Apocryphal Academy

Автор Тема: Сребърната вода  (Прочетена 8222 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #15 -: Март 11, 2018, 11:16:56 pm »
Перфорации ще рече миниатюрни дупчици. Едва ли е "полезно". Просто клетките и бактериите са различни, като клетките са доста по-устойчиви на каквото и да е, и тези перфорации не ги спъват кой знае колко, докато при бактериите тези перфорации са един от двата смъртоносни за тях ефекти (задушаването е другия).

Дупчица в клетъчната стена означава нарушение на избирателната пропускливост. Тоест, при перфорации в клетките навлизат повече медикаменти, които би трябвало да бъдат спрени от избирателната пропускливост. Това създава завишената потентност на медикаментозните дози като ефект върху организма.

Защо не пробваш сама :) Пий когато откриеш, че ти е най-удобно.


Не можеш ли да спреш приемането на медикаменти? Извънредна ситуация?

Charlie

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #16 -: Март 12, 2018, 09:04:08 pm »
Няма как да ги спра. Едно от хапчетата е до живот. Взимам го сутрин.
Другото е временно, но и то задължително. Ама колко временно. Стана вече втора година. Ще го спирам, но зависи и от други неща.
В общи лини - хормонални проблеми.
Но това е дълга тема.
Май наистина вечерно време е идея да пия сребърната вода след като е минало хапчето от вечерята.

АРУНА

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #17 -: Март 13, 2018, 11:48:35 am »
Здравейте и добре заварили. Нов съм във форума и съм благодарен че ви има. Много ми хареса публикацията за сребърната вода. Лично я ползвам вече повече от десет години. Всичко което е написано е вярно. Мога само да допълня следното. Ако се приема от ранна възраст в наистина големи дози, примерно над 50мгр. на литър за ден, се получават изменения на генно ниво. Това не е страшно, никак даже, но евентуално може да доведе до непоносимост към благородни метели у следващото поколение. За хора вече с деца няма птоблеми с дозировкара.
 Поздрави и успех за напред на всичкиIndiGrab

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #18 -: Януари 31, 2019, 10:22:58 pm »
 Привет, да споделя и аз успехът си със СВ. Ползвам я от две години, понеже тогава разбрах за нея. Първоначално само върху себе си, но не регистрирах някакви драстични резултати, понеже не съм имала и кой знае какви задачи за решаване, здрава съм :) .  С времето станах по-уверена, за да я препоръчам и на други. Имаме успех с излекуван зъб на приятел, който ми се довери или поне спадане на доста сериозен оток, наложил назначаване на антибиотик. След това излекувана тежка гнойна ангина на сина ми. Вдигаше температура над 40 градуса и това го мъчеше към 2 дена, понеже не се бях справила с дозировката (беше малка) . Та пиене на разредена и гаргари с не разредена СВ ни отърваха от ангината за 5 дена. Ако пак ни налази мисля, че вече ще можем да я преборим за 2-3.
 Последната ни победа, за която искам да споделя по-подробно е над диагностицирана двустранна бронхопневмония. Обстоятелствата ми дадоха възможност да сравнявам с медицински параметри, понеже болния имаше доверие на "лекарите", а не на мен. Рентгена показва, че  пневмонията е двустранна, назначават му се 2 антибиотика. На следващия ден се прави кръвна картина (абсурдна за мен е тая последователност, ноооо докторката така практикува). Анализа довежда до назначаване и на инжекции, човека си е за болница, ма нали няма места, че грипна епидемия ще си вземаме илачите вкъщи. Имаме и мед.сестра под ръка, така че ще се оправим. Чака се решението на болния, ще ми се довери или си кара по коловоза, с който си е свикнал. Спечели СВ и веднага започнахме високи дози, на втория ден температурата започна да държи по ниски стойности (преди към 39,8 в тоя момент към 37,7 макс до 38) . На 4-тия ден кашлицата вече не е така мъчителна, отделя се по- рядко секрет, болния се вдигна, дойде му апетита, видимо свежарка. Вчера, което е 8 -мия ден на прием на СВ, отива пак при "лекарката"(това си бе негово решение, не можах да повлияя) резултатите: чист рентген и хубава кръвна картина. Не съм спряла СВ в тоя момент само намалих дозировката, постепенно ще сваля до профилактични дози и записвам още един успех в нейна полза.
 ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на тези, които ме подкрепиха в борбата!

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #19 -: Март 22, 2020, 01:04:13 pm »
Е... убедиха ме най-сетне, че covid-19 не е шега работа и успяха да ме навият да си взема уред за сребърна вода.


