дам пример как в ,,споровете'' за различните 10-мерни теории за полето се оказало, че става въпрос за едно и също нещо, но погледнато от различни гледни точки.  ;)

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #7 -: Ноември 26, 2017, 01:24:54 am »
Ако приемем, че времето е енергия и е повече от едномерно, то бихме ли могли да си ,,спомняме'' бъдещето  ;) .

Определено не, как се създава реалност, ако искаме нещо да се случи в нашия свят е нужно да му осигурим достатъчно енергия / повече от на другите възможни събития/. Например искаме да свалим правителството, създаваме събитие спусък и почваме да активираме всички възможни единици / протести, говорене по медиите, външен натиск и каквато простотия се сетим/,  ако канализираме достатъчно енергия която да се материализира под формата на действия ще постигнем целта си.

В нашия свят има само една времева линия с много възможни продължения  /от позицията на настоящия момент/, затова и ясновидците често бъркат.

По тази причина партиите плащат на социолозите да посочат желани от тях резултати които да се отразят чрез мислите на избирателите и да откраднат някаква енергия.


« Последна редакция: Ноември 26, 2017, 01:39:35 am от Веско »

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2017, 11:25:13 pm »
Според мен можем! Просто грешно определяме интуицията като чувство, а не като особена комуникация, както и ограничено тълкуваме творческото вдъхновение. Някой на последното му вика Пуухааа, хихи.


Да, определено не сме първите, които са осъзнали методиката на „случването“ на събитията и нуждата от „спусъци“ и последващи „лозунги“ или както е модерно „мото“. Това обаче по какъв начин ограничава взаимодействието между различните ни състояния във времето.
Още повече, че нищо не може да ме спре да си спомня как съм се чувствал или как бих се чувствал.
Идеята на въпроса ми беше по-скоро, че Времето трябва да е енергия, след като за съзнанието ми няма  времеви ограничения за преноса на емоции.
А за времевите линии има нещо и в съвременните хипотези
http://nauka.offnews.bg/news/Fizika_14/Kakvo-vsashtnost-e-realnostta-otgovaria-kvantovata-fizika_31250.html
Както писах по този линк в темата на Психея за анунаките - на мен към момента повече ми допада варианта с колапса на вълновата функция, отколкото за разделянето на реалността на паралелни реалности или времеви линии без нуждата от квантово взаимодействие. Защото когато колапсирам вълновата функция с акта ми на наблюдение, т.е. с всеки колективен ИЗБОР определяме реалността, аз нося и отговорност, която да ме накара да се стремя да се опозная и да се усъвършенствам от грешките си.
А не да става яко паралелни времеви линии и да си имаме оправдание „защото тука сме попаднали НЕ по наша воля“. Всеки знае, че колективната отговорност си е чиста безотговорност..

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #9 -: Декември 01, 2017, 09:20:46 pm »
Времето е по-скоро скоростта на промяна на енергията /материята/. Тя съществува във вида в която я познаваме само в настоящия момент / извън него е енергиен океан /. За пътуване във времето /физическо / е необходимо безкрайно много енергия което го прави невъзможно.   Има разкази за пътешественици във времето, тук по скоро става дума за пътувания между измеренията. Съседните  успоредни светове  си приличат.

За съзнанието няма пречка да пътува във времето, имал съм много пътувания, но голяма част от видяното бъдеще не се е реализирало.

