Apocryphal Academy

Автор Тема: Конференция "Тесла 2018"  (Прочетена 6298 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Конференция "Тесла 2018"
« -: Юли 20, 2018, 02:03:21 pm »
Правя темата с цел да е нещо като наши местни новини относно събитието, защото информацията от тези годишни конференции е безпрецедентна за българските среди (както повечето информация). По принцип, винаги купувам нещата, които са ми интересни и мисля в тази тема или в темите като тази да ги пускам и за останалите.

За превеждане на тези материали не може да става и дума - прекалено много е и иска твърде много посвещаване, а аз съм само един и искам да покривам и други теми, не само тази. Съжалявам. Но който се оправя с английския поне ще свали някоя и друга лекция от тук.

Конкретно за "Тесла 2018" правя вметка, че сега събирам кинти за друго, а и настоящия ми проект също иска още инвестиции, така че с лекциите от тазгодишната конференция малко ще се забавя. Не очаквайте да пусна неща скоро... но рано или късно ще пусна. Ако си закрия сегашния проект, може би ще взема някоя и друга лекция преди края на годината.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #1 -: Юли 20, 2018, 02:56:51 pm »
Писмо на Energy Times до всички абонирани (info@emediapress.com), 19.07.2018гЗдравей ******,

Вълнуваме се да предложим първата презентация от 2018 ESTC!

Презентацията на Ерик Долард, "История, теория и практика на Комуналната електрическа система", е дълга 5 ЧАСА и съдържа много смущаваща информация, която сериозно трябва да засяга националната сигурност! Това променя самата дефиниция на думата изчерпателно.

Определено има доста предистория за всичко онова, което е предшествало електроразпределителната мрежа, но също така става дума и за това по какъв точно начин мрежата радикално се саботира, за да се превърне в нещо, което всъщност ще ПОДПОМОГНЕ един ЕМП (електромагнитен пулс), така че да причини повече щети, отколкото можем да си представим - и това ще бъде доставено право във ВАШИТЕ домове. Точно това Ерик Долард иска да разобличи през последните няколко години, когато откри огромни смущения в енегропреносната мрежа в земята, докато провеждаше телуричните си експерименти.


Бележка от преводача: Електромагнитен пулс (EMP), понякога наричан и преходно електромагнитно смущение, е кратък изблик на електромагнитна енергия. Произходът на такъв импулс може да е естествено явление или направено от човека и може да е под формата на излъчване (радиация), електрическо или магнитно поле или проведен електрически ток, в зависимост от източника.

ЕМП смущенията като цяло са зловредни или повреждащи електронната апаратура и на по-високите енергийни нива един мощен ЕМП, като например удар от светкавица, може да повреди физически обекти като сгради и летателни апарати. Управлението на ефектите от ЕМП е важен клон на инженерството по електромагнитна съвместимост (EMC).

Разработени са оръжия, които доставят мощни ЕМП със зловредни и повреждащи ефекти. Оръжията се делят основно на ядрени и не-ядрени ЕМП. От много години насам Военновъздушните сили на САЩ са възприели тактиката, че първите няколко часа от всяка бомбардировка се правят с ЕМП-бомби, като целта е пълно унищожение на комуникациите и логистиката на електрическите превозни средства или значителното блокиране на тези системи.


Тази деградация на енергопреносната мрежа преднамерена ли е, или се е получила поради това, че изкуството на електроинженерството се е изродило до една некомпетентност? Сами преценете, но ако в момента не вярвате в конспиративни теории, тази презентация може да ви накара да размислите, защото доказателствата са скрити пред очите ни. Само почакайте Ерик да ги посочи - и е шокиращо, че всичко това е навсякъде около нас, без преувеличение.

Част от средствата от тази презентация ще отидат за Лаборатории EPD (EPD Laboratories, Inc.), за да помогнат с изплащането на сградата, която помещава работата на Ерик Долард, така че си купете копие и посъветвайте и приятелите си да си вземат.


2018 Конференция за Енергийна наука и технологии

Ерик Долард - История, теория и практика на Комуналната електрическа система: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=115 
« Последна редакция: Юли 20, 2018, 03:01:44 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #2 -: Юли 24, 2018, 04:08:46 am »
Интересните новини от последното писмо (24.07.2018г):...

Презентацията на  д-р Гералд Полак (Gerald Pollack) идва утре!

За нас е чест да сме домакини на д-р Полак, световно-известният учен, който откри Четвъртата фаза на водата. Много хора в академичния свят считат това за най-важното откритие от последното столетие.

Ако искате да видите ТВЪРДА ВОДА на СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА, или как водна батерия без електролити или несходни метали захранва LED-светлини и други удивителни феномени, само почакайте да видите това!

Д-р Полак е тазгодишната изненада сред гостите ни и презентацията му е много проста, така че всички да могат да я разберат, но въпреки това остава крайно проникновена.

ЛЕКЦИЯТА ЩЕ Е ДОСТЪПНА ЗА КУПУВАНЕ В ЧЕТВЪРТЪК! (26.07)...

Дейвид Алзофон (David Alzofon) по "От бряг до бряг" (Coast to Coast) този петък

Дейвид изнесе презентация относно баща си, д-р Фредерик Алзофон (Frederick Alzofon), и неговият метод за Гравитационен контрол при нас, на тазгодишната конференция 2018 ESTC, преди няколко уикенда. Д-р Алзофон е разработил модел на унифицирано поле, който предвидил експерименталните им резултати през 1994г, които резултати доказали намалянето на масата на алуминиева сфера с 80%! Така че, това не е теоретично, беше доказано. За това ще става дума в радио-предаването Coast to Coast AM в петък (27.07), вероятно в полунощ по тихоокеанско време. Точният час все още не е посочен на уебсайта им, така че го очаквайте.λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #3 -: Юли 24, 2018, 07:35:11 pm »
24.07.2018г

Здравейте, *****,

Радваме се, че пускаме всичко по график и следващото направо ще ви събори от стола!

В другиден пускаме друга презентация, която е много важна и не можем да кажем нищо за нея, преди да я предложим официално - екстремно смущаваща е.