Знаете, че всичко обикновено ми минава като на куче и че ползвам минимални помощни средства. После на всички ни надявам се ни е забавно да споделяме и обсъждаме направените наблюдения и откритите решения :P До сега никога не са ме плашили заразни болести. Всичките ми тегоби тенденциозно са били причинявани или от самоналожени лишения и глад, от хормонален дисбаланс или от превратностите на съдбата, предизвикани от мои лични грешки в поведението. Никога не съм се оплаквал от заразни болести и някак си, поради липсата ми на допир с такива, не са ми взели уважението.

Нека да напомня обаче, че сребърната вода ми беше показана и в последствие се появи и тази тема именно по повод на такова мое заболяване - микозната (гъбична) ангина.

Така че не само, че инфекциозно заболяване беше причината да започна да популяризирам сребърната вода и да я ползвам за всичко, но и covid-19 съвсем не е сравним с обикновените грипове. Не ви съветвам да се връзвате на популистки изказвания и на изворите на "народната мъдрост", че това, видите ли, си било обикновения сезонен грип. Не ви съветвам и да се връзвате на статистическите данни, защото статистиката е полезна само на онзи, който има "книжка" да шофира с такава информация. Искам да кажа, че, да, вярно е, че в Италия има 24 000 умрели от усложнения на обикновен грип за миналата година, но в момента в Италия умират по 800 човека на ден от covid-19 и този брой порастна пропорционално с броя заразени. Това означава, че смъртността е много по-висока и не се взима фактора на времевия период, за който важат отделните статистики. Другото е, че не можеш да хвърляш статистики на необразованите и невежи масови хора и да очакваш, че вече са "информирани" - те не знаят как да ги тълкуват. Аз например, даже и да се разболея, никога няма да вляза в статистиката, защото никой никога няма да ме преброи (защото не си общувам с властта).

С Wave сме обсъждали подхода към тези неща и нейното мнение е, че пиенето на сребърна вода постоянно, профилактично и за всичко води до обедняване на имунната система. И в това има много логика. Все пак сребърната вода не може да замени (и не бива да заменя) имунната система, която, както всичко останало в нас, е съвършена. Ако човек постоянно се друса с антибиотик, понеже бил без странични ефекти и последствия, той изолира имунната си система и не й позволява да влиза в контакт с променящия се свят около нас. Така че, лично според мен, най-добрият подход е човек да пие отварата, която описваме в темата "Да се родиш със сребърна лъжица в устата / covid-19", само когато започне да го щипе гърлото и да има някакви симптоми.

За човек има смисъл (добива се някакъв опит), само когато симптомите бъдат твърдо прекъснати с въпросната смес (или друго нещо някак си), за да се позволи досега на имунната система със заразата. Стерилизирането НЕ Е начинът на природата, тоест това НЕ Е съвършеният начин.

Така си мисля аз. (И отново Wave ми обърна внимание, тя за първи път ми каза и за сребърната вода.)
И така, взех си това, което се продава навсякъде - Mr. Silver.

Основният ми проблем с уредите за сребърна вода е, че няма никаква прозрачност на ценообразуването. Още в зародиша на заразата имаше хора, които ме питаха дали да си вземат уред и какъв. За да им демонстрирам проблема, намерих един и същи уред на Mr. Silver от няколко източника. Първо - един фейсбук профил, който ги продаваше по 35лв бройката, от човек. После - един сайт, който продаваше същия уред за 60лв, един сайт за 89лв, и най-накрая още един сайт, който продаваше същия уред за 178лв.

Въпросът ми към хората беше - Ти от кой сайт би си поръчал и защо? Моделът беше абсолютно един и същ, марка Mr. Silver.

Не е ясно какво седи в основата на ценообразуването. Описанията на уредите за сребърна вода (и на другите марки, не само тази) приключват в две изречения, защото към принципа на работа наистина няма какво да се каже. Всички допълнителни функции са повече от излишни (някои се опитват да направят запер и уред за сребърна вода в едно, което е чиста чалга).

Ясно е, че си е пълна спекула и че никой няма на идея какво продава и какво купува.

