Apocryphal Academy

Автор Тема: ЛЕКЦИЯ: Mark Passio, 2013г---- Естественият закон (истински окултизъм)  (Прочетена 5072 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Та… Естественият Закон e бил наричан много различни неща в различните традиции по света в различните моменти от историята. Нека видим как са го наричали някои хора.


Пасио: Бил е наричан Законът или Законите за Причината и Последствието. И има и научен контекст към тази концепция за Причина и Следствие. Дори и учените казват, че “Един ефект задължително следва след причината”. Също така казват и че “За всяко действие съществува равно по сила и обратно по посока противодействие”. Тоест има последствия, когато се предприеме действие.

В Ню-ейдж кръговете го наричат Законът или Законите на Привличането. Аз наричам тази презентация “Истинският Закон за Привличането”. Но има някои добри неща от ню-ейдж обществото… а аз не ви казвам че цялото е лошо, не правя такава генерализация, то е религия в много отношения, но има и някои истини, вложени в него, и ако ги извадите оттам и ги използвате самостоятелно, можете да добиете стойност. Едно от тези твърдение е “Енергията, която излъчваме, е енергията, която привличаме”. Това е вярно. Това, което изпращаме във Вселената е онова, което получаваме в замяна от нея и така създаваме нашата действителност. “Енергията протича натам, накъдето е насочено вниманието”, тъкмо за това говорихме в предния раздел – нещата, в които влагаме вниманието си, в крайна сметка са онези, които ще се манифестират в света. “Така, както мислиш, чувстваш и действаш – такъв ще бъдеш”. Някои от Ню-ейдж гурутата споменават само първата част на това – “Така, както мислиш – такъв ще си”, това не е така… Както мислиш, чувстваш и ДЕЙСТВАШ – такъв ще бъдеш. И НАЙ-ВЕЧЕ както ДЕЙСТВАШ – такъв ще бъдеш. Най-вече!

Наричат го и Карма, Морален Закон, както говорехме по-рано. И това много красиво е уловено във фразата “Каквото посееш, това ще пожънеш”. Семената, които разпръснеш, това е, което ще порасте и това е храната, която ще ядеш. Много точен начин да се опише. Наричан е още и Последственост, това е друго название, което не съм споменал в тази карта – с други думи, че има свободна воля, но няма свободна воля без последствия. Това е концепцията за Последственост и е друго име за Естествения Закон.

И най-накрая – Златното Правило. Същността на това правило е в положително изказания цитат “Не прави на другите това, което не искаш да ти направят на теб”. Според мен, този цитат е много по-силно изказан в отрицателния начин или онова, което се нарича апофатичен вариант… след малко ще говорим за това какво означава апофатичен и апофаза… Мисля че би било много по-недвусмислено, Златното Правило, ако се казваше “Не прави на другите това, което предпочиташ да не ти бяха направили“. СЕГА вече двусмислеността си отива. Защото различните хора искат да се държиш с тях различно, нали така. АЗ например може да искам да бъда набит от садист. Само че това не означава “прави го на другите, защото на теб ти харесва”. Но хората по-скоро знаят какво НЕ искат. Те не искат да им отнемат правата, те не искат да им отнемат собствеността или някой да й навреди, не искат да бъдат лично наранявани. Нали? Не искат тези неа, не искат да ги лъжат, не искат да ги мамят, така че… не правете тези неща на другите хора.

Стигнахме до сърцето на презентацията – КАК работи Естественият Закон в живота ни. Какви са изразите му. Как можем да проумеем как работи това нещо. Има начини да се опознае, и те минават през тези изрази на Естествения Закон.

До сега дефинирахме какво е Естественият Закон. Говорихме за подлежащите Принципи, на които се основава. Сега ще говорим за това как функционира в живота ни. След момент ще ви покажа карта с изразите на Естествения Закон.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Тези изражения са разпознаваемите действия на Естествения Закон в човешкия живот. Тези действия се изразяват чрез пет основни проявления. ВСЯКО от петте изражения на Естествения Закон имат положителен аспект, и отрицателен аспект. Което прави общо десет проявление на Естествения Закон. Нека разгледаме карта на тези изражения.

Отгоре виждате колонките на Израза, или Проявлението, вдясно е зелената колонка на Положителния израз или проявление, и червената колонка на Отрицателния израз или проявление.


Пасио: Първото проявление се нарича… но това е начина, по който аз наричам тези неща, няма твърди правила, това е просто жаргон и терминология, в опит да бъдат изразени с думи. Това са невидими Закони в Природата, в действителността на Вселената, а това са просто английски термини и думи, с които се опитам да обрисувам тези концепции, ОК?

Така че… Първото Проявление на Естествения Закон аз наричам Генеративната Полярност. Или с други думи, това е силата или енергията, която използваме на най-основното ниво, за да започнем процеса на съзидание. Можете да кажете и съвместно съзидание. Ние съвместно съзидаваме действителността, която преживяваме. По Законите на Природата. Генеративната Полярност е силата, която използваме, за да приведем в действие всички останали събития, които на по-късен етап ще се манифестират в живота ни. С други думи – това е силата, която използваме, за съвместното съзидаване на качеството на нашето преживяване.

Положителният израз на Генеративната Полярност е Любовта.

Сега… Това не означава любов така, както много хора биха я разбрали. Не става дума за фамилна любов, не е междуличностна любов, не е холивудски вариант на “любов”, не е вариант на “любов” от романтичните романи. Аз наричам Любов… – Съзнанието. Любов е силата, която ни помага да разширим Съзнанието и да се отворим за истината, ако сме в нея. Ако се намираме в тази вибрационна енергия, се отваряме за истината.


Пасио: Ето как изглежда визуално… Опитвам се да съотнеса визуална представа към всяка от тези концепции. Хората си мислят, че ще избера картинка с двама прегръщащи се или целуващи се човека или нещо такова. Любовта е вътре във всеки индивид и винаги присъства. Тя не зависи от който и да е друг човек. Можете да ИЗРАЗИТЕ любов с друг човек, и няма проблем с това, не казвам че е лошо нещо – това е ЧУДЕСНО нещо, ако го има в живота ви! Но дефиницията за ЛЮБОВ, която ви давам в момента, не е това. Тя е тази сила, която ОТВАРЯ Съзнанието ни. Тя е РАЗЦЪФВАЩИЯ израз на Съзнанието. С думи съм го описал така:

Положителният аспект на Генеративната Полярност (първият израз на Естествения Закон) е ЛЮБОВ. В смисъла на Естествения Закон, Любовта трябва да се разбира като силата, разширяваща Съзнанието. Тя е силата, която ни помага да се отворим за Истината и да разширим осъзнатостта си.

Това е дефиницията за концепцията, която тук наричам Любов. Това е Положителният израз на Сътворителната Полярност.

Отрицателният израз на Съзидателната Полярност е точно обратното на Любов. Хората автоматично си казват, “Това е омразата”. И не е това. Защото нещото, КОЕТО ПОСТАВЯ СЪЗНАНИЕТО В КУТИЯ, и ПРЕДОТВРАТЯВА РАСТЕЖА МУ и го държи ОКОВАНО, е КАКВО?

Точно така. Страх.

Страхът е основата за БЕЗ-СЪЗНАНИЕТО. Не можете да сте безсъзнателни за каквото и да е определено нещо, освен ако не се страхувате от него. Това е нещото, което изключва съзнанието. И ето изображението ми за него.


Пасио: Страх. “Не искам да гледам това”. “Това е твърде ужасно за мен, за да го съзерцавам”. “Това не може да е истина”. “Не искам това да е истина”. Всичко това е страх.

Отрицателният аспект на Генеративната Полярност е СТРАХА. Страхът е силата, СВИВАЩАТА Съзнанието. Страхът е силата, под чието влияние се затваряме за Истината и силата, която в крайна сметка изключва осъзнаването ни.

Затова толкова много хора са безсъзнателни. Защото са БОЯЗЛИВИ. Те се боят от отговорността, която идва със знанието… и най-вече… те се боят от това да не им се НАЛОЖИ ДА ДЕЙСТВАТ. На база знанието. Защото ТОВА… изисква смелост.


Пасио: Вторият израз на Естествения Закон е Иницииращият Израз. Просто аз така го наричам… просто мой термин.

Иницииращият Израз е първият етап на осезаемите и разпознаваемите резултати, които произвеждаме в живота си, след като сме задействали низа от събития… избирайки между положителния или отрицателния израз на Генеративната полярност, Любовта или Страха.

Избираме Любов… и нещо започва да се случва: ставаме отворени за Истината. Любовта е силата, разширяваща Съзнанието, която отваря съзнанията ни за Истината и осъзнатостта. Така че… какво получаваме като резултат от това, че приемаме или съществуваме във вибрационната енергия, наречена Любов?

Добиваме Знание. Което представлява приемането на истината. Тъй като Любовта отваря съзнанието ни към Истината, Знанието е ПРИЕМАНЕТО Й. То представлява ПОЛУЧАВАНЕТО на Истината. И ние започваме да Знаем. Така започват нещата. Наричам това Иницииращият Израз.

Разбира се, има и отрицателен Иницииращ Израз, и това е, когато съществуваме във вибриращата динамика на Страха. Това ще бъде противоположното на Знание. Какво е?

Невежество, точно така.


Пасио: Това е картинката ми за Знание, между другото. Символизира същество, което Познава себе си. Както знаете, мистерийните традиции на древна Елада са поставили надпис при Делфийския оракул “Познай себе си и ще познаеш Вселената”. С други думи – познай микрокосмоса, и ще познаеш макрокосмоса. Познай себе си…

Положителният Иницииращ Израз е Знание или приемането на Истината. Знанието има положително влияние върху качеството на животите ни, защото влияе положително върху процесите ни по вземане на решение, водейки по този начин до разбиране във ВСЯКА област от живота.

Искате ли да знаете как работи дадено нещо? И в крайна сметка да създадете нещо добро? – Трябва да имате знание. Искате ли да знаете как работи една кола? Да я поддържате в движение и в добро състояние? – Трябва да имате знание. Искате ли да знаете как работи един компютър? Да го поддържате в оперативно и добро състояние? – Трябва да имате знание.

Искате ли да знаете как работи човешката психика и да я поддържате в добро оперативно състояние? За да може състоянията на Земята да се проявяват по начина, по който искате да се проявяват? – Трябва да имате знание. НЯМА да се измъкнете от това състояние без УЧЕНЕ. Ученето е ключът, то е отговорът. Знанието е отговорът. …И хората не искат да чуят това… Не искат. Те просто искат каквото си помислят да може да се случи, без да правят каквото и да е. Само че нещата не работят така.

Та… отново, отрицателният Иницииращ Израз е Невежество. Невежеството е ОТКАЗВАНЕТО от Истината, то е ОТКАЗЪТ от сдобиване със Знание. Защото се страхуваме.


Пасио: Ето какво съм избрал като картинка за Невежеството. Популацията, която е хипнотизирана, отдава внимание на глупости и тривиалности, тъпче се с тонове ГМО, храна, която е боклук за физиологията, концентрирани в разсейките, мейнстрийм новините и медиите. Всичко това е с цел да изключи съзнанието, да поддържа депресирано психологическо състояние и да ги държи в състояние на психологическо малолетие.

Отрицателният Иницииращ Израз е НЕВЕЖЕСТВОТО, или отказването от Истината. Невежеството влияе отрицателно върху качеството на животите ни, защото има отрицателно действие върху онези наши процеси за взимане на решения, които водят до разбиране във всяка област от живота.

Ако сте невежи за това как работи каквото и да е, не можете да създадете състоянията, които искате. Просто не е възможно.

Важно е да се запомни, че Невежеството трябва да се различава от Неукостта, която означава незнание, поради това, че нужната информация не е налична или е недостижима. Невежеството, от друга страна, означава незнание, въпреки това, че нужната информация Е налична, защото тази информация е била ДОБРОВОЛНО ОТКАЗАНА ИЛИ ОТХВЪРЛЕНА.

Отново казвам: за да ни държат невежи, вече не е нужно да крият информацията. Защото тя вече не е скрита! На светло е! И още веднъж – Достъпна е на върха на пръстите ви, безплатно. Стига да имате желанието да я поемете. Само че, сега, механизмът за манипулиране, който се използва, е да се разубеждават хората от това да гледат информацията. Механизмът е да се осигурява безкрайно забавление, да се осигурява безкрайно разсейване, и да се повтаря, че “Няма нищо интересно в тези неща, това са просто някакви стари откачени религии, които не ви трябва да разбирате…” Каква ли е разликата между това и всички останали религии, освен твърдението, че Естественият Закон съществува. Това е едното нещо, което всички настояват да ви спестяват. Така че хората са постоянно разубеждавани да се интересуват от това и го подминават и отхвърлят по собствен избор.


Пасио: Томъс Джеферсън е казал, че “Ако една нация очаква да бъде невежа и свободна, в цивилизовано състояние, тя очаква нещо, което никога не е било и никога няма да бъде”. СВОБОДАТА и НЕВЕЖЕСТВОТО са взаимни антитези, които НИКОГА не могат да съществуват съвместно и по едно и също време. Това е невъзможност в Естествения Закон.

Ще ви дам и още няколко цитата.


Пасио: Самюъл Адамс е казал, че “Няма народ, който смирено ще предаде свободите си, нито пък такъв, който може лесно да бъде подчинен, когато знанието е общоизвестно и достъпно и когато добродетелите са опазвани. Напротив, когато хората са универсално невежи и развратени в поведението си, те ще потънат под собственото си тегло без помощта на външни врагове”. Което означава, че обществото ще се самоунищожи, ще се срине и ще се самоунищожи, и то само въз основа на факта, че населението е невежо и поддържат поведение на морална относителност и други форми на развратеност и доставяне на удоволствие като най-висша добродетел.


Пасио: Сократ е казал, че “Единственото Добро е Знанието и единственото Зло е Невежеството”.


Пасио: А това е един цитат, с който аз бих искал да бъда запомнен: “Доброволното невежество в присъствието на Знание е мярка за лош човек”. Хората казват, че това е крайно строго. И това е вярно. Това не прави констатацията невярна, тя също е вярна. Наистина е строго изказване.

Знаете ли… хората от моето семейство ме питат, “Защо вече не искаш да имаш нищо общо с мен?” Аз нарочно отрязах връзките си с много членове от семейството си. Защото много хора от семейството ми казаха “Знам какво се случва, и не ме интересува”. “Не възнамерявам да правя каквото и да е по въпроса”. “Притеснявам се за мен, за себе си и за аз и не ме интересува какво се случва в света”. Е, знаете ли как се нарича това? Това се нарича ЛОШ ЧОВЕК! Нека не си измисляме думи, нека не евфемизираме, нека наричаме нещата каквито са! Това се нарича ЛОШ ЧОВЕК! А аз не искам да си имам никаква работа с лоши хора в личния си живот. Не си прекарвам времето с лоши хора. Опитвам се да се заобиколя с добри хора, които ги е грижа. Защото те съзидават съвместно и мъдро. На онези от семейството ми, с които съм прекратил връзките си – “ЗАЩОТО НЕ ВИ Е ГРИЖА… това ви прави лоши хора”. Не искам да имам нищо общо с вас, докато не започне да ви е грижа какво се случва в света, тогава отново може да си говорим. И аз ще се върна при вас с отворени ръце и ще ви простя. Но не и докато това не стане. Щом искате да останете на това ниво на съзнание, не искам да имам нищо общо с вас. Не искам да съм около такива хора. Защото те НАИСТИНА оказват лошо влияние върху останалите хора. Аз ще продължа да изнасям информация – тя е там, навсякъде, безплатно и могат да се запознаят с нея по всяко едно време, когато решат. И аз им казвам – “По всяко време, когато искате да ме питате и директно да се поинтересувате, аз ще си освободя време за вас. Но докато не направите това, докато не развиете това желание, аз не искам да съм в присъствието ви”.

Не знам, дали това ще бъде ефективно. Не знам. И познайте какво – не ме е грижа дали ще бъде ефективно. Защото – аз няма да се заобиколя с лоши хора, докато те не решат “Искам да стана по-добър човек”. Тогава ще се занимая с тях и ще им кажа истината. Но дотогава, ще изнеса тази информация ЗА ВСИЧКИ, безплатно. И те могат да се поинтересуват по всяко време, когато решат. Но в личния си живот не мога да отделям време за това. Нямам енергия за това. Eдва ми стига енергия за това:


Пасио: Един анонимен цитат. Мисля, че е от някой интернет форум. Не знам какво е името на господина, но цитатът е чудесен: “Невежеството е коренната причина за всяко Зло. И тъй като само Знанието унищожава невежеството, наш дълг и морална отговорност е да образоваме себе си, както и тълпите от хора около нас”. Това е МОРАЛЕН ДЪЛГ, ако в позиция на Знание. И точно затова аз правя каквото правя. Не го правя, понеже харесвам хората. Повярвайте ми, Барбара ще ви каже колко обичам хората. Не го правя, за да правя приятели, не го правя, за да правя пари. Правя го, защото е морално задължение и това е единствената причина. Не служа на хората – служа на истината. Истината е сила, на която аз служа. И не се моля да познавам друга сила, това е единствената.

Та, чудесен цитат за невежеството.. чудесни няколко цитата за невежеството.

Нека разгледаме следващия Израз.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Вътрешният Израз е онова, което се случва вътре в нас. Просто и ясно.

Така че сега… Започнахме да съзидаваме чрез Полярност. След това нещо се случи в света – или последствие от приемането на истината, или последствие от отхвърлянето на истината. И сега нещо ще се случи вътре в нас, нали така? Вижте… това ниво тук, е нивото на Знанието. Това е нивото на БАЗОВОТО СЪЗНАНИЕ. помните ли онази карта с четирите кубчета? Ето я основата. Това до тук е основата, която лежи под Тривиума. Това е най-голямата дълбочина на нещата. Съзнателност или Безсъзнателност, Любов или Страх. Всеки избор на света е между тези неща. Ето първото последствие – Знание или липсата му. Знание или Невежество. Можем да забележим, че тези полярности отговарят на Принципите на Естествения Закон – от едната страна са истинските неща, а от другата са илюзиите. Това са два аспекта на едно и също нещо – това е Съзнанието, а това е отсъствието му, това е Приемането на Истината, а това е липсата на приемане. Това е едно и също нещо, но в противоположни степени. Затова и говорим за едни и същи изрази.

Какво се случва след Знанието или липсата му? То води до Разбиране. Разбирането е нещо, което се случва вътрешно, нали? Така че това е вътрешен процес.

Положителният аспект на Вътрешния Израз е онова, което започваме да разбираме чрез Знанието и приемането на Истината – че сме СУВЕРЕННИ. СУВЕРЕНИТЕТЪТ е положителният Вътрешен Израз на Естествения Закон. Сега… под тези думи навсякъде в скоби слагам моите собствени думи, други имена, които аз давам на тези концепции… Аз наричам Сувереността ВЪТРЕШНА МОНАРХИЯ. Монархия означава “един владетел”. Мон- означава едно и е наставка за едно, и аргон – arcon -на гръцки означава владетел или господар. Така че, ВЪТРЕШНО, всеки един от нас има нужда да властва сам над себе си. Това е Царството ни (сочи тялото), над което ни е дадено да властваме, и нищо друго, не ни е дадено да властваме над който и да е друг. Много хора си мислят, че са владетели на други хора, само че грешат. Всеки един от нас е Суверенно същество. Суверенността, както ще видим, означава, че никой друг не ви притежава. Никой не ви притежава, ако сте Суверенни.


Пасио: Ето моята визуална интерпретация за Суверенитет – някой, който НАИСТИНА държи светлината. Има светлината, на негово разположение е, къпе се в нея, тя протича през индивида. И светлината е била асоциирана, в много мистерийни традиции, със Знанието. Тя е символ, който е представлявал Знанието. Това е човек, който притежава Знанието, който е преминал през процеса, оформящ и филтриращ решенията НА БАЗА това Знание, за да стигне до Разбирането, че той самият е Суверенно същество.

И имам новина за всички ви. Без значение дали го знаете или не, без значение дали сте запознати с термина или не, всеки човек тук е Суверен. И никога не можете да НЕ бъдете! Невъзможност е някога да бъдете не-суверени, не може да се случи. Не може да се случи в Природата. Всяко едно отделно човешко същество на тази планета е Суверенно същество. И ще разгледаме какво всъщност означава суверенност.

Положителният Вътрешен Израз е СУВЕРЕННОСТ, или както аз го наричам Вътрешна Монархия, което означава Един Властелин Отвътре. Както състояние на Съзнанието, Суверенността означава, че човек е обединил трите аспекта на Съзнанието си, така че да няма вътрешно противоречие между мислите, емоциите и действията. Превръщаме се в същество, което както мисли, така се чувства и така говори и действа. И няма противоречие между тези. Не сме разкъсвани отвътре в състояние на вътрешно противопоставяне насред собственото ни Съзнание.

Освен това, нека разгледаме корена на думата суверенност, така ще получим истинското значение на термина. Суверен произлиза от латинското наречие супер – super – супер означава “отгоре”. В класическия латински няма звук “в”. Ако на латински е пишело “v” като звука “в”, всъщност се чете “u” като звука “у”. Затова и специфичния английски звук на английската буква “w” ([дубъл ве]) се нарича “дубъл ю”, защото е два пъти “u” всъщност, от латински. В класическия латински не съществува звук “въ”. Тази фонетична вариация, която ние изговаряме като “въ” на английски, на латински е била “п” или “б”. Така че това, което виждаме като супер – super – на латински всъщност е “сувер”, но се произнася като “супер”. Какво означава супер? Супер означава върховно, значи отвъд, над, или над и отвъд. Латинското съществително регнум – regnum – е втората част от етимологичния корен на думата. Регнум идва от рекс – rex – или регис (regis) на латински, което означава цар. Така че регнум е означавало царското УПРАВЛЕНИЕ, властване и ВЪНШНО НАЛОЖЕН КОНТРОЛ. Не в контекста на “контролирам емоциите си”, “контролирам поведението си”, не, означава – “АЗ ще контролирам ТЕБ”, външно, “налагам волята си НАД твоята воля, чрез насилие и принуда”. Това е контекста на властване или контрол.

Така че ги съберете заедно. Супер регнум. Суверен. Означава НАД ИЛИ ОТВЪД ВЪНШНО НАЛОЖЕНАТА ВЛАСТ ИЛИ КОНТРОЛ ОТ НЯКОЙ ДРУГ. Суверен означава НЕ-ПОДАННИК на друго същество. Същество като например цар, някой който счита себе си за цар. И означава НЕ-РОБ на някой, който се мисли за господар. Това означава Суверен. Не роб.