Прегледайте няколко от откровенията, които ще научите от презентацията на д-р Гералд Полак - 2 часа и 10 минути чудеса:

 • Ще видите 4-та фаза, която е различна от твърдо, течно и газообразно.
 • Ще видите как водата може да се раздели на два вида в един и същи съдържател и как по този начин може да действа като батерия - вече е доказано, че може да захранва LED-светлини - във водата няма електролит, нито нееднакви метали, само 100% вода в две различни форми.
 • Ще можете да видите ТВЪРДА ВОДА НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА - точно така, лесно е да си дадем сметка, че почти всичко, което някой знае за водата, вероятно е грешно.
 • Ще видите как водата може сама да се обезсоли (десалинира), както и сама да отдели други частици.
 • Ще видите откритие, което показва как водата в действителност тече през капилярите и помага за изпомпването на кръвта, тъй като сърцето не е способно да изпомпва цялата кръв, както е прието да се вярва.
(в старите форуми, които изоставихме, вече съм обръщал сериозно внимание на това, че сърцето не може да се нарече помпа, на други места съм споменавал мнението на Виктор Шаубергер, че кръвта като течност сама върши тази работа, а ролята на сърцето е друга)
 • Свободно изпомпващо действие на водата през тръба с безкраен КПД (коефициент на полезно действие), тъй като ние като оператори не осигуряваме никаква входяща енергия и която и да е входяща енергия идва от външни източници.
 • И много повече...Ако искате да видите истинска свободна енергия в действие, ще видите няколко примера като допълнение към други поразителни открития, които ни разкриват цял нов хоризонт!

Снабдете се с копие на презентацията сега: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=116


Искрено ваши,
Emediapress.com

2018 ENERGY SCIENCE & TECHNOLOGY CONFERENCE
Това определено ще го прегледам и ако съдържанието действително отговаря на описанието в този и-мейл, презентацията ще си намери място в Апокрифна Академия :)

« Последна редакция: Юли 24, 2018, 07:47:44 pm от λ »

smsi-h

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #4 -: Юли 24, 2018, 08:06:06 pm »
(в старите форуми, които изоставихме, вече съм обръщал сериозно внимание на това, че сърцето не може да се нарече помпа, на други места съм споменавал мнението на Виктор Шаубергер, че кръвта като течност сама върши тази работа, а ролята на сърцето е друга)

Отдавна мисля, че трябва да създадеш отделна тема за сърцето и енергетиката му. Проблемът е, че масово не се знае за истинските неща за сърцето и ролята му в организма. Има много неизвестни, поне за мен.
λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #5 -: Юли 24, 2018, 09:01:16 pm »
Като направихме сайта първо си помислих, че сега най-сетне ще имам време за всички неща... а се оказа точно обратното. Някак си, когато всичко се изчисти и всеки вече може да пише свободно, всъщност времето започна да не ми стига. Бях в отпуска до сега, и от двата си живота, но скоро продължавам, и смятат да продължа с преводите, в Библиотеката трябва да има повече завършени неща.


За сърцето може да се намери доста материал вече. Може в Ютуб да се напише "The Helical Heart", или "Спиралното сърце", убеден съм че и на руски ще го има. Филмчето е към 40-50мин, става дума за истинската мускулна структура на сърцето - че е един цял, дълъг мускул, увит спирално точно като чалма. Обсъждат се последствията от това.

На ден днешен за сърцето в медицината все още има спорове за основните моменти и лекарите са единодушни по много по-малко въпроси, отколкото необразованите в това хора смятат.

Интересните моменти са няколко, доколкото знам:

 • Сърцето няма как да изпомпва кръв, първо защото не е способно на такова налягане, и второ, ако се упражни нужното налягане, за да се нагнете кръв във всички капилярчета на тялото, кръвоносните съдове ще гръмнат. Сърцето най-веве СМУЧЕ кръв, чрез вакуум.
 • Тогава кое изпомпва, ако сърцето смуче? Теоретично се смята, че кръвта сама се изпомпва. Теоретично се предполага, че кръвта се движи сама... подобно на онова, което предполагам ще демонстрират на горната презентация... когато самата кръв има здравословно съдържание или съотношение в смисъла на хомеостаза. На практика, обаче, доколкото знам, не можем да възпоизведем самозадвижване на кръвта, най-вероятно защото все още не разбираме и други важни неща.
 • Не бива да се забравя за дробовете - кръвоносната система от капиляри, сърцето и белите дробове са единна система, която действа в синхрон. Едва ли можем да говорим за някое от тези поотделно.
 • Но трябва да се отбележи, че във всеки ембрион кръвта циркулира сама, преди сърцето или дробовете да работят. И няма хидравлична връзка с кръвното налягане на майката. Това обаче не дава отговор на въпроса каква е ролята на туптенето на сърцето по-късно.
 • На всичкото отгоре трябва да се обясни и защо изкуствените сърца могат да поддържат живота на пациентите, при условие, че са проектирани според популярното разбиране. Рядко някой си прави труда да опише разликите в себеусещането между човек със здраво и с изкуствено (механично) сърце, би трябвало да има такива.

На всеки сърдечен хирург е известно, че по тези въпроси учените не са постигнали никакъв консенсус до сега. (Разговарял съм с проф. Чирков на няколко пъти, фриволно и неангажиращо, понеже преди години той живееше на горния етаж, а аз работех на долния. Никога не ползваше асансьора.)


От гледна точка на енергетиката на сърцето, нямам никаква представа. Най-лошото е, че се съмнявам, че по въпроса може да се намери авторитетна информация в нета, или може би е трудно.
От електромагнитна гледна точка, сърцето е толкова силен биологичен излъчвател на магнитни вълни, че това е първото нещо, което чувствителните уреди засичат от присъствието на човека, на доста метри разстояние. Освен това знам за изследвания, които безспорно доказват, че мигове преди дадена информация да стане факт, сърцето реагира. Например, сърцето реагира мигове преди човек да разбере, че е спечелил от тотото до кажем, това означава, че сърцето със сигурност разбира инфомацията преди мозъка, защото тя още не е факт, тоест разбира я преди да бъде изкомуникирана (от електронен източник, генерирана от компютър) и това се засича от уредите.