Освен това, строежът на тези уреди е на примитивно ниво. Дотолкова, че най-вероятно повечето уреди са плод на робския детски труд в Индонезия в час по трудово. По-горе в темата съветвам да не си купувате такива уреди, защото има производствени тънкости, които не се споделят на листовката. За пример мога да дам споменатия патент в темата за коронавируса, където се описва:
...като се използва пресечна DC електролиза, при която се редуват ниски волтажи и високи волтажи, прилагани към сребърен електрод в дестилирана вода.
При описанието на функцията на уредите за сребърна вода никога не се споменава редуване на високи и ниски волтажи? Освен това, конструкцията им е толкова праволинейна (пръчка, както се казва), че очевидно няма никакъв финез в цялата процедура и всичките апарати, особено тези на Mr. Silver, напомнят училищни пособия за демонстрация. Аз самият съм убеден, че има и още неща в произведствения метод, както споменавам по-нагоре в тази тема, например честота на импулсите, и тн.Но все пак, взех си уред. И си взех най-вече защото мразя и ненавиждам да търся нещо да си купя... а него да го няма или да не се продава! И точно така е в момента - никъде няма сребърна вода. Подозирам, че масово се правят компреси от тоалетна хартия, напоена със сребърна вода.

И затова, взех си уред (60лв).

ОЩЕ НЕ СЪМ ГО ПУСКАЛ. Ще го пусна за първи път днес или утре, впечатленията ми са само от листовката за сега.


Разочарованието от листовката вътре не закъсня, че даже подрани.

В листовката вътре се говори да съм го бил разбърквал, ако почнело да се получава утайка. За каква утайка ми говорят? Никаква утайка не би трябвало да има в колоиден ЙОНЕН разтвор. КОЛОИДЕН разтвор означава дисперсна система, тоест никога не се образуват утайки (или се образуват след много дълго време). А тези още в листовката ме предупреждават да съм си бил разбърквал утайките. Което означава, че това, дето ще се получи, понякога може и да се случи да е сребърен ЙОНЕН (колоиден) разтвор, ама преко сили.

В листовката има таблица, показваща колко време трябва да се обработват колко милилитра/литра вода, за да се получи еди каква си концентрация. И там става ясен маркетинга. Нали се сещате как се рекламират повечето уреди за сребърна вода, и най-вече монополиста Mr. Silver? Че с този уред ще можете да направите 100 000 литра сребърна вода! и прочие.

Да - ще можете да направите 100 000 литра (или 10 000 май беше) с концентрация 0.05 мг/л.

После листовката продължава с разни разкази и убеждения, как концентрация 0.05% била достатъчна за абсолютно всичко. Даже започват някакви обяснения, как само 0.05% концентрация била подходяща за вътрешен прием, а концентрацията 30% (която най-вече трябва да ви интересува) била едва ли не само за външни компреси. Ми че то ако така бяха нещата аз да съм умрял от микозна ангина.

Истината е, че с този уред (чиято кутийка е по-малка от един кухненски сапун за пране), може да се направят около 17 литра сребърна вода с концентрация 30%.

(Сребърният електрод не се сменя на моя модел.) Казвам сребърна вода, защото производителите явно правят разлика между колоидно сребро и сребърна вода. Обикновените хора ги ползват като синоними, пишат "сребърна вода" и в скоби "(колоидно сребро)" и си пускат обявата във фейсбук, OLX и alo.bg. Това е, понеже хората са прости. Но ако купувате уред от търговски сайт, а не от аукцион, там са много по-внимателни с думите.


Все пак има някакъв икономически смисъл. 17 литра са 170 бутилчици по 100мл с 30 мг/л, всяка от която струва по ~3.50лв. В пари това означава, че с този уред за 60лв ще можете да направите вода на стойност ~600лв от аптеката.

Повтарям - стига да е колоидно сребро, наистина си заслужава. Ако не е... ползата е относителна, вие преценете. (Напомням, че добавянето на водороден пероксид (кислородна вода) към сребърен разтвор води до йонизиране на среброто по химичен път, това е от темата за коронавируса.)

Друг плюс е, че с уред ще можете да направите концентрация 45 мг/л, което не съм виждал да се продава. Отново, дано да е по-колоидно, отколкото изглежда в листовката.


НАПОМНЯМ, че все още не съм го сефтосал. Вероятно ще го пусна за първи път днес или утре.


Относно водата.

В листовката пише, естествено, да не се ползва мръсна или мътна вода, защото ще се прецакат електродите (предполагам, че по тях ще се натрупат неизвестни гнусни шлаки от неща).

Нищо не се казва за водата, дали да бъде или да не бъде минерална, дестилирана, дейонизирана. Само да бъде "чиста". Споменава се "или преварена".

Аз ще правя дестилирана. Напишете в гугъл как се прави, това е достатъчно базова информация.