И защо казвам, че всеки един човек тук е СУВЕРЕН? – Защото НЯМА ТАКОВА НЕЩО, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ТАКОВА ЕДНО НЕЩО, И НИКОГА НЯМА ДА ИМА ТАКОВА ЕДНО НЕЩО като ЛЕГИТИМНОСТ НА РОБСТВОТО. Това НИКОГА не е съществувало, НЕ СЪЩЕСТВУВА сега и НИКОГА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА. Робството е НЕЛЕГИТИМНА КОНЦЕПЦИЯ. Нито един от нас не е роб! Състоянието на робство е НАЛОЖЕНО над хората, но НИКОГА В ИСТОРИЯТА не е било легитимно! И никога в историята няма да бъде легитимно. Така че няма легитимност в концепцията за робството, няма такова нещо като законно властване на друго същество чрез директно налагане на контрол чрез насилие. Не съществува. И това е голяма част от смисъла на Естествения Закон.

Трябва да разберем, че когато казваме тази дума, ТОВА се има предвид с думата Суверен – НЕ Е РОБ.

Направихме проучване, в което питахме хората, “Ти суверен ли си?”. Около 11% казаха “Да”. Някъде между 10-11%… Но мисля, че е о*уражаваща мисъл, че поне 10 от 100 човека са Суверени същества. Удивително е. Но 90% от човешката популация не се чувства, че е суверенна. Не ЗНАЕ, че е суверенна! И казвам ви – няма грам значение, дали вярвате или не – аз ви казвам, че е ВЕЧНА ИСТИНА, че сте суверенни и че никога не можете да не бъдете суверенни. Няма такова нещо, като нечие друго легитимно властване или притежаване на ВАС. Защото не съществува такова нещо като легитимност на робството, и никога не е съществувало. И никога няма да съществува. Така че всеки е Суверен.


Пасио: Суверенът е Монарх (mon означава “едно” и arch означава “владетел”)…

…хората питат, “Какъв вид правителство искаш?”. Казвам им, че искам анархия и монархия. И те ме питат “Как така може да ги има тези две неща едновременно?”. Защото, ако имате ВЪТРЕШНА МОНАРХИЯ, тогава можете да имате ВЪНШНА АНАРХИЯ. Разбирате ли? Ние ТРЯБВА да имаме властването отвътре, и трябва да се отървем от властване отвън. ТОВА е царството, което трябва да овладеем (сочи тялото си) и трябва да изоставим концепцията за господарство и робство във Външното царство, във Физическия свят.

…Единствен Владетел, който властва единствено върху царството Царството на Аза. Суверенността е състоянието, в което човек контролира СОБСТВЕНИТЕ СИ Мисли, Емоции и Действия, и, като ги слива в Единство (тоест Не-Противоречие), Не-Дуалност, постига владичество над собственото си Съзнание.

Суверенността може да се счита за еквивалент на истинския Себе-Контрол = истинско Себе-Владичество = истинска Себе-Любов = истинско Себе-Притежание. И най-вече означава НЕ-РОБ, това трябва да се запомни над всичко останало.


Пасио: Нека разгледаме отрицателния Вътрешен Израз на Естествения Закон… и това е ОБЪРКВАНЕТО.

Объркването се получава като резултат, когато сме в Невежество. Това е емоционалната динамика, ЧУВСТВОТО, което се случва отвътре, в индивида. Това е ЛИПСАТА на Разбиране. Объркването се случва единствено при липсата на Разбиране. Когато не сме допуснали да приемем Знание, защото се Страхуваме, резултатът е Невежество, след което вътрешният резултат е Объркване.

Помнете – ето я есенцията, това е основата. Това е първата степен, наричаме я Знание или липсата му. Това е втората степен, наричаме я Разбиране или отсъствието му. Третата степен е Истинско Разбиране (Суверенност), когато Истината е поета и разбрана, а това е липсата на Разбиране (Объркване).

В това състояние на липса на Разбиране, ние сме Объркани, така че НЯМА вътрешно властване. ВЪТРЕ В НАС има Анархия, което означава – ОТСЪСТВИЕТО НА УПРАВИТЕЛ. Не отсъствието на правила, което ще обясня по-късно, а Анархия означава, че няма Управител. Няма Господар. Така че ако няма Господар ВЪТРЕШНО, имаме голям проблем. Защото това означава, че няма Себе-Властване, няма Себе-Контрол, няма Себе-Дисциплина и НАЙ-ВЕЧЕ – няма Себе-Любов. И в резултат на това, следва, че ние НЕ ПРИТЕЖАВАМЕ СЕБЕ СИ НАИСТИНА. Резултатът е ОТСЪСТВИЕ на Себе-Притежание. И точно това преживяваме като вид. Другите хора вярват, че притежават други хора.


Пасио: Тази картинка избрах за представяне на Объркването – някой, който не познава себе си. Не познава себе си, напълно привързан е към его-идентичността си. “Вярвам в този бизнесмен”, “Вярвам в този банкер”, “Вярвам в адвокат”, “Вярвам в този доктор”. Вярвам в тази идентичност и ако нещо се прецака с нея – край с идентичността ми. Това е нещото, което съм аз, в тази канавка.

Отрицателният Вътрешен Израз се нарича ОБЪРКВАНЕ, или това, което наричам Вътрешна Анархия, което означава, че няма Вътрешен Управител. Объркване е менталното състояние, в което съществото е управлявано от Страх и Невежество. Объркването може да се разглежда като Вътрешно Противопоставяне – противопоставяне в рамките на собственото Съзнание, с други думи да си разкъсван отвътре по такъв начин, че мислите, емоциите и действията на човек са в постоянно противоречие помежду си.

Мисъл – Емоция – Действие не са подравнени – както мислим, не е така, както наистина се чувстваме и не е така, както в действителност се държим. Тотално противоречие и разделяне, няма Единство между тези три аспекта на Съзнанието. Това е Объркване.


Пасио: Четвъртият Израз на Естествения Закон е какво се случва ВЪНШНО или в макрокосмоса и обществото. Когато имате група хора, които се намират или в тази динамика, в собствените си Съзнания, или в другата динамика в собствените си Съзнания… като РЕЗУЛТАТ от това в ОБЩЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО се появява СЪСТОЯНИЕ. Защото обществото като цяло е съставено от агрегатното качество на индивидите, които съставляват това общество. Така че… ако е налична Любов, и ако Знанието се допуска от хората, и ако това Знание се Разбира, и ако разбираме че сме Суверени и проявяваме Себе-Принадлежност и Себе-Властване… тогава какво СЪСТОЯНИЕ се манифестира в обществото?

Свобода.

Свободата може да се появи ЕДИНСТВЕНО!!! АКО ОНЕЗИ ПРЕДВАРИТЕЛНИ УСЛОВИЯ СА ФАКТ. Тя не може магически да се появи по НИКОЙ ДРУГ НАЧИН. Ако казваме, че искаме да сме свободни – ТОВА е пътят, който трябва да поемем. Съзнание, приемане на Истината и Разбиране на нашата собствена Суверенност чрез Себе-Владение. Не може да се случи по никой друг начин. Не е възможно.


Пасио: Това е картинката, която избрах за Свобода. Това всъщност е от обложката на една от най-великите книги, която никога са писани от… човешки ръце. А аз съм прочел СТРАШНО МНОГО книги през живота си. И щом идва от моята уста, значи това е силен комплимент. Смятам се за добър съдия на книги, които могат да донесат мъдрост на хората, и ви казвам, че трябва да прочетете книгата – “Краят на всяко Зло” от Джеръми Лок (Jeremy Locke), ако още не сте я чели. Това е картинка от корицата. Много рядка книга, ако я намерите на хартия или онлайн – грабнете я веднага и после я дойте на други хора. Аз имах физическо издание, но го дадох и сега забравих на кого го заех. Но това беше рядка книга… мисля, че имаше само около 1000 бройки, защото така и не стигнала до масов печат. Имала е само едно издание, нещо такова. А в момента можете да я намерите за 100-150 долара на някои места. АЗ успях да я намеря за 20 долара от някакъв чуждестранен източник и веднага я взех, така че сега имам ново хартиено копие.Както и книгата на Ларкън Роуз “Най-опасното суеверие”. Ако някой ме постави пред избора да унищожа всички други книги на земята освен няколко, ще оставя тези двете. Дотолкова са стойности. Наистина са толкова важни.Картинката изобразява счупване на веригите, които са държали Земята в плен. Мисля, че е чудесна картинка, показваща какво е Свободата. Не става дума за “МОЯТА свобода”, става дума за НАШАТА Свобода. Става дума за Свобода на ВСИЧКИ същества, и познайте какво – като казвам НАШАТА във връзка със Земята, нямам предвид само нас човешките същества. Означава всички същества. Включително Животинското царство.

Положителният Външен Израз е СВОБОДА, или както аз го наричам, Външна Анархия, което означава БЕЗ ВЪНШЕН ГОСПОДАР. Това означава Външна Анархия в действителност – ОТСЪСТВИЕ НА РОБСТВО. Истинската Свобода за ВСИЧКИ трябва да се разпознае като целта на Духовното развитие. Такова състояние може да се манифестира като резултат единствено при условие, че човешкото общество спазва Естествения Закон.

Не казвам просто “ЩЕ се манифестира”, а “МОЖЕ да се манифестира”, тоест това е единственият начин, по който това е ВЪЗМОЖНО – само ако разбираме и спазваме Естествения Закон. Това е положителният Външен Израз, който се случва в обществото.
« Последна редакция: Юли 17, 2017, 06:49:44 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Сега следва и отрицателния Външен Израз. Можете да го наречете както искате, можете да го наречете тоталитаризъм, можете да го наречете робство. Аз го наричам просто Контрол. Външно наложен Контрол… Не означава Себе-Контрол, а означава буквално, че някой външен за вашето собствено същество се опитва да ви контролира. И да ви притежава. Да, добър начин да се гледа на това е и Робство, защото Контролът води до Робство.

Контролът е това, което наричам ВЪНШНА МОНАРХИЯ. Това означава, че има властелин във външния свят, който вярва, че наистина ви притежава и иска да продължи да ви притежава. Като негов поданик или роб.


Пасио: И това се проявява като наближаващата полицейска държава… която дори няма да кажа, че се надига, ще кажа, че е тук. Ще ви кажа, че вече живеем в нея. Това не е нещо, което ще се случи в бъдещето. Това е нещо, което СЕ СЛУЧВА в настоящето. Хората говорят за това като за нещо, което се опитват да избегнат. Какво кара хората да мислят, че ВЕЧЕ не се случва?

Отрицателният Външен Израз на Естествения Закон е КОНТРОЛ, или това, което наричам ВЪНШНА МОНАРХИЯ, което означава Един Външен Властелин – концентрацията на илюзорна власт в ръцете на институции като правителството. Контролът е пътят към ВСИЧКИ ФОРМИ НА ЗЛО И РАЗРУШЕНИЕ. Той се получава като резултат от това, че едно общество живее в директно противопоставяне на Естествения Закон.


Пасио: Петият и последен Израз на Естествения Закон и как функционира в животите ни е Манифестацията. Или РЕЗУЛТАТЪТ, КОЙТО СЪЗДАВАМЕ.

Та, отново… Ето основата на строителните кубчета… Ето го първото блокче – Знанието или липсата му, ето го второто блокче – Разбиране или липсата му, ето го третото блокче – МЪДРОСТ, или липсата й… което е причината да живеем в общество, напълно основаващо се на Контрола, давим се в Знание, а нямаме и лъжичка Мъдрост, със сигурност недостатъчно. Това е етапа на Действието или на Мъдростта – това, което се случва външно. Това е онова бяло кубче, помните ли как синьото кубче беше в основата, после беше червеното, после зеленото и после бялото блокче? Това беше Манифестацията – резултатът, който създаваме. Помните ли малката въпросителна, която бях сложил най-отгоре върху това бяло блокче, и ви питах какво е? Това е Манифестацията. Манифестацията беше или Ред, или Хаос, онова което в крайна сметка създаваме.

Така че Положителната Манифестация е Ред. Или както ние го наричаме – ВСИЧКИ ОНЕЗИ НЕЩА, КОИТО КАЗВАМЕ, ЧЕ ИСКАМЕ. МАНИФЕСТИРАНО ДОБРУВАНЕ. Състоянието на това всичко да бъде наред. Онова положение, в което не си създаваме себепричинен хаос или страдание. Тоест получаваме онова, което казваме, че искаме да получим.

И има изисквания за това, и ето ви изискванията!  Ето ги изискванията… цялата колонка… Трябва да бъдете в тази вибрираща енергия на Съзнанието, трябва да приемете Истината и да добиете Знание, трябва да имате Разбиране, че сте Суверенно същество, и трябва да работите за манифестирането на Истинска Свобода.

ТОГАВА! – ще имате всички неща, които казвате, че искате. Манифестирано добруване и ред в живота ви. И това е единственият път до тази цел. Казвам ви, че това е ЕДИНСТВЕНИЯТ път до тази цел. Хората не харесват тава твърдение. На човешкия ум му е трудно да се справя с такива твърдения… трудно му е с “винаги”, с “всеки”… без изключения. Егото не иска да чуе това. Отново: “Най-големият страх на човечеството е, че Истината е абсолютна“. Дори бих казал, че още по голям страх му е това, че истината е ЕДИНСТВЕНА. Че няма такова нещо като моята истина, твоята истина, неговата истина, нейната истина… има само ИстинаТА, независимо дали ще настроим възприятията си към нея или не. ТОВА е най-големият страх на човечеството.


Пасио: това е начинът, по който виждам Реда. Виждаме същества, които са всъщност изпълнени със светлината. И работят в посока свят, основан на Свободата, кооперирането, Знанието, Суверенитета, без Контрол. В някои мои други презентации го наричам Кооперативна Духовна Анархия. Което е натуралното състояние на човечеството. НАТУРАЛНОТО! Ще рече ДУХОВНОТО… Натуралното Състояние на Човешкия Вид.

Чието проявление е БЛОКИРАНО чрез майндконтрол. Индоктринация. И основани на страха травмиращи методи.

Положителната Манифестация е РЕД, или Манифестирано Добруване. Редът представлява всичко онова, което казваме, че искаме, и следва като резултат единствено, когато има Равновесие, или Справедливост. Справедливостта се постига чрез спазване на Естествения Закон. Справедливостта може да присъства, само когато приемем Истината в живота си, и когато поведението ни е приведено в хармония с Естествения Закон. Не може да се манифестира по никой друг начин. Това е Положителната Манифестация.


Пасио: Отрицателната Манифестация е обратното на Реда – Хаос. Хаосът е Манифестирано Зло.


Пасио: Използвам тази картинка за показване на пълното пренебрегване на другите хора, “Аз, аз, аз първи!”, “Бутни всички останали на земята!”, “Дайте ми каквото АЗ искам!”, “Не ме интересува, ако някой друг е ранен!”, “Не ме е грижа за ничия друга свобода!”, “Не ме е грижа дали правата на някой друг са стъпкани в прахта!”, “Няма значение! Дайте ми да си получа МОЕТО!”. Самосъхранението е най-висшият закон! Оцеляването е всичко, което е от значение. Дори ако трябва да стъпча някой друг, за си го осигуря.

Да! Това е животно. Това е съвършено вярно, господине, това е съвършено правилно… Това не е човешко същество – това е животно. Точно така се държат животните в Животинското царство. И отново казвам – Естественият Закон не работи по същия начин за животните, както за човешките същества, защото те нямат същия капацитет за Съзнание, който има човешкото същество.

Така че нека не започваме с приказките, че “Това е естествения ред”, НЕ, НЕ Е! Това е директната антитеза на Естествения Ред. Естественият Ред е точно това – РЕД!!! В думата е! Във фразата е! Естествен – РЕД.

Това, което хората описват като “Естествен Ред” с тази ОТКРОВЕНА ПРОСТОТИЯ, наречена СОЦИАЛЕН ДАРВИНИЗЪМ, е точно това, което го нарекох преди – ПСИХОПАТИЧЕН ХАОС. И разбийте тази дума: психо – патология, означава заболяване на УМА. Психопатията е умствено заболяване – “сайке” на гръцки означава “ум”. И патология означава болест, заболяване. Психопатите са психично болни.

И те не създаван НИЩО, което да прилича на Ред – всичко, което МОГАТ да създадат, е Хаос. И точно това е причината, поради която искат ние да подражаваме на манталитета им. Защото те са обсебени от ада и разрушението, и искат да ги проявят. И за целта са им необходими нашето съгласие и съучастничество, за да го осъществят. НАШАТА енергия трябва да бъде прехвърлена на тях – и това се прави, когато манталитетът ни се направи като техния.

В противен случай техният светоглед не може да се манифестира, светогледа да хаоса.

Та… Отрицателната Манифестация е ХАОС, или Манифестирано Зло. Това е точно обратното на онова, което казваме, че искаме. Хаосът се получава като резултат тогава, когато е налице Неравновесие и Несправедливост, които се получават винаги, когато има невежество за Истината и поведение, което директно се противопоставя на Естествения Закон.


Пасио: Това е нашата карта и последното, което искам да кажа за нея, е че.. Манифестациите, или Изразите на Естествения Закон, бих ги нарекъл… те са еднопосочни. Не се пресичат взаимно. Няма такова нещо като “Е, аз приех истината и се сдобих със знание, и сега съм в състояние на объркване”. Не работи така. Не можете да Невежество да отидете в Суверенност, не можете да достигнете до разбирането, че сте Суверен. Не можете да пресичате линията между двете колонки. Веднъж след като тук, можете да отидете само тук, в същата колонка. За да дойдете до тук, трябва да дойдете от тук, от същата колонка. А за да стигнете най-долу, трябва да дойдете от тук, от тук, от тук и от тук. Моля ви, имайте го предвид. Тези Изрази са еднопосочни.

(глас от публиката)

Не. Не могат и да се прескачат. Добър въпрос. Те ТРЯБВА да следват подред и в същата колона на изразяване. Така че можете да стигнете до Ред само през Свобода, която идва чрез Разбирането, че сме Суверени, което идва чрез сдобиването със Знание за Истината, което се добива, когато стоим във вибриращата енергия на Любовта, или по-висшето разцъфнало Съзнание, отвореността за Истината.

Същото е и тук. Можем да създадем Хаос, само когато обществото ни е обсебено от Контрол, защото сме Объркани същества, които не разбират Сувереността си и си мислим, че други същества могат легитимно да ни притежават или управляват, и това идва поради Невежество или отхвърляне на Истината, което се дължи на Страх.

Нещата се манифестират САМО ПО ТОЗИ НАЧИН. Генерализация. И няма да оттегля тази генерализация, защото това няма нищо общо с това какво мисля или чувствам или с това какви са ми вярванията. Така работят Законите в Сътворението. Не е система от вярвания, не е религия, няма нищо общо с религия… НЕ АЗ съм развил всичко това – аз го проумях! Търсейки Истината. Казвам ви, че това не е моя информация, никога не е била моя информация, никога няма да бъде моя информация, няма патентни права върху нея, аз не съм автор – това са ВЕЧНИ ИСТИНИ, които са съществували винаги и ще съществуват завинаги, без значение дали човешките същества са тук или не.

Вземете го и го споделете с всеки, който е способен да го разбере. Защото това е единственият начин, по който ще излезем от тази каша.

Това са Изразите на Естествения Закон.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Пасио: Когато казвам “живеене в хармония с Естествения Закон” или “живот в противопоставяне на Естествения Закон”, какво наистина имам предвид?

Е… това има общо със ЗНАНИЕТО. И навикът ми да се връщам постоянно на това няма да си отиде, и познайте какво – всеки път, когато преподавам тези неща, винаги когато Ню-ейдж обществото е наоколо, а вие ще ги срещате на моите лекции от време на време, те ще НАСТОЯВАТ да престана… Човек може лесно да усети, как думата ЗНАНИЕ се превръща в лоша дума за тези хора. Когато кажете З-Н-А-Н-И-Е, те сякаш веднага се отдръпват, екстремна отрицателна реакция… и да, това Е страх, но е в по-голямата си част майндконтрол, защото тях ги хранят с тази отровна неистина, че няма такова нещо като знание и че знанието не е ключът за бягство от този затвор. И, казвам ви, това върви ръка за ръка с религиозните традиции, защото те искат да екстернализирате (да вложите във външни обекти) силата си, и всичко… И не ви казвам “не поддържайте модел на поведение”. Този човек, Буда? Искате да подражавате на Буда в живота си? Страхотно! Живейте си страхотния живот! Искате да подражавате на живота на Христос? Все едно… Днес на този семинар няма да се отклонявам в историческите неща за този човек Исус… И не ме интересува какви са вярванията ви по въпроса.

Разбирам достатъчно, за да пиша книги по астро-теология, ОК? Разбирам, че това същество може да не е съществувало точно по начина, по който много хора си мислят, че е съществувал. И какво от това? Кой го е грижа? Разберете духовните учения, които са се опитвали да преподадат на човечеството и ги приложете в живота си. Искате да живеете спрямо този етичен кодекс? Чудесно. Имайте си каквото си искате религиозно настроение и вярвайте в каквото поискате.

Това, което казвам, е че тази религия, наречена Ню-ейдж Движение, и това което много регионални организирани религии правят, е че те се опитват да премахнат ударението от Знанието. Защото, отново: ако не търсите Истината и не се опитвате за се сдобиете със Знание, точно по този начин тази информация остава окултна! И точно така Системата на Контрол продължава да съществува! Те искат да прехвърлите силата си върху външно божество или гуру. Веднъж щом направите това, приемате веригите си. Казвате “Аз нямам власт”.

Нека ви кажа нещо, пичове! – АЗ – НЕ СЪМ – БЕЗСИЛЕН !!! Аз съм ПЪЛЕН с власт!!! Защо? – Защото имам ЗНАНИЕ! Знание за това как наистина работят нещата! Никой не може да ми каже, че някой друг ме притежава и никой не може да ме накара да го повярвам, защото имам разбиране за Суверенитета си! Ако те успеят да ви отнемат това, като премахнат ударението от Знанието, от Себе-Знанието, ЗНАЧИ ВИ ПРИТЕЖАВАТ. Точно тогава ви притежават. ЗНАНИЕТО и изходът от това.

Знание – Разбиране – и преобразуване на това в Истинска Мъдрост чрез ДЕЙСТВИЯ… Не вярването в нещо… Не приемането на всичко… Не чакането някой да слезе и да те спаси, било то Зороастър или извънземните от Зета-Ретикули или флотилията на Ащар или Исус Христос! Ако чакате следващия спасител, ще чакате в оковите си ЗАВИНАГИ. ЗНАЕНЕТО НА ИСТИНАТА – това е, което самата Христова фигура обяви, че е пътят към Истинската Свобода. И независимо дали обръщате внимание на това, дори като цитат от ЕКЗО-теричното християнство, аз ви казвам – това е Пътят във ВСИЧКИ мистерийни традиции. Тоест, “Докато не поемете светлината, никога няма да разсеете мрака”. И светлината е Знанието за Истината. Винаги е символизирала и представлявала точно това. Знанието е отговорът.