Например след присъединяването на Крим от Русия реших да проверя близкото бъдеще. Видях военен конфлик между Русия и НАТО, ядрените взривове се виждаха като слънца на небето, това в онзи момент беше един от възможните сценарии които ни рисуваха медиите. И аз съм видял точно него.  Това е причината според  мен да не можем да си  ”спомняме” бъдещето / но пък да го ”нацелваме” понякога/.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #10 -: Декември 02, 2017, 05:00:00 pm »
Веско, виждам че си обединил и двете теории. Хем от енергийния потенциал формираме консенсусната ни реалност чрез намерението или както го описват предизвикваме колапс на вълновата функция, хем и при всеки избор разделяме реалността и след това продължават да съществуват паралелно и двете опции.
Определено няма нужда от разделение, просто във всяка паралелна времева линия продължаваме да си колапсираме вълн.функция, т.е. да си творим реалността :)
Въпросът е защо да подържаме механичното отношение към времето като скорост на промяната на материята или по-обхватното - промяна на средата.
Преди 20 години като ми мина щурата идея, че времето и пространството са едно и също нещо, което съществува в статично състояние - енергииен потенциал, а усещането за ,,случване'' е следствие от ,,движението'' на фокуса на съзнанието ни през това необятно ,,енергийно поле'', не знаех че преди 20 години е имало Реципрочна система и че по същото време автори като Биърден вече са възприемали времето като многомерна величина. Беше ми доста странно защо приятелите ми не можеха да схванат идеята, че просто всеки един момент който преживяваме е кадър от филм, през който преминаваме. Тези, които не ми даваха дрегер ми предлагаха да ходим на кино, може би щото не приемаха твърдението ми, че това изисква времето да е повече от едномерно.
Вече виждам, че напоследък доста от следствията на този модел се изказват като хипотези. Остава обаче да видя и основния момент да бъде изказан от някой по-учен от мен, а именно че съзнанието ни е мобилно. То е очевидно като извод, но май куражът да го изкажеш е пряко свързан с обоснована хипотеза как тогава във всеки последващ момент ,,сме'' в тялото си :). Аз не мога за това и не се обаждам.
Но пък определено се кефя като прочитам на Биърден теорията за общата основа на времето и пространствато - енергията. Тъй като преди 19 години бях зациклил върху точно това. Ако материята е компресирана енергия / дал я човека връзката- енергията равна на масата по скоростта на светлината /, то във всеки кадър от филма на моя живот имам неква ситуация на средата. Имам некво неравномерно разпределение на енергията под формата на материя. Тука стол, там маса, онам студентска книжка с двойки. А кой е решил така да е разпределена или всичко е случайност?
И хоп като ,,пуснеш'' времето и всичко почва да се изменя. Всичко отива към неподреденост, а степента на неподреденост на частиците в средата се нарича ниво на ентропия. Тогава подредеността, която да се разбърка трябва да ,,идва'' с наличието на време. Следователно докато ,,живеем'' взимаме от времето, за да преживяваме в пространството.
Предполагам успях да обясня защо толкова се изкефих на цитата на Ламбда от книгата на Биърден. Защото за един кратък период от време за прочитането на цитата през мен премина толкова компресирана емоционална енергия, колкото на дете, което цяла година е мечтало за Коледа да му подарят мини-влакче и го е получило предварително.  ;D
А по отношение на ,,спомнянето'' в нашия край - Санданско-петричкия / да ме прощават петричани :)) / има поне две видни представителки на ,,спомнящите си'' - Преподобна Стойна е първата. Искам да кажа, че може би на глобално ниво ИЗБОРЪТ на колективното несъзнавано е в по-широк възможен диапазон, но определено това ,,което са виждали'' е било преди всичко усещания, които после са вербализирали посредством ,,запаса'' от думи и образи на Ума си. Т.е. въпреки субективния фактор са имали възможността да виждат в нетолкова изразеното бъдеще, а не във филма на обществената пропаганда. Тъй като едно приятелче ми цитира думите на един руски военен, който твърди, че не те имат проблем с НАТО ами ние. Щото НАТО е създадено да контролира европата.


Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #11 -: Декември 02, 2017, 11:56:19 pm »

Kipenzov, не смятам, че при всеки избор разделяме реалноста /според мен е невъзможно/, но винаги съм твърдял, че има много паралелни светове / измерения/ които приличат на нашия свят.