« Последна редакция: Март 22, 2020, 01:21:45 pm от λ »

auubau

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #20 -: Март 23, 2020, 06:40:49 pm »

.... После листовката продължава с разни разкази и убеждения, как концентрация 0.05% била достатъчна за абсолютно всичко. Даже започват някакви обяснения, как само 0.05% концентрация била подходяща за вътрешен прием, а концентрацията 30% (която най-вече трябва да ви интересува) била едва ли не само за външни компреси. Ми че то ако така бяха нещата аз да съм умрял от микозна ангина.

Истината е, че с този уред (чиято кутийка е по-малка от един кухненски сапун за пране), може да се направят около 17 литра сребърна вода с концентрация 30%. ...

λ ще си позволя да те поправя, понеже виждам объркване на мерни единици, а това може да подведе някого. Концентрацията 5мг/л отговаря на 0,05% разтвор, а 30мг/л е 0,30% , а не 30%. Акрол произвежда 10мг/л (0,10%) и 30мг/л (0,30%).
От тук нататък електрода, който е за 60000л с 5мг/л би произвел 10000л с концентрация 30мг/л.
И аз съм на път да поръчам един уред, че последно купих две 0,5л бутилки (т.е. 1 литър) за над 50лв. с доставка.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #21 -: Март 25, 2020, 09:59:31 am »
Да... напълно приеам забележката на auubau. Така споменавания от мен процентен разтвор е грешен спрямо реалността в милилитри на литър, а аз ги възприех за синоними с времето и стана каша :)

Затова, най-добре направо да пусна цялата книжка тук, за да може всеки сам да чете.
Иначе - сефтосах уреда. Мога да кажа, че съм доволен, да :)

Водата стана синкаво-мътна, точно каквато е 25 мг/л на "Аркол". Въпреки че аз си направих 15 мг/л, 200мл, за което чаках 20мин. Ще видите в книжката как бачка. Апаратът работи само по 10мин, след което се самоизключва (с цел разумен разход на батерията). Пускате го повече пъти, ако гоните някаква концентрация, в моя случай два пъти.

И двата електрода потъмняха (което е нормално, говори за натрупване на сребърни йони или частици). При допир със салфетка веднага това се изчиства. Затова си мисля, че е ли по-добре да се почистват докато са още потопени във водата, посредством клечка за зъби или нещо такова. Ако бъдат разтръскани във водата, се вижда как от тях пада лилава прах, която после се разнася из водата и поне при мен не образува утайка. Само че не се изтръскаха до избелване. Другия път ще ги потъркам с клечка за зъби във водата, понеже ми се струва доста разход на сребро иначе...

Запазих част от водата в стъклено шишенце за 24 часа. Водата си остана синкаво мътна, без да образува утайка.

Според таблицата, отново казвам, концентрацията й би трябвало да беше 15 мг/л. После ще пусна книжката страница по страница.Малко тъпо си правя дестилираната вода. В тенджера с обърнат капак, купичка вътре (която няма контакт с дъното на тенджерата или с врящата вода) и лед отвън в обърнатия надолу капак (или просто чешмяна вода, чиято температура е по-ниска от 100 градуса С).

Днес мисля да си направя постановка с епруветка, обикновена свещ в алуминиево легенче и метална сламка за фреш :) На металната сламка ще трябва да надена друго шишенце, което да напълня с лед примерно. Може да е по-ефикасно от тенджерата.
« Последна редакция: Март 25, 2020, 10:23:29 am от λ »


иван

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #23 -: Март 25, 2020, 01:43:23 pm »
λ ще те помоля нещо. Ако не си продал осцилоскопа, да го закачиш на уреда за сребърна вода, за да видим какво се подава на електродите !

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #24 -: Март 25, 2020, 03:26:38 pm »
Късно е :-\

ronson01

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #25 -: Март 25, 2020, 08:27:36 pm »
      За бързото въвеждане на лечебни вещества в организма най-бързите са венозния и инхалаторния методи. Много добър е метода с инхалация на студена пара с разтворени във водата лечебни вещества. Студената пара се получава в ултразвукови инхалатори./ при липса на такъв се ползва ултразвуков овлажнител на въздуха, струва 40-80лв./ При ултразвуковата вибрация от водната повърхност се откъсват миниатюрни водни капки в които остават растворените във водата вещества. При топлата пара не е така, а и можете сериозно да се увредите ако я вдишате!!!
    Рецепта за простудни заболявания/ бактериялни, вирусни (KOVID-!9 ???) и гъбични /
1. Апарат за студена пара/ овлажнител на въздуха/
2. 1л. дестилирана или чиста минерална вода
3. 1 супена лъжица сода бикарбонат
4. 25мл. сребърна вода/ 1/4 от опаковка 100мл./ -продава се в аптеките!
Наливате водата в стъклен съд, добавяте содата и бъркате докато се раствори! Добавяте накрая и сребърната вода и отново разбърквате! Напълвате резервоара на ултразвуковия овлажнител с получения раствор и вкючвате уреда. Вдишвате стелящата се пара 5-15 пъти.
NB! При първото вдишване може да се закашляте/ особено ако сте пушач/ка,но после си свиква!
Содата размеква секрета в бронхите и той се отхрачва по-лесно. Освен това содата е най-доброто средство срещу гъбички/ кандида и други, които само чакат да ни се понижи имунитета и се активират! За среброто е писано достатъчно във форума...