Нищо повече не знам. Това са следите, които съм отсял, ако някой иска да си проведе сърфиране :) Разбира се, че когато неведомото стечение на обстоятелствата обърне вниманието натам, ще има тема във форума или материал в Библиотеката за сърцето :)


« Последна редакция: Юли 24, 2018, 09:03:00 pm от λ »

smsi-h

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #6 -: Юли 25, 2018, 10:10:29 am »
Сориза спама в темата, но тъкмо съм намерил миналогодишния материал за най-новите световни изследвания върху сърцето и сърдечносъдовата система. На руски е и материалът наистина е бомбастичен.

https://www.kramola.info/vesti/neobyknovennoe/nepoznannoe-serdce

А по отношение енергетиката на сърцето, горните неща ги е установил Рупърт Шелдрейк и ги говореше в две интервюта, които му правеше миналата година Дейвид Уилкок. Абе не знам, но може да се окаже, че сърцето е седалището на душата.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #7 -: Юли 27, 2018, 02:17:03 pm »
Здравейте, *****

Опенхаймер (Oppenheimer), Бом (Bohm) и други бащици на атомната епоха лично са обучавали един много светъл ум на име д-р Фредерик Алзофон (Frederick Azolfon), който се посветил на разработването на метод за контролиране на гравитацията, който метод беше експериментално доказан през 1994г. Аз имах честта и привилегията да прекарам известно време с него в лична среща през 2004г в Корвалис, Орегон и той ми сподели много прозрения, които просто ме зашеметиха. Винаги си спомнях за него и го имах предвид, но се отдалечихме и загубих контакт с него, докато, за нещастие, не почина през 2012г. Добре че успях да се свържа със сина му, Дейвид Алзофон, който се съгласи да изнесе презентация на тазгодишната конференция и оттогава е едно интересно пътешествие.

През 1994 д-р Алзофон експериментално доказва, че предвижданията у, на база неговата Теория за Обединеното поле, са верни и успял да намали масата на алуминй с 80%!!! Говорим за някой, който е работил като учен в Локхийд и Бойнг, така че качеството на работата му не е на някакъв домашен метод-самоделка и с много раздувки - получавате първото някога разкриване на нещо, което е направено с мисълта за широката публика. Презентацията е с подзаглавие "с настоящата технология", защото може да се направи с техника, която е лесно достъпна и не е някаква футуристична фантазия.

Ако искате да знаете начин за контролиране на гравитацията, който анулира инерцията и може би отваря вратата до някаква свободна енергия, прегърнете този рядък и безценен подарък!

От тук можете да купите лекцията: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=117
Аз съм скептичен към тази лекция, най-вероятно няма да я взема. Много от лекциите, които взимам от тези, не ми казват нищо твърде особено, но традиционно го правя, защото от време на време уцелвам по някоя, която за мен се оказва много градивна.

Точно за гравитация обаче... не бих рискувал с петдесе долара или колкото е там. До сега, никога никъде не съм гледал лекция за антигравитация, която да казва нещо съществено. От който и да е и където и да е. В света на антигравитацията за нас, цивилните, има две опорни точки:
 • Таунсенд Браун (T. Townsend Brown), който е пионерът на електрогравитиката през 1929г, оттогава НАСА има няколко патента за електрогравитна тяга в космоса,
 • и Хъчисън, с ефекта, за който всички знаем - летящите гюлета и сладоледа, излитащ нагоре без да вдига чашката със себе си.

Какво повече може да каже този Алзофон? През късната 94-та? След като нито Браун, нито Хъчисън казват нещо съществено и само си траят, този ли да ме накара да дам близо 100 леа? Не мисля.

Това са просто моите размишления. Лекцията иначе може и да е интересна, кой знае :)
« Последна редакция: Юли 27, 2018, 02:27:25 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #8 -: Юли 28, 2018, 12:12:45 pm »
Пуснаха и отварящата презентация. Обикновено правят по едно общо появяване с всички гости, където всички от тях или само някои от тях обясняват предварителните неща - историята на своя труд, предисторията на идването си на конференцията, предистория на полето с което се занимават и тн. И обикновено е безплатна.

Още не съм я изгледал цялата, но мисля че първата една трета е интересна.

Панелната (както се казва) презентация включва следните презентатори: Анупам Тевари (Anupam Tewari), Джейн Манинг (Jeane Manning), д-р Гералд Полак (Gerald Pollack), Арон Мураками (Aaron Murakami) (това е единствения с черна коса, обикновено той е организатора), проф. Робърт Харалик (Robert Haralick), Карен Елкинс (Karen Elkins) и Пол Бабкок (Paul Babcock).

За другите нямам представа, но Бабкок и ентересен, Полак мисля че ще е интересен, Тевари е известен, на Харалик до сега никога не съм взимал лекция, полето му ми се струва малко отнесено, за другите не знам.

В писмото пише и че другия вторник ще пуснат за продажба презентацията на Кен Уийлър (Ken Wheeler) за магнетизма.

Учуден съм, че са поканили Кен Уийлър и че някой въобще му е обърнал внимание. Много се надявам това да не е знак, че тази ежегодна конференция вече си губи потенциала... въпреки че най-вероятно наистина са го поканили от отчаяние, защото всяка година презентаторите са треперещи беловласи величия, на които не им остава много. Ерик Долард вече не присъства на панелните презентации, за да си пази силите.

Уийлър е известен със своята обратна теория на магнетизма - той твърди, че НЯМА такова нещо като магнетизъм. Според него всъщност има единствено "диамагнитна инерция". Тоест, той смята, че онова, което в науката се разпознава като стена на Блох (средината на всеки магнит), е един вортекс от диамагнитни сили, които манипулират пространството.

Така, той обяснява, че привличането на два разноименни магнитни полюса всъщност представлява "стесняване и анулиране" на пространството помежду им, и че свиващото се пространство помежду им е нещото, което ги събира един към друг, а не че те си влияят с директни сили. Отблъскването според него е обратното - разгръщане и набъбване на пространството между двата полюса, което ги раздалечава.