Бях чел, че времето се движи наобратнo/ изглежда логично енергията се канализира преди това и оставя енергийния си отпечатък в настоящия момент/ . Група от учени са правили опити с телепати / създали са им префектни условия според тях изолирани помещения с цел да подобрят експеримента/.  Били са няколко екипа в различни градове на хиляди километри едни от други / руски учени/. Телепатите не знаели нито кога нито какво ще предават, учените също не знаели какво ще предава телепата на лотариен принцип избирали посланието, а телепатите пък не познавали учените от другите екипи. Всичко в името на сигурноста на експеримента. Тогава установили, че телепата който трябва да получава информацията винаги я получавал преди да започне  процедурата по предаването. Също открили, че в тези изолирани помещения човек не може да преживее повече от няколко дни, това се отнасяло също за всички живи същества. Което навеждало на мисълта, че всички ние получава нещо или сме свързани с нещо и щом прекъсне връзката спира и живота. От тук пък следва, че далечните пътувания в космоса може да се окажат невъзможни / или доста трудни/.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #12 -: Декември 03, 2017, 11:41:53 am »
Веско, ни най-малко бих искал да споря с човек, който вече дълбоко уважавам. Още повече предвид факта, че говорим за едно и също. Само ще добавя, че няма нужда след твърдението за паралелни светове да се изключва твърдението за разделянето на реалността. Ако първото се разгледа като следствие, то второто е причината. Кога се е ,,случила'' причината едруг въпрос. Още по-друг е пък тази причина на коя друга причина е следствие , яко циклаж хихи. Като теоритичният прототип на ИИ - машината на Тюрин, оперираща с безкрайната логическа верига от причини и следствия на фон Нойман, но интересното и това което ограничава ИИнтелекта да бъде разумен е ,,излизането'' от този циклаж чрез реализирането на ИЗБОР, отвъд логиката идваща от тази верига. А това е трансцедентален акт, идващ от същностно измерение, което иронично-логично би следвало да е неподвластно на логиката, хихих, кажи после че не е циклаж, пределно препятствие за логичния Ум. Само дето един път споменах, че нещата изглеждат нелогични, когато просто логиката ни е убягнала.
Ала да оставим циклажите и да се върна на темата и написаното от теб.
Наистина говорим за едно и също.
Този ,,светлинен'' пръстен, който си представям като тороид ,,дърпа от времето'', за да трансформира компресираната енергия в пространство. Не знам само на мен ли ми прилича на алхемичен процес :).
Обаче от гледна точка на фокуса на наблюдение нещата изглеждат различно в зависимост от перспективата.
Просто за визуализирането приемам ,,бъдещите'' събития за намиращи се над ,,пръстена'' в измерението на енергията. Самият ,,тороиден пръстен'' е усещането ни за настоящ момент, а това под него са минали моменти.
Погледнато от гледната точка на центъра на ,,пръстена'' усещането ни за ,,движение във времето'' се изразява в придвижване ,,на горе''. Но за да се придвижваме ,,на горе'' ,,дърпаме'' от време-пространството, сгъстяваме го да премине през ,,пръстена'' като преживяване и след преминаването пак се декомпресира.
Съответно от ,,странична гледна точка'' този процес би изглеждал като изливане на време в ,,пръстена''. Но тази ,,посока на изливане'' е обратна на посоката възприета като ,,движение в бъдещето'', т.е. времето от тази перспектива ,,изглежда'' се движи наобратно :).
Като гледам и ти както ,,любимеца'' ти Мулдашев си се запознавал с изследванията на Козирев за времето. Интересното е, че Козирев не е известен с тези си изследвания, а с ,,Огледалата на Козирев''. Какво да се прави, хората все още сме на принципа ,,око да види...'' и повечето не ни интересува как работи компютъра, а какво ни ДАВА. Не съдя никого, всеки си има по-важни проблеми. Просто от перспективата на гореизказаното е по-лесно да се вникне в концепцията за ,,ТУК И СЕГА'' и да се разбере, че във всеки момент възпроизвеждаме спомена за това, което си мислим че сме и доста често ,,блуждаем'' в това което ,,може да сме'' и не обръщаме внимание на неповторимостта на сегашния момент.


П.П. Фон Нойман е известен немски математик, който след Втората световна отива да работи в Щатите. В ,,Проектът Монтоук'' се споменава за немски математик!? май, хихи. Да ти върна циклажа де :)
Интересен филм е ,,X machina''

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #13 -: Декември 03, 2017, 11:54:36 am »
Ясно е че идеята за ,,времевите линии'' съответно ,,времевите войни'' е ,,посята'' в колективното несъзнавано с филми като ,,Стар трек''. Ясно е и че ни ,,контролират'' чрез такива внушения, но в ,,предложените'' ни варианти какво ще ИЗБЕРЕМ - да изживеем с Любов всеки ,,настоящ'' момент или да ,,насочим'' ТВОРЧЕСКОТО СИ НАМЕРЕНИЕ към генериращата полярност на СТРАХА. Напоследък се кефя, че май избираме първото, щото въпреки ,,пътуващите'' към Украйна танкови натовски дивизии не се получава това, което се опитват да внушат като неизбежно, хихи.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
« Отговор #14 -: Декември 03, 2017, 07:08:25 pm »
Веско, докато пишех бях пуснал телевизора. Приключих и се загледах - ,,В червеевата дупка с Морган Фрийман''. Нова теория за циклични Големи взривове, следствие на контакти между успоредно съществуващи пространства - Брани. Точно твоята теория за паралелните светове. А кажи пак нещо за синхроничността, хихи.