И ето какво трябва да се проумее в най-голямата част от Знанието за Естествения Закон:


Пасио: Има разлика между Добро и Зло, те са абсолютно поляризирани антитези. Това са диаметрални противоположности, които съществуват в Природата.

Тези концепции – Добро и Зло – НЕ съществуват като построения в човешкия ум. Всеки, който вярва в това, е напълно изхвърлен от Пътя и… е въвлечен в Сатанизма. Нека просто го кажа прямо и открито, по напълно недвусмислен начин. Ако вие вярвате, че няма истинска разлика между Добро и Зло и че те не съществуват в Природата, приемате Сатанизма. Това е Сатанинската система от вярвания. Тя идва директно от тъмния окултизъм, и още веднъж: можете да казвате каквото и да е и да вярвате или да не вярвате – АЗ БЯХ СВЕЩЕНИК ВЪТРЕ В ТАЗИ РЕЛИГИЯ. Ако отидете при еврейски равин, ще очаквате, че ще получите някакво знание за юдейската традиция, нали така? Ако отидете при католически свещеник, ще си кажете, че има някакво разбиране за католическия израз на християнската традиция, нали така? Ако отидете при ислямски… как ги наричаха там… няма ли да очаквате, че практикува религията си, че е в свещеническото съсловие на религията си и и ще има някакво познание за исляма?

Е… Аз ви казвам, че бях свещеник на Сатанизма! И ви казвам! – Концепцията за Моралната Относителност е САТАНИНСКО вярване, това е Сатанинска идеология, това е техният Втори постулат. Има Четири опорни точки. Четирите стълба на Сатанизма са: Първият – Самосъхранението е най-висшият стремеж и нищо не е над него; Втрият – Няма обективна разлика между Добро и Зло, добро е каквото е правилно за мен, зло е каквото е лошо за мен, лично. И от мен зависи да определя това, на база моите предпочитания и хрумвания; Третият – Социалният Дарвинизъм, който е разширение на макро-биологичната Дарвинова теория – че една управляваща класа трябва да направлява стадото. Защото “Ние знаем по-добре от вас”, “Просто е наше право да го правим”, “Защото интелектът ни ни прави по-висши”; Четвъртият стълб – Евгениката. “Понеже ние сме в крайна сметка богове и решаваме какво е истинско и какво не е истинско, и определяме това възприятие и за останалото стадо, на нас се пада да решаваме кое е правилно и грешно”, “Ние сме Бог тук, и следователно на нас се пада да решаваме кой живее и кой умира”.

Това са Четирите стълба на Сатанизма. И знаете ли колко хора вярват в тези глупости? АДСКИ МНОГО. Много повече от хората, наброяващи свещеническата класа на тази религия, защото те ПРОПАГАНДИРАТ тези постулати НАВСЯКЪДЕ В ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО. Страшно много хора са сатанисти, и дори не знаят, че са сатанисти. Това е ТАЙНА, ЗАРАЗНА идеология.

Ще ви разкажа набързо един личен анекдот. И ще ви кажа за кой се отнася, понеже вече не ми пука. Собствената ми баба. Нали? Нека го направим лично.

(смях в залата)

И се надявам да го види. Собствената ми баба, тогава беше в 70-те или може би в ранните си 80 години… сега мисля че е на около 85, вече не говоря с нея. Взех един принтиран лист хартия, аз го изпринтирах, на лазерен принтер. И залепих бяла хартиена лента върху заглавието на документа. И я помолих да го прочете, имаше четири параграфа и всеки параграф описваше постулатите на сатанизма. Много кратко – “Самосъхранението е най-висшият закон…” и тн. “Ние вярваме в моралната Относителност…”, “Ние вярваме в Социалния Дарвинизъм…”, и накрая “Вярваме в Евгениката”. Тя ми каза – “Ами аз в голяма степен съм съгласна с всичко, което е написано тук”. И аз й казах, съгласна си? Тя каза “Да, аз мисля по същия начин. Не виждам какво лошо в написаното”. Казах й, добре. Обели хартиената лента. Искам да видиш как е наречен документа. И заглавието гласеше – “Постулатите на Модерния Сатанизъм”. И знаете ли каква беше реакцията й? Тя каза – “Е, предполагам, че това ме прави сатанистка, нали…”. Не беше ужасена! Не “О, Боже господи! Каква е системата ми от вярвания? В какво вярвам!?” Не… “Е, предполагам, че това ме прави сатанистка, нали…”. Все едно не беше голяма работа.

И знаете ли какво? Знаете ли колко хора с такъв манталитет? Стотици милиони. Ако не милиарди. И дори не разбират какво е. Защото те мислят, че това не е сатанизъм. Те даже не знаят каква е идеологията на сатанизма. Те си мислят, че трябва да е свързано с ПАРАДНИТЕ УКРАШЕНИЯ на сатанизма, разбирате ли? Те си мислят, че трябва да се ОБЛИЧАШ като сатанист… Все едно има такова нещо “облечен като сатанист”. Мислят си, че трябва да имаш разни определени неща по стените, или в гаража, ако си сатанист.

Ами нека ви кажа нещо. Сатанистите са собственици на банки. Те са собственици на болници. Притежават училища. Този университет, отсреща на улицата от тук, със сигурност има собственик сатанист. И много хора се числят към тази религия в Мислите, Емоциите и Действията си, и дори го разбират, защото не разбират за какво става дума в тази система от вярвания, те не знаят каква е тази идеология. Не познават постулатите й.

Та нека да се върнем на темата. Ако не Знаете, че има ОБЕКТИВНА… тоест РАЗЛИКА, срещана в ПРИРОДАТА… между Правилно и Грешно – това е сатанинска система от вярвания.


Пасио: МОРАЛНОСТ – не е дясно срещу ляво, а е Добро срещу Зло.

Цялата тази парадигма ляво-дясно… Дали да си към демократите, или да си към републиканците, това няма нищо общо с цялата работа, това е фалшива парадигма. Всичко това разсейване, за да отклони вниманието ви от РАЗЛИКАТА, от истинската, ОБЕКТИВНА РАЗЛИКА между Правилно и Грешно. И аз ще се задълбоча в смисъла на това. Защото е годен за опознаване и човек може да го изучи.

Смисълът може да се опознае от човека и повечето хора ще бъдат шокирани от това да разберат истинските разлики между Правилно и Грешно, защото те ще трябва да погледнат в себе си и да си дадат сметка, че по много начини, те съдействат на Грешното. И че не знаят в действителност разликата между Правилно и Грешно.

А когато кажете това на хората… Казвам ви… Веднъж го казах на един човек в бар и беше голяма грешка че дори се опитах да започна такава дискусия в такава среда. Но от време на време правя подобни грешки и понякога се самозаблуждавам, че говоря с полу-съзнателно същество. А всъщност говоря на павета. Та… казах й, “Нали разбираш, че това, което моралността в действителност е, е просто истински Здрав Разум”. Когато разгледате този термин, “здрав разум”, ще го видите, ще го изследваме след минути. Тя каза, “Значи това, което казваш, е, че аз ако аз мисля, че няма истинска разлика между Правилно и Грешно, значи не разполагам със здрав разум?”, и аз казах “Да. Но не ти казвам какво мисля аз, казвам ти какво означава това, ПО ДЕФИНИЦИЯ, а не какво аз сам си мисля”. ДЕФИНИЦИЯТА за Здрав Разум е, действително да познаваш разликата между Правилно и Грешно. И й казах, “Понеже ти не си в осведомено, съзнателно състояние, не го приемай лично, защото милиарди хора на Земята са в същото това безсъзнателно състояние, ти не си специална и това не е атака към личността ти”. И едва не ме замери с чаша. Буквално я обзе такава ярост… защото тя асоциира концепцията за “здрав разум” с това, че “ти си функционален и можеш нормално да изпълняваш дневните дейности на живеенето”.

А това няма нищо общо със Здравия Разум, за който говоря. “Здрав разум” в смисъла на “Мога да си приготвя ядене и да го изям самостоятелно и мога сам да си изпера дрехите и да отида на работа”… въобще не говоря за такъв “здрав разум”. Това е някаква плебейска дефиниция на делничните хора за “здрав разум”. Ще обсъдим какво НАИСТИНА значи Здрав Разум.

(от картинката) Дълбоко разбиране на МОРАЛНОСТТА, която представлява Принципните разлики между Правилното и Грешното поведение, е самото сърце на Естествения Закон.

Ето ви я есенцията.


Пасио: И ето разликата между Правилно и Грешно в кратко обобщение, толкова просто, колкото съм способен да го опиша.

Ние използваме думите Верен и Морален. Когато кажем, “Колко е пет плюс пет?”, “Десет е!” , “Вярно е!”. Това означава прав си. Тоест това е Истината, точно това е отговорът. После казваме, “Като откраднахме тези пари от Джим, това правилно ли беше?”. Тоест, беше ли морално поведение?

Защо ще използваме същата дума.. точно както римляните са използвали същата дума за книга и за свободен… както казахме, тези две различни концепции са били представяни с една и съща дума – либер. И си има причина за това – защото четенето ще те постави на пътя на Истинската Свобода. Ако четеш правилните книги.

В английския език, защо думата “правилен” означава две неща едновременно? Означава както “верен”, така и “морален”. Има си причина за това – защото двете означават едно и също.

Верен Е морален. Верен означава “подравнен по това, което е истина”. ПО ДЕФИНИЦИЯ, буквално, означава точно това – АКО Е ИСТИНА, следователно е Морално.

Колкото повече се водите по нещо, което е Грешно, което НЕ СЕ основава на Истината, толкова повече слизате по пътеката на Неморалността. По пътеката на НЕПРАВДАТА.

Така че трябва да опознаем каква е ИСТИНАТА относно Правилно и Грешно. Ако искаме правилно, мъдро, да избираме между тези два вида поведение, трябва да Знаем Истината.

Затова Правилно означава както Вярно, тоест основано на Истината, така и Морално, което означава, че предприетото действие е в хармония с Естествения Закон. Такива действия НЕ ВОДЯТ ДО ВРЕДА върху други съзнателни същества.

И това е дефиницията на Правилно. Вижте колко е проста тази дефиниция. Замислете се за момент. Ние говорим за това какво представлява едно ПРАВО. Тоест какво ВИЕ имате ПРАВО да направите. И това, което ВИЕ имате Право да направите, не е по-различно от онова, което АЗ имам Право да направя.

С това ви казвам, че ВСЯКО едно човешко същество на тази планета има точно едни и същи права. НИТО ЕДИН, че един човек няма с едно Право повече от някое друго човешко същество, и нито един човек няма с едно Право по-малко от друго човешко същество. Идеята, че който и да е има повече или по-малко права, КЪДЕТО И ДА Е ПО ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА, когато и да е в историята, е заблуда. Тя е измама. Тя е грешна. Не е правилна. Не е основана на Истината. Правилата са УНИВЕРСАЛНИ. И са ТОЧНО едни и същи за всяко човешко същество. Генерална, абсолютна Истина. Нека Егото да я дъвче и да се оправя с нея.

И отново: човешкото Его в много случаи изпитва трудности с това. Много хора, когато чуят това, искат да ме замерят с чаши.

Нека отново погледнем дефиницията. Право… Сега, когато правите една дефиниция… това е съществително. Съществителното е нещо съществуващо. Ние гледаме едно съществително в момента – ПРАВО. Правото е действие, което можем да предприемем. Дефиницията започва със същия вид дума. Ако дефинирате съществително, дефиницията трябва да започне със съществително.

ПРАВОТО е ДЕЙСТВИЕ – повечето хора не са способни да ви го кажат. Когато ги питаш, “Можеш ли да ми дефинираш “право”?”, те няма да ви дадат това съществително – “действие”. Неправдата също е действие. Правото е действие, и ако го ПРЕДПРИЕМЕТЕ, то не причинява вреда на други съзнателни същества. Това е най-простата и най-лесната дефиниция за това какво е Право, и ви гарантирам, че ако попитате колкото искате на брой хора от улицата… Аз съм задавал този въпрос и никой никога не е вдигал ръка, нито дори някой ме е търсел за контакт по-късно… Който и човек да попитате от улицата – никой няма да ви даде правилната дефиниция на това какво е Право.

Ако не знаете каква е дефиницията на Право, то тогава със сигурност не правите верен избор между Правилно и Грешно. Не можете. Не е възможно.

ТОЛКОВА МНОГО хора вярват, че могат да действат и да правят постъпки без да има последствия, че всъщност излизат от хармония с Естествения Закон, защото предприемането на въпросните действия НАИСТИНА води до вреда. И те въобще не си дават сметка за това.

Нека сега разгледаме какво е Грешно. ДЪЛБОКО ще разгледаме какво е Грешно.


Пасио: Ще се ФОКУСИРАМЕ върху това какво е Грешно… защото, в действителност… ние на какво основаваме тази дефиниция? Дефиницията за Право? “Действия, основани на Правото, не водят до вреда“. Така че можете да дефинирате какво е Правилно, само ако знаете какво е Грешно. Правото, технически, не може да се дефинира извън отрицанието. Правото може да се дефинира само апофатично. Това означава, да се констатира какво е Грешно, след което всичко, което попада извън тези параметри, е Право. И сега ще разгледаме какви са тези параметри.

Като казваме, “Колко е пет плюс пет?”, “Девет!”, “Грешно!”, това не е Истина. Неправилно. Неправилен отговор. Той НЕ СЕ основава на Истината. Ние използваме термина Грешно както за Неправилно, така и за Неморално. “Беше грешно да удряш този човек без причина, нямаше правото да го правиш”. Неморален означава в противоречие на Естествения Закон. Защото подобни действие водят до вреда върху другите съзнателни същества.

Това е простата дефиниция на Грешно. Можем да отидем по-дълбоко в дефиницията на Грешно и да разгледаме различни видове Грешки, и точно това ще направя след малко.


Пасио: Ето какво означава АПОФАТИЧНО ПРОУЧВАНЕ. Това е много, МНОГО важна за проумяване концепция. Трябва да ПРИЛОЖИТЕ тази концепция. По същество, това е процес на филтриране. Това е средния процес в Тривиума. Той представляване пресяване през противоречията едно по едно, “Това противоречиво ли е? Ами това противоречиво ли е? Това невярно ли е?”. Отделяте въпросните поведения настрана, и казвате – ЕТО ГИ поведенията, които са Грешни. Не се въвличайте в тези поведения.

Това е процес на отричане, това е РАЗРУШИТЕЛЕН процес. Това е отнемане – отнемате от общото тяло, отсявате определени неща чрез процеса на филтриране, и казвате – всички ТЕЗИ са несъвместими с Истината. Нарича се апофатично проучване. Обратното се казва катафатично проучване – това е аналогично на индуктивното разсъждаване, а апофатичното проучване съответства на дедуктивното разсъждаване.


Пасио: Правата се проумяват най-лесно чрез АПОФАТИЧНО ПРОУЧВАНЕ, или процесът на апофазата. Това разсъждаване ни помага да разберем какво всъщност е Правото, чрез проумяване на това кои действия НЕ СА Права, защото причиняват вреда на другите – те са причина за вреда.


Пасио: Ето какво е апофазата, нарича се апофатично проучване. Наистина… поинтересувайте се и разберете какво е, защото това е част от Тривиумния процес.

Идва от гръцкото съществително “апофазис”, което идва от гръцкия глагол “апофенай”. Апо- на гръцки означава “далеч от” или “в отрицание на”, а “фанай” на гръцки означава “казвам”. Тоест говоря. Така че, когато ги съберем заедно, се получава “да кажа не”, “да не кажа” или с други думи “да кажа какво дадено нещо не е”.

Това е апофаза. Казвате “ТОВА не е това, то е противоположното”.

Това е метод на дедуктивно логическо разсъждение, който се употребява в случаите, когато са налице ограничен брой възможности да се достигне до Знание чрез изключването на известните отрицателни.

Отделяте логическите противоречия на това, казвайки “Това не е това, което е това нещо”. Описвате какво дадено нещо Е, обяснявайки какво НЕ Е.

Това се нарича Потвърждаване чрез отрицание. Това е друго име, под което е познат този процес за откриване на Истината.

Така че… Това, което ние ще направим, е апофаза. Ще извършим апофатично проучване относно Правилното и Грешното. И така…


λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Какво НЕ Е Право? Какво означава “начини, по които хора могат да причинят вреда на други хора или животни”? Какво означава “начини, по които да причиним вреда на други съзнателни същества”?

Ще съставим списък – ограничителните условия за нарушаването на Естествения Закон. АКО предприемем тези действия, ще нарушим Естествения Закон, защото ДЕЙСТВИЕТО е ПРИЧИНА, която резултира във ВРЕДНО ПОСЛЕДСТВИЕ за друго същество. Наричам тези неща “Престъпления на Естествения Закон”, което означава грехове или неправди, или просто вредящи действия, които едно същество може да предприеме спрямо друго същество.

Естествено, хората ще се сетят за първото. Какво ужасно нещо може да направи човек на друг човек? Да го убие. Да отнеме живота му.

Аз бих направил разлика между убийството (като престъпление) и убиването (като причиняване на смърт, на английски има разлика, бел.прев.). Защото, понякога, за да защити себе си, убиването може да е нужно. Но убийството (като престъпление) винаги е неморално действие.

Разбирате ли… Петата Заповед, на иврит. Знаете ли какво гласи на иврит? Тя не гласи “Не убивай”. Терминът за убийство (като престъпление), е “тирзах”. Петата заповед на иврит гласи “Не извършвай убийство”. Убийството (престъпление), като дума на иврит, е абсолютно различна дума с абсолютно различно произношение от думата за “убивам”. Защото това, което всъщност се казва, е “Не отнемай живот без да имаш право да го отнемеш”. А това означава случай, когато ВИЕ започвате насилието, и това означава убийство (престъпление). Означава ПРЕДПРИЕМАНЕТО на действието по отнемане на нечий живот, когато нямате абсолютно никакво право да отнемате този живот.

Ако някой преследва вас и Правата ви, понякога наистина се налага да предприемете защитно действие, включващо смъртоносна сила… ще говорим за това по-късно.

Но УБИЙСТВОТО е първото престъпление на Естествения Закон.

И ако искате, можете да разгледате и под-секция на това престъпление, а можете да го разглеждате като съвсем отделна неправда. Аз го разглеждам в същата категория. Това е НАПАДЕНИЕТО. Означава, че директно, физически посягате, без Право, на телесното добруване на друго същество. Наречете го, ако щете, ОПИТ за убийство. Защото нападението е нещо, което правите без Право. когато някой напада някой друг, това винаги е без Право – никога не е било иначе. Правото за извършване на нападение не съществува. Правото за извършване на убийство не съществува. При каквито и да е условие и когато и да е.

Правото да се ЗАЩИТИШ с физическа сила съществува, и евентуално, в определени обстоятелства, съществува и Правото да убиеш. НО, убийството и нападението никога не могат да са Права. Защото те ВИНАГИ са инициирани без Правото за това, става дума за инициирането на насилие.

ИЗНАСИЛВАНЕТО е второто престъпление на Естествения Закон. посягате на свободната воля на друг човек и го карате сексуално да се свърже с някой, с когото не иска да го прави. Това означава изнасилване. И ВИНАГИ е Грешно. Категорично твърдение.

Третото престъпление на Естествения Закон е КРАЖБАТА. Представлява взимането на собственост, която не ти принадлежи. Някой се е сдобил с тази собственост по Законен път, без да вреди на някой друг и това е тяхна собственост докато я използват и са отговорни за нея и нямате Правото да вземете нещо, което не принадлежи на вас. Това би било кражба на чужда собственост. Не е мое.

И това е проблемът – ние не разбираме собствеността. Защото, както ще видим след малко, всички Права са свързани със собствеността.

Четвъртото престъпление на Естествения Закон е ПРЕКРАЧВАНЕ НА ЧУЖДИ ГРАНИЦИ. Това означава да навлезете в дома на някого, който си го ползва и Законно притежава, без съгласието му и нарушавате личното му пространство и уединение. Като в този процес отнемате и сигурността на другия. А ние ИМАМЕ Правото да отделим място за себе си и собственото си леговище. И да нарушите това, означава, че прекрачите нечии чужди граници

Петото, и последно, престъпление на Естествения Закон, е  ПРИНУДАТА. Това означава да насилите някого под заплахата от нападение, за да го накарате да съобрази неговата воля с вашата воля, независимо дали другия иска или не иска това да се случва. Да НАКАРАТЕ някой да направи нещо против волята си. И това също не е Право.

Сега… Това е малък списък. Много малък списък, нали? Можем, все пак, да добавим още едно, можем да добавим ЛЪЖАТА, лъгането също е неправда. Аз гледам на нея като на кражба на Истината или спестяване на Истината, която някой се нуждае да разбере, за да взима Правилни решения, това означава лъгане.

Но тези петте са основните категории на престъпленията на Естествения Закон. Предизвиквам всеки един от вас да се сети за престъпление, което да не попада в една от тези категории. До сега не се е появил човек, който да може да се сети за нещо допълнително. Имате ли някаква неправда, някакво престъпление или грешно поведение, което да не пасва в някоя от тези категории прегрешения?

(глас от публиката) – Комформизъм!

(смях в залата)

Хахаха… Да… Аз бих го категоризирал като чисто невежество, но… бих казал, че може да се разглежда така, защото това означава да се пропагандира Робската Система индиректно. Така че, всъщност… това не помага на никого да си възвърне свободата, определено. Не знам дали бих го категоризирал като престъпление срещу Естествения Закон, защото това означава даване на съгласие в подкрепа на тази Система. Не бих го нарекъл точно действие, означава по-скоро отдаване на съгласие, но, предполагам това в крайна сметка си е престъпление, защото да даваш съгласието си означава, да казваш ДА на контрола, а това влияе отрицателно на свободата на всички останали.

Но, това което казва ме… че не можете да измислите истинско физическо действие, което да не попада в тези категории. Понеже списъкът си е доста изчерпателен, а е само от шест думи, така че…

Нека по-скоро се опитаме да стесним списъка до една единствена за всички тези думи. Нека го стесним.


Пасио: Всяко вредящо действие, което едно човешко същество е способно да предприеме, е форма на КРАЖБА.

Много хора ще чуят това за първи път да се казва. НЯМА действие, което да причинява вреда на друг човек, което да можете да предприемете и да не е форма на Кражба. Предизвиквам всеки, да се опита да измисли Неправда, Неправилно действие, което да не е форма на Кражба. Няма да можете да го направите. Поставял съм това предизвикателство в радио-програмата си, призовавам да ми се изпрати и-мейл, ако някой успее. Нито един човек до сега. Един човек до сега се опита и кажа лъгането. Но това всъщност е отнемане на Истината от някого, Кражба на Истина. Дори и да го разглеждате като разубеждаване от търсене на Истината, или измама, това все пак се прави чрез неправилна информация и все пак представлява отнемане на способността на някого да прави Правилни преценки на база достъпността на информацията. Така че все пак Е форма на Кражба.