Кен Уийлър е написал една доста илюстративна книга, която лесно се намира в нета - Разкриване тайните на магнетизма

Изчел съм я буква по буква, и мога да заявя, че НИЩО СЪЩЕСТВЕНО не успях да открия в онези 200 страници (буквите не са чак толкова много).Уийлър е известен и с това, че не уважава никой от колегите си, скаран е с всички хора от това поле, които са още живи, и повечето му време отива в това да плюе наред по останалите хора. Той също така се занимава и с фотография и трябва да му се признае, че има много добро техническо разбиране за качествената техника в света на фотографията, професионалист е.

Трябва да му се признае също така, че той, заедно и съвместно с други хора, изобрети нещо много интересно. Твърди се, че са направили първите в света лещи, които изобразяват реалните силови линии на магнитните полета. Лещите представляват много тънък филм от нано-магнитни частици или люспички (каквито се използват в магнитно-проявителното фолио, обикновено е зелено, сигурно сте го виждали), стиснат между две стъкла. По периферията на този сандвич има разположени светодиоди, като всеки свети в различен цвят.

Когато под тази леща се постави източник на магнитно поле, лещата изобразява усукани светлинни потоци, като тенденцията е, че определени цветове (дължини на вълната на светлината) се концентрират там, където магнитното поле е най-силно, а други цветни снопове се концентрират само там, където е по-слабо, въпреки че светодиодите са разположени по цялата обиколка на сандвича и всеки цвят присъства в осемте посоки на света около кръглата леща.

Преди възнамерявах да се сдобия с такава леща, в момента ги продават, в книгата има информация мисля, има и доста снимки там направени с тези лещи... но реших да изчакам по-добри времена, за да стане по-ясно какво точно се случва в тези изобретения. Кен Уийлър не е човек, който буди доверие.Уийлър се счита за ренегат в средите (които и без това ги наричаме "алтернативни") и като цяло няма нито добра репутация, нито някой му има доверие и повечето хора не му се връзват. Отношението му само влошава тези тенденции. Понеже тази конференция е едно от най-сериозните събирания в алтернативното поле вече седем години, много ми е интересно как ще протече презентацията на Уийлър.
« Последна редакция: Юли 28, 2018, 12:18:53 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #9 -: Август 01, 2018, 11:54:17 am »
31.07.2018

Здрасти, *****

Винаги се вълнуваме, когато на годишната ни конференция за първи път гостуват презентатори, които имат нещо наистина стойностно за споделяне с публиката и за нас е чест да сме първата платформа за някои публикации.

Въпреки че Кен Уийлър е пуснал книгата си в интернет вече от няколко години, една видео-презентация много ще улесни разбирането на хората, които не са технически ориентирани. Той е направил множество кратки видео-презентации в Ютуб, но сега за първи път ще даде изчерпателен преглед на работата си, което ще отнеме близо 2 часа!

Ето някои от въпросите, на които се спира Кен - някои въпроси са наистина дълбоки:
 • Той разглежда природата на магнетизма, което никога няма да го откриете в учебник, защото като цяло академичният свят си няма идея какво е магнетизма и дори си го признават.
 • Впуска се в разнообразните геометрии, свързани с различните проявления на магнетизма.
 • Разликата между малките и големите магнитни полета и защо много хора се разочароват, когато научат за тази разлика.
 • Резултатите от собствените му експерименти, когато прилага магнити върху семена и др.
 • Малко речникови понятия, които на повърхността приличат просто на някакъв жаргон, но ще научите, че определени думи се използват много специфично, за да се подчертаят важни разлики.
 • Как да си направите усъвършенстваните феро-флуидни лещи, които са изобретени от приятелите му. Това може би е първото отворено представяне на метода, правено някога.
 • Как е използвал някои от тези методи за много специфичен вид кръвен анализ.
 • и много повече...

Повече информация и купуване тук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=118


Да, заради метода за лещите поне може и да взема лекцията. Говорел е преди за разликата между малките и големите магнитни полета, но само като загатване, това е втората причина да взема презентацията. Само се надявам разликата да не е точно това, което си мисля (КПД>1 при динамото на Клементе Фигуера идва от тази разлика, за която аз си мисля) >:( Но ще дам пари на Кен Уийлър.

Колкото до останалото, Апокрифна Академия реши да се възползва от намаленията, които Мураками скоро ще оттегли. Така че лекции ще има :) Търсят им се преводачи или ентусиасти да им направят субтитри, понеже аз съм зарит с неща.

« Последна редакция: Август 01, 2018, 12:01:39 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #10 -: Август 03, 2018, 08:52:27 pm »
02.08.2018

Здравей, *****

Джим Мъри (Jim Murray) е легенда в полето на Тесла и науките за Свободната Енергия. Той е демонстрирал някои от системите с най-високите КПД (ниво на свръхединство), които някога са били демонстрирани публично, като демонстрацията на SERPS, която направи с Пол Бабкок, където системата произвежда 50 пъти повече от нетните загуби на външното захранване. Когато той споделя нещо, това е защото смята, че е важно да се знае и това е първият път, в който презентира на тази тема.

Причината тази лекция да е толкова важна, е защото тя ви учи на ТОЧНИЯ метод, който Джим е разработвал много години, чрез който акуратно да се определи какъв е истинският коефициент на полезно действие на една система. Знаехте ли, че е твърде възможно да разполагате със свръхединство (КПД>1, бел прев.), дори и в една система с ниска ефикасност!? Прочетете това последно изречение и си задайте въпроса, дали това съвпада с разпространеното вярване. Ако не се сещате как може това да е вярно, тогава тази презентация е задължителна, защото вероятно използвате грешни набор правила за установяване какво произвеждат вашите машини или други енергийни устройства.

Нужно е да се проумее една важна разлика - разликата между ефективността при преобразуването на енергията, и ефективността на системата. Също така е важно и полезно да се разбере историческата завръзка, как идеите за изчисление на ефикасностите са направили погрешен завой и защо не е чудно, че повечето инженери си нямат представа как акуратно да измерят случващото се.

Може да се купи оттук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=119
Все още не съм сигурен дали бих взел тази лекция (по-скоро има други, които бих взел преди нея), затова нека да направя опит да насоча мислите в посоката, в която най-вероятно ще презентира Мъри.