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #26 -: Март 27, 2020, 12:06:10 pm »
Споделям експериментален опит... нямам добра представа за тълкуванието му, всеки да си го тълкува както сметне за добре.Първи действия:

- правя си дестилирана вода в тенджера по следния начин:- използвам чешмяна вода;
- остатъкът е характерно жълтеникав;
- ползвам Dr.Silver Mini уред за сребърна вода в дестилата, след като съм го охладил до стайна температура;
- водата НЕ става характерно синкаво или розово мътна, НЕ губи прозрачност, остава бистра;
- по сребърния електрод се насъбира шлака, която не ми прилича на атомарно сребро - не се чисти лесно, стъргах я с макетно ножче, стоманеният електрод е чист;
- водата няма вкус на сребърна, има вкус на дестилирана;
- остави ми усещане за съмнения;
- уредът работеше общо 40мин за обработка на 0.2 литра, което според таблицата трябва да го докарва на 0.30 мг/л концентрация.Втори действия:

- правя дестилирана вода по същия начин;
- използвам минерална вода, наточена от обществената чешма в Банкя преди седмици;
- остатъкът в тенджерата продължава да е бистра вода;
- ползвам Dr.Silver Mini в дестилата, след като е охладен до стайна температура;
- водата добива характерно мътен сивкаво-бял цвят, има вкус на сребърна вода с характерния металически горчив оттенък;
- по сребърния електрод и по стоманения електрод се натрупва шлака, която лесно пада при допир на салфетка, оставя черно-лилавеещи следи и отговаря на признаците за атомарно сребро;
- уредът е ползван 30 мин в 0.2 литра, което според таблицата трябва да го докарва на къмто 22 мг/л и нещо концентрация.След като плюс тези две действия вече общо пет пъти си ползвах уреда, няма как да не си мисля, че процесът ми на дестилация сякаш не е обективен спрямо суровината. От чешмяна вода НЕ ми се получава. Получава ми се, ако дестилирам вода от минерална.
« Последна редакция: Март 27, 2020, 12:08:51 pm от λ »

АРУНА

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #27 -: Март 28, 2020, 07:06:40 pm »
  Искам и аз да изразя мнение, което може да е от полза. Дори и да сте прави относно производството на колоидно сребро, мисля че с обикновен прав ток също се получава. Когато един разтвор е пренаситен е нормално да се образува утайка. Възможно е да има и по-големи клъстери, но какво от това. Стомашните сокове също се включват в разтварянето. Дори и да не се разтворят до край, и да се натрупат някъде в тялото, не съм срещал описания за токсичност. При всички случаи съм срещал само ползи.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #28 -: Март 28, 2020, 11:22:11 pm »
Токсичност не, разбира се... но има ли ефект? Защото на никой не му трябва атомарно сребро (отделни атоми или клъстери), нужни са йони! А йони на утайка няма да станат, защото се отблъскват. Ако има утайка, значи няма заряд.

Затова не искаме утайка. Нашия интерес е да гълтаме сребърни йони :)

vesso6

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Сребърната вода
« Отговор #29 -: Март 28, 2020, 11:26:18 pm »
Тези уреди не са за дестилирана, а за обикновена вода. Дестилираната е диелектрик и не провежда ел. ток. Уредът поддържа постоянен ток и напрежение, така че в зависимост от обема вода и времето се пресмята концентрацията. Има уреди ново поколение за дестилирана вода, доста по-скъпи са и не знам принципа на действие. Уж са по-ефективни.
 Мене не могат да излъжат че е толко опасен вирусът. Гротесктните мерки са за оправдание на икономическата криза или репетиция за нещо друго. Разбира се човек трябва да се грижи за здравето си дори ако има обикновен грип или няма нищо.

Тагове към темата: медицина здраве алтернативно