Някаква форма на СОБСТВЕНОСТ винаги е открадвана, когато се извършва Неправда. ВСИЧКИ ПРАВА са Права на СОБСТВЕНОСТ. ВСИЧКИ НЕПРАВДИ са Кражба на СОБСТВЕНОСТ.

Още веднъж: Предизвиквам всекиго, това е отворено предизвикателство – ако успеете да ми намерите Право, което да не е Право на Собственост, или Неправда, която да не е Кражба на някаква форма на Собственост… моля ви, уведомете ме.

Животът е форма н Собственост. Така че, отнемането на живот – убийството – е Кражба на живот, който не е бил твой собствен, тази собственост е принадлежала на ДРУГ човек. ТОЙ я притежава. И аз нямам Право да я отнемам без причина.

Правата са форма на Собственост. Това означава, че ДЕЙСТВИЯ… които може да извършите, понеже СА в хармония с Естествения Закон и не причиняват вреда на други… аз нямам Право да ви спирам да предприемате. Ако не причинявате вреда на някой друг, никой няма право да ви спира да предприемате Правото си, да предприемате действие. Можете да извършите всяка постъпка, която не причинява директно вреда на някой друг. Затова Правата са форма на Собственост.

Свободата е форма на Собственост. Никой няма Право да отнема Свободата на някой друг и да го задържа против волята му, просто защото не му се харесва какво прави другия. Или защото иска другия да се подчини на поведението му и командите му.

Така че… ако наистина разчупите нещата до основното… нека отново погледнем Неправдите.

Убийството, това не е ли отнемането на нечий друг живот?

Нападението е отнемане Правото им на добруване. Отнемане на здравето. И това е обир – някой отнема онова, което не е негово.

Изнасилването – отнемането на нечия Свободна Воля за сексуално асоцииране с който избере. И следователно това също е Кражба на Собственост. Защото това е собственост – Свободната Воля.

Кражбата, сама по себе си, е отнемане на физически принадлежности, които не са твой.

Нарушаването на границите – отнемане на нечия сигурност в собственото му леговище, това е също Собственост.

Принудата – какво отнемате? – Свободната Воля на някого, която не е ваша, тя е подарък от Създателя и принадлежи на всеки индивид, и ако някой принуждава някого “ТИ трябва да направиш това, защото АЗ казвам така, и ако не го направиш, ще дойда и ще ти причиня някаква форма на вреда”, това не е Право, това е Неправда, Принудата. И е форма на Кражба!


Пасио: Така че всички тези Неправди представляват отнемане на чужда Собственост, и следователно всички те са КРАЖБА! Всяка една от тях!

Има само една Неправда. Има само един начин, по който някой може да навреди на някой друг – Кражбата. Това е. Всеки вид Неправда е форма на КРАЖБА спрямо друго същество и неговата Собственост.


Пасио: Живо същество и неговата Собственост ТРЯБВА ДА Е БИЛО НАРАНЕНО, за да е налице ПРЕСТЪПЛЕНИЕ на Естествения Закон, тоест Неправда. Всяко действие, което НЕ причинява въпросната вреда, е Право.

Това е апофатичната дефиниция на Право. ЧРЕЗ проумяването на това какво е Неправда.

И казвам ви – МИЛИАРДИ хора… не милиони, не стотици милиони – МИЛИАРДИ хора на планетата не знаят това. Не са способни да ви го кажат. Защото това – това е, хора – това е ядрото на Естествения Закон. Какво е Право, какво е Неправда.

Не можех да заспя снощи… а аз никога нямам проблеми със съня. Никога. Никога. Искам само накратко да ви кажа това, преди почивката. Лежах си в леглото, преди да заспя снощи. Не можех да заспя, защото всичко, за което си мислех, беше колко е абсурдно всичко. Казах и на някои от вас в обедната почивка – за мен е невероятно абсурдно, че се налага да произнеса каквото и да е от всичко това. Фактът, че това не е 100% общоизвестно знание и обикновен здрав разум на тази земя, за мен е толкова отвратително абсурден, че единственото, за което си мислех и заради което не можех да заспя, беше “Как за Бога ще мога да обясня това на хората? Това ли е, което аз трябва да направя? АЗ!?”. В онези часове постоянно задрямвах и се събуждах отново, и в тези промеждутъци се питах защо въобще съм тук, и си задавах въпроса “Точно АЗ ли съм човека, който излиза пред тези хора и обяснява това?”… струваше ми се неописуемо абсурдно и нелепо. Някакъв си случаен от Южна Калифорния, да вземе да преподава знанието на мистерийните традиции на разни случайни хора. Аз. Това е най-нелепото нещо. Не мога дори да си го представя, и все още не мога.

Не мога да си представя, че е необходимо. Не мога да си представя, че ТОВА е положението, в което е изпаднало обществото ни. Толкова е тъжно, че нямам силите да си го представя. И… освен ако не започнем дълбоко да проумяване всичко това и да разпространяваме това знание сред останалите хора, нещата ще стават по-лоши, и по-лоши, и по-лоши, и по-лоши. И няма никаква причина за това, няма никаква причина да се спускаме по тази пътека. Искаме да изберем пътя на максималната болка, защото не искаме да се откажем от мислите си. Мислите, към които сме пристрастени… и то само защото тези мисли са били там откакто се помним. По-скоро бихме се спуснали по пътеката към гроба и пропастта, вместо да си признаем, че сме грешали и да кажем “Трябва да се откажа от това грешно мислене”.

Ще оставя нещата дотук, и просто ще кажа, че финалното заключение на този раздел е, че… Ако на никой не е било навредено, не е била извършена Неправда, няма жертва – няма престъпление, с други думи. Много хора настояват “О, не е нужно да има жертва, за да има престъпление”. Знаете ли колко много хора гният в затворническа килия точно в момента, докато говорим, без да са причинили вреда на друго живо същество? Знаете ли колко? Десетки хиляди. И НИКОЙ няма право до ги задържа. Докато не причинявате вреда на някой друг, никой няма Право да ви СПИРА да продължавате да извършвате действието, което извършвате. Ще говорим за някои от тези неща в последния раздел по-късно.

Нека сега излезем в час и 15 минути почивка, и ще се върнем към пет и двайсе.


Пасио: Добре… Значи… Приключихме, преди почивката, с това, че ако няма жертва – не е била извършена Неправда, причиняваща вреда на някой друг и следователно няма Престъпление. Много хора са пратени в затвора заради безжертвени престъпления, без да нараняват друго същество, въпреки това Свободата им е отнета.

Няма такова нещо като “връчване на Неправда”. Никой не може да каже на някой друг “ТИ можеш да навредиш на НЕГО, без наказания и без последствия”. Няма такова нещо като “Позволено ти е да извършиш тази Неправда морално”. Нито пък някой може да каже, че група хора могат да извършат Неправда, или че имат моралното право да я извършат. Няма токова нещо.

Но точно в това вярват много от онези хора, които вярват в правителството – че ние можем да делегираме на група хора, които наричат себе си “правителство”, нещо, което не е Право, и че можем всички да се съберем и да се съгласим, че “те сега притежават това Право”.

ПРАВАТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ВРЪЧВАТ ОТ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА НА ДРУГИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. Всеки един е роден със същите Права. Защото Правата не идват от човешките същества. Правата, както Законите на Природата, идват от Създателя на Вселената. Те не идват от човешки същества. Човешките същества не си измислят сами какво е Правилно и какво е Неправилно. Правилното и Грешното са вградени в Сътворението и от нас зависи да ги открием, и да разпознаем какво са, и да живеем спрямо тези принципи.

Така че… Ако специфично действие НЕ Е Право за никой индивид, тогава това действие не може да се “делегира“, “връчи” или “лицензира” на който и да е друг индивид или група и магически да се нарече “Право”. Грешното не става Правилно. Грешното си остава Грешно и продължава да си бъде Грешно, без значение колко хора го вярват, делегират и прочие.

Нито пък едно Право може да се превърне в Неправда. Ако е Право, не причинявате вреда други му като го правите.. тогава никой не може магически да каже “Това сега е грешно и не ти е позволено”. И въпреки това, имаме нещо, което противоречи на всички тези факти, и то се нарича правителство.

Действие, което е Неправда, завинаги ще си остане Неправда по силата на Естествения Закон. Така че, как да ОПОЗНАЕМ Правата?


Пасио: Част от опознаването на Правата е, да разберем, че Естественият Закон, разликата между Правилно и Грешно, винаги остава  сила, без значение от системата от вярвания на населението. Правилно и Грешно са вечни Истини, които трябва да проумеем. Това означава, че няма значение колко хора са съгласни, че “една Неправда може да се превърне в Право” или че “едно Право може да се превърне в Неправда”. Такива неща са невъзможни в Действителността. Можем да вярваме, че сме способни на това, и да се държим така, но в действителността, това никога всъщност не може да се случи – Правото завинаги остава Право и Неправдата завинаги остава Неправда. Хората могат само да вярват, че са способни на такива преобръщания и че това, че вярват, магически ще го направи истина. За нещастие, повечето човешки същества погрешно вярват, че е морално възможно да “създават” и “делегират” права, които не съществуват, или пък да отнемат от хората действителни Права, които наистина съществуват.

Наистина вярват, че можем да правим това.

Така че, когато човек се съмнява дали дадено действие е или не е в хармония в Естествения Закон, може да извърши визуализация. Винаги моля хората да извършат визуализацията, че има една планета, един свят, само с двама души на нея. Представеше си, че съществуват само двама човека на цялата планета. Ако поведението в този визуализиран случай е или Правилно, или Неправилно, то ще остане Правилно или Неправилно какъвто и брой да има населението, без значение колко хора вярват в обратното.

Ако действията на единия човек са Право спрямо другия, значи остават Правилни. Ако са Неправда спрямо другия, значи остават Неправда – големината на популацията е без никакво значение. Хората понякога казват “Да, ако бяха няколко човека, всичко щеше да е наред, но в свят от 7 милиарда не можем да им позволим да го правят”. Това няма нищо общо с това какво е Правилно и какво е Грешно. Хората говорят така, сякаш това може да се променя.


Пасио: Нека разгледаме този сценарий.

Ето го нашия свят, и двама човека. И ще разгледаме един пример. Нека разгледаме данъците. Обикновеното данъчно облагане.

Данъчното облагане Право ли е, или Неправда? Морално приемливо и морално оправдано ли е? Или е всъщност нещо, което в действителност е Неправда? Нека разгледаме какво наистина представлява данъчното облагане, и отново: няма да евфемизираме, ще говорим за нещата направо.

Та ето какво Е данъчното облагане. Това не е онова, в което аз вярвам, а се впускам в сърцето на въпроса и описвам какво действително е.


λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: ДАНЪЧНОТО ОБЛАГАНЕ е твърдението, че определена група хора, наричащи себе си “правителство”, е получила нещо, което нарича “право”, били са им “делегирани” “права”… написали сме “закон” и тези хора “Служба за събиране на данъци” имат “правото” да извършат това определено действие, тази дейност, това поведение… да конфискуват… против волята, бих добавил… арбитражно избран процент от труда на друг индивид.

Нека просто да започна с това, ОК? Нека попитам вас, или който и да е – Кой от вас доброволно ще си плати данъците? Никой не вдига ръка… А защо не? Обикновено отговорът е, “На мен едва ми стигат парите, които имам сега, не искам да плащам повече пари за тази цел. Честно казано, искам ресурсите си за себе си. За да ги използвам както аз сметна за добре, по моя воля”. Само че, ако после правителството каже, “Данъците се вдигат с 5%”, тогава колко хора ще ги платят? Повечето хора ще ги платят. Защото подсъзнателно, или пък съзнателно, хората осъзнават, че се намират под Принуда. На тях им се казва, че ако НЕ дадат ресурсите си, по заповед на хората, които ги конфискуват, върху тях ще се извърши някаква форма на насилие. Дали чрез глоба – “ще вземем още повече от ресурсите ви”, дали като кажат – “ще ви хвърлим  клетка и ще стоите там, докато ние не кажем”… ИЛИ чрез нанасяне на истинска физическа вреда върху хората.

Арбитражно избран процент от труда на друг индивид. Защото точно това представлява. Парите, които получаваме, това е продукта на труда ни, с пари се компенсира положения от нас труд. И те са наша собственост, защото сме отдали труд в замяна на това.

Това се прави независимо дали човек е съгласен да сподели този продукт, доброволно. Защото това не е доброволен процес –  принудата е част от него. Данъчното облагане се налага под заплахата от насилие (поведение, което ще доведе до телесна щета) или затвор (отнемане на физическата свобода на движение), ако онези, чиито продукт се завзема, се опитат да се противопоставят на конфискацията. Тази практика се “оправдава”…

…а думата “оправдава” етимологично се свежда до “създавам Право”, това в действителност означава думата “оправдавам”. Юс на латински означава Право или Закон, а фачео или фачере означава “създавам” или “правя”. Оттам джъстифай – justify – оправдавам на английски. Така че “оправдавам” означава да създам Право – да си ИЗМИСЛЯ Право. Да си въобразя съществуването му.

…от онези, които твърдят, че подобна практика е нужна и се изисква за “опазване на общото благо”.

Това е оправданието за завземането на част от труда на хората против волята им. Сега… АКО трябва да сме чести със себе си… АКО дефинираме концепцията на робството, и аз мисля, че това е добра дефиниция за робство… ще бъде ли добре да се каже, че : Робството е конфискуване на 100% от труда на друго човешко същество против волята му? Това добра дефиниция ли ще е? “ТИ ще работиш, а АЗ ще взема всичко, което е резултат от тази работа, която вършиш”. “Това не ти принадлежи, продуктът на труда ти не ти принадлежи, целия принадлежи на мен”. Така че “ТИ работиш за МЕН, аз взимам всичко, което си бил способен да натрупаш или създадеш чрез труда, който си положил”. Мисля, че всеки един човек тук ще се съгласи, че това е робство. Точно това е дефиницията на робството. Може би ще се намерят и дефиниции, които споменават и физическата принуда и физическото оковаване на хората, но ако сме наистина честни със себе си, това, което е целта на робството в самото начало, е да накараш другите да работят безплатно, след което да събереш целия продукт на труда. За това е било измислено робството в самото начало.

Така че… Ако дефинираме робството като – Конфискация на 100% от труда на друго човешко същество против волята му – ще видим, че не съществува никакъв магически процент, до който можем да намалим тази цифра, така че това да престане да бъде робство. Питам хората… Ако човекът, който идва при вас и ви казва, че ще конфискува 100% от труда ви против волята ви, ви каже, “Ами…аз ще взема около 75%”, “Ще взема три четвърти, ти си запази една четвърт от това, което си създал”… това няма ли вече да е робство?

И не ме е грижа за какво ще се използват тези 75%. Ако казвате на някого “Ти нямаш избор! 75% от труда ти ми принадлежи!”, това вече няма да е робство ли? Само защото са ви позволил да си запазите 25%?

Добре… Нека го намалим до 50%. Все още ли е робство? Добре… Тогава колко нисък трябва да стане този процент, за да не бъде повече робство?

Само 0%… НЯМА по-нисък процент, за да не бъде повече робство. Но отново – хората предпочитат да оправдават това по много начини, като казват, “О, това се използва за обслужване”. Да – обслужване, което никой няма правото да откаже. Казвам на хората “Ей, ами аз ви кажа…” …аз съм компютърен техник… ти например, имаш ли компютър? Добре. Значи, вече аз съм ти компютърния техник и не можеш да ми откажеш услугите. Замислете за това за момент – ти не можеш да ми откажеш да осигурявам обслужването на компютъра ти и да го поддържам.

Първо, какво отнех току що от този господин? Правото да избира, Свободната Воля. Още на този етап това вече е робство. Аз мога и да продължа, и да кажа “Ей, ако откажеш… независимо дали искаш или не искаш компютърните ми услуги като твой техник, ще ми даваш 200 долара на година и ще идвам няколко пъти, не ме интересува дали си доволен от обслужването или не… и ако не ми платиш, ще дойда и ще ти взема компютъра”. Сега това в действителност твоя собственост ли е? Ако живееш под такъв вид принуда? Или аз съм просто един агресивен престъпник, който заплашва, че ще ти открадне нещата, ако не получи това, което ти казва да му дадеш? Престъпник, който те изнудва? Това е ИЗНУДВАНЕ. Нарича се ИЗНУДВАНЕ. Аз ЗАПЛАШВАМ с насилие върху човека, ако не се съгласи с волята ми.

И точно това се извършва върху всички ни. ИЗНУДВАТ НИ – всички форми на данъчно облагане са ИЗНУДВАНЕ. ГОСПОДАРСКАТА КЛАСА казва на хората “Нямате право да отказвате арбитражната конфискация на труда ви, която НИЕ извършваме”. “Защото конфискуваният труд ще бъде НУЖЕН за това, за което НИЕ кажем, че ще бъде нужен”.

Така че… Как е възможно да казвате, че домът ви ви принадлежи, при положение, че плащате нещо, наречено “данък за недвижимата собственост”? Някой си казва “За обслужването на това общество трябва да ни платите този процент, и ако не го платите, къщата ви ще бъде конфискувана от правителството”.

Знаете ли как се нарича това? Има си термин за това. Когато едно общество в действителност няма права за истинска частна собственост, и когато една висша класа на господари в действителност ПРИТЕЖАВА земята, и притежава имотната собственост, и просто позволява на селската класа само да живее на тази имотна собственост, докато плащат данък на господарската класа… кой може да ми каже каква е тази правителствена система?

Това се нарича ФЕОДАЛИЗЪМ. И точно това е правителството на САЩ и абсолютно всяко едно правителство на Земята. Ние живеем във феодализъм. Няма такова нещо като “демокрация”, и определено няма такова нещо като “конституционна република”, това е сигурно. ДЕФАКТО правителството, което означава В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ правителството, е феодализъм.

А феодализма е просто още един евфемизъм. Това е евфемизъм за робство. Защото на робите не се позволява да имат собственост. На робите не се разрешава да запазват продукта на труда си. Това е истината за нещата. – АКО СМЕ ЧЕСТНИ със себе си… още веднъж наблягам та тази фраза в този раздел. Искаме да го евфемизираме, да го оправдаваме, да го наричаме с друго име? Казах това и на онази ню-ейджърка от НЛО конференцията, и тя отвърна… както ви казах… “Предпочитам да не гледам така на нещата”. Е, не си честна със себе си. Лъжеш! Нарича се да ЗАЛЪГВАШ себе си.

Та…

Ако сме честни със себе си, данъчното облагане е просто евфемизъм за Кражба, Насилие и Робство, и това са практиките, на които в действителност се основава. Тъй като нито един индивид на Земята няма “правото” да присвоява продукта на труда на друг човек, такова поведение никога не може да се “делегира” на група, нито да се нарече “право”.

Следователно… логически следва… че ВСИЧКИ форми на данъчно облагане са ПРЕСТЪПЛЕНИЕ на Естествения Закон.

ВСИЧКИ форми на данъчно облагане. Не ме интересува какви са, данък смет, данък за имота, данък наследство, данък приходи… не ми пука каква форма има – ВСИЧКИ ФОРМИ на данъчно облагане винаги са НЕПРАВДА според Естествения Закон, защото всички те се основават на унищожаването на Свободната Воля, основават се на Принудата и в крайна сметка се основават на Насилието. ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ са Неправди. Всичките тези са форми на КРАЖБА и НИТО ЕДИН ИНДИВИД няма Правото да ги извършва върху друг.

А точно това хората оправдават и вярват, че магически може да се превърне в Право. Само защото искат да го евфемизират и да го нарекат “данъчно облагане”.

Нека разгледаме друг пример.

ЗАБРАНАТА. Едно от любимите ми. Една от любимите ми концепции… Знаете ли, аз съм много запален по Здравето, по здравословното хранене, и тн.. Много съм запален по правенето на сокове, едно от любимите ми неща. Пречистването на тялото е част от прочистването на ума. ОК? Но… аз ще ви кажа, че подкрепям на 100%, че всеки трябва да е свободен да сложи каквото и да е в тялото си, защото всеки човек притежава тялото си. Ако аз искам да разчупя това дистанционно на малки парченца и да го изям, поръсено с черен пипер, тогава това е мое ПРАВО да го направя! Без значение какво може да си причиня на червата! Има ПРИЧИНА за това да изям дистанционното, ако искам. Искате ли да знаете защо? – МОЕТО тяло е МОЯ СОБСТВЕНОСТ! ПРИНАДЛЕЖИ на МЕН!

Даже го направихме на един друг семинар за Естествения Закон. Попитахме хората “Притежавате ли тялото си?”. Почти всеки един от учениците на семинара… те разбира се всичките веднага отговориха “Да, притежавам тялото си”, учениците го схващат това. Питащите също, понеже учениците вършеха работата по събирането на отговорите от хората, на които задаваха въпросите… И един от въпросите, който им казал, да задават на хората, беше “Притежавате ли тялото си?”. Почти всеки един от учениците на първия ми семинар за Естествения Закон, когато питаха хората дали притежават телата си, те дойдоха на следващото занятие, и почти всеки ученик каза… че почти всички хора, на които са задали този въпрос… първо направили дълбокомислена пауза. И го обмисляли…

Хората трябвало да седнат, и да размишляват по този въпрос! Не могли веднага да изплюят “Да, тялото ми е МОЯ собственост!”… Смятам, че това е, понеже хората искат прекалено много да обмислят нещата, мислят си, “Хм, ще притежавам ли тялото си вечно? Искам едно такова тяло, но сега ли го искам?” Какво толкова има да се пре-интелектуализира и да се мистифицира около тази концепция? Обяснявам на хората, че аз напълно осъзнавам, че един ден тази плът ще окапе и ще премине в почвата и тн… Това означава ли, че не притежавам тялото си, точно в този момент?? Аз използвам тялото си точно в момента, точно затова го притежавам! Изрично! Изрично, защото Съзнанието ми обитава това тяло в момента и го използвам и то е съдът и средството за изразяване на Съзнанието ми, това е самата ПРИЧИНА да притежавам тялото си!!

И хората не могат веднага да отговорят… за мен е просто неразбираемо. Просто е абсурдно, че на човешкия ум му се налага да обмисля ситуацията, в която се е намирал до сега… Това ми е почти невъзможно да го проумея.