Това е петролна помпа. Тя се захранва от мотор, чието въртеливо движение по механичен път се преобразува в линейно. Буталото й изпомпва петрол от недрата на земята към повърхността.

Нека прочетем внимателно какво пише в уикипедия за петролните помпи: https://en.wikipedia.org/wiki/Pumpjack
 • Задвижват се от електромотори;
 • от двигатели с вътрешно горене, когато кладенците са извън цивилизацията и няма достъп до електричество;
 • обикновено двигателите на помпите са на газ, често газта за тях се бутилира от самия кладенец;
 • петролните помпи извличат, в зависимост от размера си, между 5-40 литра течност за един ход.

С цел да си улесним сметките и да не усложняваме излишно разговора, нека си представим една петролна помпа, която се задвижва от двигател с ВЪНШНО горене - сиреч, двигател на Стърлинг.

Представяме си го така, защото сега ще сравним колко петрол харчи помпата и колко петрол изпомпва помпата за единица време. Тъй като ще стане ясно, че реалното КПД на петролните помпи е нещо от типа на 1000%, 1 000 000% или нещо такова, веднага ще се появи някой, който да започне да изчислява колко енергия е вложена в преработването на петрола до бензин... защото както знаем двигателите с вътрешно горене не работят с петрол, а с рафинирано гориво, и ще започнат да се правят теории как няма Свободна Енергия тук и всичко се компенсира.

Суровият петрол си гори идеално, ако се запали без обработка и двигателят с външно горене не иска нищо повече от постоянен пламък. Петролната помпа пък дняма претенции какво я задвижва, затова си представяме двигател с външно горене.Нека сега вземем една пръчка и един парцал и да направим с тях факла. Потапяме факлата в кофа с петрол, така че парцалът напълно да се напои. Колко петрол ще извадим от кофата с факлата? 300мл? 500мл? Вижда ми се малко много, но нега завишим нещата и да предположим, че 500мл петрол попиват във факлата.

Палим факлата.

Факлата гори с немалък пламък и аз по моя преценка предполагам, че факлата ще гори продължително минимум 10 минути.

Това е доста свободно съчинение и има значение колко ще е голям двигателя с външно горене, колко топлина ще е нужно да се натрупа, за да се задвижи буталото първоначално и прочие...

Но нека зададем въпроса по друг начин - представяте ли си 5 или 40 литра петрол да изгорят за 30 секунди? Помпите, в зависимост от размера си, изпомпват между 5 и 40 литра петрол НА ЕДИН ХОД на буталото. Въпросът е Колко хода ще направи буталото, преди двигателят да изхарчи 5 или 40 литра? Като гледам по Ютуб работата на помпите, един ход на буталото отнема няколко секунди.

Отговорът е очевиден. Помпите за петрол са самозахранващи се системи, с КПД много по-голямо от 1 (много по-повече от стотици дори).

Информацията също е директна - в отдалечени райони, които са диви и без индустрия, помпите се задвижват с газта, изпомпана от самия кладенец.

Освен това, примерът не е изолиран. Говорили сме вече и би трябвало да знаете за хидравлично ударните помпи, при които вода изпомпва вода. Говорил съм за това на две места - в Моята самоделка с КПД>1 и в Трактат за Свободната Енергия.

Методът за втечняване на кислород също ес КПД>1, където кислород охлажда кислород.
Излиза, че при добива на петрол, петролният магнат трябва само да си донесе със себе си една кофа с 5л петрол, за да направи първо зареждане на двигателя на помпата. След това тя ще работи сама, докато не изчерпи цяяялото подземно петролно море.

Това означава, че петролният магнат добива целия петролен басейн срещу вложението от 5л петрол. Колко % КПД е това?Джон Мъри просто ще обясни защо не би трябвало да е чудно, че можем да ползваме електричество, за да произвеждаме електричество, в системи, чиито КПД е много над единица. Това електричество си има произход. Тесла си е представял, че Земята е резервоар за електричество, по същия начин, по който е резервоар и за петрол. Защо когато става дума за петрол, инженерите сляпо приемат, че е факт, а когато става дума за електричество, обявяват, че е невъзможно?

Ако попитате един обикновен инженер със сумати титли, какво е КПДто на една помпа за петрол, той навярно ще каже някаква стойност по-малка от 1. Целият свят противоречи на такова мнение.

Къде е еквивалентният труд на целия петрол, който консумираме в глобален мащаб? Не съществува. Никога не сме полагали трудовия еквивалент на петрола, който харчим. Целият този петрол, на който се опира цивилизацията, е безплатен. Фрий.
Относно разликата между ефективността на преобразуването на енергията и ефективността на цялата система, според мен Мъри би трябвало да обясни същото, което Том Биърден обяснява в "Енергия от вакуума: концепции и принципи", 2004г.

В книгата, Биърден обяснява следното:

Нека си представим, че един джаул енергия влиза в една система.

Според Закона за запазване на енергията, "енергията не се създава и разрушава, а преминава от едно състояние в друго".

Така, според ЗЗЕ, този един джаул енергия ще се преобразува, да кажем, в един джаул светлинна енергия (запазва се, но променя формата си), при което в системата ще бъде извършена един джаул работа.

В следващият момент, този един джаул топлинна енергия се преобразува в един джаул светлинна енергия. При това, в системата се извършва един джаул работа.

Да кажем, че този един джаул светлинна енергия се преобразува отново, и се превръща в един джаул химическа енергия (хлорофил примерно, или каквото и да е). При това преобразуване се извършва един джаул работа.До тук, в системата влезе 1 джаул енергия, но се произведоха 3 джаула работа. Енергията не е разрушена, тя още е в системата, защото не може да бъде разрушена. Докато този 1 джаул енергия се намира в системата, той няма да спре да променя формата си, което означава, че няма да спре да извършва постоянна, вечна работа.

Това е само при условие, че този 1 джаул енергия никога не успее да напусне системата.

С други думи, ако една система е така конструирана, че да не позволява енергията да я напуска веднага, в нея ще се извършва безплатна работа.

