Apocryphal Academy

Автор Тема: Мизериите на църквата  (Прочетена 33832 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #30 -: Май 12, 2019, 11:01:01 pm »
"Затова тя изобретява един култ към страха и срама, и превръща смелостта и самоуважението в самонадеяност и богохулство.Тя се заравя в тинята на “благоговението и богобоязливостта” и си гради жилища от собствените си изпражнения, подобно на земен червей.

При приближаването на опасност тя се преструва на умряла подобно на други противни инсекти и се опитва да избегне вниманието като приема цвета и формата на околната си среда използвайки мимикрия подобно на други безгръбначни.

Тя изпуска смрад или мастило, подобно на скунк или сепия, наричайки едното моралност, а другото благоприличие. Подобно на плужек, тя е хлъзгава от лицемерие и назовавайки съвкупността от своите дефекти съвършенство, тя дефинира Бог като фекалии за да може да се ласкае с епитета божествен. Цялата тази маневра се описва като религия."

Алистър Кроули
« Последна редакция: Май 12, 2019, 11:02:56 pm от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #31 -: Март 26, 2020, 09:44:05 pm »
Попчетата и поредната им мизерия! Анатемосали са коронавируса и сега всичко е точно … бабите и дядовците могат да ходят спокойно на църква, вируса там няма да влезе… Абе идиоти прости повече от заразите през вековете все от вас са тръгвали!

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #32 -: Март 27, 2020, 11:26:26 am »
По никакъв начин, никога не се е предавала и разширявала зараза в църкви, където се извършват тайнства! Никога не е имало епидемии в църквата. (Там) те са прекратявали своето действие“ , твърди, вярвайки си ловчанският митрополит Гавриил, който последните дни е медийно активен.

Въпреки нестихващите призиви и искания в социалните мрежи на десетки българи БПЦ да прекрати службите си или поне да намери начин да ограничи посещенията в храмовете, тъй като по време на Великия пост и преди Великден те са повече,  Гавриил и останалите в Синода не отстъпват. Оправданието им – писмо на патриарх Неофит, в което се дават указания свещениците и черквите да не спират работа. Според Гавриил дори отказът от църковна служба било равносилно на отказ от вярата! Какво по-силно доказателство за закостенялост и тесногръдие - та нали ще е временно?
В писмото на патриарха все пак болните са призовани да избягват посещението на богослужения, а вярващите - да избягват личен допир, като се посочва, че ако имат притеснение може да се иска благословение с поклон, т.е. без да се целува ръката на свещеника или кръста. Но пък миряните да се причестяват от една лъжичка!
Църковните „дезифектанти“ щели да са „тамян, светена вода и други, които са се практикували през вековете" (по думите на протосингела на Великотърновската митрополия свещеноиконом Славчо Иванов). Та нали препоръките на здравните експерти са основно миенето със сапун и използването на изпитани препарати.     
Митрополит Гавриил дори отива по-далеч – молитвата у дома, например нямала такава чак такава сила, като тази в храма, оправдава се той. В извънредна ситуация – особено в 21 век, нещата изобщо не са такива. За вярващия българин, който особено в дните преди Великден спазва традиции и обичаи, молитвата може да е навсякъде. А службите - да се предават онлайн.
https://www.segabg.com/category-observer/dobre-doshul-xv-vek-kadim-tamyan-sreshtu-virusa


Най-малко десет свещеници в Италия са починали от коронавирус

 https://www.actualno.com/europe/naj-malko-deset-sveshtenici-v-italija-sa-pochinali-ot-koronavirus-news_1443572.html


Но ,какво пък..Ако плебса има нужда от прекаден с тамян вирус,що пък да не?
В крайна сметка,свободна воля,нали така?

Тагове към темата: религии манипулация коментар