Нека продължим със Забраната.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: ЗАБРАНАТА е твърдението, че на група хора, наричаща себе си “правителството”, може да се даде “правото” да възпрепятства останалите да приемат каквото и да е вещество в собствените им тела и ако другите хора откажат да се подчинят на тази заповед, ще бъдат глобени или лишени от свобода. Би трябвало да е очевидно, че ако тялото на човек е негова собственост, а то е, тогава въпросният човек винаги ще има Естествено Право да решава какво да внася и какво да не внася в личната си собственост, която е тялото му.

Защо внасяте каквото си искате в колата си, или в дома си? Защото ги притежавате, те са ваша собственост. Всъщност… би трябвало, технически не са, но… би трябвало да са.

(смях в залата)

Искам да кажа, че никой друг не може да ви казва какво да имате или да нямате в дома си. Ако ви кажа “Ей, не искам да вкарваш това яке в колата си”, че кой съм аз, да ви казвам, че не можете да го слагате там – това е ваша собственост.

Защо приемаме това… но не приемаме, че имаме право да вкарваме каквото си поискаме в тялото си? Защото хората не могат да отделят факта на приемане на веществото, факта на приемането му в тялото, от факта на действието, което хората в последствие биха предприели. А това са ДВЕ РАЗЛИЧНИ неща.

Някой може да иска да излезе тази вечер и да се разбие, да се напие като свиня. Ако го направите, и след това излезете на улицата пребиете някой с най-близкия наличен предмет… нямате Правото да правите това. ИМАТЕ ПРАВО да се напиете, точно както някой ИМА ПРАВОТО да се насмърка с кокаин или да си нашиба хероин в ръката. Не мисля, че точно тези идеи са много добри, но определено имате Правото да го направите. Но ако СЛЕД като го направите, отидете и нараните някой друг, ще бъдете отговорни за действията, които сте предприели. Точно това означава Личната Отговорност. И тези две неща трябва да бъдат разделени едно от друго. Ясно трябва да се разграничи акта на приемане на нещо в собственото ми тяло, от продължаващата ми Лична Отговорност за това какво правя със собственото си тяло!

Забраната означава да кажеш на хората “АЗ ВЗИМАМ РЕШЕНИЕТО за това какво ТИ можеш да приемаш в тялото си”. Лесно виждаме, че твърдението, че някой друг може да казва на друг човек какво да допуска или да не допуска в тялото си, всъщност представлява ПРЕТЕНЦИЯ ЗА СОБСТВЕНОСТ върху тялото на друг човек.

Ако аз ви кажа, че не можете да пиете портокалов сок, значи отправям претенцията, че ВАШЕТО тяло принадлежи на МЕН. Защото АЗ решавам какво ще влиза или няма да влиза в него. Така че… ако на теб ти кажа, че “Морковите са извън разрешените ти за консумация зеленчуци, господине, и не може да ги ядеш”, току що отправих твърдението, че притежавам тялото ти.

Е… А как е наречено твърдението на един човек, че притежава тялото на друг човек? – Робство!

АКО не го евфемизираме… и АКО сме честни със себе си.

Твърдението за собственост върху тялото на друг човек се нарича робство. Следователно Забраната е евфемизъм за Робство, под заплаха от насилие, без значение от оправданията на онези, които твърдят, че такива дейности са “нужни за общото добруване”. – Винаги това е оправданието. – Тъй като никой индивид на Земята няма правото да твърди Собственост върху тялото на друг човек, такова “право” никога не може да се “делегира” на група или магически да се обяви за “право”. Следователно всички форми на Забрана са Неправда и Престъпление спрямо Естествения Закон.

Няма значение за какво вещество става дума. Няма никакво значение какво е. Нито колко разрушително може да е в тялото и в мозъка…

Вижте… Ако реша да отида под мивката, за да си извадя препаратите за почистване, и ако реша да си направя един хубав коктейл от сода каустик, малко отрова за хл*барки и малко отрова за плъхове, разбъркам го във воден разтвор и се нагълтам с него – това е мое Право. Искате ли да знаете защо? – Защото притежавам тялото си. Аз притежавам Съзнанието и Тялото си. Точка и край. Така че ако аз искам да го направя – мое Право е да направя това. Никой няма право да ми казва какво мога и какво не мога да приемам в тялото си.

А ние приемаме абсурдните оправдания, че е в името на общото благо. “Забравете какво значи права. За общото благо е”. Ние трябва да приемем Робството, в името на общото благо. Да. Така се случва.


Пасио: Какво да кажем за ЛИЦЕНЗИТЕ И РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ. Това са твърдения на групи хора, които наричат себе си “правителство”…

…отново се връщаме към визуализирането! Представете си как един човек отправя тези твърдения към друг човек! Никой няма да го сметне за легитимно! Никой няма да се съгласи, че един човек може да отправя такива твърдения към друг човек. А си мислим, че тези други групи хора имат права, които отделните индивиди нямат. Това мислим, да. Това се нарича Майндконтрол. Майндконтрол означава да накараш хората да приемат, че някои хора имат права, които другите хора нямат. Точно това е. Така че се върнете към онази визуализация, упражнявайте се в нея. МОЖЕ ЛИ някой човек да направи това твърдение към друг човек? И това да бъде легитимно? Разбира се, че не.

Тогава ако никой няма това право, как може това право да се делегира на някой друг? Не може!

Та… ЛИЦЕНЗИТЕ И РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ са твърдения на групи хора, които наричат себе си “правителство”, че им е било дадено “правото” да възпрепятстват останалите хора да извършват специфични поведения (дори и ако такива поведения не причиняват вреда на другите или тяхната собственост), освен ако въпросните други не се жалват (тоест изпросят) или не платят на правителството за разрешение да упражняват въпросните поведения. Това се обобщава като твърдението, че Правата са всъщност просто “привилегии”, които се отдават или оттеглят от правителството по всяко време, на база предпочитанията или свободата на действие на хората, наричащи се “правителство”. Спомняйки си, че дефиницията на Право е “всяко действие, което не причинява вреда на друго живо същество или неговата собственост”, няма такова нещо като “правото” да спреш друг човек да упражнява Правото си…

…Ако нещо е Право, не причинява вреда, НЯМА ТАКОВА НЕЩО като правото на някой да ви спре да изпълнявате това действие. Това би се наричало ПРИНУДА, което е Неправда!

Така че фактическото консумиране на марихуана например, не причинява вреда на никой друг. Можете да приемете това в тялото си по напълно мирен начин, и да не причините вреда на друго живо същество. Това се нарича Право. Именно заради доста специфичната дефиниция, че не причинява вреда. АЗ нямам Правото да казвам на друг индивид “Не можеш да извършиш това действие”, ТОВА би било Неправда.

Същото е, когато става дума за лицензите и разрешителните. Казвате на хората “Ей, ако ми платиш 50 долара, ще те оставя да пушиш тази марихуана, без да ти причинявам насилие”. “Освен ако не размисля”. “Тогава няма да ти издам разрешително”. “Просто ще кажа ей, не ти е позволено да правиш това”. Дори и относно нещо, което Е право, като събиранията и говоренето.

Както каквото се случи преди две години в щата Пенсилвания на срещата на Г 20 в града Питсбърг. Градът каза на хората “НИЕ ОТТЕГЛИХМЕ ПРАВОТО НА ХОРАТА ДА СЕ СЪБИРАТ И ДА ГОВОРЯТ И ДА СЕ ЖАЛВАТ”. “Вие НЯМАТЕ правото да идвате и да говорите!”. “Никакви протести няма да се толерират, или ще ви ударим с палки и водни оръдия!”

И хората просто сведоха глави и го приеха. Целият град Питсбърг. Защото “Ще отидем да ги помолим за разрешение!”… И те просто казаха “Не”…Не. Вече нямате това право. Ако ви хванем на улицата, ще ви ударим със звуково оръдие. И ще ви оглушим.

Някои хора бяха оглушени завинаги. ГЛУХИ ЗАВИНАГИ! Загубиха слуха си. В онова, което се случи в Питсбърг, Пенсилвания.

Видяхте нещата, които се случиха във… не беше Египет… където удряха хората с водни оръдия и убиха някои от тях. Беше в Близкия Изток някъде… Турция! Точно така. Някой хора УМРЯХА! Бяха ударени в окото. С такова налягане, че им се разкашка мозъка. Хора мъртви от водни оръдия – наричат тези “несмъртоносни оръжия”.

Защото им казват “ВИЕ не можете да говорите, не можете да се събирате! НИЕ ще отхвърлим това ваше право!” Буквално.

Та… Няма такова “право” да спрете някого да упражнява съществувало дотогава Право. Това е като да отправяте твърдението “Аз притежавам правата ти!”. Защото точно това е. Това е “АЗ съм Господ, аз казвам какво е право или отменям дадено право в който и да е момент”. Точно това е. Твърдението на някой, че е Бог.

Претенциите върху Правата на друг човек се наричат Робство. Дори повече от това – това е твърдението на някой, че е Бог. Това е твърдението, че Правата на някой протичат през вас. Следователно лицензите и разрешителните са други евфемизми за Робство, независимо от оправданията на онези, които твърдят, че такива практики са “необходими за общото благо”. Тъй като нито един индивид на Земята няма “правото” да твърди собственост върху Правата на друг човек, такова “право” никога не може да бъде “делегирано” на група и магически да се нарече “право”. Следователно всички лицензи и разрешителни, според Естествения Закон, са Неправди и Престъпления. – Защото винаги се основават на Принуда и на Кражбата на нечии Права.


Пасио: Ето отново визуализацията. Има три примера. Представяте си, че на света има само двама души, и че единият извършва нещо спрямо другия. Ако не може да бъде извършено, значи не е Право и не е възможно да бъде “делегирано” на други хора и да им се каже “Сега имате правото да изпълнявате това поведение”. Винаги е Неправда.

Но хората… заради тази идея, заради този Майндконтрол, наречен правителство… искат да вярват, че това “право” съществува, че можем да “делегираме” нещо, което е неправда.


Пасио: Сила срещу Насилие, трябва да проумеем, че тези концепции са пълна противоположност една на друга. Те не са едно и също и термините не трябва да се използват взаимозаменяемо, не само защото не са дори далечно подобни, а са директни, диаметрални противоположности.


Пасио: Нека разгледаме разликата. За тях често се говори така, все едно са еднакви и се използват взаимозаменяемо, докато всъщност са диаметрално противоположни.

СИЛАТА, дефиницията за Сила, е капацитетът за вършене на работа или за причиняването на физическа промяна, във физическия свят. За да се причини каквато и да е промяна във Физическия свят, трябва да се използва и приложи Сила. Няма НИЩО, което можете да направите, което да не изисква Сила… ако ще правите промяна във Физическия свят.

Така че… за да се инсталира тази техника – беше необходима Сила. Трябваше да я вдигнем, да я поставим, да включим всички кабели – изискваше се Сила, за да се направят всички тези неща. Това е капацитетът да се извършва физическа дейност, физическа работа.

Силата е Действие, което е в хармония с Моралността и Естествения Закон, защото употр*бата й НЕ НАРУШАВА Правата на другите хора.

Така че веднага, щом пристъпите линията на ПРИНУДИТЕЛНАТА УПОТР*ба на Силата, това веднага става НАСИЛИЕ. Инициализирането на Сила за целите на Принудата е Насилие. ТОВА прави Силата Насилие. Силата сама по себе си не е Насилие.

Като такава, Силата е действие, което човек във всяко време има Естественото Право да предприеме, и това включва защитата – физическата защита на личността на човек, тялото му – СРЕЩУ проявленията на Насилие.

Силата може да се приложи в тази ситуация, когато сте Принудени чрез Насилие, ИМАТЕ Правото да използвате физическа Сила в защита от такова Нападение.

НАСИЛИЕТО, от друга страна… и това е ключовото, за Насилието, имайте предвид… то е Неморалното иницииране на физическа Сила за принуда, заставяне или задържане. НЕПРАВДИВО. Никой НИКОГА няма “правото” да извършва Насилие, защото Насилието винаги ЗАПОЧВА първо. ИНИЦИИРАНЕТО – това е важната дума – Неморалното иницииране…

Знаете… учителите, в училище, ако да кажем има масов бой между момчетата в училище, учителите казват, “Няма значение кой е започнал първи!”. ВСИЧКО, КОЕТО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ, Е КОЙ Е ЗАПОЧНАЛ ПЪРВИ! ВСИЧКО, КОЕТО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ, Е КОЙ Е ЗАПОЧНАЛ ПЪРВИ! Това е ВСИЧКО, което е от значение! Защото човекът, който в действителност е извършил Неправда, е именно човекът, който първи е ударил! Той е инициирал Неморалната употр*ба на физическото поведение, на физическата Сила – физическата Сила с цел принуда, заставяне или задържане. Следователно, човекът, който се отбранява срещу това физическо Нападение със Сила, не е извършил допълнителна Неправда. Това е много трудно да се проумее от хората, които страдат от дясно-мозъчно неравновесие. Те не искат да признаят, че човек запазва Естественото си Право да използва Сила, когато е Принуден от Насилствено поведение.

Ако някой просто ме приближи на улицата и започне да ми размахва юмруци… просто защото иска нещо, което аз имам, или просто защото не харесва как изглеждам, поради каквато и да е причина… той няма правото да го прави. Ако аз отбия Нападението му с достатъчна Сила, така че да преустановя действието му, колко Неправди ще са извършени? – Една. Точно така. Една. Не две… а една. Защото аз си запазвам Правото да се защитавам. С физическа Сила, когато съм НАСИЛВАН, защото Насилието инициира това! ТОВА има значение – кой е ЗАПОЧНАЛ! Това е ВСИЧКО, което има значение.

И отново: Егото много трудно проумява това нещо. Егото не иска да чуе това. То толкова дълго е било кондиционирано, че “отговорът със сила е също насилие”. Ни е вербално и умствено съчетаваме тези две неща, а в действителност те са пълни противоположности.

Ако дете бъде ударено от друго в училище… и дори ако поне веднъж е казало “Престани да го правиш”, и това друго дете не е спряло, и първото го е ударило и го е нокаутирало… Обикновено питам хората “Кой е ударил първи?”. И ако детето, което лежи на пода, е ударило първо, тогава казвам “Получи, каквото си заслужаваше”. Това е. Защото тази личност е имала Право да се защитава. Не имал право да го удряш – Нападнал си го с Насилие, той ти е отвърнал с отбранителна Сила. Много хора не искат да слушат това. Защото са много кондиционирани.

Даже трябва да кажа, че ТРЯБВА да го направиш. Също така си запазваш Правото и да не го направиш. Но Правото действително съществува. И двете Права съществуват – имаш Правото да не отговориш с физическа Сила, но имаш И Правото да отговориш с физическа Сила. Това е Право на СВОБОДНА ВОЛЯ и личността има ПРАВОТО ДА ИЗБИРА между тези действия.

Аз лично мисля, че ако някой продължава да удря и да бие някого и да извършва Насилие над него, и ако другия човек продължава да го приема и никога не протестира срещу това и никога не използва Сила, за да преустанови това поведение, аз почти съм склонен да гледам на това като на Лошия път. Аз не съм пацифист. Не съм пацифист. Аз съм 100% за НЕНАСИЛИЕТО, което означава “НЕ инициирай вреда върху другите хора”. Не го започвай. Ако не го започнеш, няма да го има.. на уличен жаргон. Но ако някой друг започне Насилието, той си проси да бъде неутрализиран, чрез необходимата физическа Сила, която е достатъчна, за да потуши акта на агресия.

Насилието е ПРИНУДИТЕЛНО действие – за това става дума – “Искам да направиш каквото АЗ искам да направиш, или ще те ударя, тогава ще извърша акта на Насилие”. това е действие, което ВИНАГИ е в опозиция на Морала и Естествения Закон именно заради причината, че става дума за нарушаване на Правата на другите. Затова е наречено Насилие – на английски вайолейшън – violation – от violate, което означава “нарушавам”. Така violtaion на английски буквално е “нарушение”, а violation – “упражняване на нарушение”. Това се казва насилие на български.

Насилието е действие, което човек никога няма право да предприема. Никога. Няма такова нещо като “правото за извършване на Насилие”, не съществува. Защото Насилието е Неморалното иницииране на физическа Сила с цел принуда, заставяне и задържане, а това никой няма “правото” да прави. Относно Силата, обаче – има определен момент, в който човек има Правото да упражни това действие в смисъла на защита, така че ще говорим за това.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Този боклук се приближава до някой на улицата и казва “Дай ми всичко ценно. Обувките ти кожени ли са? Свали ги. Свали си всичките бижута, и чантата, и портфейла”. Нарича се бандит. Никой няма да повярва, че той има правото и пълномощието да прави това, или пък че вие имате моралното задължение да се подчинявате на този престъпник.

Ако престъпникът обаче нарича себе си “губернатор”, може и да започнете да му вярвате. Нали?

Нека обаче предположим, че още някой на улицата вижда какво се случва, изважда собствения си 9-милиметров и отвява тоя пич. Колко акта на насилие са били извършени в този случай? – Един. Един.

(глас от публиката)

Разбирам. Но, както казах: това е като да кажете “Предпочитам да не гледам така на нещата”. В действителност, възприятията и реалността в много случаи не си съвпадат. Не са едни и същи. този човек НЕПРАВИЛНО възприема нещата, които са. Не вижда Истината. Много хора не искат да чуят, че това е Истината – защото са МНОГО кондиционирани роби, с МНОГО добро поведение. Колкото и да е строго това изказване. Те не искат да разберат, че ВРОДЕНОТО Право да се употребява Сила срещу Насилието съществува, и това винаги е наше Право. ВИНАГИ.

Сега… Не ви казвам и да излезете на улицата и да започнете да го правите, защото възприятията на масовото човечество са ТОЛКОВА ПРЕЦАКАНИ, че мнозинството от хората не вярват, че това е Право. И те ще съдят ВАС, за това че сте го упражнили. Разбирате ли… принципът на Самоотбраната продължително и циклично е подложен на ерозия.


Пасио: Човешките същества притежават Естественото Право да се защитават от Насилие с отбранителна физическа Сила. Човек, атакуван с Насилие, притежава Правото да спре човека, който извършва Насилието, за да не извършва повече Насилие върху него, чрез колкото е нужно количество Сила, за да се преустанови атаката или нападението. До и включително смъртоносна Сила.

Аз бих казал, ако искате да сте любезни, дайте на човека едно вербално предупреждение да спре. Кажете “Не” веднъж, след това – конфликтът започва. Това е. това е моята лична политика. Така бих се държал аз с някой на улицата. Проблемът е, че така наречените “институции”, или “правителството”, както казахте вие, господине, “не гледат на нещата по този начин” и постоянно се опитват да отнемат това Право от хората. Те постоянно казват “НИЕ притежаваме МОНОПОЛА за употребяване на Сила!”. “ВИЕ можете само да чакате и да бъдете нападани и изнасилвани и да чакате, докато някой от НАС не се появи!”. Знаете ли как се нарича това? Това се нарича едно голямо гърне с лайна! И не би трябвало да се приема от някой, който има поне някакъв здрав разум. Не бива да се приема от никой.

За нещастие, обаче, както казах, хората са много, много добре кондиционирани. И те си мислят, че това е пример как две злини не правят добро. А в тази ситуация има само една злина, след което има Право, което се упражнява – ГОЛЯМА РАЗЛИКА между това упражняваш Право на защитна употр*ба на Сила и извършването на Неправда, което означава инициирането на Насилие. И хората много добре трябва да проумеят тази разлика.


Пасио: Така че, въпросът е, Дали Насилието магически става “право”, когато се извършва от правителството?

Когато отнемат Правото на хората да говорят и да се събират?

Когато упражняват този евфемизъм за Робство, наречен данъчно облагане? Както казах, не искам от вас да приемате или да вярвате, че данъчното облагане е Робство – аз ви казвам, че ако не разбирате това, тогава грешите. Не ми дреме какво мислите, аз ви казвам, че ИСТИНАТА е такава и че В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ данъчното облагане е Робство! Отнемане на Правата на другите хора е Робство!

Да казваш на другите хора какво могат и какво не могат да приемат в телата си Е Робство!! Това не е мое възприятие – това е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА!

И това ние го приемаме, като народ. Приемаме го. Тези хора нямат НИКАКВО Морално право да го правят, както и никой друг индивид няма.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: И тази концепция ни довежда до начина, по който се опитвам да дефинирам и да обясня на хората какво представлява истинското Духовно Просветление. Защото това, което движението Ню-ейдж ви описва като модел на духовно просветленото същество, е равностойно на едно голямо гърне с лайна. Точно в това вярват хората, които не разбират принципа на самоотбраната.

Просветлението НЕ Е ТОВА, което Ню-ейдж движението се опитва да каже на хората, че е. Няма нищо общо с това да не се предприемат Действия и няма нищо общо със седенето под дърво и медитирайки, докато по някакъв магически начин не се просветлиш. Просветление означава да знаеш какво се случва около теб. Просветление означава да знаеш какво се случва вътре в теб. Просветление означава да познаваш истинската обективна разлика между Правилно и Грешно и да живееш спрямо тази разлика всеки ден.

Просветление означава ДА НЕ НАПАДАШ братските си човешки същества, нито пък с готовност да се съгласяваш да бъдеш НАПАДАН ОТ ТЯХ.

Има ДВА СТЪЛБА, има ДВЕ МЕХАНИКИ, които вървят ръка за ръка с Истинското Просветление.


Пасио: Наричам ги Двата Стълба на Просветлението.

Първият Стълб е свещеният Женски принцип. Наричан е и Принципът на не-агресията. Той представлява… простият, простият Закон, “Не се замесвай в Насилие”. Или, казано доста просто – Не кради. Не кради. До това може да се сведе целия Духовен Закон. Не кради от другите хора. Не взимай каквото не е твое. Не взимай живот, който не е твой, не взимай собственост, която не е твоя, не взимай Права, които не са твои. Не взимай собствеността на другите. Уважавай стопанството им.

Повечето хора схващат това лесно и с голяма готовност, и дори в Ню-ейдж движението го схващат. С други думи, не инициирай Неправилна употр*ба на физическа Сила с цел принуда, заставяне или възпиране ОПРАВДАНОТО физическо поведение и Свобода на Избор на друго съзнателно същество. Уважавай волята на другите хора, техните Права, техния живот, тяхната собственост. Точка.

Наистина просто. Това е Златното правило. Не прави на другите хора това, което предпочиташ, да не бяха направили на теб. Винаги го цитирам в апофатичната форма, в негативната форма, звучи много по-силно в нея.


Пасио: НО, има и втори принцип, втори Стълб или Постулат на Просветлението, ако щете. И това е свещеният Мъжки принцип. Това е, което РЕЛИГИИТЕ по света – без значение дали правителства, организирана религия, в различни райони на света, култури, Ню-ейдж движението – ТОВА е нещото, което се стремят да потиснат.

Религиите са дясно-мозъчни модалности. Те са дясно-мозъчните методи за Майндконтрол. Точно както правителството, което си мисли, че е монополист върху физическото използване на Сила – това е ляво-мозъчно неравновесие, и светоглед.