За пример може да се вземе човешкото тяло. когато 1 джаул енергия влезе в човешкото тяло, този джаул има много възможности да промени формата си, при което да свърши много джаула работа, преди да напусне тялото, защото в човешкото тяло има голям брой системи, които могат да усвоят преобразуванията на енергията в най-разнообразните й форми.

Точно затова сме способни да живеем толкова много десетилетия, поглъщайки толкова малко енергия дневно.
Според мен това са двете направления, които ще обясни Джон Мъри. Със сигурност, ще го направи по-добре от мен :) така че препоръчвам да си купите лекцията. За онези от вас, които нямат желание - опитах се в общи линии повърхностно да задоволя евентуалното любопитство.

Все пак, ако останат пари и вече сме взели всички важни лекции, ще вземем и тази (за да може недоволните от мен да получат нещо по-добро :P).
« Последна редакция: Август 03, 2018, 09:06:05 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #11 -: Август 06, 2018, 04:56:02 pm »
06.08.2018

Втора част на безплатната панелна презентация, но говорят само общи приказки и глупости:Участват: д-р Чарлз Багли (Charles Bagley), Яро Станчак (Yaro Stanchak), Джон Питърсън (John Petersen), Арон Мураками, Ерик Долард, Дейвид Алзофон и Кен Уийлър.Задължително ще взема материалите на Яро Станчак. Миналата година, Яро представи неговия прототип-реплика на един нов мотор, проектиран от Джон Бедини. Бедини много слабо е демонстрирал този негов модел мотор - в 3-минутно видео по Ютуб. След смъртта му обаче Арон Мураками и Питър Линдеман решиха да наизвадят всички неща и по някакъв начин да започнат да реализират някакви печалби от тях. Довършени или недовършени, обяснени или недообяснени, започнаха едно по едно да вадят от лабораторията и мазето на Бедини и с разрешението на вдовицата му да продават информацията в нета и да я показват по конференции.

Яро Станчак е никой, просто един фен на групата и редовен посетител на годишните конференции. Показания мотор, наречен "Нулево-силов мотор" (Zero-force motor), му станал много любопитен. След "Тесла 2016" поискал от Мураками да разгледа прототипа на Бедини по-отблизо. Яро решил да направи своя реплика и положил доста усилия и вдъхновение.

Преди "Тесла 2017" Яро се обажда на Мураками и Линдеман и им показва какво е направил. Неговият прототип е много добре направен, въпреки подръчните материали на места, и е по-голям от този на Бедини. Държи се много добре, работи стабилно, и тъй като по него евентуално може да се продължат наблюденията, които Бедини е искал да прави, решават да го поканят да презентира на конференцията. За Яро това беше първо появяване пред публика в живота и всичко мина много добре.

Ето линк за гледане и сваляне: https://drive.google.com/file/d/1g0b9OyCnlTMcjkjj9vEuquyWBLzYO2Uy/view?usp=sharing
/ако я гледате сега моментално, гугъл може да каже, че още обработва съдържанието, да не би да съм качил някакво порно... скоро би трябвало да тръгне за гледане онлайн, но дори и сега е достъпно за сваляне/

Ето документите, свързани с презентацията, рар файл: https://drive.google.com/file/d/1kjDIcZdsIct8lDZWwkdOBLiNkRuoTT1T/view?usp=sharing
Въпросният "нулево-силов" мотор НЕ Е нещо за свободна енергия. Това е мотор, който евентуално е измислен от Бедини, и дори това е спорно, защото има много индикации, че тази идея е твърде елементарна, за да не е вдъхновена от нещо, останало назад в историята. Прилича на нещо, което по-скоро инженерите от предните поколения биха направили.

Бедини се занимавал с това, защото моторът демонстрира редица интересни поведения. Дори не могат да се нарекат аномалии. Това са просто нестандартни стойности на показателите, когато всеки аспект от мотора тръгне да се изследва със специална апаратура за целта. Много хора се надяват нещо свръхестествено да изскочи от този мотор... но това няма да стане.
За мен лично, като мое мнение, е че този мотор би ми бил много полезен за моите собствени неща, защото е лесно да се направи самоделка. По принцип, електромоторите, които вършат някаква работа, са на цени от 50лв нагоре, и не могат да се направят на ръка. Няма нещо, направено на ръка, което да се сравнява с качеството на работата, която върши един мотор, произведен в завод от специални машини за целта и тн. Никой не може да направи бормашина на ръка, която да може да задоволи нуждите на съвременния бит.

В това, което правя, аз се стремя да действам най-примитивно. Искам да постигам неща, които правят употребяемо електричество, заобикаляйки свръх-индустриализацията. Привлича ме идеята някой да каже "Направи ми генератор за електричество" и аз да кажа "Дай ми една макара тел, две парчета желязо и две дъски, и ще ти направя". Разбирате ли, имам някак си по-сървайвър подход, това ме забавлява в електротехниката. Както и Свободната Енергия, разбира се, ако нещо не е свързано с нея, нямам интерес.

Този мотор не е свързан със Свободната Енергия, но е инструмент в свързаните с нея апарати. Искам някой ден, когато трябва да направя апарат за Свободна Енергия и имам нужда от електромотор, и някой ми прати телефона на Динамо-Сливен, да кажа, "Нямам нужда от завода на Динамо-Сливен! Мога и сам да си направя електромотор!"Предимствата са, че:
 • Моторът предлага стабилна работа, на сравнително високи обороти (но не твърде високи) със силна тяга;
 • По тяга, стабилност и обороти може да се мери с моторите, излезли от индустриалните заводи;
 • Компактен е, въпреки че е ръчна самоделка, и има добро отношение размер-производителност, както е характерно и за заводските мотори;
 • Елементарна конструкция и елементарен принцип, възможно е да се направи с материали от бунището;
 • БЕЗ желязна арматура в себе си, само намотки и магнити.


На миналата конференця Яро Станчак обеща да продължи с наблюденията. Интересно ми е да видя какво ново може да каже тази година :)


Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #12 -: Август 07, 2018, 09:55:46 am »
02.08.2018

Здравей, *****

Джим Мъри (Jim Murray) е легенда в полето на Тесла и науките за Свободната Енергия. Той е демонстрирал някои от системите с най-високите КПД (ниво на свръхединство), които някога са били демонстрирани публично, като демонстрацията на SERPS, която направи с Пол Бабкок, където системата произвежда 50 пъти повече от нетните загуби на външното захранване. Когато той споделя нещо, това е защото смята, че е важно да се знае и това е първият път, в който презентира на тази тема.