Вторият Стълб е Мъжкият принцип на Просветлението, който е известен и като Принципът на самоотбрана. Вашето тяло е ваша собственост и имате Правото да го защитавате, когато е под Нападение чрез Насилие. Този Принцип постулира: “Съзнателните същества имат вроденото Право да използват Сила, за да се самоотбраняват срещу Насилие, извършвано от друг върху тях”.

Тази част много хора не я схващат. Не схващат защо не въставаме срещу РОБО-ВЛАДЕТЕЛИТЕ СИ. Срещу господарите на роби… които са господари на други хора по света в техните болни, разстроени психопатични умове. А не са нищо друго, освен бандити и престъпници. Хората въпреки това ВЯРВАТ, че тези имат “моралния авторитет” да продължават да правят каквото правят. Просто защото евфемизират робството и сега го наричат правителство.

Това е Свещеният Мъжки принцип.

Няма такова нещо като просветлено същество, което не проумява напълно тези два принципа. Никъде. И никога не е имало. Няма такова нещо като “половинчати мерки” – трябва да проумеете напълно И ДВЕТЕ ЗАЕДНО. Или не сте там. И това е проблемът – че все още не сме стигнали дотам.


Пасио: Ако хората бяха там, нямаше да толерират това, което търпим сега. Извършва се ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ АГРЕСИЯ срещу Правата на хората в тази страна, повече дори от времето, когато тази държава всъщност се е отделила от Англия. Основателите на САЩ биха били УЖАСЕНИ… Често казвам на хората, не искам да ставам гаден, но често казвам на хората, че “Ако основателите на тази държава можеха магически да се съживят отново и видеха какво се случва в тази страна, щяха да ни се изпикаят на главите”. Това биха направили. Толкова неуважение биха имали към това, което ние търпим… Просто го казвам, както наистина е. Това биха искали да ни направят. Защото те биха ни казали “Предупредихме ви за всичко това. Предупредихме ви за всичко”. “И знаете ли какво направихте вие? ИГНОРИРАХТЕ го.” Така че за какво умряха всички онези хора в онази революция?


Пасио: Трябва да проумеем истинското Притежаване.

ИСТИНСКИ. ДЪЛБОКО. Не периферно, а СУПЕР-ДЪЛБОКО. Трябва да знаем какво Притежаваме и какво не Притежаваме. Трябва да разберем ЗАЩО настоящото ни състояние е такова. ЗАЩО е въпросът, който трябва да си зададем в самото начало.

Причината, основната причина, поради която видът ни продължава да търпи системна и нарастваща загуба на Свобода, е защото ние колективно не разбираме в дълбочина Притежаването, и продължаваме да извършваме и оправдаваме Кражбата.

Планетата е затвор за Крадци. Това е Земята. Тя е затвор за хората, които не искат да уважават Принадлежността. Искат да отнемат неща, които не са техни. И това сме дошли да научим. Дошли сме тук, за да научим, че има само един Естествен Закон и трябва да спрем да Крадем от другите, трябва да спрем да взимаме неща, които не Притежаваме. Да спрем да ОПРАВДАВАМЕ Кражбата на онова, което ДРУГИТЕ хора не притежават. Да не оправдаваме и това поведение. Така че… какво е Притежание? Каква е дефиницията?


Пасио: Да Притежаваме нещо означава, че относно това нещо, поддържаме три основни неща:

ЗАКОННО ПРИТЕЖАНИЕ. Означава, че сме се сдобили с него без да извършваме вреда на някой друг. Притежаваме го с Право. ЗАКОННО го Притежаваме. Наше е.

УПРАВЛЯВАМЕ УПОТР*батА МУ. Къщата ви – вие контролирате употр*бата й. Колата ви – контролирате употр*бата й. Дрехите ви… Компютърът ми е мой – аз контролирам употр*бата му, ИЗПОЛЗВАМ го. Управлението на употр*бата на нещо, означава, че го Притежавате.

И най-вече: ОТГОВОРНОСТ – поддържането на лична отговорност за това притежание е третият аспект на Притежаването.

Така че… да Притежавам нещо, означава, че го Законно и Праведно мое, аз контролирам Употр*бата на това нещо, и аз нося лична Отговорност за него.


Пасио: Това трябва да разберем – че Естественият Закон може да се сведе до ЕДИН ЕДИНСТВЕН ДУХОВЕН ЗАКОН… Дадох ви работната дефиниция, най-основната дефиниция. Сега ви давам просто две думи, простото… СРАСТВАНЕ… на цялата тази информация. Естественият Закон се свежда до две думи:


НЕ КРАДИ

Това е. Искате ключа за излизане от Затвора? – Трябва да проумеете Притежаването. Трябва да разберете, че всички Права са Права на Собственост. Спрете да отнемате Собствеността на другите същества, Спрете да се СЪГЛАСЯВАТЕ с отнемането на Собствеността на другите същества. Край.

Мога и просто да кажа “Не крадете. Край. Всеки да си ходи вкъщи”. Би трябвало да е толкова просто. Това е ключът, хора, това е ключът за затворническата врата. Единственото, за което наистина говорим тук, е Здрав Разум.


Пасио: Точно това е Съвестта. Хората не мислят за Съвестта като за Здрав Разум.

Знаете ли… хората не гледат на Съвестта като на Знание.

Съвестта е Знание. Тя не е действие, не е поведение. Тя е Знание. Отново ви казвам: Знанието е спасението ни. И ТОВА е Знанието, което трябва да се развие:

СЪВЕСТ идва от латинката наставка кон – con – който означава “съ-, заедно”, и латинския глагол скиере – sciere – който означава “зная, разбирам”. Когато ги съберете заедно, се получава conscience – Да Знаем Заедно. На български думата СЪ-ВЕСТ също означава “Да сме Осведомени, Известени Заедно”, тоест Да Знаем Заедно.

Да Знаем Заедно. Да Разбираме Заедно.

Съвестта Е Здрав Разум. Общоизвестно Знание. БУКВАЛНО. От етимологичното разбиване на думата. Съ – заедно, Вест – да знам.


Пасио: Точно затова проблемът на хората е, че нямат Здрав Разум. Точно затова седя отстрани и се смея истерично. “Аз трябва да преподавам Здрав Разум на хората!?”. Каква нелепица. А е крайно време да се хващаме за работа. Аз знам, че вие дук схващате повечето от тези неща, само че трябва да достигнем и до другите хора. Ще говоря за това след момент.

Дефиницията за СЪВЕСТ е: Окончателното Знание за обективната разлика между Правилно и Грешно според Естествения Закон.

ОБЕКТИВНО. ОКОНЧАТЕЛНО. Ясно? Не подлежи на обсъждане, съществува като даденост и съществува обективно. Може да се проумее, да се опознае, да се открие.


Пасио: Това е различно от Действието. Съвестта е ЗНАНИЕТО, след това Действаме възоснова на него. Има разлика между това да Разбираш нещо, и да Действаш по това Разбиране. Да имаш съвест, означава, да имаш Здрав Разум – да ЗНАЕШ разликата между Правилно и Грешно и да дълбоко да Разбираш тази разлика. СЛЕД ТОВА ще преобразуваме това в Действие – ще УПРАЖНИМ Съвестта. УПРАЖНЯВАНЕТО на Съвестта всъщност се нарича Действие.

Упражняването на Съвестта е Свободният Волеви Избор на Правилното действие пред Грешното действие, веднъж след като окончателното Знание за обективната разлика между Правилно и Грешно според Естествения Закон е било добито и интегрирано в Съществото.

Първо добиваме това Знание, после го Разбираме, после Действаме или според него или в дисхармония с него. Ако действаме спрямо него, това се нарича Упражняване на Съвестта, тоест Действие.


Пасио: Законът за Свободата. това е един от основните закони в тялото на Естествения Закон.

Много е просто. Законът за Свободата постулира, че: Свободата и Моралността са директно пропорционални. Това е математическо уравнение, което работи 100% от времето безпогрешно.

С увеличаването на Моралността се увеличава Свободата.

С упадъка на Моралността се намаля Свободата.


Това означава, че колкото по-морално е населението, толкова по-свободно става. Колкото по-НЕморално е населението, толкова по-дълбоко пропада в окови и робство.

Друг начин да се каже същото, е: Присъствието на Истина и Моралност в животите на хората от което и да е общество винаги е обратно пропорционално на присъствието на Тирания и Робство в това общество. Колкото повече Истина и Моралност, толкова по-малко Тирания и Робство. Колкото ПО-МАЛКО Истина и моралност – толкова повече Тирания и Робство. Това е Законът на Свободата.

Много хора не искат да разберат и това. Че тези неща са неразривно преплетени и свързани и никога не могат да бъдат отделени едно от друго. Присъствието на Истина и моралност в обществото и присъствието на Свободата или липсата й в едно общество.


Пасио: Истинската Свобода НИКОГА НЕ МОЖЕ да съществува в едно общество, което е прегърнало МОРАЛНАТА ОТНОСИТЕЛНОСТ (това е идеята, че няма присъща и обективна разлика между Правилно и Грешно, и че човечеството може просто арбитражно да “създава” или самостоятелно да “решава” какво е Правилно и Грешно). Това е идеологията, наречена Морален Релативизъм. Както казах преди – това е Вторият постулат на сатанинската религия. И е дълбоко вкоренен в тази държава и в света като цяло. В нашите усилия да проведем няколко анкети и да задаваме въпроси на хората, се оказа, че две трети от хората са морални релативисти. Това са 66%. Помислете за това. Двама от всеки трима човека вярват, че няма такова нещо като обективна разлика между Правилно и Грешно, и смятат, че това са просто построение, измислени от човешките същества… и че от нас зависи да си измисляме кое е Правилно и кое е Грешно… Две трети от хората. Ето до тук сме се докарали. До тук сме се докарали в действителност.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Естественият Закон срещу Правителственият закон!

Пасио: Ето ги разликите.

Естественият Закон се основана на Принципи и на Истината. Което означава неща, които са даденост в Сътворението и не са направени от човешкия вид.

С Естественият Закон човек може единствено или да се съгласува, в следствие на Знание и Разбиране, или да го отхвърли, в следствие на Невежество. Така че… това НЕ Е нещо, което се основава на сервилничене, защото се страхуваме от наказанието, в случай, че не го разбираме. Ако човек не го разбира и не живее спрямо Естествения Закон, не може да избяга от последващия резултат. Защото мъжете и жените всъщност не са тези, които създават резултата. ВСЕЛЕНАТА ни праща този резултат. Интелигентно и динамично. С други думи, още веднъж – става дума за последствия: държите се по определен начин – има си определени последствия; променяте поведението – променяте последващите резултати.

Естественият Закон е универсален, което означава, че съществува и е в сила навсякъде във Вселената, без значение от физическото местоположение. Няма място във физическата Вселена, на което можете да отидете, за да избягате от Естествения Закон. Известете ме, когато намерите изход от тази Вселена и път към друга Вселена, където Естественият Закон не е вече в сила… и ще я разгледаме заедно. Но. Докато не измислите как да напуснете тази Вселена, за да отидете на място, което не се управлява от Закона, сте обвързани с Естествения Закон.

Естественият Закон е вечен… ще съществува, докато съществува Вселената… и е Непроменим. Съществува и е в сила, докато Вселената съществува, и не може да бъде променен от нищо, което човечеството е способно да направи… или което който и да е ДРУГ вид във Вселената е способен да направи, всъщност.

ЧОВЕШКИЯТ ЗАКОН, от друга страна, нека видим как това контрастира на Естествения Закон.

Човешкият закон НЕ СЕ основава на Принципи и на Истината, основава се на Догматични Вярвания. Това са програми, които действат в човешкия Ум. Това са Построения на Ума, и оперират като програми.

Човешкият закон се спазва поради Страха от Наказанието, което ще се извърши върху онези хора, които не го изпълняват. Това като цяло е единствената причина, поради която хората въобще се съобразяват с Човешкия закон. И това е много ниско състояние на Съзнанието – Страх. Това в действителност само ще ви навлече всички онези отрицателни неща, които казваме, че не искаме. Ако сме в тази вибрация.

Човешкият закон се различава спрямо физическата локация, на база прищевките на законодателите. Като например Забраните. В един щат ми е позволено да пуша марихуана, а в друг щат мога да отида в затвора? Свободата ми може да бъде отнета, ако прекрача тази въображаема линия? …А аз си падам по оръжията! Ако аз взема определени оръжия, които Притежавам, и пресека някаква въображаема линия, може да ме опандизят за ГОДИНИ. ОТ пък от ТАЗИ страна на въображемата линия, няма проблеми! И просто си упражняваш Правото. Ей тука отсреща, е “грешно” от гледна точка на “морала” и ще те натикаме зад решетките, но ако отидеш ей тук няколко крачки насам, да – позволено ти е да имаш толкова голям пълнител. Само че ако си ето отсам, ще те пратим в клетка. Само защото си прекосил въображаема бариера, наречена щатска граница.

И хората мислят, че това е смислено! Те си мислят, че моралната относителност на Човешкия закон е смислена. Те действително вярват, че нещо може да е морално на едно място и неморално на друго място. Това е когнитивен дисонанс! Това е когато в съзнанието на човек съществуват едновременното две противоречия, и когато човека ги приема и двете. Нарича се самозалъгване! Нека сме честни и кажем какво наистина е – нарича се самозалъгване. Самозалъгване!

Човешкият закон се променя с времето, на база прищевките на законодателите. Което също е Морален Релативизъм. Забраните през 20-те години! Беше законно да се притежава и да се консумира алкохол, после за няколко години беше НЕзаконно да се прави, после пак изведнъж магически отново стана морално и законно!! Няма да ви опандизят, ако го правите! Този закон се променя с времето, изцяло на база нашите предпочитания, какво харесваме и не харесваме. Да. Ние сами си измисляме какво е закона, какво значи правилно и какво значи грешно.

Нарича се Морален Релативизъм. И е един от постулатите на сатанизма.


Пасио: Та… Какво означава това за Човешкия закон? Всъщност? Виждам, че хората имат много респект към него. Ние сме нация от закони, написани от хора.

На нас не дреме на *ъза за Моралния Закон. Въобще ни е през хуя какво е Правилно и Грешно. Но имаме толкова много респект към Човешкия закон. И хората в действителност вярват, че той по някакъв начин СЕ ОСНОВАВА на моралността… А това просто… въобще… Това просто не може да е по-далеч от истината. Той се основава на Моралния Релативизъм. Моралната Относителност. Това ще рече на прищевките на законодателя във всеки един момент, когато е на кеф.

Знаехте ли, че ако слушате определени видове музика в Близкия Изток, могат да ви опандизят за ГОДИНИ? Просто заради пускането да звучи определена песен. Представете си! А ние смятаме, че “Това е неприемливо и плачевно, о, Господи!”. Да бе. Ние мислим, че от тая страна можеш да притежаваш пълнител с 30 гнезда, а онзи щат отсреща позволява само 10 патрона на пълнителя. Само да донеса физическия предмет, дори и да не е зареден с никакви муниции оттатък въображаемата граница на другия щат и може да ме тикнат в клетка. Някаква физическа пластмаса! Разбирате ли? Абсолютни глупости!

Или нещо е Право, и ви е позволено да го Притежавате, и трябва да сте отговорни за него… или не е Право! Защото наранявате някого! Не може да стане по-просто от това…

Та… Какво означава всичко това за Човешкия закон? В светлината на Естествения Закон – какво означава? Да проумеем Естествения Закон – това какво означава за законите на хората тук на Земята?


Пасио: Това, което всъщност означава… То е проста логика на “Ако / Тогава”!

АКО определен направен от човека закон е в хармония с Естествения Закон… тогава логически следва че е излишен!!! Защото постулира очевидното, постулира онова, което вече се знае. Записвам закон – “Да, през денно време…аа.. небето пречупва синя честота на светлината”. Все едно, че като го напиша на хартия, ще го накарам да се случи. Излишно е. Очевидно е – излизате навън и поглеждате естествения цвят на небето в ясен ден. И виждате спектъра на светлината със собствените си очи. Не е нужно да е записан закон на хартия. Така че… ако е в хармония с Естествения Закон, Човешкия закон констатира Истината, която вече е ясна. Тя е даденост, тя е съществувала от преди това, тя сама доказва себе си. Следователно написването на тази концепция и наричането й “закон” е неуместно и ненужно.

Нека видим обратното – когато нещо, което човек запише на хартия като Човешки закон, е в директно противоречие с Естествения Закон.

Ако определен човешки закон е в Опозиция на Естествения Закон, логически следва, че този закон е едновременно Грешен… което означава, че е неправилен, защото Естественият Закон се основава на Истината – това, което Е… и също Неморален (Вреден)… защото ако не се основава на Естествения Закон, означава, че прави нещо, което причинява Вреда на някого, взима от някого нещо, което не му Принадлежи. Като данъчното облагане. Като разрешителните и лицензите. Като снемане на Права, които вече съществуват, и тн… Следователно такъв закон е НЕПРАВДА. И следователно не може легитимно да обвързва когото и да е.

Значи, да напиша на хартия “закон”, и да кажа “Това морално те обвързва, въпреки че причинява вреда”? “Причинява вреда, но все пак трябва да го изпълняваш”?

И хората вярват в това! Питахме ги, на учебния ни семинар за Естествения Закон – “Колко хора вярват, че… да кажем бъде прокаран даден закон и дадени Права, които чувствате, че имате по естествен начин, се забраняват, прокарания закон ви забранява някакво действие, което не наранява никой друг… имате ли морално задължение да спазвате този закон, докато не намерите начин да го промените?”… И над две трети от хората казаха “Ами, Да!”, “Имаме морално задължение да се подчиняваме на този закон”, “Защото тези хора отгоре имат моралното право да раздават заповеди и да пишат закони, които да ни обвързват”. И то дори и ако забраняваното действие не причинява вреда никому, и следователно е Естествено Право, човек все пак трябвало да намери начин да промени този закон.

Какви глупости! Глупости! Никой не може да бъде легитимно ОБВЪРЗАН към диктата на ЧОВЕК, който възпрепятства някого да упражнява Естественото си Право! Това се нарича Майндконтрол! Така се нарича.


Пасио: Така че, в светлината на разликите между Човешкия закон и Естествения Закон… според Естествения Закон Човешкият закон е едновременно нищожен и ненужен. Защото или е излишен, ако е в хармония с Естествения Закон, или е напълно НЕморален, защото е в директна опозиция на Естествения Закон.

Това е Система на Робство, която не е Легитимна.


Пасио: Има РАВЕНСТВО под Естествения Закон, съвършено Равенство. ВСИЧКИ имат точно СЪЩИТЕ Права. Никой няма повече или по-малко права от който и да е друг. Освен това, тъй като Правата не са създадени от човечеството, и тъй като са рождено-право НА човечеството, подарено ни от Създателя на Вселената, нито едно човешко същество или група хора не е способно, в действителност, да “раздава” Права на някой друг, нито пък което и да е човешко същество или група е способно да “оттегля” Права от който и да е друг.

Всички имат еднакви Права, никой не може да си измисли ново Право и никой не може да даде на друг Право, което е всъщност Неправда. НЕ съществува, НИКОГА не е съществувало и НИКОГА няма да съществува. Това е илюзорна система от вярвания.

Не ви казвам “Не вярвайте повече в това”. Казвам ви, че ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА е такава, ИСТИНАТА е, че никога не може да стане.


Пасио: Крис Лиспунер го е казал добре.

“Правителството не е нищо друго, освен хора, действащи организирано. Моралността и стойността на Правителството, както на всяка една друга асоциация от хора, няма да бъдат по-големи или по-малки от Моралността и стойността на хората, които го съставляват. Тъй като Правителството не е нищо повече от хора, вроденото му “пълномощие” да действа не е по никой начин по-голямо или различно от вроденото “пълномощие” за действие на отделния индивид. Правителството няма “магически сили” или “власт”, които да не се притежават и от частните индивиди. Нека онзи, който твърди, че Правителството може да върши онова, което индивидът не може да върши, нека представи тежестта на доказателствата и нека демонстрира убеждението си. ”

И знаете ли какво? Няма никой, който може да демонстрира такива убеждения. Защото… когато се стигне до същественото, някой да разреши на някой да извърши Неправда спрямо някой друг или да го възпрепятства да упражни Правото си… това е лъжа. И такова нещо не съществува. Не и в действителността. То съществува, но в един заболял ум – там е мястото, където съществува. Само в един болен ум съществува това вярване. Трябва да страдаме от неравновесие в Ума. От неравновесие в психиката. За да вярваме, че нещо такова е истина. Това е умствено заболяване. Такова е в действителност.


Пасио: Думата ПРАВИТЕЛСТВО – раздробете я. Хората казват тази дума почти всеки ден, но никога не обръщат внимание на етимологичните й корени.

Думата правителство на английски – government – идва от латинския глагол губернаре – gubernare. Още веднъж казвам, че няма звук [въ] в класическия латински. Въ-тата се заместват или от Бъ-та или от Пъ-та в класическия латински език. Така че, в модерния латински може да се каже и [гувернаре], но в класическия латински се пише с Бъ – [губернаре]. Как се нарича избирането на губернатор? Нарича се губернаторни избори.

Губернре означава “контролирам”. Глаголът губернаре на латински означава “контролирам”, “управлявам”. Втората част на думата, мент – ment, идва от латинското съществително менс – mens – и означава “съзнание”, “ум”.


Пасио: Събирате тези заедно, и думата “правителство” на английски, government, ВСЪЩНОСТ… ДЕЙСТВИТЕЛНО… означава БУКВАЛНО… от етимологичния си произход

КОНТРОЛ НАД УМА, или с други думи МАЙНДКОНТРОЛ


Пасио: Етимологичният произход на английската наставка мент, -ment, често е обект на дискусии.

…Постоянно казвам това на хората – писнало ми е да слушам за това. Аз вече знам откъде идва тази наставка и знам ЗАЩО създателите на английския език са го направили така. направили са го точно така…

Пределно ясно е, на хората, които са изучавали лингвистика и древния чуждоезичен произход на думите в английския език, че създателите на английския език целенасочено са избрали латинската наставка -ment, означаваща “съзнание”, да представлява смисъла “състояние на” или “позиция на”. И това е било извършено в директно спазване на Първия принцип на Естествения Закон – както вече обсъждахме, това е Принципът на Ментализма – демонстрирайки по този начин, че за да може кое да е нещо, събитие, обстоятелство, състояние или условие да съществува в манифестираната действителност (позната като Равнината на Последствията), то първо трябва да е съществувало в Равнината на Причинността, Менталното царство – в Ума.