Причината тази лекция да е толкова важна, е защото тя ви учи на ТОЧНИЯ метод, който Джим е разработвал много години, чрез който акуратно да се определи какъв е истинският коефициент на полезно действие на една система. Знаехте ли, че е твърде възможно да разполагате със свръхединство (КПД>1, бел прев.), дори и в една система с ниска ефикасност!? Прочетете това последно изречение и си задайте въпроса, дали това съвпада с разпространеното вярване. Ако не се сещате как може това да е вярно, тогава тази презентация е задължителна, защото вероятно използвате грешни набор правила за установяване какво произвеждат вашите машини или други енергийни устройства.

Нужно е да се проумее една важна разлика - разликата между ефективността при преобразуването на енергията, и ефективността на системата. Също така е важно и полезно да се разбере историческата завръзка, как идеите за изчисление на ефикасностите са направили погрешен завой и защо не е чудно, че повечето инженери си нямат представа как акуратно да измерят случващото се.

Може да се купи оттук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=119
Все още не съм сигурен дали бих взел тази лекция (по-скоро има други, които бих взел преди нея), затова нека да направя опит да насоча мислите в посоката, в която най-вероятно ще презентира Мъри.

Това е петролна помпа. Тя се захранва от мотор, чието въртеливо движение по механичен път се преобразува в линейно. Буталото й изпомпва петрол от недрата на земята към повърхността.

Нека прочетем внимателно какво пише в уикипедия за петролните помпи: https://en.wikipedia.org/wiki/Pumpjack
 • Задвижват се от електромотори;
 • от двигатели с вътрешно горене, когато кладенците са извън цивилизацията и няма достъп до електричество;
 • обикновено двигателите на помпите са на газ, често газта за тях се бутилира от самия кладенец;
 • петролните помпи извличат, в зависимост от размера си, между 5-40 литра течност за един ход.
С цел да си улесним сметките и да не усложняваме излишно разговора, нека си представим една петролна помпа, която се задвижва от двигател с ВЪНШНО горене - сиреч, двигател на Стърлинг.

Представяме си го така, защото сега ще сравним колко петрол харчи помпата и колко петрол изпомпва помпата за единица време. Тъй като ще стане ясно, че реалното КПД на петролните помпи е нещо от типа на 1000%, 1 000 000% или нещо такова, веднага ще се появи някой, който да започне да изчислява колко енергия е вложена в преработването на петрола до бензин... защото както знаем двигателите с вътрешно горене не работят с петрол, а с рафинирано гориво, и ще започнат да се правят теории как няма Свободна Енергия тук и всичко се компенсира.

Суровият петрол си гори идеално, ако се запали без обработка и двигателят с външно горене не иска нищо повече от постоянен пламък. Петролната помпа пък дняма претенции какво я задвижва, затова си представяме двигател с външно горене.Нека сега вземем една пръчка и един парцал и да направим с тях факла. Потапяме факлата в кофа с петрол, така че парцалът напълно да се напои. Колко петрол ще извадим от кофата с факлата? 300мл? 500мл? Вижда ми се малко много, но нега завишим нещата и да предположим, че 500мл петрол попиват във факлата.

Палим факлата.

Факлата гори с немалък пламък и аз по моя преценка предполагам, че факлата ще гори продължително минимум 10 минути.

Това е доста свободно съчинение и има значение колко ще е голям двигателя с външно горене, колко топлина ще е нужно да се натрупа, за да се задвижи буталото първоначално и прочие...

Но нека зададем въпроса по друг начин - представяте ли си 5 или 40 литра петрол да изгорят за 30 секунди? Помпите, в зависимост от размера си, изпомпват между 5 и 40 литра петрол НА ЕДИН ХОД на буталото. Въпросът е Колко хода ще направи буталото, преди двигателят да изхарчи 5 или 40 литра? Като гледам по Ютуб работата на помпите, един ход на буталото отнема няколко секунди.

Отговорът е очевиден. Помпите за петрол са самозахранващи се системи, с КПД много по-голямо от 1 (много по-повече от стотици дори).

Информацията също е директна - в отдалечени райони, които са диви и без индустрия, помпите се задвижват с газта, изпомпана от самия кладенец.

Освен това, примерът не е изолиран. Говорили сме вече и би трябвало да знаете за хидравлично ударните помпи, при които вода изпомпва вода. Говорил съм за това на две места - в Моята самоделка с КПД>1 и в Трактат за Свободната Енергия.

Методът за втечняване на кислород също ес КПД>1, където кислород охлажда кислород.
Излиза, че при добива на петрол, петролният магнат трябва само да си донесе със себе си една кофа с 5л петрол, за да направи първо зареждане на двигателя на помпата. След това тя ще работи сама, докато не изчерпи цяяялото подземно петролно море.

Това означава, че петролният магнат добива целия петролен басейн срещу вложението от 5л петрол. Колко % КПД е това?Джон Мъри просто ще обясни защо не би трябвало да е чудно, че можем да ползваме електричество, за да произвеждаме електричество, в системи, чиито КПД е много над единица. Това електричество си има произход. Тесла си е представял, че Земята е резервоар за електричество, по същия начин, по който е резервоар и за петрол. Защо когато става дума за петрол, инженерите сляпо приемат, че е факт, а когато става дума за електричество, обявяват, че е невъзможно?

Ако попитате един обикновен инженер със сумати титли, какво е КПДто на една помпа за петрол, той навярно ще каже някаква стойност по-малка от 1. Целият свят противоречи на такова мнение.

Къде е еквивалентният труд на целия петрол, който консумираме в глобален мащаб? Не съществува. Никога не сме полагали трудовия еквивалент на петрола, който харчим. Целият този петрол, на който се опира цивилизацията, е безплатен. Фрий.
Относно разликата между ефективността на преобразуването на енергията и ефективността на цялата система, според мен Мъри би трябвало да обясни същото, което Том Биърден обяснява в "Енергия от вакуума: концепции и принципи", 2004г.