Така че… ВСЯКО НЕЩО, което завършва на -мент, оригиналният етимологичен произход означава, че първо то е било направено, каквото е, в определено състояние на Ума, което е довело до създаването му във Физическата Действителност. Всяка една дума, която завършва на -мент, означава “в състоянието”, “в условието”, и означава “първо се е зародило в Ума, и после е довело до състоянието на или до условието на Физическата Действителност”.

Така че… Когато казвам, че английската дума за “правителство” означава Майндконтрол, тя буквално значи Майндконтрол и това е истинският й етимологичен произход.

Наставката -ment е целенасочено избрана заради определени причини. И токи що обясних, че това означава “състоянието на” или “условието на”. Много хора държат да оспорват това, и директно ви казвам – грешат. Не разбират защо е избрана тази наставка, -мент, която означава “съзнание”, целенасочено е избрана за обозначаване на “състояние на” и “условие на”.

Пасио: Правителството се основава на тази илюзорна и фалшива концепция, наречена АВТОРИТЕТ. Хората мислят, че определени хора са… авторитети. Че всъщност имат “права”, които другите хора нямат. “Правото” да командват, заставят и принуждават. Да казват на хората “ТОВА е правилно, ТОВА ще правиш, и ако не си съгласен, аз имам силата да те заставя, принудя и задържа против волята ти, дори и ако с действието си не причиняваш вреда на никого”.

АВТОРИТЕТЪТ се основава на равна на него илюзия, която се нарича ПРАВОРАЗДАВАНЕ, или ЮРИСДИКЦИЯ.

Нека раздробим тази дума. ЮРИСДИКЦИЯ идва от латинското съществително юс, юрис – jus, juris – на латински това означава “закон”, и от латинския глагол диктере – dictere. Юрис-Диктере, юрисдикция. Диктере означава “казвам” или “говоря”. На български означава и “нареждам”. Когато се съберат заедно, юрисдикция означава “казвам какъв е законът” или на български – “нареждам какъв е законът”.

С други думи – “На нас се пада да измисляме какво е законът”. “Законът не е нещо, което съществува в Природата”, “Не е нещо, което се основава на Правилно и Грешно и на Истина и Моралност – не, на НАС се пада да си го измислим”. “НИЕ сме Бог”. “На НАС се пада да казваме кое е Правилно и кое е Грешно”.

“И следователно, понеже на нас се пада да правим “закона” – ние, Правителството, сме собствениците на тези хора”. “Ние сме тяхната юрисдикция”. “Притежаваме ги”.”На нас се пада да измислим какво им е позволено да правят и какво не им е позволено да правят”.


Пасио: В крайна сметка АВТОРИТЕТЪТ е ИЛЮЗИЯ на един заболял ум, на болна психика, изцяло основан на НАСИЛИЕ и на догматичното ВЯРВАНЕ, че някои хора са Господари, имащи моралното право да издават команди, а другите са Роби, имащи моралното задължение да се подчиняват на командите на Господарите.


Пасио: Не ме е грижа как го наричате, можете да го евфемизирате колкото си искате. Аз го наричам такова, каквото наистина е – РОБСТВО. ТОВА е то в действителност.

Въобще не ме е грижа как по друг начин се нарича. Можете да го евфемизирате по най-хубавия и приятен начин… Но то е само едно нещо, и се нарича Робство.

Винаги е Неморално, и трябва да му се сложи край. Това е. И ние трябва да развием Знанието и Смелостта, за да го приключим. Знанието, ГРИЖАТА и Смелостта, за да го приключим.

Вярата в легитимността на “Авторитета” – това илюзорно безсмислено хрумване – е вярата в легитимността на РОБСТВОТО.

ВСЕКИ КОЙТО ВЯРВА, ЧЕ АВТОРИТЕТЪТ Е ЛЕГИТИМЕН И ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЛЕГИТИМНО… независимо дали искат да си го признаят или не, дали го знаят или не, дали го разбират или не, не ми пука в какво вярват… ТЕ СА ЗАСТЪПНИЦИ ЗА ЛЕГИТИМНОСТТА НА РОБСТВОТО.

Това не е мое вярване! Въобще – не ми – дреме кой нарича това “мое вярване”, гледам право в камерата и го казвам… защото знам, че хората в тази стая знаят, че това не е мое вярване… казвам на ВСЕКИ, който слуша това – ТОВА НЕ Е МОЕ ВЯРВАНЕ – ТОВА Е ВЕЧНА ИСТИНА. Вечна Истина!

Вярвате ли в тези концепции? – Вие сте поддръжници на робството. И това е истината. Не защото аз така казвам – а защото това наистина е истината.

И това се нарича МАЙНДКОНТРОЛ.

Някой да вярва, че Робството е легитимно?? ОПРЕДЕЛЕНО ще да е под Майндконтрол. Или това… или трябва да е едно болно, психопатско к… боклук! Или едното или другото от двете неща е вярно, ако човек вярва в тези концепции.

И ще го кажа право в лицето на който и да е, не ми дреме! Не съм тук, за да служа на човешки същества, да си правя приятели или за да ме харесват – аз съм тук, за да служа на Истината. Дали ще бъде приета, не зависи от мен. Аз съм тук да направя, каквото съм пратен да направя, по воля на Сътворението.

Това дали Истината се приема или не, е нечие друго Престъпление – не мое.

В крайна сметка… Авторитетът е идеята, че човек може да стане Бог, чрез “юрисдикцията”, чрез диктуването на Закона.

Това, зад което стоят тъмните окултисти – привидните правителства на този свят – както знаете, те са основали тези институции като храмове. Това, в което в крайна сметка вярва тази болна, психопатска свещеническа каста, е че човек може да стане Бог. “Ние ще обърнем Естествения Закон с главата надолу… и ще властваме в Ада”. Това е. “Ще властваме в Ада”.


Пасио: Това е Религия… Това е Религия. Едно Правителство е Религия. Концепцията за Авторитета е Религия.

Само че повечето хора не го виждат по този начин.

…И имам предвид Религия в смисъла на ФАЛШИВА религия.

Идва от латинското религаре – religare. Някои хора твърдят, че идва от реЛЕгаре (или релиГЕре)… което означава “да препрочета”. Да се върнеш на нещо, което вече си чел, и да го прочетеш пак. Това е най-абсурдната, най-безсмислената вариация, която съм чувал за думата религия. “Да препрочета”.

(смях в залата)

Моля ви, нека оставим това настрана, хора. Религията не означава “да препрочета”. Не идва реЛЕгаре или релиГЕре или някакъв дериватив на този глагол.

Религия идва от РЕЛИГАРЕ – religare. това означава “да завържа”, “да възпра чрез завързване”, или “да предотвратя напредване, като завържа или обвържа”. Да завържа нещо, за да не може да продължи напред. Това означава religare и това е етимологичният корен на думата “религия”.

Защото… Една Фалшива Религия е система за КОНТРОЛ, основаваща се на неоспорвано, догматично ВЯРВАНЕ, което затваря Ума в затвор, с цел да задържи напредъка на Съзнанието. И точно там се намира множеството на човечеството – в клетката за мозъци. В клетката за Съзнанието.

Има и положителен смисъл на религията. Думата също така означава “да се събера отново с някого или нещо”. И това, с което трябва отново да се съберем, е Истината, Здравият Разум и Естествения Закон, и със Знанието, че няма такова нещо като “легитимност на робството”! С това трябва да се съберем отново. И тогава ще живеем с Истинската Религия, бихме практикували Истинската Религия… не фалшивата религия.

Трябва да престанем да правим религията си истина, и да започнем да правим Истината своя Религия. Това трябва да направим.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Какво е истинското разделение в човечеството.

Хората казват, “Ама това е разделително говорене, говорене на раздора, ние всички сме Едно!” – Не! Не сме!

В действителност, има ЕДНО истинско разделение, което НАИСТИНА съществува. В действителност съществува.

И ето какво е то.


Пасио: Съществува едно истинско разделение, което разделя човечеството на два отличаващи се типа индивиди. Критерият за това Разделение е това дали индивидът вярва в “Авторитета”, следователно вярвайки, че има легитимност в Робството.

Двете групи хора са хората, които Знаят, че Робството никога не е легитимно, и хората, които вярват, че то може да бъде легитимно. ТОВА в действителност разделя човечеството. Всички останали неща са просто “Разделяй и владей”!

Раса, религия, сексуалност, приходи… какво още, системи от вярвания… Всичко това са техники за разделение и владеене.

Има обаче една ИСТИНСКА разлика. – Дали някой вярва в Робството или не.


Пасио: И, разбира се, хората са нарекли едните Статисти, а другите – Анархисти. Ето някои картинки, които гепих от Фейсбук.

Статизъм е гениалната идея, да дадем на малка група хора правото да отвличат, да опандизват, да тормозят, да крадат от и да убиват други хора, за да може да сме защитени от хора, които отвличат, тормозят, крадат и убиват хора.

Да, о, това е страшно смислено. Да. Мисля че ще сработи идеално на тази планета.

Анархистите… Не можах да намеря добра картинка за Анархисти, защото всичките бяха на фалшиви анархисти, които искат да унищожават собствеността, мислейки си, че по този начин правят някакво добро на света. “Черният блок”. Всъщност са просто комунисти под прикритие. Ако наистина ги натиснеш, се вижда, че си нямат представа какво въобще значи анархия. Те са просто едни МАРКСИСТИ, които си мислят, че тая боклучава идеология е някакъв павиран път към свободата! Просто шайка ляво-мозъчни клоуни, които нямат никакво разбиране за Естествения Закон. Сложете се костюма на точки и навлечете огромни чепици. И ходете да си вземете готин клоунски нос. Сериозно! Понеже точно това са тези хора – те са един ТАШАК! Те са един майтап! Те не знаят и един ред от това какво е Свободата.

Та… търсех добра картинка за Анархисти, мислех си да сложа себе си, или Ларкън Роуз, Фрийман. Майкъл Тесарион, и тн… Но си казах, че по-добре да се сложи някаква рисувана картинка, която наистина изразява идеята. И намерих тази картинка на Исус, на който пише “Аз съм Анархист. Но повечето от последователите ми са Статисти”. Нали? Онези фалшиви задници, наричащи се “християни”… които вярват, по по някакъв начин следват ученията на Христос? И вярват в Правителството? Те вярват във финансови институции? Вярват в организираната религия? Та това са трите неща, които УБИХА Христос! ако дори приемате историчността на събитието… С кого беше основния конфликт на Христос? – С фарисеите и садукеите – агентите на организираната религия и контролиращите религиозни ордени на деня!!! Онова, което го е вкарало в дълбоките лайна, е че ги е нервирал! Но те са си отивали вече, Стария Световен ред си е отивал и Новият Световен ред е идвал по онова време… И се е намесил в сериозните лайна, когато е тръгнал срещу финансовата институция! Срещу чейнджбюрата в храмовете… Нашибал им е задниците. Изперкал е, като ги е видял. Нали? Не е бил някой, който никога не се ядосвал… който е приемал Злото… който си е казвал “еее, то това е само преживяване”, “нищо от това няма значение”… Не. Изперкал е и им е разбил задниците.

И най-накрая го убили. Полицията в онези времена. Римската империя. Нали? Римските центуриони. Оперативната редовна армия на полицията в онези дни. Правителството.

Срещу кого Исус е водел духовна война? В опита си да донесе Справедливост на света? И отново – не ме е грижа, дали го приемате като исторически факт, или просто като духовна алегория. Не давам пет пари. Вярвайте каквото поискате. Всичко, което е от значение, е учението.

Той е водил духовна война срещу вкорененото статукво на Майндконтрола – организираната религия, организираните финанси и римското правителство.

Но хората не искат да гледат на нещата по този начин. Така наречените “християни”. Защото те не се интересуват от истинското учение. Те просто искат да се наричат с някакво име, за да могат да се идентифицират с него и да си казват “Това име магически ме прави такъв”. Нали? Това, че ходиш на църква в неделя, не те прави християнин. Нито пък посещенията в синагогата ще те вкарат в пътя на ученията от Тората, както посещенията в джамията няма да те научат на ученията в исляма, или друга религия… Трябва да се вземе ЯДРОТО – Моралните учения на тези системи. Почти всички хора познават само имената на тези неща, но не разбират Истинската Свобода.


Пасио: Та… Статист е индивид, който погрешно вярва, че съществува такова нещо като “Авторитет”, вграден в определени човешки същества, магически давайки им “правото” да властват над другите хора. Този “Авторитет” означава, че определени хора, които се наричат “Правителство”, имат “моралното право” да издават команди към онези, върху които властват (онези, които са в тяхната “юрисдикция”), и че техните “поданици” (роби) имат “морално задължение” да спазват арбитрарните нареждания (наречени “закони”), поставени от Господарите им. Най-просто казано, Статист е онзи, който вярва в легитимността на РОБСТВОТО.


Пасио: По същия начин, Анархистът… Истинският Анархист поне… е някой, който знае, че никога не може да има легитимност в “Авторитета” или “Правителството”, защото тези термини са просто евфемизми за Насилие и Робство, които са винаги Неморални и противопоставени на Естествения Закон.


Пасио: А каква е дефиницията на думата Анархия? Нека я раздробим.

Идва от гръцката представка ан-, която означава “без”, “отсъствие на”, и гръцкото съществително аркон, което означава “господар” или “владетел”. И ви напомням: външно! Някой, който ВЪНШНО управлява друг човек се мисли за господар на друг човек. това означава думата “аркон”.

Анархията – както се вижда, когато съберем двете заедно – НЕ означава “без правила”. Думата аркон не означава “правила”! Ясно? Защото ВИНАГИ ще има правила в силата на Естествения Закон! Правилата на Моралността. Означава УПРАВИТЕЛИ – НАЛОЖЕНИ Управители. ТОВА означава аркон на гръцки.

БУКВАЛНО означава “отсъствие на господари или владетели”. Външно наложени господари или владетели.

Сега… ако дадете на хората този термин – “без господари, без управители”, “без господари” – “без роби”… С какво хората ще асоциират тези фрази?

Свобода!!

Само че ако кажете на хората, “Какво означава за вас анархията, с какво я асоциирате?”, какво ще ви кажат?

Хаос. Което е точно обратното. Хаосът е в онази другата колона. Те целенасочено са замъглили значението на думата чрез Майндконтрол похват, наречен Постоянно повтаряне. Ако постоянно ви повтарям, че една дума не значи каквото означава… “Това не е прожектор! Това е чук!”, “Хей, може ли да ми провериш чука? Може ли да провериш дали правилно ми прожектира картинката на стената?”, “Знаеш ли, крушката на чука ми изгоря, май ще отида да си купя нов чук”… Ако продължавам да правя това пак и пак и пак, безкрайно за години и години наред, хората ще започнат да наричат това устройство “чук”. Стига да имам достатъчно хора на разположение, които постоянно да го наричат “чук”.

Така че те имат достатъчно на брой хора, които да наричат Свободата ХАОС !!!

Замислете се за това! Те имат достатъчно глашатаи да повтарят, че Анархия означава ХАОС, вместо Свобода !!!

Невероятно е. Почти е невъзможно човек да си го представи. Невъобразимо е колко труд е положен за обработката на съзнанието на този вид.


Пасио: Анархия е състоянието на съществуване, в което няма Господари и няма Роби. Следователно това, което наистина означава, е отсъствие на Робство, или с други думи, Свобода. Това означава.

Аз предпочитам да казвам АНАРКОНИЯ. Предпочитам да запазя цялата дума “аркон”, вместо да премахвам о и н. Ако запазим тази дума там, и казваме Анаркония – и аз казвам за себе си, че съм Анарконист, хората ще питат “Това пък какво е?”

И тогава ще може да им се обясни тази дума. Да им се каже – отсъствието на Аркони, отсъствието на онези, които вярват, че са Господари над едно население от Роби. Това означава Анарконист – означава, че това е нелегитимно, че това е ненужно, и че трябва да се отървем от това състояние на съществуване.


Пасио: Ако разгледаме това разделение отново… Аз наричам Статиста – АРКОНИСТ. Това е някой, който вярва в легитимността на Арконите. На Управляващите.

В бъдеща презентация ще говоря за концепцията за Арконите в повече дълбочина.

А пък Анархиста, мисля че трябва да се нарече АНАРКОНИСТ. Защото това е някой, който Знае, че няма легитимност във ВЛАСТВАНЕТО над други хора. Няма легитимност във външното управляване на другите като роби или поданици.

И това е Единственото Истинско Разделение, което разделя ЦЯЯЯЛОТО Съзнание тук на Земята. Истинското Разделяне и Истинското Просветление идват в зависимост от това дали Разбираш, че няма легитимност в Робството, или продължаваш да вярваш, че има легитимност в робството.


Пасио: Страхът от Хаоса! Това е нещото, което захранва въртележката на тази Система.

На Хаосът не може да се гледа като на нещо, от което човек трябва да се страхува. На него трябва да се гледа като на учител. Строг учител – но все пак учител.

Хаосът ни учи ЧРЕЗ апофатичния процес на това какво да НЕ правим.

ТОВА е лоша идея. ОК? Вероятно не бива да го правите… АКО не искате да си изгорите ръката до изприщтване и окапване на плътта. Ако не ви интересува, дали това ще стане, моля – свободни сте да я държите на котлона. Но ако казвате “Не искам да се изгоря”, има ИЗИСКВАНИЯ, за да се сдобиете с това състояние. Означава, че не може да държите ръката си върху нещо, което е извънредно горещо. В противен случай ще се случи Естественият Закон и ще изгори плътта ви. Той работи така, че не му е нужно вярването ви.

Това е човечеството. Човечеството е малкото дете, което е… малко тъпо. И то не иска да се изгори, и ВСЕ ПАК, ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА, то настоява “Не! Искам да си сложа ръката на котлона, докато ключа е включен И ДА НЕ СЕ ИЗГОРЯ! ЕДНОВРЕМЕННО! ”

Ами стискам ви палци, пичове.. понеже не работи така. Не искате да се изгорите? – Ръката ви не може да е там, докато е включена печката. Край.

Не искате отрицателно, самопричинено страдание и хаос в живота си? – Трябва да съобразите поведението си спрямо Естествения Закон! Което означава, че трябва да Знаете обективната разлика между Правилно и Грешно и да изберете – чрез Свободната Воля – ЦЕЛЕНАСОЧЕНО да изберете ПРАВИЛНОТО действие пред Грешното действие.

Тогава няма да се изгорите.

Но докато си държите ръката върху котлона… което означава, че сте в опозиция на Естествения Закон… насладете се на изгарянето. Направете го! Свиквайте! Докато плътта окапе от кокалите и докато КОКАЛИТЕ станат на пепел!! Защото това ще получите! …Така работи.

И отново: Никой не иска да чуе това. Хората не искат да чуят, че на Естествените Закони не им дреме за вас. Те работят безпогрешно, през цялото време. И ви донасят резултата, който ВИЕ сте създали.
Това е Пропастта между Съзнанията ни. Върху която трябва да се построи мост.


Пасио: Контролът и Робската Система всъщност разчитат на ограничаване на Свободната Воля чрез разрушаването на Възможността.

Виждате ли? Всичко, което са направили… Старият Световен Ред беше Религията. И Свещениците-крале, тоест ние между Човешкия бог, ние сме в промеждутъка, посредниците. “Ние правим закона – вие сте робите, вие сте поданиците, вие се подчинявате на законите, в противен случай ще изпитате гнева ни”.

Всичко, което са направили… – Просто са взели концепцията за Един Единствен Владетел (което беше Стария Световен Ред), и са я преобразували в настоящата нова концепция – че те са Управленска прослойка, наречена Правителство. На нея се пада да измисля “това, което можете или не можете да правите”… и сега ТЕ са на върха на тази пирамида.

Това е всичко.

Просто са го превърнали от Мон-архия в някакъв друг вид Оли-гархия. Но това е същата концепция. “Ние сме моралните Господари, на които вие имате моралното задължение да се подчинявате… защото вие сте робската класа, която трябва да изпълнява заповедите ни”. Това е. Нищо не се е променило.

Просто са казали “Не, хората вече няма да вярват в Свещеника-цар…”. “Сега ще създадем “институция”, в която този “Авторитет” ще бъде привидно разтворен сред много хора”.

Това винаги са били глупости. Винаги е било Майндконтрол. Никога няма да бъде нещо повече от това, докато не се махне.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Истинската Свобода представлява Безкрайна Възможност,защото Безкрайната Възможност по дефиниция ВКЛЮЧВА възможността за Хаос

За Истинската Свобода трябва да приемем, че “Ей, нещата може би няма да вървят добре през цялото време”. Живеем във Физически свят, във Физическото царство, “Ей, тук може да има опасности!” Нищо никога не може да бъде хигиенизирано и не може да бъде напълно безопасно, що се отнася до действия във Физическия свят. Винаги ще съществува възможността нещо да се случи, нещо да се обърка, някой да се нарани, да се случи Хаос.

Ако живеете в това състояние на Страх, че това ще се случи… какво е това? Това високо Съзнание ли е, или е ниско Съзнание? – Това е ниско Съзнание. Ниското съзнание може да създаде единствено какво?

ХАОС !

Страхът от самия Хаос може да ви донесе ЕДИНСТВЕНО повече Хаос! Защото се основава на Страх!

Постоянно ще се връщаме към онази карта с Изразите. Имам апликации в интернет, отидете онлайн, гледайте видеота, които съм направил… Изпринтирайте я! Прочетете я! Поглеждайте я!


Пасио: Изпринтирайте я и си я окачете вкъщи! Разберете как работи тази карта! Разберете онези десет Израза, които прегледах.

Та… ВЪЗМОЖНОСТТА за Хаос трябва да бъде прегърната без Страх, ако искаме да сме напълно Свободни.

Трябва да бъде прегърната. Трябва да кажете “Аз ще допусна Възможността, че може да се появи Хаос”. Защото ТОВА означава излизане от съзнанието на Страха. Защото ТОВА ще ни заведе до Свободата.


Пасио: Страхът ОТ Възможността за Хаос… Е всъщност страхът от Истинската Свобода.

Ако казваме “Аз не мога НИКОГА ДА ПОВЯРВАМ че система без Господари може да сработи, ДОРИ НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ как е възможно да сработи!!”… това какво се нарича? Какво е вградено в този човек? Какво е изгубил?

Точно така – Въображението си.


Пасио: Това всъщност е равностойно на СМЪРТТА НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО.

А сега… Какво е Въображението?


Пасио: ВЪОБРАЖЕНИЕТО е мощната способност на човешкото Съзнание да прогледне за друго състояние или условие от това, което вече е проявено в настоящето. Така че… Въображението ТРЯБВА ПЪРВО ДА Е НАЛИЧНО В УМА, за да се създаде друго състояние на съществуването от това, което се преживява в настоящето. И това е, защото… според Принципа на Ментализма, за да е възможно каквото и да е различно състояние да се манифестира във Физическия свят, Равнината на Последствията, то първо трябва да съществува в Ума, Равнината на Причините. Ако Въображението е задушено или унищожено… а унищожението на Въображението е това, което наричам ТОТАЛЕН Майндконтрол, не можете да попаднете в състояние на по-тотален Майндконтрол от това Въображението ви да е мъртво… ако това се случи, всяка промяна на състоянието ни на съществуване става напълно невъзможна.