В книгата, Биърден обяснява следното:

Нека си представим, че един джаул енергия влиза в една система.

Според Закона за запазване на енергията, "енергията не се създава и разрушава, а преминава от едно състояние в друго".

Така, според ЗЗЕ, този един джаул енергия ще се преобразува, да кажем, в един джаул светлинна енергия (запазва се, но променя формата си), при което в системата ще бъде извършена един джаул работа.

В следващият момент, този един джаул топлинна енергия се преобразува в един джаул светлинна енергия. При това, в системата се извършва един джаул работа.

Да кажем, че този един джаул светлинна енергия се преобразува отново, и се превръща в един джаул химическа енергия (хлорофил примерно, или каквото и да е). При това преобразуване се извършва един джаул работа.До тук, в системата влезе 1 джаул енергия, но се произведоха 3 джаула работа. Енергията не е разрушена, тя още е в системата, защото не може да бъде разрушена. Докато този 1 джаул енергия се намира в системата, той няма да спре да променя формата си, което означава, че няма да спре да извършва постоянна, вечна работа.

Това е само при условие, че този 1 джаул енергия никога не успее да напусне системата.

С други думи, ако една система е така конструирана, че да не позволява енергията да я напуска веднага, в нея ще се извършва безплатна работа.

За пример може да се вземе човешкото тяло. когато 1 джаул енергия влезе в човешкото тяло, този джаул има много възможности да промени формата си, при което да свърши много джаула работа, преди да напусне тялото, защото в човешкото тяло има голям брой системи, които могат да усвоят преобразуванията на енергията в най-разнообразните й форми.

Точно затова сме способни да живеем толкова много десетилетия, поглъщайки толкова малко енергия дневно.
Според мен това са двете направления, които ще обясни Джон Мъри. Със сигурност, ще го направи по-добре от мен :) така че препоръчвам да си купите лекцията. За онези от вас, които нямат желание - опитах се в общи линии повърхностно да задоволя евентуалното любопитство.

Все пак, ако останат пари и вече сме взели всички важни лекции, ще вземем и тази (за да може недоволните от мен да получат нещо по-добро :P ).
Колко пари са тези лекции?
Виж,с преводи не се справям,едва самата аз успявам да разбера когато чета инфо от налите теми на английски..
Но бих могла да подпомагам с някакви пари,тъй ,че обаждай се при нужда,ще го мислим..


Поздрави.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #13 -: Август 07, 2018, 10:05:29 pm »
Най-евтиното нещо, което съм взимал от тях, е 15 долара (понеже беше стара информация)... най-къпото - 60 долара. Повечето лекции са между 27 и 47 долара, някакви такива цени.

Ако кликнеш на линковете и скролнеш надолу, ще видиш цените, сега има някакви намаления, но тях си ги има винаги. Получавам купони за по 25% намаление на лекция по пощата, само че не ги споменавам тук, защото нямам представа дали са индивидуални или не. По традиция, когато пуснат всички лекции от дадена конференция, тези купони се анулират.

Сега има далавера, появи се сгоден случай за финансиране, така че до една-две седмици макс ще гледам да взема интересните неща, докато са активни купоните :)07.08.2018


Здравей, ****

През последната година Яро Станчак прилежно изследваше и развиваше експериментите си с "нелуво-силовия" мотор заедно с Джеймс МакДоналд (James McDonald). Нулево-силовият мотор беше напълно разкрит от Яро Станчак на миналогодишната конференция, това е една от най-пазените технологии на Джон Бедини, които той самият никога не разкри публично. Пълната схема, операционната теория, принципите на тайминга и дори доста от личните лабораторни бележки на Джон Бедини, които никога не бяха виждани публично, бяха разкрити за първи път.

Тази година, Яро презентира по продължаващите развития, върху които той и Джеймс са работили, споделят и наблюденията си на много интересните характеристики, които може да се считат за аномалии. Не е съвсем ясно какво представляват тези странни случки на екрана на осцилоскопа, но те се появяват постоянно и са предвидими и ги споделяме открито. А ако погледнете таблиците с данни за различните волтажи и натоварвания, може да откриете неща, които не се виждат на пръв поглед.

Винаги, когато си имаме работа с високоскоростен мотор, задвижван от намотки, които дори нямат сърцевини в себе си, почти сигурно е, че ще открием интересни феномени и точно това ще научите в тази презентация. Ако не сте видели ексклузивното разкритие на нулево-силовия мотор от миналата година (лекцията е по-горе в темата, бел.прев), имате шанса да ги вземете и двете с голяма отстъпка.

Купуване от тук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=120


« Последна редакция: Август 07, 2018, 10:07:34 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Конференция "Тесла 2018"
« Отговор #14 -: Август 10, 2018, 03:12:44 pm »
09.08.2018


Здравей, *****

Електрокултурата е на повече от 270 години - това означава, употребяване на волтаж с цел увеличение растежа на растенията.

Това, което ще видите, ще ви шашне, то ще се опълчи на всичко онова, което сте учили за растенията, градинарството, фземеделието и генетиката.

Предстои да видите нещо, което ще огъне представите ви - пшеница, готова за жетва в рамките на 4 седмици, вместо 6-7 месеца, 4-12 години раждане на царевица от едно растение, вместо 1 година, папрат, която расте, въпреки че се смята за изчезнал преди 1 милион години вид и пъстърва, на която са й пораснали куки (образувание на върху челюстта на рибата, бел.прев) - разновидност пъстърва, която е изчезнала преди повече от 150 години.

Висш растеж, устойчивост на болести, без нужна от пестициди, и тн. - И без ГМО! ГМО е извращение на природата - но какво става, когато дадете на природата потенциала да изразява всичко, което е възможно? Нека се спуснем в заешката дупка...

За купуване от тук: http://www.emediapress.com/go.php?offer=&pid=122

За тази презентация може да сте сигурни, че ще я имаме тук, както сме загатнали интереса си с материалите Ефекти на ел. и магнитните полета върху живите организми.

Тагове към темата: ел. и магнетизъм енергия технологии