И доста хора вече се намират точно тук.

Страхът от Възможността за Хаос е ПОВЕЧЕ от страха от Истинската Свобода – той е смъртта на Въображението. Той е вкарването на Ума в клетка завинаги.

Не можете да позволите тази Сила в нас – наречена Въображение – да умре.

Защото това е единственият начин за провиждане на път за бягство от затвора. Първо трябва да го ПРОЗРЕТЕ, и след това трябва да вложите Мислите и Емоциите, които сте използвали за процеса на това провиждане, в същинско Действие. За да може да се манифестира във Физическия свят.


Пасио: Чрез Страха си от възможността за Хаос (което всъщност е Схраха от Истинската Свобода), повечето хора се застъпват за легитимността и и продължаването на “Авторитета” и Правителството, и следователно всъщност се застъпват за легитимността и продължаването на Насилието и Робството.

Пасио: Онези, които вярват, че “Авторитета” е нужен и че трябва да продължи… заради този Страх от Хаоса… всъщност са били подмамени да вярват, че човешкото РОБСТВО е нужно и че ТРЯБВА да продължи, с цел да се ПРЕДОТВРАТИ Хаоса.

Представете си това! Представете си го!

ТОЧНО това е СТАТИЗМА! Точно това представлява религията, наречена “вяра в Правителството”! – Вярването, че човешкото Робство е НУЖНО, и че трябва да продължи до безкрайност, с цел да се предотврати манифестирането на Хаос.

Кажете ми как е възможно това да сработи…


Пасио: Могат ли Насилието и Робството… и точно на това е евфемизъм Правителството. Статизъм и Правителство са просто евфемизми за Насилие и Робство.

Та… следователно… могат ли Насилието и Робството въобще някога да предотвратят Хаоса?

(глас от публиката)

Защо?? Защо не може?


ЗАЩОТО ТЕ СА ХАОС !

НАСИЛИЕТО И РОБСТВОТО СА ХАОС !

Ние ВЕЧЕ СМЕ ВЪВ състояние на Хаос!

Попадането под заплаха от Насилие и Принуда, което е Робство, Е състоянието на Хаос!

Така че забравете страха от това Хаоса да не дойде – вие СЕГА сте в него! Изненада – изненада… Това сигурно е новина за всички ви. Ние вече сме в състояние на Хаос.

Трябва да създадем ИСТИНСКИ Ред – като се отървем от Насилието и Робството.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Последователите на заповеди. Това са хората, които поддържат тази Система на Робството. Точно те са хората, които поддържат тази Система на Робството.

Нека кажа това отново: ХОРАТА, ИЗПЪЛНЯВАЩИ ЗАПОВЕДИ, са тези, които ПОДДЪРЖАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА РОБСТВОТО. Не управляващата класа, не Господарите, не така наречения “Елит”. Които не са елит на друго, освен на дъното на боклуджийската кофа. Хората, които поддържат съществуването на Робската Система, са онези, които ДОБРОВОЛНО СЛЕДВАТ ЗАПОВЕДИТЕ ИМ.

Никой не иска да чуе това. И хората ще ви мразят заради това, което казвате.


Пасио: Следването на Заповеди означава, по дефиниция: Да правиш, каквото са ти казали да правиш, без ти самия да преценяваш, дали това действие, което ти е наредено да изпълниш, в действителност е Правилно или Грешно.

Това е дефиницията на следване на заповеди.

Някой от вас може ли да отрече това? Това не е ли истинската дефиниция на “следвам заповедта на някой друг”? ПО ДЕФИНИЦИЯ, ако следвате заповедта, просто действате! Дадена ти е заповедта – просто действаш! Защото следваш заповедта. Не стоите като изтукани, мислейки си, “Това, дето този ми каза да направя, Правилно ли е?”, “Чакай бе, аз имам ли Правото да направя това?”, “Това Морално ли е? Трябва ли да го направя, няма ли да нарани някой друг?”…”Или по-добре да не го правя, понеже наистина причинява вреда?”

Това не се случва в главата на един Последовател на заповеди!! Последователят на заповеди казва “ТЪЙ ВЯРНО!” и изпълнява заповедта! ЗАТОВА се казва Последовател на заповеди! Следване на заповеди!

И това е ДЕФИНИЦИЯТА на Последовател на заповеди, а не моето възприятие за смисъла. Това просто е Истинската, действителна дефиниция на следването на заповеди.


Пасио: Ако един индивид… това е много важно да се проумее… изпълнява действието на Заповедоследване, по дефиниция, този индивид НЕ МОЖЕ да упражнява Съвест, тъй като, по дефиниция, упражняването на Съвест означава, че човек доброволно и самостоятелно избира, чрез Свободната си Воля, Правилното действие пред Грешното действие.

Така че Заповедоследването е напълно полярна ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ на концепцията за Упражняване на Съвест. Не можете да правите двете неща едновременно. – Невъзможно е… да се правят тези две неща едновременно. Заповедоследването и Упражняването на Съвест си противоречат едно на друго по силата на дефинициите си.

Повечето хора просто не схващат това. По дефиниция, ако следваш заповеди, не можеш да Упражняваш Съвест, което представлява правене на Свободен Волеви избор, на база Знанието за Правилно и Грешно.


Пасио: Ето до къде ни довежда Заповедоследването, що се каса до нацията. …Не че вече не сме там, не че тези хора вече не са ни завели там. Защото ВЕЧЕ сме превзети от тях.

Завладяха ни през училищните системи. Не можеха да ни бият финансово. Така си казаха, “Е, нека тогава си пратим идеолозите при тях и да влезем в умовете на децата им”. И ако не вярвате, че точно това се е случило, значи грешите страшно много в живота си.

Не само нацистите, но и комунистите. Понеже всъщност това са просто форми на социализъм. Точно това е и феодализма. Световен социализъм означава, просто, че няма такова нещо като “частна собственост”. Държавата притежава всичко. Правата не съществуват. Правата на недвижима собственост не съществуват. Всеки отново е феодален крепостен роб. Нарича се НЕО-ФЕОДАЛИЗЪМ.

Не ми дреме от кой клон идвате… Може да идвате от ляво, това се нарича комунизъм, може да идвате отдясно, това се нарича НАЦИОНАЛсоциализъм. Комунизмът е ИНТЕР-НАЦИОНАЛсоциализъм. И двете са една и съща сила – наречена Феодализъм. Нека просто я наречем каквото е – наречена е Феодализъм, което, само по себе си, е просто един евфемизъм за Робство.

Те искат Нео-Феодализъм, което е Новия Световен Ред на Робство. И е вече тук. Не е нещо, което идва. Тук е тук точно сега. Целта е да излезем от него.


Пасио: Това е резултата от следването на заповеди. Това е нещото, което Заповедоследването осигурява на обществото. Следването на заповеди никога не трябва да се възприема като добродетел. Следването на заповеди е Зло.

Не ме интересува… Знаете ли… Ако някой, който е считан за светия, ми нареди да изпълня негова заповед и ако аз я последвам? – Току що ще съм извършил Зло дело. Това мисля. Ако аз действам единствено възоснова на това какво някой друг ми е казал да направя, това е Зло. В това няма НИКАКВА Моралност. Въобще. Това НЕ Е добродетел – Зло е.

ОК? Искам това да е толкова ясно и да го кажа толкова недвусмислено – НЯМА такова нещо, като “възможност” за МОРАЛНО следване на заповеди. Двата термина си противоречат.


Пасио: “Аз просто следвах заповеди” НИКОГА не е валидно “оправдание” за неморално, престъпно поведение и този жалък опит за абдикация от личната отговорност НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ПРИЕМА за валидно извинение за такова поведение.

И как се прави това? Прави се чрез ОПРАВДАВАНЕ.


Пасио: Да повторя отново: това означава “да създам “право”, от латинското юс – jus, означаващо “право”, “закон”, и латинския глагол фачере – facere, който означава “да направя”, “да създам”. Така става justify – на английски, “оправдавам”.

И това казват те. “Ама аз проста следвах заповеди!”, “Аз просто си вършех работата!”.

“Ами аз… просто прекратявах протеста ви”. “Вие нямате право да говорите”. “Политиците така ми наредиха”. “Така че аз просто излязох, и си свърших работата!”.

“Ударих ви със звуково оръдие!”. “Ей така… просто докато си вършех работата… просто докато си следвах заповедите”.

Това е оправдание. Това е ПРЕСТЪПНО! Няма нищо Морално в това… няма нищо добродетелно в това… Нарича се престъпно поведение. Криминална активност. И това, което те се опитват да направят, е да го превърнат в “право”, да го направят в “право” чрез Оправдание. И никой никога не бива да приема техните оправдания.

Знаете ли как се нарича, когато се приемат тези оправдания? Как се нарича приемането на оправдания? Нарича се, на 100%, купчина лайна. Това е тотална лъжа. Оправданията са лъжа! Те ви гледат право в лицата, право в очите, и ви казват “Аз не съм отговорен за това”.

“ТОКУ ЩО ГО ИЗВЪРШИХ, но не съм този, който е отговорен за него, защото изпълнявах заповеди”. Това оправдание не мина при защитата на нацистите в съдебния процес в Нюрнберг, и следователно и никъде в Америка не би трябвало да се приема. Никой в Америка не би трябвало да приема тези оправдания, защото това би означавало вяра в легитимността на “Авторитета” и Правителството. Тоест вяра в Майндконтрола.

И те го вярват! Те вярват, че има ЛЕГИТИМНОСТ в това! Повечето хора вярват, че всъщност има легитимност в това престъпно поведение, защото една прослойка хора, наричаща себе си Правителство, по магически начин са били надарени и са им били вдъхнати такива “права”. Те вярват, че имат “права”, каквито другите хора нямат.

Те самите го вярват, но по-лошото е, че ХОРАТА, КОИТО ВСЪЩНОСТ СА ПОТЪРПЕВШИ от това престъпно поведение, ТЕ вярват, че онези имат “Авторитета” да го правят.


Пасио: Ганди каза, “Най-ефективният начин да подпомагате една Зла система, е като ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЗАПОВЕДИТЕ И НАРЕЖДАНИЯТА Й. Една Зла система НИКОГА не заслужава такава вярност. Предаността към нея означава СЪУЧАСТНИЧЕСТВО в Злото. Един добър човек ще устоява на една Зла система с цялата си душа”.

Което означава, да казваш “Не”.


Пасио: Моралната Вина. Какво означава това.

Моралната Вина е определянето на онзи, който в крайна сметка носи ВИНАТА, или заслужава ОБВИНЕНИЕТО

Отново казвам: Това е легитимна и истинска концепция – СЪЩЕСТВУВА Вина, СЪЩЕСТВУВА Обвинение, трябва да превъзмогнем тази Ню-ейдж глупост, че “нииикой не бил виновен”, “нииикой не е за обвиняване”. Никога не трябва да казваме “Ей, не трябваше да правиш това, това причини много Хаос и травмира много хора”, “Ти не си виновен”, “То просто си се случи”…

НЕ! Грешно! Хората, които извършиха поведението, са за ОБВИНЕНИЕ!

КОЙ извърши холокоста в Германия!? – Хората, които следваха заповедите за извършването му! ТЕ го извършиха! ЗАПОВЕДОСЛЕДВАЩИТЕ го извършиха!

КОЙ извърши политическата чистка в Съветска Русия!? СЛЕДВАЩИТЕ ЗАПОВЕДИ, те го извършиха!

И те ВИНАГИ са под формата на полиция! Защо си мислите, че наричат тоталитарната система “полицейска държава”?

Защо я наричат “банкерска държава”? Как така не я наричат “политическа държава”? Ами “адвокатска държава”? Добре де, а защо не я наричат “съдийска държава”?? Защо не я наричат с някое от тези имена?

Искате ли да знаете защо??

Защото НИКОЙ от тези хора НЕ Е ДИРЕКТНИЯ ВИНОВНИК за манифестирането на това състояние чрез поведението си! Те са ДАВАЩИТЕ заповедите!!!

ИЗПЪЛНЯВАЩИТЕ ЗАПОВЕДИТЕ са онези, които следват командите им, и чрез ТЯХНОТО поведение това състояние се превръща в действителност!!!

Точно затова се нарича ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА – защото ВСЯКА полицейска държава, която някога е съществувала, е била създадена ОТ ПОЛИЦИЯТА !!!

 Която си следва заповедите.

 Защото не искат да поемат отговорността и да мислят самостоятелно и НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ разликата между Правилно и Грешно, както я знаят възрастните.

Вместо това, ПОЛИЦИЯТА ИСКА ДА Е ДЕТЕ, КОЕТО СЕ ПОДЧИНЯВА НА ТАТКО СИ. Понеже имат Едипов комплекс към баща си! Точно за това става дума, хора. Ще стигнем до там.

Съществува такова нещо като Вина… за извършването на действия, които са довели до Вреда или Загуба за другите. Това означава Морална Вина. Думата culpable на английски, идва от латинското съществително кулпа – culpa – което означава “виновен”, “заслужаващ обвинение”.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Кой е ПО-ВИНОВЕН морално? Даващия заповеди или Изпълняващия заповеди?

И моля да забележите, че удебелявам и подчертавам думата ПОВЕЧЕ. Не ви казвам, че даващите заповедите не са Морално Виновни – те СА. Това не е въпросът. Дали някой от тези хора е или не е морално Виновен не е въпроса ми. Въпросът ми е кой има ПО-ГОЛЯМА Морална Вина? Даващия заповеди, или изпълняващия заповеди?

(глас от публиката) – Изпълняващия заповеди.

ВИНАГИ… Винаги… Навсякъде и винаги. Навсякъде и винаги…


Пасио: Сложих този колаж във Фейсбук, и ви казвам, заляха ме с омраза! Хората не искат да чуят това. Както ви казах, не съм тук, за да се правя на известен или да правя приятели. Тук съм, за да кажа на хората каква е действителната истина, а те сами трябва да я приемат или да я отхвърлят.

Та… Направих този колаж и го сложих във Фейсбук. Отляво са политиците, които казват “МОИТЕ ДЕЙСТВИЯ не причиниха това”. Отдясно пък има някакви войници или военноморци или каквито и да са, Последователи на заповеди, и те казват същото, “МОИТЕ ДЕЙСТВИЯ не причиниха това”.

А отгоре сложих този въпрос: Кой лъже? И кой казва истината?

Така че… кой лъже тук?

Ако хората не могат да видят.. надявам се че могат да видят картинката в средата, това е един от ужасните резултати от бомбардировки в Близкия Изток, мисля че в Ирак. Как баща носи мъртвото си дете на ръце.

Може би ако върху нашите деца валяха бомби, може би щяхме да мислим различно за идеята да влетим и да натресем империализъм на другите нации… не знам… МОЖЕ БИ щяхме да мислим различно по въпроса. Когато това се случва с нечие друго дете, това е ОК, направено е в името на свободата.

Е… Кой е причинил това. Тези тук причинили ли са го? Не, не са го причинили. Те не са ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ПРИЧИНА за това. Защото знаете ли какво са направили те? Подписали са някакви хартийки, носели са скъпите си костюми, и после са казали на тези пичове тук, “Е, вече имате заповеди”. “Ходете и ги бомбардирайте”.

И знаете ли какво са направили тези? Казали са “Тъй вярно!” и са отишли да пускат бомбите. И са изстреляли мунициите. ТОВА са хората, чиито действия създават неща като ето това тук, в средата.

А не тези хора. Всичко, което ТЕ правят, е да говорят в нечие друго ухо. Всичко, което тези са направили, е да говорят. Реч. Думи – не действия.

Отново… Погледнете… Просто НАИСТИНА погледнете. “Моите ДЕЙСТВИЯ не причиниха това”. Ако тези отдясно казват това, те ЛЪЖАТ!

Много, много, МНОГО… трудно нещо за приемане и проумяване от хората. Не ви казвам, че не трябва да се чувствате зле от тези думи. Но ви казвам, че са истина.


Пасио: Болезнената истина. СЛЕДВАЩИЯТ ЗАПОВЕДИ винаги носи ПОВЕЧЕ Морална Вина от даващия заповеди, поради причината, че Следващият Заповеди е този, който в действителност е извършил действието, и извършвайки това действие, в действителност е осъществил вредата, проявена във физическия свят. ЗАПОВЕДОСЛЕДВАНЕТО е пътят към всяка форма на Злото и Хаоса в нашия свят. Това НИКОГА не трябва да се смята за “добродетел” от някой, който счита себе си за морално човешко същество. Следващите Заповеди са лично отговорни и Морално Виновни за всяка форма на Робство и за всеки един Тоталитарен режим, който някога е съществувал по лицето на Земята.

ТОВА е болезнената истина, която хората не искат да приемат. Те вместо това искат да вярват в абсолютната безсмислица, че изпълняването на заповеди някакъв вид “добродетел”. И това вярване трябва да бъде УНИЩОЖЕНО !!! От лицето на Земята!

Защото това не е никаква форма на “добродетел” или Ред – това е пътят към Злото и изтреблението.


Пасио: Отговорност срещу Абдикация.

Защо… Защо тези хора не искат да мислят самостоятелно? Прекалено лесно е да следваш заповедите на някой друг… Та те ВЯРВАТ, че това по някакъв начин магически ги лишава от лична отговорност в избора между Правилно и Грешно.

Отговорността на един индивид самостоятелно да избира Правилното пред Грешното действие ВИНАГИ Е НЕГОВА СОБСТВЕНА. И тази отговорност НИКОГА не може да се даде на друг човек или да се прехвърли щафетно. Човек може само да ТВЪРДИ и да си въобразява, че “абдикира” от Личната си Отговорност за такъв избор и я предава на някой друг. Това в всъщност НЕ МОЖЕ практически да се направи в Действителността.

Може само да твърдите “Аз не съм лично отговорен за това поведение, защото този човек ми каза да го направя”. Това е просто твърдение. А най-вече, това което най-вече е, то е просто една шибана лъжа.

Казано с по-прости думи, един индивид винаги е отговорен за собствените си действия. Точка и край.

Ти го направи – Ти си отговорен за това. Спрете да си измисляте оправдания за престъпно поведение! Не можете да оправдаете личната отговорност – ако сте направили Грешно действие, ВИЕ СТЕ ГО НАПРАВИЛИ! Вие сте го ПРИЧИНИЛИ!


Пасио: Харесва ми как го казва Дейвид Айк, “Поемете отговорност за себе си и собствените си действия, мисли и думи. Самите вие правите тези избори. Самите вие подлежите на отговорност за последствията от поведението си. Нищожното извинение, че шефът ви го бил изисквал или управата го очаквала от вас, няма нито истина нито оправдание в себе си”.

“Какъв е смисълът от това човек да има принципи, ако позволявате на другите да диктуват поведението ви?” И наистина – онези, които позволяват на други да диктуват поведението им, нямат принципи. И има причина за това, че нямат принципи – защото се мразят. Те са в психологическа себененавист, и има причина и за това състояние. Следващия ми труд покрива това в дълбочина, в наистина широка дълбочина.

“В края на деня, ВИЕ ще съдите представянето си и приноса си за Сътворението. Това няма да се основава на това какво другите са очаквали от вас или на това какво сте направили, защото сте се чувствали в безизходица”.

Като “О, няма друг начин”, “Не виждам как да се измъкна от това, не виждам как мога да постъпя иначе”… “Може да ми се наложи да си търся друга работа!”, “Може да ми се наложи да чета и да уча!!!”, “Не мога да си представя как ставам друг човек и зарязвам идентичността, която съм си изковал!”… “Как въобще мога да си го представя!”, “Цялата ми его-идентичност е омотана в работата ми и това, което правя!”, “Това дефинира кой съм!”… “Не мога да тръгна срещу това!”

Всичко са глупости. Всичко това хората го правят, защото се чувстват в безизходица и не могат да си ПРЕДСТАВЯТ, че има друг начин.


Пасио: Повечето хора погрешно ВЯРВАТ… това е втората част от абдикирането от лична отговорност, която се пада на хората… Повечето хора погрешно ВЯРВАТ, че могат да предадат Естественото си Законно Право да се самоотбраняват на друг индивид, група или същество. Правейки такова Грешно твърдение… че “някой друг е мой защитник”, “някой друг – НЕГОВА е отговорността да защитава МЕН”… те се опитват да “абдикират” лична отговорност, която всъщност винаги принадлежи на тях самите и никога не може да бъде раздадена.

Това е принципът на самоотбраната! Притежавате го! Ваш е! Не можете да го дадете на някой друг!! Шок и удивление! Това е ваша лична отговорност!

И знаете ли какво? Всички те са много щастливи. Тези Контрольори казват “Не е наша отговорност да ви пазим”. Защото тяхната същинска цел е да са бирниците на новия цар. Не са нищо повече. И функцията им е да шибат по гърба хората, опитващи се да упражняват Права, които новият цар, наречен Правителство, е наредил, че не могат да упражняват.

Това им е истинската роля, те не служат и не защитават народа – те служат на и защитават УПРАВЛЯВАЩАТА ПРОСЛОЙКА.

И не искат да го признаят пред себе си. Знаете ли защо? – Защото са ЛЪЖЦИ. Най-вече на себе си.

Шайка вдетинени лъжци.


Пасио: Франклин е казал: “Онези, които се отказват от Основна Свобода, за да си купят малко временна сигурност, НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИТО ЕДНОТО, НИТО ДРУГОТО, И ЩЕ ИЗГУБЯТ И ДВЕТЕ”.

Това има предвид Страха от Хаоса и желанието да “абдикирате” личната си отговорност за самоотбрана в посока на други хора, само защото ви е страх и не искате личната отговорност да го правите лично.

Искате ли да останете в това разположение на ума? “Ще се откажа от личната си свобода, за да имам сигурност”? Ами наслаждавайте са на безопасното си… РОБСТВО.

АЗ пък ще си взема ОПАСНАТА И ХАОТИЧНА Свобода! ОК? Ще се оглеждам на всеки ъгъл и ще си поема риска! Много ви благодаря! Дайте ми Свободата, и бойната ми пушка, и ще си поема рисковете, благодаря ви!

Идеята, че просто искате да сте в безопасност, и сте готови да дадете Свободата си за това… Просто е детинско. ТОЧНО ТАКА РАЗСЪЖДАВАТ ДЕЦАТА! И точно за това става дума. Никой не иска да порасне и да стане възрастен.

И отново: Има причина за това. това е подлежащата психологическа причина.. има дори и по-дълбока от нея, но искам първо да обсъдя тази – Самоуважението срещу Себененавистта.

Тагове към темата: